Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14801481148214831484 ... 2853>
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 17:24

Gastarbaiter написав:
  stm написав:И да, и нет. Количество сервисов, так же играет роль. Пример, частный аэропорт у Вас где? А в Канаде те же 30км ;)

Не очень понял: что такое "частный аэропорт"?

Видите, Вы даже не поняли, а об этом я и говорю. А я как нищеброд в Канаде имела возможность аж за 135 баксов поехать за 30 км от Торонто и полететь к Ниагарскому водопаду за 130км :)
Количество возможностей и цена возможностей. В США фрукты из любой точки мира за 30 км наравне с бубликом, аэропорт и легкомоторный самолёт там же, акулы и крокодилы у Вас вообще отсутствуют, кроме как в зоопарке)))
Ещё пример из последних, захожу в Сельпо, сейчас время перед рождеством, у Сельпо учредитель Итальянец. И что я вижу Балокко панатоне с шоколадом и фисташками. Я жила в Италии и это прям бальзам. Как пример глобализации. Европа не совсем глобальна, а в глобальном мире каждый тащит своё в то место где живёт и это доступно, если есть спрос :) а если нет, то в следующем году мне за 3500км ехать )))
Востаннє редагувалось stm в Пон 06 лис, 2023 17:49, всього редагувалось 2 разів.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 17:32

Denik написав:
  ЛАД написав:Он может так рассуждать, т.к. им пока не прилетает. А платить за тепловой насос надо точно и уже сегодня.

З їх податків вже хочуть 106 млрд. доларів на допомогу Україні та Ізраїлю. А Європу вже ставили раком за рахунок спотових цін на газ 2000 Євро.

І кінця-краю цьому не видно.

Так Европа и занимается тепловыми насосами и др. методами энергосбережения.
А американцу проще отказаться от поддержки Украины и Израиля. Хотя с Израилем несколько иначе. Ближний Восток, нефть... А Украина... Далеко лежала, мало боліла.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 17:50

Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:"Відсотки наперед" не байка, насправді - це просто буквальне читання графіку виплат. В певному сенсі воно так і виглядає, як сплата частини відсотків наперед.
Щодо реального відсотку - IRR демонструє, що знижується при достроковому погашенні.

Відсотки нараховуються щомісяця на залишок заборгованості. Якщо ви на кінець місяця винні банку 120 тис. під 10% річних, то, відповідно, відсотки за цей місяць будуть 1000. Що при ануїтеті, що при "класичній" схемі. Ви не платите відсотки на 10 років вперед.
А "реальна" ставка, грубо кажучи, це усі витрати (відсотки, комісії, страховки) у відношені до тіла і поділені на кількість періодів. Тому якщо гасити з випередженням і зменшувати строк кредитування, то чисельник зменшуватиметься у меншому ступені, ніж знаменник, і результат буде більшим. Якщо з 1000 дол. заплатити 100 дол. відсотків за рік, то "реальний" кошт кредиту буде 10%. Якщо ж ту саму 1000 повернути за місяць, а ці 100 дол. будуть, на приклад, не відсотками, а комісією за видачу, то "реальний" кошт буде вже 120% річних. Хоча і в тому, і в іншому випадку сумми однакові.
Якщо ви платили з випередженням і цю 1000 віддали не за рік, а за 8 місяців, і заплатили при цьому не 100, а тільки 80 дол. відсотків, то реальна ставка буде 1000/(80/8)*12=12%, а не 10%. Хоча двадцятку ви з'економили.

ви чого не переплутали? 1000 дол - це відсотки за один місяць у вашому прикладі. до чого тут 100 дол за рік чи якесь випередження за 8 міс, а не за 12 якщо ми кажемо за ОДИН місяць?

насправді тут нелінійні залежності, й на калькуляторі не рахуються - або IRR в Excel, або спеціальні калькулятори в Інеті
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:06

Gastarbaiter написав:
  stm написав:Когда я живу на левом берегу количество сервисов благодаря плотности застройки в соседнем доме или через 2, круглосуточно.

Что-то я не нахожу круглосуточных барбершопов в Киеве.

Если мы говорим о наемном сотруднике и мне как постоянном клиенте который любит потрындеть, то левацкое зарабатывание вне услуг владельца салона.
А как там воскресное посещение супермаркета не експрес в Кракове или 30 км от, возможно? А работа маркета после 21:00? )))
И не переживайте, пока самый большой трындец в моей жизни это когда мы голодные, а в Вероне сиеста с 13 до 16. И всё... только арабы с бутербродами и кофе спасли)))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:19

Shaman написав:ви чого не переплутали? 1000 дол - це відсотки за один місяць у вашому прикладі. до чого тут 100 дол за рік чи якесь випередження за 8 міс, а не за 12 якщо ми кажемо за ОДИН місяць?

насправді тут нелінійні залежності, й на калькуляторі не рахуються - або IRR в Excel, або спеціальні калькулятори в Інеті

Це різні приклади.
№1 120 000 дол. боргу, 1000 дол. відсотків за місяць.
№2 1000 дол. боргу, 100/80 дол. відсотків усього за рік/8 місяців.
Залежності нелінійні, цифри брав зі стелі, але для наочності приклади підійдуть.
Можливо в інших країнах якесь інше значення надається цій "реальній" ставці? У Польщі кілька років тому зобов'язали усі кредитні установи показувати цю "реальну" ставку ще на етапі реклами і сенс є саме такий, як я писав: можливість порівняння кредитних продуктів від різних банків. Бо хтось бере комісію за видачу, хтось ні. Ще якісь платежі можуть бути. Ось і усе. Одна реклама вискакує "Візьми гроші під 20% на рік, RRSO 40%", друга вискакує "Візьми гроші під 10% на 2 роки, RRSO 80%". Без цієї RRSO пересічний і не зрозуміє, де саме його намахують.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 611 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:28

Gastarbaiter написав:
  Shaman написав:ви чого не переплутали? 1000 дол - це відсотки за один місяць у вашому прикладі. до чого тут 100 дол за рік чи якесь випередження за 8 міс, а не за 12 якщо ми кажемо за ОДИН місяць?

Це різні приклади.
Залежності нелінійні, цифри брав зі стелі, але для наочності приклади підійдуть.
Можливо в інших країнах якесь інше значення надається цій "реальній" ставці? У Польщі кілька років тому зобов'язали усі кредитні установи показувати цю "реальну" ставку ще на етапі реклами і сенс є саме такий, як я писав: можливість порівняння кредитних продуктів від різних банків. Бо хтось бере комісію за видачу, хтось ні. Ще якісь платежі можуть бути. Ось і усе. Одна реклама вискакує "Візьми гроші під 20% на рік, RRSO 40%", друга вискакує "Візьми гроші під 10% на 2 роки, RRSO 80%". Без цієї RRSO пересічний і не зрозуміє, де саме його намахують.

А ви думаєте чого я на IRR посилаюся - в українських банках для розрахунку от цієї реальної ставки якраз IRR і використовують, часто прям з екселя. Навіть часом коли при оформлені кредиту присилають ексельку для прикладу, то там якщо приховані листки відкрити, та сама XIRR використовується :mrgreen:
Я тому вище й спитав - а який саме розрахунок "реальної" маєте на увазі ви, якщо це не IRR
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:38

stm написав:
  Gastarbaiter написав:Не очень понял: что такое "частный аэропорт"?

Видите, Вы даже не поняли, а об этом я и говорю. А я как нищеброд в Канаде имела возможность аж за 135 баксов поехать за 30 км от Торонто и полететь к Ниагарскому водопаду за 130км :)
Количество возможностей и цена возможностей. В США фрукты из любой точки мира за 30 км наравне с бубликом, аэропорт и легкомоторный самолёт там же, акулы и крокодилы у Вас вообще отсутствуют, кроме как в зоопарке)))
Ещё пример из последних, захожу в Сельпо, сейчас время перед рождеством, у Сельпо учредитель Итальянец. И что я вижу Балокко панатоне с шоколадом и фисташками. Я жила в Италии и это прям бальзам. Как пример глобализации. Европа не совсем глобальна, а в глобальном мире каждый тащит своё в то место где живёт и это доступно, если есть спрос :) а если нет, то в следующем году мне за 3500км ехать )))

Если речь идет о местах, где можно полетать на всяких Сеснах и прочей малой авиации, то в радиусе 60-70 км вокруг Кракова я их насчитал 9 штук на карте. Правда рейсов до Ниагарского водопада нет :( .
Панеттоне эти (с шоколадом и фисташками) заказать в интернете можно хоть сейчас, приедет через день. А так в Ашане продаются перед Рождеством (не знаю, какие именно вкусы). В Карфуре есть в продаже кенгурятина и крокодилятина. Так что можете сэкономить себе 3000 км дороги, если что. Отсутствие крокодилов, акул, гремучих змей и каракуртов вне стен зоопарка считаю безусловным плюсом.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:47

Gastarbaiter написав:

Це різні приклади.

а, це ви на пальцях пояснювали, що таке вартість грошей :oops:

а для точного розрахунку використовують IRR чи XIRR (підказав Faceless). мені для прикидок IRR вистачало :D

оці ваші RRSO й є IRR, фінансова математика однакова у світі в цьому випадку 8)
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:52

Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:"Відсотки наперед" не байка, насправді - це просто буквальне читання графіку виплат. В певному сенсі воно так і виглядає, як сплата частини відсотків наперед.
Щодо реального відсотку - IRR демонструє, що знижується при достроковому погашенні.

Відсотки нараховуються щомісяця на залишок заборгованості. Якщо ви на кінець місяця винні банку 120 тис. під 10% річних, то, відповідно, відсотки за цей місяць будуть 1000. Що при ануїтеті, що при "класичній" схемі. Ви не платите відсотки на 10 років вперед.
А "реальна" ставка, грубо кажучи, це усі витрати (відсотки, комісії, страховки) у відношені до тіла і поділені на кількість періодів. Тому якщо гасити з випередженням і зменшувати строк кредитування, то чисельник зменшуватиметься у меншому ступені, ніж знаменник, і результат буде більшим. Якщо з 1000 дол. заплатити 100 дол. відсотків за рік, то "реальний" кошт кредиту буде 10%. Якщо ж ту саму 1000 повернути за місяць, а ці 100 дол. будуть, на приклад, не відсотками, а комісією за видачу, то "реальний" кошт буде вже 120% річних. Хоча і в тому, і в іншому випадку сумми однакові.
Якщо ви платили з випередженням і цю 1000 віддали не за рік, а за 8 місяців, і заплатили при цьому не 100, а тільки 80 дол. відсотків, то реальна ставка буде 1000/(80/8)*12=12%, а не 10%. Хоча двадцятку ви з'економили.

Таки мушу вибачитися, в мене зміна ставки вносила такі корективи. Якщо прибрати збільшення ставки посеред графіку, то IRR при достроковому таки дійсно стає трохи вища, а не нижча.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 18:55

stm написав:Если мы говорим о наемном сотруднике и мне как постоянном клиенте который любит потрындеть, то левацкое зарабатывание вне услуг владельца салона.
А как там воскресное посещение супермаркета не експрес в Кракове или 30 км от, возможно? А работа маркета после 21:00? )))

Вы считаете, что "левацкое зарабатывание вне услуг владельца салона" доступно только в Украине? Все зависит от того, сколько вы готовы заплатить :wink:
Маркеты основных сетей работают до 22:30-23:30. На крайняк можно дождаться 5 утра, когда двери продуктового рая снова распахнутся перед покупателями. На сколько кому-то критичен именно этот временной промежуток (23:30-5:00)? А к неторговым воскресеньям быстро привыкаешь. В конце концов можно и в ресторан сходить, если до 23:30 в субботу не успел в магазин за продуктами. Если денег на ресторан нет, а кушать хочется, то Жабка или заправки. Можно купить какую-то булочку, сосиски и огурчик даже в воскресенье.
Востаннє редагувалось Gastarbaiter в Пон 06 лис, 2023 19:01, всього редагувалось 1 раз.
Gastarbaiter

Профіль

#<1 ... 14801481148214831484 ... 2853>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор