Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21002101210221032104 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вт 30 апр, 2024 22:56

M-Audio писал(а):
  akurt писал(а):- SWIFT-переказ із США на БУДЬ-ЯКУ (!!!) суму - 45 доларів. наприклад, за переказ 50 000 доларів клієнт заплатить 45 доларів або 0,09%. Це дорого?
- SWIFT-переказ із Польщі мій приятель під час відпочинку в Закопане відправляв синові в США - 10 злотих було (дані за 2017 рік).
- SWIFT-переказ із (ZIRAAT bank) Туреччини - ліміт 25 000 доларів на добу - комісія 14 (!) доларів. Або 0,056%.
Я би не сказав, що це дорого: реально копійки.

... А може бути в якості відсотка - тут треба бути уважним - 0,15% є нормальним, а 0,5% - грабіжницьким.
Так, все перелічене -- це насправді дорого, особливо коли ще й точну суму можна дізнатись тільки по факту. І двічи особливо - коли розумієш, що переказ 50к чи навіть 25к доларів ти зробиш максимум кілька разів в житті, а типова сума для переказів на регулярній основі - це від 200 до кількох тисяч, і 45 доларів за це можна віддати, тільки якщо іншого виходу зовсім немає.

Власне. Мав таксфрі румунське
Десь 40 €. Так за СВіфт взяли 25€. Тож на картку отримав 15€😟
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 00:07

rjkz
Чтобы проиллюстрировать банковскую систему США.
Сегодня, 30 апреля, перевел сумму со своего счета в одном банке на счет в другом. Пишет, что сумма будет доступна 6 мая.
Приват24 вспоминается с легкой ностальжи.

Так, вынужден самого себя опровергать.
Что произошло?
Я открыл аккаунт во втором в своей жизни американском банке.
Открыл чекинг и сейвинг аккаунты.
Сразу после открытия на странице онлайн банкинга, на каждом аккаунте есть кнопка
"эдд мани". Я тыцнул кнопку и в "трансфер" указал реквизиты "фром".
Это было несколько дней назад. По 100 долларов на каждый аккаунт.
Оно как-то долго шло. И я решил, что "может, новый аккаунт? Может какие-то проверки?"
Сегодня решил на чекинг закинуть 1К и опять тыцнул "эдд"-"трансфер"-"фром".
И получилась ситуация, которую описал.
Спросил знакомого, у которого тоже есть счета в обоих моих банках или мой новый банк себя хорошо чувствует. Ответ "Более чем".
Ок, решил во время обеденного перерыва проверить другой метод. Посмотреть, по какому деньги придут быстрее.
Зашел в свой первый банк, зашел в "Трансфер" "ту" и ввел реквизиты нового банка.
Оба банка были одновременно открыты в одном окне на разных вкладках.
После нажатия кнопки "СЕнд", деньги появились во втором банке через секунду.
Правда, там были 2 опции - до 5К -мгновенно, более - 2-3 бизнес дня.
В общем, не все так плохо в той Омерике.
Кстати, Зелле переводит тоже мгновенно, вроде, мне переводили пару раз, один раз заняло несколлько дней. Может тоже каким-то корявым способом это было.
И там не надо как в привате давать номер карты. Перевод делается по номеру телефона. Я так понимаю для пущей секьритизации.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 09:41

M-Audio писал(а):Когда это для украинцев закрыли SWIFT? IMHO всё работает, если кому надо, другое дело, что популярностью среди населения не пользуется из-за дороговизны.

Так оказывается, «все работает»? «Если кому надо»? Шик!
Я просто не знал, что отменен пункт 14 Постановления НБУ номер 18 от 24.02.2022 с многочисленными изменениями, последнее из которых - номер 24 от 20.02.2024.
Вон оно, IMHO какое…
Сильная штука, это IMHO…
https://zakononline.com.ua/documents/sh ... 5___766352
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 12:54

Останнім часом - після того, як закінчилася Програма CUAET - тема еміграції в Канаду майже повністю затихла.
Що там відбувається з нашими?
А все просто: РОБОТА НАД ПОМИЛКАМИ.
Помилки стали очевидними:
- майже поголовно не знають англійську мову. Невідомо для чого вчилися в школі та що там взагалі вчили. Мабуть виключно валентність молекул та те, як поводять себе "пестики" та "тичинки". Дуже актуальні знання, як виявилося.
- зранку до вечора стали письменниками: пишуть та пишуть Резюме про себе. Тут політ фантазій та небувала творчість: вже навчилися відрізняти в WORD шрифт 9 від шрифта 14. Навчилися підганяти свої - часто відсутні - здібності - під вимоги роботодавця.
- відчувають, що життя є можливим на численних "Ярмарках професій". Там наші українці просто натовпом ходять щоденно і в різних кінцях Канади та її різних міст. На кожен вакансію - 1000 бажаючих. Популярна тема: безкоштовні курси водія навантажувача.

Є позитив - і дуже важливий - це навчання дітей в школах та організація дозвілля.
Тут реально все ДУЖЕ ДОБРЕ. Діти в захваті від школи - не встигли прокинутися - вже вибігають з хати. А місь для розваг ідей - більш ніж достатньо. Особливо вражають бібліотеки - є величезні екрани ТВ діагоналлю по 75 дюймів з іграми та розвагами. Важливий чинник : все безпечно. Все безкоштовно.

Тому сьогодні від мене цікавий репортаж на іншу тему: тему того, що в Канаді є дуже незвичного.
І що трапляється з нашими українцями.

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

У кожного є мрія. У чоловіків - це мрія про власне авто.
Будучі ще студентом, я часто відпочивав в родині мешканців Криму - в Криму жили не лише мої дідусь та бабуся, але і родичі мого дядька, носія одного зі мною прізвища (у дідуся було
4 синів). Кожного разу, коли студент їхав додому з вокзалу в Сімферополі, я говорив дідусю та бабусі: "Я обов"язково повернуся на білому Мерседесі!"
Ну, не на білому, і не на Мерседесі, але повернувся і не раз...

Тому ви зрозумієте жагу одного нашого хлопця, який виїхав з України влітку 2021 року за кордон на прожиття та заробітки, і який пропрацював рік в Канаді за програмою CUAET та вирішив купити собі авто. Він майже щодня на зв’язку зі мною - а я з його батьками - та весь час намагається слухати мої поради і тому НЕ купував старе б/в авто - а вирішив взяти НОВЕ в автосалоні, звісно в кредит.

Водійське посвідчення в Україні він НЕ отримував, тому "здав на права в Канаді", але водійських навичок не мав зовсім, але... ну який же козак без конячки...
Зваживши свої можливості та зарплатню, узяв в кредит нове авто в салоні: це був красень KIA FORTE.
Цікаво, що чекав на поставку замовленої комплектації та кольору цілий місяць...
Кредит під 8% річних: повна ціна чи 26 000, чи 27 000 канадських доларів.

Серія 1. Коротка. Авто отримав вдень в салоні, але виїхати в перший раз зміг тільки після закінчення свого робочого часу - о 17-00. Приїхав додому, через весь центр міста Вінніпег. Показав рідним: мамі та братику. Батько не бачив, бо був на роботі.

Серія 2. Інтимна. Скоштувавши Борщу та вареників від мами, сів в авто та поїхав на побачення з дівчиною. Перше в житті в якості козака на власному конику. Побачення було непоганим: дівчина "з наших" прийшла, запрошення козака посидіти в ресторації за його рахунок прийняла, після ресторації прийняла пропозицію козака відвезти її на новенькому конику додому... Ну Ви розумієте... Все як має бути...

Серія 3. Супер-інтимна. Ех, життя - це не серіал та не сценарій. Так сталося, що в авто все сталося, як має бути, але довезти до дому дівчину не вдалося: авто було вщент розбито на перехресті: наш козак врізався (мабуть під дією гормону "Оксітоцин") в інше авто майже під прямим кутом. У авто біло розбито передню частину, у іншого авто було сильно пошкоджено весь лівий бік. Спрацювали подушки безпеки, і всі залишилися живими і неушкодженими.
Так - я не помилився - авто було розбито в перший же вечір.

Серія 4. Нецікава, бюрократична.
Але вона і є самою цікавою, бо форум Фінансовий.
Авто було застраховано, Поліс страхування вступив в дію. Було викликано страхового агента, було складений Протокол поліції про подію. Все це завдячуючи тому - І ЦЕ ВАЖЛИВО - що дівчина дуже добре знала англійську мову та допомагала нашому козаку.
Ну куди ж чоловіки без жінок...

Досить швидко Страхова компанія склала Акт та висновок про те, що при ціні авто в 26 000 канадських доларів, його відновлення буде коштувати 18 000 доларів. Тому краще це авто продати на аукціоні: нехай десь в далекій країні Східної Європи якісь вірмени-рихтовальщики спробують зробити з нього "канхвєтку". Та продати новому власнику...

Серія 5. Чудова. Страхування було повним - тому згідно з Полісом страхування Страхова компанія повинна відшкодувати ціну на 100% або забезпечити клієнта НОВИМ авто. За вирахуванням тієї суми, яку сплатив сам клієнт, а той вніс всього 1 000 канадських доларів передоплати.

Клієнт погодився - ви ж розумієте, що все має свою ціну - заплатити 1000 канадських доларів за чудовий вечір з дівчиною та за отримання НОВОГО авто за рахунок Страхової компанії. В цьому випадку "пазл" складається класно: Поліс страхування відновлено/продовжено, Кредитна угода з банком продовжує діяти, і 1 000 канадських доларів за науку та "покатушки" в темний час дня - плата нормальна.
Вся процедура бюрократично-страхова - зайняла 1 місяць.
Сьогодні середа.
В минулий понеділок наш козак отримав в автосалоні НОВЕ авто. Таке саме.
Правда, колір був інший: білий. Як фата нареченої.

З понеділка не тільки їздить вкрай обережно, але й щоденно вислуховує мої поради про "безпечну їзду під час шлюбних пригод". Цікаво, що за цей майже тиждень та дівчина не відважилася "покататися з вітерцем" ще раз.
Ну і мудро: не все і відразу.

P.S. Ну як бачите, пане Прохожий - життя така цікава штука, що не всі "малобюджетні сценарії" підходять,. Бувають і НЕ малобюджетні.
Последний раз редактировалось akurt Ср 01 май, 2024 13:07, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 13:10

akurt
Питання: хто оплатив матеріальну та моральну шкоду іншому потерпілому? Бо я так зрозумів виплата була по нашому аналогу КАСКО, а 3тя особа - це аналог нашого ОСАГО
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 13:12

The_Rebel писал(а):akurt
Питання: хто оплатив матеріальну та моральну шкоду іншому потерпілому? Бо я так зрозумів виплата була по нашому аналогу КАСКО, а 3тя особа - це аналог нашого ОСАГО

Цікаве правильне питання.
Я сам собі теж його задав, роздивляючись численні фото з місця аварії - водій постраждалого авто - молода жінка.
В мене це питання виникало, але не зручно було задавати його - ще не задав тому козаку.
Задам - отримаю відповідь - напишу.
Інше авто, яке постраждало:
Изображение
Последний раз редактировалось akurt Ср 01 май, 2024 13:15, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 13:24

The_Rebel писал(а):akurt

Як бачите, пане The_Rebel під ногами у Вас та мене плутається дещо, що прилипло до минулорічного листя та підошви взуття та заважає обговорити дійсно важливе питання.
Я переговорю з нашим козаком - реально незручно було задавати багато питань в тій складній ситуації.
Ось фото новенького авто, яке було розбито в перший же день. На "покатушках" з дівчиною...
Изображение
А ось минулий понеділок. Оприлюднюється без згоди хлопця біля авто тому я дещо видалив.
Изображение
Там є цікавий момент: він сказав, що передоплата за авто могла бути до 5000 доларів, але він вніс тільки 1 000 - і це спрацювало на його користь.
Последний раз редактировалось akurt Ср 01 май, 2024 13:30, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 13:30

Re: Еміграція, заробітчанство

Навіть подушка спрацювала на мазді. По всім канонам скоро вона має відправитись у подорож за океан.
П.с. Я думаю, коефіцієнт по страхуванню у нашого українця має буде драконівським. Принаймні, такі показники як вік до 25 років, стаж до 3х років, а зараз ще й наявність аварій - у Англії збільшили б страхові платежі в рази
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 13:36

The_Rebel писал(а):Навіть подушка спрацювала на мазді. По всім канонам скоро вона має відправитись у подорож за океан.
П.с. Я думаю, коефіцієнт по страхуванню у нашого українця має буде драконівським. Принаймні, такі показники як вік до 25 років, стаж до 3х років, а зараз ще й наявність аварій - у Англії збільшили б страхові платежі в рази

Може бути. Страхові компанії на це дуже різко реагують.
В минулому році був такий показовий випадок:
- наша людина - не перший рік за кермом - відʼїхав від свого будинка в США та буквально через 500 м проїхав повз школи - а там було обмеження швидкості в 25 миль на годину. Ну проїхав і проїхав - вже ще через 300 м його - прямо як в кіно - зупинив поліцянт, авто якого стояло на наступному перехресті та контролював наявність телепенів.
- поліціянт виписав Протокол та вручив повідомленні бути присутнім в суді (!).
- в суді наш телепень розказував, що живе тут вже 10 років - про школу знає - але "сонце било в очі і він випадково проїхав так, як проїхав". Суддя прийняв це до уваги і виписав якийсь там несуттєвий штрафі - здається чи 300 чи 600 доларів.
- саме цікаве буде зараз.
- наступний щомісячний платіж його страхова компанія виставила не на 105 доларів, а відразу на 290...
Тобто його визнали "нанадійним водієм"...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 май, 2024 14:55

Re: Еміграція, заробітчанство

а інколи у Північній Кароліні буває й так

Під час стрілянини у США загинуло четверо поліцейських
Унаслідок перестрілки в місті Шарлотт, Північна Кароліна, загинули четверо співробітників оперативної групи маршалів США.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
  #<1 ... 21002101210221032104 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама