Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Конечно НЕ так. Вы - как всегда - все путаете и ставите "с ног на голову". Кредитный рейтинг - это просто типа паспорта: люди смотрят и сразу понимают: придурок или нормальный. У нас об это говорят ртом. То есть придурок говорит: "Я нормальный". Верить или не верить - дело вопрошающего.
Там смотрят на экран MacBook. Если нормальный, и кредитный рейтинг 700+, то ему - "зеленый свет": квартира в аренду, дом в покупку, ипотеку на дом, автомобиль в кредит (и под какой процент), автомобиль в лизинг, Мак Бук в кредит, смартфон в кредит... банковские продукты... хорошая работа...
Сколько бы Вы не возмущались: НИКОГДА житель США не будет жить по Вашим правилам, точнее претензиям.
Поки панове обговорюють важливе питання про те, що є ціною, що є собівартість, що є вартістю, і чи правильно платять в США зарплатню, невеличка майже "шляхові замітки" на тему гілки...
1. Декілька годин тому наші українці прибули у справах в Вашингтон (округ Колумбія, США), мають спитати у Трампа, як він приховує прибутки... Треба ж виводити його на "чисту воду". Прийшло повідомлення: - Прилетели. Только что пролетали как раз над Белым Домом...
2. Сьогодні у Варшаві відзначає свій перший в житті 18-ий річний День народження студент Варшавської політехніки - а колись - у давньому минулому житті син простої мами, яка виховувала його без батька, але намагалася щоби вчився в престижному ліцеї, який - як виявилося - зовсім не є потрібним в цьому житті. Мама приготувала синові гарний поларок - здала тест з Польської мови на рівень "С" (це менше ніж за рік) та отримала право працювати в Польщі за отриманим в Україні фахом - лікарем. Також на Дні народження буде звичайна дівчинка з Рівного, якій іменинник вже розкрив якусь атмосферну таємницю життя. Мабуть - сказала мама іменинника - оце і буде моя невістка... Ось і починаються роздуми, де ж жити в Варшаві молодятам - мама живу у стандартній дуже маленькій квартирі у Варшаві... Невже прийдеться продати 2 квартири в обласному центрі під орендарів та приватний будинок у передмісті обласного центра... Та авто українське... та човен на Дніпрі... Та трохи "подоїти" свою маму... а то вже змучилася на панщині: 4 квартири в одному обласному центрі під орендарів, хай їм чорт!
3. Париж дивує всіх і завжди. Але мене сьогодні здивував більше всього - не очікував - що мій у минулому підлеглий - хлопцю 35 років - велосипедист-аматор, але не простий - все любив "екстріми" на роверах по кручах та балках - пропонує будь кому мандрувати Європою разом: мікроавтобус є, досвідчений водій-спортсмен є, місце аж для 4-х роверів в мікроавтобусі є, досвід відвідування ледь не 20 країн Європи разом із жінкою-спортсменкою - є. Ну що ж - буду йому шукати/рекомендувати клієнтів...
4. Не знаю, чим там намазано в тому Нью-Йорку - мабуть, не даремно його вибрав для життя пан rjkz - але там оселився ще один мій приятель. Сьогодні отримав від нього звістку - на якомусь там 100-му (!!!) поверсі (як знають всі учасники форум в США все будують з гімна та палок) - зробив для мене фото... Подробиць ще не знаю... Чим же там воно намазано... в тому Нью-Йорку...
5. Менше ніж через добу я відбуваю в США. В програмі візиту - відвідування трьох штатів США. Найкорисніший захід пройде 20 квітня в місті Greenville (SC) о 13-00 (01p.m.) - Rally 4 Ukraine. У важливому соціально-політичному заході приймуть участь наші українці, яких в США налічується вже більше за 1/2 мільйона. Захід відбудеться тут: https://maps.app.goo.gl/nqm9y7qBZ1BjF6NNA Наша діаспора організовує безкоштовне відвідування Зоопарку - на 25 квітня, але мене в США вже не буде... https://maps.app.goo.gl/fLf2HjzTb5vQub2k7
Ех, Еміграція... Ех, Заробітчанство... Реальності сучасного життя українців....
З ІТ прям зараз відбувається той же процес, але переважно з джунами, які робили формочки, CRUD, писали unit тести...
akurt написав:Сколько бы Вы не возмущались: НИКОГДА житель США не будет жить по Вашим правилам, точнее претензиям.
Не розумію для чого обурюватись, краще самому поїхати і на своєму прикладі показати як треба жити. І досвід показує, що коли багато народу починає використовувати лазівки в системі, то їх закривають
akurt написав:Сколько бы Вы не возмущались: НИКОГДА житель США не будет жить по Вашим правилам, точнее претензиям.
Не розумію для чого обурюватись, краще самому поїхати і на своєму прикладі показати як треба жити. І досвід показує, що коли багато народу починає використовувати лазівки в системі, то їх закривають
Ну Ви ж бачите: одні й ті самі граблі на тему "Я Вас научу свободу любить!!!!"
Richi написав: Признаться, меня этим ваши заплаты до вычета налогов и цены в магазине до начисления налогов - просто выбешивают. Вы там сами себя на#бываете? С какой целью в толк не возьму. Вы пожалуйста, переходите на общепринятые понятия.
Shaman написав:а так, як пише Faceless - штат рядових економістів/бухгалтерів значно скорочується за рахунок автоматизації процесів. 2006 рік - 100 бухгалтерів в штаті, 2016 - 25, 2020 - 15. а ці люди далеко не всі пішли на пенсію. в Приваті піаряться, що на весь Приват - з десяток бухгалтерів.
на експорт не випускали, бо ця професія в кожній країні має свої особливості
з аудиту - це ваш особистий досвід, що всі з аудиту. а в мене всі знайомі фіндири починали з компаній/фірм, причому економістами, а не бухгалтерами.
затребуваний фах - аналітики. а зараз молодь, що ще йде на бух/економіку - не дуже. всі притомні в ІТ.
Підкажіть, на якому факультеті готують фахівців зі звітності, управлінського обліку, внутрішнього аудиту? І скільки людей працює в цих відділах у Приваті? Те, що притомні не йдуть на економіку - це добре. Менше конкуренції для нас, "старичків". ПС. "На експорт" як раз нормально йде, тому що принципи бух. обліку всюди практично такі самі. Навіть перехід на US GAAP видається мені трохи простішим, ніж, наприклад, пілоту перевчитися з Airbus на Boeing.
Востаннє редагувалось Gastarbaiter в Вів 09 кві, 2024 11:14, всього редагувалось 1 раз.
Gastarbaiter написав:Професія затребувана, але спеціалістів "не знали куди діти" - це як?
В сенсі звісно, що професія існує і нікуди не зникла. Але вимоги до "спеціаліста з бухобліку" суттєво виросли, бо щоб дорости до кваліфікації, затребуваній на міжнародному рівні, мало закінчити ВНЗ і кілька років набивати звіти в податкову. Ви вочевидь хороший грамотний спеціаліст і змогли, і це прекрасно, але це не надто реалістичний орієнтир для пересічних батьків з пересічною дитиною щодо того куди піти вчитися. Бо скоріш за все перше робоче місце за спеціальністю шукатиме довго, і буде це робота з папірцями, звітами в податкову і перевірками з ранку до ночі 365 днів на рік з дуже сумнівними перспективами.
Gastarbaiter написав:До речі, можливо на експорт і навипускали. Зараз майже щотижня рекрутери пишуть з пропозиціями.
Ви справді думаєте, що типовий ВНЗ на обліку і аудиті одразу готує спеціаліста з IFRS?
Gastarbaiter написав:Дуже перспективний фах і ще довго таким буде. А при кризах страждають майже усі: і ріелтори, і таксісти, і барбери з барістами.
Золоті часи професії були, коли на ринку був реальний дефіцит хоч трохи кваліфікованих кадрів, імхо це ще з 90-х: просто знайти людину, яка знає що робить, було проблемою; відкриваються численні приватні підприємства; "старе покоління" з комунальних і держпідприємств не відповідало вимогам часу; рівень автоматизації і комп'ютеризації низький, велике підприємство могло тримати штат з десятків бухгалтерів. Цьому сприяли й паперо-орієнтовані нормативні акти податкової. Я ще пам'ятаю, як головна книга мала бути паперовою, формат запису обов'язково повний з сотими, що в часи купоно-карбованців було так б мовити челенджінг з практичної точки зору і пожирало просто прірву часу. Вже на кінець 00х кадровий голод на ринку пройшов, вимоги зросли (особливо з приходом в 00-х іноземного капіталу зі своїми стандартами), з'явилося багато софту, продуктивність праці умовного бухгалтера суттєво зросла. Наприклад, великі банки, з топ-10, скоротили штат бухгалтерії буквально до кількох людей з зарплатами (окрім головбуха звісно) вельми скромними. Десь тоді в мене й склалося враження що часи "вайтівоблікіаудит" легко и прибутково закінчилися. Звісно, найкваліфікованіші кадри як ото ви були і будуть затребувані, але це вже геть інша історія.
Shaman написав:затребуваний фах - аналітики. а зараз молодь, що ще йде на бух/економіку - не дуже. всі притомні в ІТ.
Імхо, з ІТ це такий самий стадний інстинкт, запізнілий рефлекс. Люди в 2024 оперують "жирними роками" до 2021, сподіваючись, що в 2027 (коли зазвичай вже йдуть на якісь підробітки) буде не гірше, і до 2030 дитина встигне набратися досвіду. І це ж не тільки в Україні, така людська природа.
П.С. Аналітики - це таке широченне поняття, що оперувати ним без уточнення немає сенсу.
BIGor написав:Хрінь це собача - різні податки - один з проявів соціалізму. Навіть в Польщі цей соціалізм є, "Новий лад", вигідно заробляти до 10 т зл, далі - не вигідно.
Щось мені підказує, що заробляти 11 тис. зл. вигідніше, ніж 10. Але можу і помилятися.
Колись в обговоренні статей на цьому форумі були цілі баталії про прогресивну систему оподаткування, за і проти. Пропозиції деяких апологетів прогресивної шкали давали цікавий результат - з ростом брутто доходів сума на руки зменшувалася. Цікаво, чи є такі реальні кейси. Може у вашому досвіді були такі казуси
Faceless написав:В сенсі звісно, що професія існує і нікуди не зникла. Але вимоги до "спеціаліста з бухобліку" суттєво виросли, бо щоб дорости до кваліфікації, затребуваній на міжнародному рівні, мало закінчити ВНЗ і кілька років набивати звіти в податкову. Ви вочевидь хороший грамотний спеціаліст і змогли, і це прекрасно, але це не надто реалістичний орієнтир для пересічних батьків з пересічною дитиною щодо того куди піти вчитися. Бо скоріш за все перше робоче місце за спеціальністю шукатиме довго, і буде це робота з папірцями, звітами в податкову і перевірками з ранку до ночі 365 днів на рік з дуже сумнівними перспективами.
Ви справді думаєте, що типовий ВНЗ на обліку і аудиті одразу готує спеціаліста з IFRS?
Я вчився на трійки, хоча самі знання отримав, п'ятий курс (на рівень "спеціаліст") не закінчив, після вузу років 8 працював у інших сферах, останні з яких взагалі ковбасу та макарони з оптових баз по крамницях розвозив. Але якось запропонували спробувати "войтиваудит", виявилося, що тих знань 8-річної давнини в цілому вистачає. За роки праці в Україні бачив кількох людей, які взагалі "не тягнули". Нічого, зараз майже усі якісь менеджери у споріднених напрямках у доволі великих компаніях.
Faceless написав:В сенсі звісно, що професія існує і нікуди не зникла. Але вимоги до "спеціаліста з бухобліку" суттєво виросли, бо щоб дорости до кваліфікації, затребуваній на міжнародному рівні, мало закінчити ВНЗ і кілька років набивати звіти в податкову. Ви вочевидь хороший грамотний спеціаліст і змогли, і це прекрасно, але це не надто реалістичний орієнтир для пересічних батьків з пересічною дитиною щодо того куди піти вчитися. Бо скоріш за все перше робоче місце за спеціальністю шукатиме довго, і буде це робота з папірцями, звітами в податкову і перевірками з ранку до ночі 365 днів на рік з дуже сумнівними перспективами.
Я вчився на трійки, хоча самі знання отримав, п'ятий курс (на рівень "спеціаліст") не закінчив, після вузу років 8 працював у інших сферах, останні з яких взагалі ковбасу та макарони з оптових баз по крамницях розвозив. Але якось запропонували спробувати "войтиваудит", виявилося, що тих знань 8-річної давнини в цілому вистачає. За роки праці в Україні бачив кількох людей, які взагалі "не тягнули". Нічого, зараз майже усі якісь менеджери у споріднених напрямках у доволі великих компаніях.
Життя бентежне. Радий, що у вас добре склалося. Але це якось не переконує в тому, що зараз пересічний може повторити подібний шлях з ймовірністю вище похибки