Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21002101210221032104 ... 2119>
Повідомлення Додано: Вів 30 кві, 2024 23:56

  M-Audio написав:
  akurt написав:- SWIFT-переказ із США на БУДЬ-ЯКУ (!!!) суму - 45 доларів. наприклад, за переказ 50 000 доларів клієнт заплатить 45 доларів або 0,09%. Це дорого?
- SWIFT-переказ із Польщі мій приятель під час відпочинку в Закопане відправляв синові в США - 10 злотих було (дані за 2017 рік).
- SWIFT-переказ із (ZIRAAT bank) Туреччини - ліміт 25 000 доларів на добу - комісія 14 (!) доларів. Або 0,056%.
Я би не сказав, що це дорого: реально копійки.

... А може бути в якості відсотка - тут треба бути уважним - 0,15% є нормальним, а 0,5% - грабіжницьким.
Так, все перелічене -- це насправді дорого, особливо коли ще й точну суму можна дізнатись тільки по факту. І двічи особливо - коли розумієш, що переказ 50к чи навіть 25к доларів ти зробиш максимум кілька разів в житті, а типова сума для переказів на регулярній основі - це від 200 до кількох тисяч, і 45 доларів за це можна віддати, тільки якщо іншого виходу зовсім немає.

Власне. Мав таксфрі румунське
Десь 40 €. Так за СВіфт взяли 25€. Тож на картку отримав 15€😟
Bolt
 
Повідомлень: 2909
З нами з: 09.11.17
Подякував: 16 раз.
Подякували: 208 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 01:07

rjkz
Чтобы проиллюстрировать банковскую систему США.
Сегодня, 30 апреля, перевел сумму со своего счета в одном банке на счет в другом. Пишет, что сумма будет доступна 6 мая.
Приват24 вспоминается с легкой ностальжи.




Так, вынужден самого себя опровергать.
Что произошло?
Я открыл аккаунт во втором в своей жизни американском банке.
Открыл чекинг и сейвинг аккаунты.
Сразу после открытия на странице онлайн банкинга, на каждом аккаунте есть кнопка
"эдд мани". Я тыцнул кнопку и в "трансфер" указал реквизиты "фром".
Это было несколько дней назад. По 100 долларов на каждый аккаунт.
Оно как-то долго шло. И я решил, что "может, новый аккаунт? Может какие-то проверки?"
Сегодня решил на чекинг закинуть 1К и опять тыцнул "эдд"-"трансфер"-"фром".
И получилась ситуация, которую описал.
Спросил знакомого, у которого тоже есть счета в обоих моих банках или мой новый банк себя хорошо чувствует. Ответ "Более чем".
Ок, решил во время обеденного перерыва проверить другой метод. Посмотреть, по какому деньги придут быстрее.
Зашел в свой первый банк, зашел в "Трансфер" "ту" и ввел реквизиты нового банка.
Оба банка были одновременно открыты в одном окне на разных вкладках.
После нажатия кнопки "СЕнд", деньги появились во втором банке через секунду.
Правда, там были 2 опции - до 5К -мгновенно, более - 2-3 бизнес дня.
В общем, не все так плохо в той Омерике.
Кстати, Зелле переводит тоже мгновенно, вроде, мне переводили пару раз, один раз заняло несколлько дней. Может тоже каким-то корявым способом это было.
И там не надо как в привате давать номер карты. Перевод делается по номеру телефона. Я так понимаю для пущей секьритизации.
rjkz
Аватар користувача
 
Повідомлень: 16635
З нами з: 31.01.12
Подякував: 8350 раз.
Подякували: 5228 раз.
 
Профіль
6
3
4
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 10:41

  M-Audio написав:Когда это для украинцев закрыли SWIFT? IMHO всё работает, если кому надо, другое дело, что популярностью среди населения не пользуется из-за дороговизны.

Так оказывается, «все работает»? «Если кому надо»? Шик!
Я просто не знал, что отменен пункт 14 Постановления НБУ номер 18 от 24.02.2022 с многочисленными изменениями, последнее из которых - номер 24 от 20.02.2024.
Вон оно, IMHO какое…
Сильная штука, это IMHO…
https://zakononline.com.ua/documents/sh ... 5___766352
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3591 раз.
Подякували: 1268 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 13:54

Останнім часом - після того, як закінчилася Програма CUAET - тема еміграції в Канаду майже повністю затихла.
Що там відбувається з нашими?
А все просто: РОБОТА НАД ПОМИЛКАМИ.
Помилки стали очевидними:
- майже поголовно не знають англійську мову. Невідомо для чого вчилися в школі та що там взагалі вчили. Мабуть виключно валентність молекул та те, як поводять себе "пестики" та "тичинки". Дуже актуальні знання, як виявилося.
- зранку до вечора стали письменниками: пишуть та пишуть Резюме про себе. Тут політ фантазій та небувала творчість: вже навчилися відрізняти в WORD шрифт 9 від шрифта 14. Навчилися підганяти свої - часто відсутні - здібності - під вимоги роботодавця.
- відчувають, що життя є можливим на численних "Ярмарках професій". Там наші українці просто натовпом ходять щоденно і в різних кінцях Канади та її різних міст. На кожен вакансію - 1000 бажаючих. Популярна тема: безкоштовні курси водія навантажувача.

Є позитив - і дуже важливий - це навчання дітей в школах та організація дозвілля.
Тут реально все ДУЖЕ ДОБРЕ. Діти в захваті від школи - не встигли прокинутися - вже вибігають з хати. А місь для розваг ідей - більш ніж достатньо. Особливо вражають бібліотеки - є величезні екрани ТВ діагоналлю по 75 дюймів з іграми та розвагами. Важливий чинник : все безпечно. Все безкоштовно.

Тому сьогодні від мене цікавий репортаж на іншу тему: тему того, що в Канаді є дуже незвичного.
І що трапляється з нашими українцями.

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

У кожного є мрія. У чоловіків - це мрія про власне авто.
Будучі ще студентом, я часто відпочивав в родині мешканців Криму - в Криму жили не лише мої дідусь та бабуся, але і родичі мого дядька, носія одного зі мною прізвища (у дідуся було
4 синів). Кожного разу, коли студент їхав додому з вокзалу в Сімферополі, я говорив дідусю та бабусі: "Я обов"язково повернуся на білому Мерседесі!"
Ну, не на білому, і не на Мерседесі, але повернувся і не раз...

Тому ви зрозумієте жагу одного нашого хлопця, який виїхав з України влітку 2021 року за кордон на прожиття та заробітки, і який пропрацював рік в Канаді за програмою CUAET та вирішив купити собі авто. Він майже щодня на зв’язку зі мною - а я з його батьками - та весь час намагається слухати мої поради і тому НЕ купував старе б/в авто - а вирішив взяти НОВЕ в автосалоні, звісно в кредит.

Водійське посвідчення в Україні він НЕ отримував, тому "здав на права в Канаді", але водійських навичок не мав зовсім, але... ну який же козак без конячки...
Зваживши свої можливості та зарплатню, узяв в кредит нове авто в салоні: це був красень KIA FORTE.
Цікаво, що чекав на поставку замовленої комплектації та кольору цілий місяць...
Кредит під 8% річних: повна ціна чи 26 000, чи 27 000 канадських доларів.

Серія 1. Коротка. Авто отримав вдень в салоні, але виїхати в перший раз зміг тільки після закінчення свого робочого часу - о 17-00. Приїхав додому, через весь центр міста Вінніпег. Показав рідним: мамі та братику. Батько не бачив, бо був на роботі.

Серія 2. Інтимна. Скоштувавши Борщу та вареників від мами, сів в авто та поїхав на побачення з дівчиною. Перше в житті в якості козака на власному конику. Побачення було непоганим: дівчина "з наших" прийшла, запрошення козака посидіти в ресторації за його рахунок прийняла, після ресторації прийняла пропозицію козака відвезти її на новенькому конику додому... Ну Ви розумієте... Все як має бути...

Серія 3. Супер-інтимна. Ех, життя - це не серіал та не сценарій. Так сталося, що в авто все сталося, як має бути, але довезти до дому дівчину не вдалося: авто було вщент розбито на перехресті: наш козак врізався (мабуть під дією гормону "Оксітоцин") в інше авто майже під прямим кутом. У авто біло розбито передню частину, у іншого авто було сильно пошкоджено весь лівий бік. Спрацювали подушки безпеки, і всі залишилися живими і неушкодженими.
Так - я не помилився - авто було розбито в перший же вечір.

Серія 4. Нецікава, бюрократична.
Але вона і є самою цікавою, бо форум Фінансовий.
Авто було застраховано, Поліс страхування вступив в дію. Було викликано страхового агента, було складений Протокол поліції про подію. Все це завдячуючи тому - І ЦЕ ВАЖЛИВО - що дівчина дуже добре знала англійську мову та допомагала нашому козаку.
Ну куди ж чоловіки без жінок...

Досить швидко Страхова компанія склала Акт та висновок про те, що при ціні авто в 26 000 канадських доларів, його відновлення буде коштувати 18 000 доларів. Тому краще це авто продати на аукціоні: нехай десь в далекій країні Східної Європи якісь вірмени-рихтовальщики спробують зробити з нього "канхвєтку". Та продати новому власнику...

Серія 5. Чудова. Страхування було повним - тому згідно з Полісом страхування Страхова компанія повинна відшкодувати ціну на 100% або забезпечити клієнта НОВИМ авто. За вирахуванням тієї суми, яку сплатив сам клієнт, а той вніс всього 1 000 канадських доларів передоплати.

Клієнт погодився - ви ж розумієте, що все має свою ціну - заплатити 1000 канадських доларів за чудовий вечір з дівчиною та за отримання НОВОГО авто за рахунок Страхової компанії. В цьому випадку "пазл" складається класно: Поліс страхування відновлено/продовжено, Кредитна угода з банком продовжує діяти, і 1 000 канадських доларів за науку та "покатушки" в темний час дня - плата нормальна.
Вся процедура бюрократично-страхова - зайняла 1 місяць.
Сьогодні середа.
В минулий понеділок наш козак отримав в автосалоні НОВЕ авто. Таке саме.
Правда, колір був інший: білий. Як фата нареченої.

З понеділка не тільки їздить вкрай обережно, але й щоденно вислуховує мої поради про "безпечну їзду під час шлюбних пригод". Цікаво, що за цей майже тиждень та дівчина не відважилася "покататися з вітерцем" ще раз.
Ну і мудро: не все і відразу.

P.S. Ну як бачите, пане Прохожий - життя така цікава штука, що не всі "малобюджетні сценарії" підходять,. Бувають і НЕ малобюджетні.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 01 тра, 2024 14:07, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3591 раз.
Подякували: 1268 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 14:10

akurt
Питання: хто оплатив матеріальну та моральну шкоду іншому потерпілому? Бо я так зрозумів виплата була по нашому аналогу КАСКО, а 3тя особа - це аналог нашого ОСАГО
The_Rebel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 262
З нами з: 01.06.19
Подякував: 15 раз.
Подякували: 55 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 14:12

  The_Rebel написав:akurt
Питання: хто оплатив матеріальну та моральну шкоду іншому потерпілому? Бо я так зрозумів виплата була по нашому аналогу КАСКО, а 3тя особа - це аналог нашого ОСАГО

Цікаве правильне питання.
Я сам собі теж його задав, роздивляючись численні фото з місця аварії - водій постраждалого авто - молода жінка.
В мене це питання виникало, але не зручно було задавати його - ще не задав тому козаку.
Задам - отримаю відповідь - напишу.
Інше авто, яке постраждало:
Зображення
Востаннє редагувалось akurt в Сер 01 тра, 2024 14:15, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3591 раз.
Подякували: 1268 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 14:24

  The_Rebel написав:akurt
Питання: хто оплатив матеріальну та моральну шкоду іншому потерпілому? Бо я так зрозумів виплата була по нашому аналогу КАСКО, а 3тя особа - це аналог нашого ОСАГО

Як бачите, пане The_Rebel під ногами у Вас та мене плутається дещо, що прилипло до минулорічного листя та підошви взуття та заважає обговорити дійсно важливе питання.
Я переговорю з нашим козаком - реально незручно було задавати багато питань в тій складній ситуації.
Ось фото новенького авто, яке було розбито в перший же день. На "покатушках" з дівчиною...
Зображення
А ось минулий понеділок. Оприлюднюється без згоди хлопця біля авто тому я дещо видалив.
Зображення
Там є цікавий момент: він сказав, що передоплата за авто могла бути до 5000 доларів, але він вніс тільки 1 000 - і це спрацювало на його користь.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 01 тра, 2024 14:30, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3591 раз.
Подякували: 1268 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 14:30

Re: Еміграція, заробітчанство

Навіть подушка спрацювала на мазді. По всім канонам скоро вона має відправитись у подорож за океан.
П.с. Я думаю, коефіцієнт по страхуванню у нашого українця має буде драконівським. Принаймні, такі показники як вік до 25 років, стаж до 3х років, а зараз ще й наявність аварій - у Англії збільшили б страхові платежі в рази
The_Rebel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 262
З нами з: 01.06.19
Подякував: 15 раз.
Подякували: 55 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 14:36

  The_Rebel написав:Навіть подушка спрацювала на мазді. По всім канонам скоро вона має відправитись у подорож за океан.
П.с. Я думаю, коефіцієнт по страхуванню у нашого українця має буде драконівським. Принаймні, такі показники як вік до 25 років, стаж до 3х років, а зараз ще й наявність аварій - у Англії збільшили б страхові платежі в рази

Може бути. Страхові компанії на це дуже різко реагують.
В минулому році був такий показовий випадок:
- наша людина - не перший рік за кермом - відʼїхав від свого будинка в США та буквально через 500 м проїхав повз школи - а там було обмеження швидкості в 25 миль на годину. Ну проїхав і проїхав - вже ще через 300 м його - прямо як в кіно - зупинив поліцянт, авто якого стояло на наступному перехресті та контролював наявність телепенів.
- поліціянт виписав Протокол та вручив повідомленні бути присутнім в суді (!).
- в суді наш телепень розказував, що живе тут вже 10 років - про школу знає - але "сонце било в очі і він випадково проїхав так, як проїхав". Суддя прийняв це до уваги і виписав якийсь там несуттєвий штрафі - здається чи 300 чи 600 доларів.
- саме цікаве буде зараз.
- наступний щомісячний платіж його страхова компанія виставила не на 105 доларів, а відразу на 290...
Тобто його визнали "нанадійним водієм"...
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3591 раз.
Подякували: 1268 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 01 тра, 2024 15:55

Re: Еміграція, заробітчанство

а інколи у Північній Кароліні буває й так

Під час стрілянини у США загинуло четверо поліцейських
Унаслідок перестрілки в місті Шарлотт, Північна Кароліна, загинули четверо співробітників оперативної групи маршалів США.
Shaman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6054
З нами з: 29.09.19
Подякував: 583 раз.
Подякували: 1405 раз.
 
Профіль
2
4
  #<1 ... 21002101210221032104 ... 2119>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама