Почавши досліджувати професії від ЗСУ на work.ua . Я побачив на скільки я непригодна людина. Окрім таких вакансій як штурмовик, стрілець, гранатометник і.т.д. було досить багато інших вакансій. Було багато вакансій водій, було багато вакансій електрик, було багато вакансій кухар. Сувора правда життя була в тому, що я не був ні водієм, ні електриком ні кухарем.
Із того що я мав за плечима це був 3 річний досвід торгового агента, 8 річний досвід волонтерської діяльності (збір коштів або фандрейзинг і читання лекцій для молоді), 3 річний досвід роботи в магазин-кафе і останні 5-6 років роботи в веб-студії.
Перша вакансія яка потрапила мені в очі, для якої я начебто більш менш підходив – це діловод. Там серед вимог було знання ПК, а точніше Microsoft office, ну цьому добру я за 5 років роботи у веб-студії трохи навчився. Відповідальність, комунікабельність, уважність – ну, десь в якійсь мірі у мене були ці риси:) Готовність вчимося новому – ну, 5 років роботи в IT трохи навчили мене вчитись новому. Знання основ діловодства. Я спитав у ChatGPT скільки потрібно часу щоб вивчити основи діловодства. Він відповів що якщо займатись по три години в день то два тижні. Тобто це тобі не 5 років на медика:). Я подумав як би чудово було би влаштуватися на цю спеціальність. Але потім мені прийшла думка що мабуть таких розумників як я кожен перший, і тому мабуть без знайомств туди не влаштуєшся.
Тоді я вирішив іти по більш вірогідному шляху. Я подивився яка вакансія є найбільш популярною. Це був оператор БпЛА. Один мій друг Максим, з яким я разом стояв на посту в тер обороні, якраз пішов на цю спеціальність. Тому я вже трохи чув про неї. Прочитавши з десяток різних вакансій на оператора БпЛА я не побачив особливих вимог тіпа диплом електрика і.т.д. Більш того в одній з вакансій я прочитав – досвід в комп’ютерних іграх буде перевагою. Ну, подумав я, уже це точно по мене:)
Я почав виписувати вакансії оператора БпЛА в яких було менш за все різних вимог. Потім, налаштувавшись і набравшись рішучості я почав обзвон.
Почали з’являтися контакти, люди казали приходь подивимось. Також, поспілкувавшись з людьми я зрозумів що велике значення має те, в яке саме ТЦК ти підеш. Тобто – в яке ТЦК підеш то там і залишишся, тобто воно і буде вирішувати куди тебе далі направити.
На одному із дзвінків я натрапив на Віку (в цілях безпеки ім’я змінено). Віка спитала мене “а чому ти хочеш піти на оператора дронів?” на що я відповів “якщо чесно то я не готовий до штурмів або окопів”, на що Віка відповіла “ну, якщо чесно то оператори БпЛА сидять в окопах разом з іншими солдатами”. Я щиро подякував Вікі за таку чесну відповідь, і спитав що ж тоді робити. Віка сказала що наприклад є вакансія діловода. Я був дуже здивований як це вона так одразу назвала саме ту вакансію на яку я первісно хотів потрапити. Я так і сказав “я думав що на цю посаду неможливо влаштуватися”. Віка сказала що у них є така вакансія. Потім Віка спитала який тип служби я хочу – як мобілізований чи як контрактник. Я відповів що трохи побоююсь підписувати контракт і мабуть хочу піти як мобілізований. На це Віка відповіла що у людей є хибне уявлення про те що мобілізація дає більше свободи. Насправді навпаки – той хто пішов через мобілізацію є мобілізованим ресурсом, і цей ресурс кидають туди де більш за все потрібні люди. Частіше за все люди потрібні там де великі витрати. Віка запропонувала мені приїхати до них і більш детально все обговорити.
БРИТАНІЯ НЕ ДАВАЛА УКРАЇНІ ДОЗВОЛУ БИТИ STORM SHADOW ПО ТЕРИТОРІЇ РОСІЇ – ЗАЯВА МІНОБОРОНИ
Як пише The Daily Telegraph, британський уряд дозволив Києву випускати ракети по цілях у Криму і на материковій частині України з моменту їх доставки минулого року, однак заборонив використовувати їх для ураження цілей на території Росії.
Урядовці побоюються, що такий крок призведе до ескалації війни і може втягнути Велику Британію в конфлікт з Росією.
Дозвіл на запуск стратегічної ракети по територію Росії вимагатиме схвалення трьох країн, однією з яких є Велика Британія. Іншою країною, яка виробляє Storm Shadow разом з Великою Британією, є Франція. https://zn.ua/ukr/war/britanija-ne-dava ... oroni.html
Прем'єрка Данії Метте Фредеріксен закликала віддати усі засоби ППО своєї держави Україні. Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграм Голос Америки.
Вона нагадала, що раніше Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію.
“Ми вирішили багато місяців тому віддати всю нашу артилерію Україні. Чому? Тому що в Україні її застосують краще, ніж у Данії. І зараз ми повинні зробити те саме з протиповітряною обороною”, – сказала Фредеріксен під час саміту НАТО у Вашингтоні.
Що увійшло до нового пакету військової допомоги від США:
1 батарея Patriot; боєприпаси для передових ЗРК NASAMS; боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм та 105 мм; протиброньові комплекси Javelin і AT-4; боєприпаси для стрілецької зброї; запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.
andrijk777 написав:.............. Місяць + місяць = скільки? Правильно, 2 місяці. Ви повторили те що написав я і типу мені заперечили. Танки роль грали. Те що СРСР їх погано використовував це інше питання. РФ також не шибко правильно використовує техніку. Так кордон у нас більший, але і населення у нас більше в 10 разів! Звідки взяв. Наприклад звідси: https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War Фіни: 32 tanks; 114 aircraft СРСР: 2,514–6,541 tanks; 3,880 aircraft Різниця 100-200 разів. У нашій війні різниця 7-8 разів.
Всего за время войны в Финляндию было поставлено 350 самолётов, 500 орудий, более 6 тысяч пулемётов, около 100 тысяч винтовок и другое вооружение
http://surl.li/pxgovm Это, конечно, не компенсировало разницу в силах, но всё же заметно уменьшило. Разница уже не в "100-200 разів". И танки в 1939 это не Т-34, а в основном лёгкие, слабо бронированные и со слабыми пушками, которые не очень помогали при штурме хороших укреплений. О возможностях танков в условиях Финляндии цитировать не буду, почитайте чуть внимательнее собственную ссылку. Для полноты можете почитать и русскую Вики. Она уже далеко ушла от советских трактовок и достаточно объективна. И да, "населення у нас більше в 10 разів" в голой степи без укреплений может сделать гораздо меньше, чем в 10 раз меньшее население с хорошими укреплениями. Разве что погибших может быть в 10 раз больше. Или не 10, а в 100.
Більше відповідати вам не буду, бо то якесь переливання з пустого в порожнє. Не розумію що ви хочете довести? Ось що хочу довести я: Фіни готувались - тому перші 2 місяці тримались. Ми не готувались, тому в перший місяць злили купу територій, хоча могли(я думаю) втримати. А в плані сили сторін, у нас ситуація значно краща(була в 2022) ніж у фінів в 1939.
"Фіни готувались" - согласен. Но готувались не месяц, и не год, а 20 лет. И мы тоже "перші 2 місяці тримались". Правда с потерей территорий. Но в итоге:
По нему Финляндия уступила Карельский перешеек и большую часть Ладожской Карелии. В эту область входил Выборг ..., большая часть индустриальной территории Финляндии и значительные земли, все еще удерживаемые финскими военными — в общей сложности девять процентов финской территории. Уступленная территория включала 13 процентов экономических активов Финляндии. [221] 12 процентов населения Финляндии, от 422 000 до 450 000 карел, были эвакуированы и потеряли свои дома.
И могли бы потерять и больше. Опять же почитайте собственную ссылку разделы "Peace negotiations" и "End of war in March".
Не буду вам доказывать, что мы могли и не могли втримати. "Я думаю" - это очень сильный аргумент, с которым сложно спорить. Также не буду доказывать, что разница сил украинской и росс. армий была не лучше (или ненамного лучше), чем у финнов в 1939. Для завоевания превосходства в воздухе достаточно преимущества в 3 раза (+ более новые и современные самолёты с лучшими ТТХ). Так что преимущество в 10 или в 100 раз уже особой роли не играет. Не верите мне, спросите у Hotab"а.
Думаю, что наши результаты близки к лучшему, на что мы могли рассчитывать. Доказывать не буду, надо много копаться в источниках, а заниматься военно-историческими исследованиями, чтобы доказать вам, не хочется. Есть историки, пусть занимаются анализом.
sashaqbl написав:Та, тільки на кінець квітня - початок травня, коли ще було купа ударів і падіння виробництва бензину в РФ, на вашому графіку припадає падіння. Кореляція? 29 і 31 січня -удар по НПЗ - до 2 лютого ціна обвалюється з майже 83$ 29 січня до 77$ 2 лютого. Протягом березня при масових атака на НПЗ - йде ріст цін на нафту. Раптом після атаки на нафтовий термінал ціни починають падати. Атаки продовджуються травень і початок червня, а ціни - бац - і падають. Точно є кореляція?
Точно є кореляція. Бо на біржах йде торгівля ф'ючерсом з поставкою за 2-3 місяці. І після кожного удаоу треба дивитися не в моменті, а реакцію за 2 місяці на якийсь усереднений фон.
ЛАД написав:По Denik и fler РФ уже давно должна развалиться. Что-то задерживается. Но ничего, уже скоро - "через 2-3 недели".
Триндіти - не мішки ворочати. Процитую свій пост вже 1,5 річної давнини.
Denik написав:
vitaliian написав:
Средняя цена основной экспортной марки российской нефти Urals в декабре прошедшего года снизилась на 30,6% к декабрю 2021 года, до $50,47 за баррель
"Средняя цена на нефть марки Urals в январе-декабре 2022 года сложилась в размере $76,09 за баррель, в январе-декабре 2021 года - $69,0 за баррель", - говорится в сообщении Минфина. Ее цена выросла за год на 10,3%.
Однако, средняя цена на нефть марки Urals в декабре 2022 года сложилась в размере всего $50,47 за баррель, что в 1,44 раза, или на 30,6%, ниже показателя декабря 2021 года, который составлял $72,71 за баррель.
Таким образом, в декабре средняя цена Urals опустилась ниже введенного с 5 декабря странами Запада потолка цен на российскую нефть в размере $60.
Рівня 50 все одно буде недостатньо для припинення війни. Я не думаю, що війна скінчиться 2023 року. Економічний крах РФ настане лише в ситуації, коли ЄС переріже експорт нафти з Балитики, а Україна припинить експорт з Чорного моря. Альтернативою цьому є збільшення постачання рази в 3 від теперішнього, що поки що не проглядається.
Зараз лише настав етап, коли банки рф перетворюються на МММ. Остаточне перетворення буде до кінця року.
Ukrainian написав:НІМЕЦЬКА ОПОЗИЦІЯ НЕ ВИКЛЮЧАЄ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИХ БІЖЕНЦІВ. Є УМОВА Голова німецької партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Маркус Зедер не відкидає можливості того, що федеральний уряд на чолі з Союзом зможе почати повертати до України військовозобов’язаних біженців, які отримали притулок у ФРН, передає ASB Zeitung. Вказано, що протягом останніх тижнів у союзних партіях – ХСС та Християнсько-демократичний союз (ХДС) – точилася дискусія про зняття захисту з українських призовників.
Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер у відповідь на відповідне запитання виданню Münchner Merkur сказав, що поверне українських новобранців, «якщо Україна попросить нас про це». Далі тему він не розвивав.
За потенційного федерального уряду на чолі з Союзом Німеччина могла б зіграти певну роль у поверненні новобранців-біженців в Україну. Своєю чергою голова Союзу Юнге (JU) Йоганнес Вінкель, стверджує, що ці українці повинні захищати власну країну, а не шукати захисту в Німеччині. https://zn.ua/ukr/WORLD/nimetska-opozit ... umova.html
черга за Канадою депортувати бігунців на неньку: всі так всі
sashaqbl написав:.......... Раптом після атаки на нафтовий термінал ціни починають падати. Атаки продовджуються травень і початок червня, а ціни - бац - і падають. Точно є кореляція?
Як все добре у світі рожевих поні.
По Denik и fler РФ уже давно должна развалиться. Что-то задерживается. Но ничего, уже скоро - "через 2-3 недели".
По ЛАДу вже на днях підписуємо з рф мирну угоду та ... готуємось міняти паспорти на ті, шо з куркою.. Тому що з сусідом треба "не сваритися".
чомусь в Казахстані, Грузії, Білорусії, та інших не спостерігається