Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20632064206520662067 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 19:41

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):вже зараз в Україні мені спитати хто скільки отримує - це вже незручно. й багато хто не відповість.

Ми точно в одній Україні живемо? В тій, де вимагають публічно декларувати доходи?
Та і в контексті еміграції часто чув від знайомих, що доводиться організовувати "профсоюзи" в багатьох країнах і вимагати від роботодавця справедливого вирівнювання зарплат, а тут кажуть, що "не розповідають про ЗП"
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 19:56

Дюрі-бачі
тобто организовувати? нема профсоюза? може не вступають самі?
ankarasvan

С нами с: 07.04.24
Благодарил (а): 39 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 19:58

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):вже зараз в Україні мені спитати хто скільки отримує - це вже незручно. й багато хто не відповість.

Ми точно в одній Україні живемо? В тій, де вимагають публічно декларувати доходи?
Та і в контексті еміграції часто чув від знайомих, що доводиться організовувати "профсоюзи" в багатьох країнах і вимагати від роботодавця справедливого вирівнювання зарплат, а тут кажуть, що "не розповідають про ЗП"

в одній.

але я жодного дня не працював на основній посаді на державу, тому публічно ніколи не декларував свої доходи. мої знайомі/колеги - теж.

профспілки діють за своїми правилами, й для цього їх не треба організовувати. вони обговорюють мінімальні рівні оплати праці - а от вирівнюванням точно не займаються.

й кажуть, що на Амазоні профспілки немає. :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:05

ankarasvan писал(а):Дюрі-бачі

Десь їх не було, десь були, але не виконували свої функції.
Знаю мінімум 3 схожі кейси. 1 розповім: влаштувалось десь 5 українців в 2023 році на сирний завод в Чехії. Всі отримали ЗП по 30 тис. крон. А потім виявилось, що місцевим чехам, які вже працюють кілька років платять кому як: і 25 і 35 тис. крон., а в якоїсь "бабки", яка найдавніше там працювала, була всього 20 тис. Так от з тим списком ЗП десь 60 робочих пішли до голови профсоюзу, трохи поскандалили, той пішов до начальника цеху і вже скоро всім чехам і українцям, які знають мову, підняли до 35 тис.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:14

Shaman писал(а):У Мексиці перед місцевими виборами вбили вже 17 політиків

недавно розповідали, як файно живеться в такій "розвиненій" країні, як Мексика. й корупції немає, й олігархів. :D але на відміну від України є справжні банди

залежить від регіону, в якому ямексиканському лугандоні,
тай в Парижах є райони, куди, навіть, поліція не заїзджає
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:14

Дюрі-бачі писал(а):
  ankarasvan писал(а):Дюрі-бачі

Десь їх не було, десь були, але не виконували свої функції.
Знаю мінімум 3 схожі кейси. 1 розповім: влаштувалось десь 5 українців в 2023 році на сирний завод в Чехії. Всі отримали ЗП по 30 тис. крон. А потім виявилось, що місцевим чехам, які вже працюють кілька років платять кому як: і 25 і 35 тис. крон., а в якоїсь "бабки", яка найдавніше там працювала, була всього 20 тис. Так от з тим списком ЗП десь 60 робочих пішли до голови профсоюзу, трохи поскандалили, той пішов до начальника цеху і вже скоро всім чехам і українцям, які знають мову, підняли до 35 тис.

це схоже на реальність, таке можливе. але все одно могли вирівняти погодинну ставку. а якщо хтось працював 8 годин, а хтось 12 - вибачте
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:19

Shaman писал(а):це схоже на реальність, таке можливе. але все одно могли вирівняти погодинну ставку. а якщо хтось працював 8 годин, а хтось 12 - вибачте

Так звісно. Ніхто в здоровому глузді і не буде вимагати вирівнювати ЗП на різних посадах чи при різних графіках робот. Як і протестувати за премії , скажімо при перевиповненні плану. І навіть в цьому кейсі 5 тис. різниці за знання мови - цілком обґрунтоване. А от різна ЗП тільки тому, що по різному домовились при наймі - це кидалово.
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вс 21 апр, 2024 20:22, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:21

akurt писал(а):
  b3320413 писал(а):БЛИН! Кому из вас верить?

Обом вірити.
Треба враховувати те, що неодноразово плутали на цій гілці:
а) США це не Україна - це сполучення держав (штатів) які мають різний розвиток, різну економічну складову, різні податки, різні соціальні умови життя). Тому все може бути різним.
Наприклад, я в ці дні перебуваю в трьох різних штатах - тут практично не зустрінеш азіатів та мексиканців. А чорношкірі досить дивні - як у кіно. За те багато українців та росіян, вчора навіть бачив білорусів. Було цікаво: наші на мітингу їх кликали до себе - ТІ НЕ ПІШЛИ ТА НЕ ПІДІЙШЛИ. Наші знайшлися: "Та ми хочемо тільки подарувати вашій дитині кольорові повітряні кульки" (жовто-блакитного кольору). То тоді колишні друзяки зупинилися.
Тобто все різне.

б) Багато залежить від того, з якою соціальною групою ми обидва спілкуємося.
Я в більшості своїй спілкуюся з нашими ІТ-никами в США.
Розкрили секрет своїх умов життя (в США не прийнято цікавитися зарплатнею).
Цього разу проговорилися.
"Чистими" на руки отримують 10 000 доларів на місяць.
Витрачають на місяць 10 000 доларів.
Ви ж розумієте, що ці люди в Foodmarket не ходять...

від зепе до зепе, нормас
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:42

Дюрі-бачі писал(а):
  akurt писал(а):Ну а в США реально кращі друзі не знають, хто скільки отримує в одній і тій же фірмі/установі.

А як тоді там борються з кидаловом роботодавця?
Один кейс із моєї короткої кар'єри в ІТ. В компанії після старту давали низьку ЗП, яку без питань піднімали на 70% через 3 місяці і ще на 30% через рік. Тобто перегляд на такий % був просто по листу, навіть без співбесіди. Можна було ще виторгувати +5-10%, якщо в тебе хороша англійська, або код пишеш, який менше завертають з ревю, чи ще якісь переваги, але тоді співбесіда з начальством із Штатів... Але був один колега, який про це не знав і 5 місяців робив на стартовій ЗП, а йому ніхто з начальства й не сказав, що пора піднімати ЗП.

навіщо піднімати, якщо людина мовчить, значить її влаштовує
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 21 апр, 2024 20:45

Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  akurt писал(а):Ну а в США реально кращі друзі не знають, хто скільки отримує в одній і тій же фірмі/установі.

А як тоді там борються з кидаловом роботодавця?
Один кейс із моєї короткої кар'єри в ІТ. В компанії після старту давали низьку ЗП, яку без питань піднімали на 70% через 3 місяці і ще на 30% через рік. Можна було ще виторгувати +5-10%, якщо в тебе хороша англійська, або код пишеш, який менше завертають з ревю... Але був один знайомий, який про це не знав і 5 місяців робив на стартовій ЗП, а йому ніхто з начальства й не сказав, що пора піднімати ЗП.

у вас хибне уявлення, що таке "кидалово" ;)

ти домовився про рівень зп - тобі її платять. в чому кидалово? в тому, що твоєму колезі платять більше? так може з точки зору керівництва він більш якісний працівник. з мого досвіду можу сказати, що думка працівника про свою важливість дуже часто не співпадає з думкою керівництва.

в США з цим борються тим, що без проблем змінюють роботу. й реально якісним працівникам платять ринкову зп. оце кидалово більше в уяві тих, хто й сам не проти кинути.

й процедура звільнення в США дуже спрощена, щоб тут не писали. там можливі приколи, якщо хтось спробує довести, що його звільнили через національність/стать/гендер. але білим чоловікам це не загрожує :lol:

кидалово, це коли ти приходиш на одну з.п., а тобі дають меншу, і обіцяють після випробувального терміну, буде обіцяна, приходить час і там кажуть, що ні, складна ситуація, черга бажаючих, крах долара, або яку іншу лабуду
flyman

1
4
  #<1 ... 20632064206520662067 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама