Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23392340234123422343 ... 2718>
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 09:50

News from Canada

Цікаві новини з Канади...
Наші люди почали замислюватися проо майбутнє в Канаді і виявилися цікаві нюанси:
1. При в"ізді в Канаду за програмою CUAET прямо в аеропорту кожен українець отримував документ, який ніколи в житті не насниться тому, хто в"яжджає в США (за виключенням Програми U4U - але там є неюанси). Цей документ - WORK Permit - тобюто дозвіл на роботу або навчання з ПЕРШОГО дня перебування.
2. Термін дії такого документа - 3 роки. Так ось наші люди не чекали цих трьох років та почали подавати документи на продовження. Якщо заявку на продовження подавали до 31.03.24 - то це було безкоштовно. Після цієї дати - з оплатою 250 канадських доларів (близько 200 американських).
Ну ось такий оновлений документ з датою дії ло 2027 року багато хто вже отримав....
3. Самий цікавий НЮАНС - таку процедуру не предбачено для громадян Індії, яких приїхало в Канаду більше 1 мільйона. Мої респонденти говорять, що в деяких містах Канади індійська діаспора вже влаштовує мітинги з надією отримати таку привілею і для себе.
Згадно з діючою процедурую індійці попрацювали три роки - і додому в свою дєрєвню...
А не хочеться...
4. Мої респонденти сказали, що є суттєва різниця між громадянами Украіни та громадянами Індії: індійці НЕ НАМАГАЮТСЯ вжитися в канадське суспільство, залишаючи недоторканим все, що привезли з Індії: одяг, порядки, звички, мову, і таке інше.
Але роботящі "до безтями"...
5. Звідки ж так багато індійців в Канаді - і все більше та більше? Нічого особливого: в кожній справі можна знайти "схеми". В Україні є розумні люди, яких наймають саме для того, шоби придумували та розробляли всілякі "схеми". Наприклад, в бізнесі...
Одна з улюблених індіцями схем ніби-то така: шукають індійця, який мешкає вже 10 або 15 років - як правило в нього є в іпотеці будинок. Далі до нього підселяються двоє індійців, які оформлюють разом з ним Договори позики грошей на погашення іпотеки. Через якийсь час "корінний" індієць "відмовляється" повертати кошти - заява в суд від двох "підселених" індійців щодо боржника - вуаля - стають співласниками нерухомості. Вже "якір" закинули - а далі - Вид на проживання.
Якось так... За точність звісно не ручаюся: зовні виглядає за розповідями наших людей саме так...
akurt

Подякував: 3930 раз.
Подякували: 1397 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 10:18

akurt написав:Форум не марний - а від Вас учасники форуму дізналися стільки реальної корисної інформації, скільки ніколи в житті ніде не чули і почути не могли. З «перших» рук. Особливо якщо врахувати, що в більшості випадків живилися якимись незрозумілими чутками та фантазіями.
Ну і якщо ще будуть дивитися реально на речі, то взагалі ціни немає.
Висловлював свою думку раніше і повторюю пораду зараз: читати всі повідомлення від rjkz із самого початку і навіть конспектувати.

"прогиб засчитан" :mrgreen:
Shaman

Подякував: 742 раз.
Подякували: 1600 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 12:26

News from Canada

Менше року в Канаді - в Торонто - працює в ресторані наш хлопчина 18 років, який переїхав з Анталії, де жив з мамою:
- В мене все ОК, дуже багато роботи. Але вже менше: туристів все менше та менше.
Ніби-то все ОК, але не все ОК.
Справа в тому, що така робота не дасть право на отримання Виду на прожиття в Канаді.
Існує та пацює система підрахунку балів, які оцінюють все на світі - і освіту, і стаж, і мову - і там вимоги досить високі...
Що робити?
Як виявилося, є варант перейти із статуса "Українець за Програмою CUAET" на статус "Украінець - біженець в Канаді".
Буде намагатися...
akurt

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 13:42

Приємна несподіванка дня для емігрантів - українців в Європі.
Раді повідомити, що ми продовжуємо акцію "Доступний роумінг у подарунок" - до 30.11.24. Отримуйте щомісяця 10 ГБ, 100 хв у роумінгу в подарунок (за умови активного пакета послуг за тарифом). З турботою - ваш Vodafone.

Підтверджую: реально працює в усіх країнах ЄС.
akurt

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 14:50

Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1096 раз.
Подякували: 2030 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2024 20:56

Ірина_ написав:Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:

Зображення

Ще одна країна запроваджує нові обмеження для туристів щодо оренди житла

Афіни це не країна
flyman

Подякував: 1597 раз.
Подякували: 2816 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2024 11:22

Епіграф: "Афіни це не країна"

Наразі трохи затихла боротьба за визначення найкращої країни для еміграції бідного українця.
На сьогодні із моїх родичів не першої лінії за кордном мешкають тільки племінниця з двома синами - в Німеччині. Всі інші повернулися в Україну, хоча приймали в тій же Німеччині досить непогано. Головним чинником повернення був бізнес, який вимагав присутності в Україні.
Купа приятелів закріпилася міцно від Фінляндії до США, Канади та Таіланду.
На іншій гілці висвітився цікавий досвід закріпитися в Румунії.
Я повідомив про це приятелю, колишньому мешканцю Ірпеня - зацікавився і як виявилося' інший його прийтель щойно повернувся саме із Румуні. Вивчають питання.
Ще є прителі, які зранку виглядають у вікно: можливо вже вивішені "Бесики" та можна йти отримувати смаколики "Made in Nizhniy Tagil". Тим і раніше нічого не потрібно було в житті, і зараз нічого не потрібно: щастя є в двох речах: унітаз+канапа+ковдра. Ну ще один раз на 4 чи 5 років сходити на вибори, щоби наХХти всім іншим.

Будемо реалістами. Якщо Ви хочете попасти в США, то тут варіантів дуже мало, але вони є.

Варіант 1 - повторти шлях rjkz - а він досить точно/докладно ділився тим, як це вийшлоо і як це він зробив - ще раз - але це тільки на мою думку - НЕ ВДАСТЬСЯ. Там була наполеглива точна влучна робота. І в інші часи. Але він так докладно все розказував, що фактично учасники форуму отримали докладну повну інструкцію, як те було зроблено - в законний та легальний (!) спосіб. Ніхто не заважає повторити.
Разом з ним сусідом живе мій колишній підлеглий, в якого получилося майже те саме - але через "сезонну візу" і він випадково опинився в США саме на початок війни, працюючи - попав на Аляску - а тепер мешкає в Нью Йорку та мандрує по території США разом з жінкою та синочком. Вчора були свіжі фото. І він, і жінка мають роботу і знайши її самі, починати було дуже важко - особливо жінці, яку він витягнув з дуже поважної та з дуже інтелектуальної роботи в Україні. Але це раельно окрема ситуація та окремий випадок.

Варіант 2 - отримати візу О - видатного вченого або лауреата Нобелевської премії - вірогідність 0,00000000000000001%. Знаю тільки одного такого. Хоча зараз цікава тема - це "розпилення грантів", які виділються ЄС в Україну.

Варіант 3 - проникнути через кордон Мексика - США теоретично можливо, але це на сьогодні один з найважчих шляхів. За останніми даними на кордоні єдині, кого не садять в тюрму - це дійсно українці, але спробуй в наш час дістатися кордону - розвертають вже в аерпорту Мехіко. Я не можу розказати всю проавду, щоби не нашкодити людині, але зараз одна сімейна пара шукає таку можливість і робить конкретні кроки. Якщо в них вийде - напишу те, що можна написати.

Варіант 4 - Програма U4U - можливості зменшуються щодня, але поки що у людей получається. За останні 6 місців двоє з моїх приятелів попали - і в них все ОК. Цікаво, що в обох родинах по троє дітей. Додам, що НЕ всім то потрібно. Наприклад, я умовляв оформити виклик племінника, то він відмововся: дуже добре закріпився в Варшаві. Можна і в Варшаві отримувати грошей не менше, ніж в США, та жити не гірше.

ВАРІАНТ 5 - НА СЬОГОДНІ НА МОЮ ДУМКУ ЄДИНИЙ РЕАЛЬНИЙ.
Тут вже двійка людей вдало влучно викрили в мені торговця квартирами на Середземноморських курортах та торговця дипломами американських університетів. Це одночасно і приємно, і сумно, бо розумієш, що навкруги багато людей вдарених порожнім мішком із-за рогу вулиці. На їх думку, я складую у іржаве відро квартири та дипломи, - мандрую світом, продаючи непотріб. В цьому році віже відвідав десь 10 країн і ще попереду: Італія, Словенія, Хорватія, Сербія та Болгарія. От торгону!
Грошви нагрібу лопатОМ та граблЕМ!

Насправді я просто реально дивлюся на речі.

І ось новинка дня: оприлюднено рейтинг укніверситетів США.
Це означає, що можна спокійно сісти, подумати, порахувати гроші і зрозуміти, що якщо ви самі вже нікуди та ніяк не можете попасти, то ваші діти можуть стати студентами американських університетів та закріпитися в США.
Спробуємо посидіти зараз з калькуляторами в руках?
Оновлений рейтинг тут і він з цінами на навчання.
https://www.usnews.com/best-colleges/ra ... iversities

(далі буде)
akurt

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2024 12:29

Епіграф: "Афіни це не країна"
Part 2.

1. Найважче для мами сина - відправити його одного самого в 17 років кудись далеко - і не дай Боже за моря та океани...
Це чисто психологічне і не практично.
Всі мої знайомі, які стали наркоманами та вже закнічили життя, або саме в ці дні силять в тюрмі за пограбування - всі НЕ їздили за моря/океани та реально весь час тримались за мамину спідницю.
Так що це психологічно, але не практично.
В ці дін у ввликому місті Польщі починає вчитися в Академії імені Леонардо да Вінчі 17-ти річний хлопець, "відірваний" від мами. Там переживала і бабуся теж. Я їх заспокоював та наводив приклади.

2. Особисто я не знаю випадків, коли після закінчення європейських універиситетів (на рахуючи українські - тут багато прозитивних прикладів), випускник досягли чогось особливого в житті.
Натомість для мене ПЕРШИМ прикладом вдалого (!) вирішення питання був приклад хлопця, який мнее реально сильтно здививав повідомленням про те, що він ось чекає атестат школи, а взагалі вже прийнятий на навчання Arizoina State University.

З цього і почнемо. Це велика особливість!
В цьому університеті на момент розмови навчалося 100 000 (СТО ТИСЯЧ!) студентів.
Не 2000, і не 5000 як зараз у багатьох університетах в Україні.
Виявилося, що особливістю цього універистету є те, що він практично приймає всі 100% абітурієнтів. Всі, хто подлав документи - вже студент.
Щось на кшталт "Кинути в річку - та навчити плавати!" Для порівняння - і це дуже важливо - селективність відбору в провідні універсиети типу Стенфорд або Гарвард може складати 6%. Тобто приймають на навчання тільки 6% з числа абітурієнтів. Це незважаючи на дуже високу ціну навчання! Подивіться рейтинг:
https://www.usnews.com/best-colleges/ra ... iversities
Стенфорд 65 000+ доларів на рік! А є і вище: 69 140...

До цього додайте ціну утримання студента: наприклад навряд чи ви в околицях Стенфорда знайдете житло дешевше за 2 250 доларів на місяць.

Ось вам і критерій вибору: ціна та локація.
На щоби я звернув увагу у верхній частині списка.

За опитуванням студентиів НАЙКРАЩІ умови проживання - University of California-Los Angeles.
Він в рейтингу на 15-му місці (ніби -то не високо) і ціна навчання - більш/менш помірна - 46 503 долари на рік.
Вже щось цікаве намацали.
На "скору руку": навчання обідейться оієнтовно в 46 503х4=186 020 доларів США+ кампус десь 15 000+страховки та різні витрати не менше 8 000. Разом 209 020 доларів США.
Ну: а скільки панове хочуть за свій бабуштаник біля метро "Деміївська"?
Трохи більше. А скільки панове хочуть за свій гараж неподалік від Палацу Україна? Чверть від цієї суми чи третину... І по якій його ціні ви здаєте... і яка ефективність? А він ще цілий?

Помацаємо далі, може щось цікаве знайдемо:

(далі буде)

P.S. Здається на киівській гілці вчора напиcали цікаві фрази про вкладення в золото. Приблизно так: завжди здається, що варто було золото купити вчора, бо однозначно була гарна "точка входу".
А сьогодні і завтра - воно знову дорожче і не здогнати...
Щось прибдизно таке з ціною навчання в універистетах США: якщо глянути ретроспективу ціни навчання, то точна тенденція така: в цьому році ВДВІЧІ (!) дорожче, ніж 10 років тому.
Вдвічі.
А бубушатник біля метро Деміївска чи Лісова точно вдвічі дорожче?
Не вдвічі дешевше?
akurt

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2024 19:49

akurt написав:...
Будемо реалістами. Якщо Ви хочете попасти в США, то тут варіантів дуже мало, але вони є.

Варіант 1 - повторти шлях rjkz - а він досить точно/докладно ділився тим, як це вийшлоо і як це він зробив - ще раз - але це тільки на мою думку - НЕ ВДАСТЬСЯ. Там була наполеглива точна влучна робота. І в інші часи. Але він так докладно все розказував, що фактично учасники форуму отримали докладну повну інструкцію, як те було зроблено - в законний та легальний (!) спосіб. Ніхто не заважає повторити.
...

що за манера у всьому брехати - наш коля з НЙ ніколи не розповідав, як саме потрапив у США. навпаки, казав, що це унікальний досвід, який іншим не допоможе (в мене є припущення, як саме, але кажу ж - іншим це допоможе). й пафосно казав - кожен шукає свій шлях :D реальних шляхів два - грінкард або якось по роботі - до війни інших легальних не було. зараз є U4U, але от біда - з України мало хто легально може виїхати.

й взагалі досвід колі - це радити іншим робити те, що особисто він не робить. такий собі досвід. для мене це гарна ознака, чи варто прислухатися до порад - чи той, хто радить так робить чи ні.

а особистий досвід колі гадаю тут нікому не допоможе, так почитати, як воно може бути...
Shaman

Подякував: 742 раз.
Подякували: 1600 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2024 20:33

Shaman цікаво, яку корисну інформацію тут написали Ви? Нуль?
BIGor

Подякував: 1424 раз.
Подякували: 1844 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 23392340234123422343 ... 2718>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей