Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20632064206520662067 ... 2893>
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 20:41

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:вже зараз в Україні мені спитати хто скільки отримує - це вже незручно. й багато хто не відповість.

Ми точно в одній Україні живемо? В тій, де вимагають публічно декларувати доходи?
Та і в контексті еміграції часто чув від знайомих, що доводиться організовувати "профсоюзи" в багатьох країнах і вимагати від роботодавця справедливого вирівнювання зарплат, а тут кажуть, що "не розповідають про ЗП"
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 20:56

Дюрі-бачі
тобто организовувати? нема профсоюза? може не вступають самі?
ankarasvan

Подякував: 39 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 20:58

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:вже зараз в Україні мені спитати хто скільки отримує - це вже незручно. й багато хто не відповість.

Ми точно в одній Україні живемо? В тій, де вимагають публічно декларувати доходи?
Та і в контексті еміграції часто чув від знайомих, що доводиться організовувати "профсоюзи" в багатьох країнах і вимагати від роботодавця справедливого вирівнювання зарплат, а тут кажуть, що "не розповідають про ЗП"

в одній.

але я жодного дня не працював на основній посаді на державу, тому публічно ніколи не декларував свої доходи. мої знайомі/колеги - теж.

профспілки діють за своїми правилами, й для цього їх не треба організовувати. вони обговорюють мінімальні рівні оплати праці - а от вирівнюванням точно не займаються.

й кажуть, що на Амазоні профспілки немає. :D
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:05

ankarasvan написав:Дюрі-бачі

Десь їх не було, десь були, але не виконували свої функції.
Знаю мінімум 3 схожі кейси. 1 розповім: влаштувалось десь 5 українців в 2023 році на сирний завод в Чехії. Всі отримали ЗП по 30 тис. крон. А потім виявилось, що місцевим чехам, які вже працюють кілька років платять кому як: і 25 і 35 тис. крон., а в якоїсь "бабки", яка найдавніше там працювала, була всього 20 тис. Так от з тим списком ЗП десь 60 робочих пішли до голови профсоюзу, трохи поскандалили, той пішов до начальника цеху і вже скоро всім чехам і українцям, які знають мову, підняли до 35 тис.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:14

Shaman написав:У Мексиці перед місцевими виборами вбили вже 17 політиків

недавно розповідали, як файно живеться в такій "розвиненій" країні, як Мексика. й корупції немає, й олігархів. :D але на відміну від України є справжні банди

залежить від регіону, в якому ямексиканському лугандоні,
тай в Парижах є райони, куди, навіть, поліція не заїзджає
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:14

Дюрі-бачі написав:
  ankarasvan написав:Дюрі-бачі

Десь їх не було, десь були, але не виконували свої функції.
Знаю мінімум 3 схожі кейси. 1 розповім: влаштувалось десь 5 українців в 2023 році на сирний завод в Чехії. Всі отримали ЗП по 30 тис. крон. А потім виявилось, що місцевим чехам, які вже працюють кілька років платять кому як: і 25 і 35 тис. крон., а в якоїсь "бабки", яка найдавніше там працювала, була всього 20 тис. Так от з тим списком ЗП десь 60 робочих пішли до голови профсоюзу, трохи поскандалили, той пішов до начальника цеху і вже скоро всім чехам і українцям, які знають мову, підняли до 35 тис.

це схоже на реальність, таке можливе. але все одно могли вирівняти погодинну ставку. а якщо хтось працював 8 годин, а хтось 12 - вибачте
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:19

Shaman написав:це схоже на реальність, таке можливе. але все одно могли вирівняти погодинну ставку. а якщо хтось працював 8 годин, а хтось 12 - вибачте

Так звісно. Ніхто в здоровому глузді і не буде вимагати вирівнювати ЗП на різних посадах чи при різних графіках робот. Як і протестувати за премії , скажімо при перевиповненні плану. І навіть в цьому кейсі 5 тис. різниці за знання мови - цілком обґрунтоване. А от різна ЗП тільки тому, що по різному домовились при наймі - це кидалово.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 21 кві, 2024 21:22, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:21

akurt написав:
  b3320413 написав:БЛИН! Кому из вас верить?

Обом вірити.
Треба враховувати те, що неодноразово плутали на цій гілці:
а) США це не Україна - це сполучення держав (штатів) які мають різний розвиток, різну економічну складову, різні податки, різні соціальні умови життя). Тому все може бути різним.
Наприклад, я в ці дні перебуваю в трьох різних штатах - тут практично не зустрінеш азіатів та мексиканців. А чорношкірі досить дивні - як у кіно. За те багато українців та росіян, вчора навіть бачив білорусів. Було цікаво: наші на мітингу їх кликали до себе - ТІ НЕ ПІШЛИ ТА НЕ ПІДІЙШЛИ. Наші знайшлися: "Та ми хочемо тільки подарувати вашій дитині кольорові повітряні кульки" (жовто-блакитного кольору). То тоді колишні друзяки зупинилися.
Тобто все різне.

б) Багато залежить від того, з якою соціальною групою ми обидва спілкуємося.
Я в більшості своїй спілкуюся з нашими ІТ-никами в США.
Розкрили секрет своїх умов життя (в США не прийнято цікавитися зарплатнею).
Цього разу проговорилися.
"Чистими" на руки отримують 10 000 доларів на місяць.
Витрачають на місяць 10 000 доларів.
Ви ж розумієте, що ці люди в Foodmarket не ходять...

від зепе до зепе, нормас
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:42

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Ну а в США реально кращі друзі не знають, хто скільки отримує в одній і тій же фірмі/установі.

А як тоді там борються з кидаловом роботодавця?
Один кейс із моєї короткої кар'єри в ІТ. В компанії після старту давали низьку ЗП, яку без питань піднімали на 70% через 3 місяці і ще на 30% через рік. Тобто перегляд на такий % був просто по листу, навіть без співбесіди. Можна було ще виторгувати +5-10%, якщо в тебе хороша англійська, або код пишеш, який менше завертають з ревю, чи ще якісь переваги, але тоді співбесіда з начальством із Штатів... Але був один колега, який про це не знав і 5 місяців робив на стартовій ЗП, а йому ніхто з начальства й не сказав, що пора піднімати ЗП.

навіщо піднімати, якщо людина мовчить, значить її влаштовує
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 21 кві, 2024 21:45

Shaman написав:
  Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Ну а в США реально кращі друзі не знають, хто скільки отримує в одній і тій же фірмі/установі.

А як тоді там борються з кидаловом роботодавця?
Один кейс із моєї короткої кар'єри в ІТ. В компанії після старту давали низьку ЗП, яку без питань піднімали на 70% через 3 місяці і ще на 30% через рік. Можна було ще виторгувати +5-10%, якщо в тебе хороша англійська, або код пишеш, який менше завертають з ревю... Але був один знайомий, який про це не знав і 5 місяців робив на стартовій ЗП, а йому ніхто з начальства й не сказав, що пора піднімати ЗП.

у вас хибне уявлення, що таке "кидалово" ;)

ти домовився про рівень зп - тобі її платять. в чому кидалово? в тому, що твоєму колезі платять більше? так може з точки зору керівництва він більш якісний працівник. з мого досвіду можу сказати, що думка працівника про свою важливість дуже часто не співпадає з думкою керівництва.

в США з цим борються тим, що без проблем змінюють роботу. й реально якісним працівникам платять ринкову зп. оце кидалово більше в уяві тих, хто й сам не проти кинути.

й процедура звільнення в США дуже спрощена, щоб тут не писали. там можливі приколи, якщо хтось спробує довести, що його звільнили через національність/стать/гендер. але білим чоловікам це не загрожує :lol:

кидалово, це коли ти приходиш на одну з.п., а тобі дають меншу, і обіцяють після випробувального терміну, буде обіцяна, приходить час і там кажуть, що ні, складна ситуація, черга бажаючих, крах долара, або яку іншу лабуду
flyman

Профіль

1
3
  #<1 ... 20632064206520662067 ... 2893>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему