|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:04
На днях розмовляла з молодою жінкою - перукарем. Вона виїхала у березні 2022 з сином (14 років) і мамою до невеликого міста в Польщі (40 хв. від Познані) і повернулася у грудні 2022. Працювала у будинку престарілих. Перукарем влаштуватися не вдалося - українок не беруть на такі місця. На доступних для наших біженців роботах - або дуже важко (не варто тих грошей) або не важко, але грошей вистачить лише на існування. Крім того, їй не сподобалися категорично всі польські продукти (окрім молочки). Помідори, мясо, цукерки - лайно, не смачні зовсім у порівнянні до українських. Медицина теж на її думку погана. Її подружка, яка у Польщі вже понад 6 років, захворіла на запалення легенів (через те, що лікар лікував її бронхіт три тижні лише парацетамолом і не давав лікарняний) і отримала три дні вихідних від меблевої фабрики, де вона працює. Але суть не в даному конкретному випадку, а взагалі в тому, що ліки не доступні в аптеках просто так, як вони доступні у нас в Україні та й лікувати "по-справжньому" лікарі починають лише тоді, коли пацієнту вже зовсім погано (до речі, про Німеччину мені те саме казали не раз наші біженці). Після повернення додому ця жінка працює перукарем у тому самому салоні, де і раніше. Вона не бідкається, їздить на роботу на власному авто, живе у власній квартирі (мама в іншій). Каже, що не повернулася б додому лише, якщо б нема куди повертатися було (тобто житло розбомбили чи окупація була б).
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:08
Faceless написав:fler написав:Може комусь і щастя, а я б замислилася, чи потрібен такий бізнес, де не можна заробити хоча б 1000 дол. на місяць?
Все ж цікаво. 5000 грн на день в середньому, і працювати без вихідних - це 150кгрн в місяць Чистий прибуток 1500 долл це умовно 60кгрн Тобто чистий прибуток це 40% від обороту? Які ж там націнки? Навіть якщо найманих працівників немає а працювати самотужки. Ну явно не продуктовий.
Не продуктовий. Одяг. Оренда 4500 грн/міс.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:10
fler написав: Gastarbaiter написав:Це з націнкою у 70% і без жодних витрат на з/п, оренду, податки? Чи я чогось не розумію?
Як можна не розуміти що таке "чистий прибуток" на фінфорумі? Звісно, що всі витрати враховані.
Я як раз чудово розумію. Тому і дивуюся. Якщо ковбасити без вихідних, то виручка буде 150 кгрн на місяць. Мінімум 1 продавець - це з ЄСВ десь 20к мінімум. Оренда, податки на ФОП - ще скільки? 10к? Я не знаю, які там зараз суми в Україні. Інші витрати, амортизація - хай ще 10к. І норма прибутку у 60кгрн (1500 дол.). Маємо 100к зі 150к. Отже виходить, що товар повинен розлітатися з 200% націнкою, за потрійною ціною від закупки. Що то за товар такий? Сувеніри на площі Ринок?
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:13
Faceless написав:Bolt написав: Shaman написав:власний будинок 
Не тільки. В авто можу дещо ремонтувати, але робота руцями викликає в мене стіку відразу.
Не те що нозями, пинать дещо 
Пинати у власному будинку не получається. Зара власне зайнятий раставрацією стовпчиків паркану. Постріляла цегла.Відслоїлося облицювальне каміння. Добре, що коли їх робили сказав майстрам сітку в розчин на яке каміння клеїли дати. Хоть не завалилось. Доводиться, де небагато перекладати цеглу , де білеше розшивати і закидувати розчином.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 274 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:23
fler написав:На днях розмовляла з молодою жінкою - перукарем. Вона виїхала у березні 2022 з сином (14 років) і мамою до невеликого міста в Польщі (40 хв. від Познані) і повернулася у грудні 2022. Працювала у будинку престарілих. Перукарем влаштуватися не вдалося - українок не беруть на такі місця. На доступних для наших біженців роботах - або дуже важко (не варто тих грошей) або не важко, але грошей вистачить лише на існування. Крім того, їй не сподобалися категорично всі польські продукти (окрім молочки). Помідори, мясо, цукерки - лайно, не смачні зовсім у порівнянні до українських. Медицина теж на її думку погана. Її подружка, яка у Польщі вже понад 6 років, захворіла на запалення легенів (через те, що лікар лікував її бронхіт три тижні лише парацетамолом і не давав лікарняний) і отримала три дні вихідних від меблевої фабрики, де вона працює. Але суть не в даному конкретному випадку, а взагалі в тому, що ліки не доступні в аптеках просто так, як вони доступні у нас в Україні та й лікувати "по-справжньому" лікарі починають лише тоді, коли пацієнту вже зовсім погано (до речі, про Німеччину мені те саме казали не раз наші біженці). Після повернення додому ця жінка працює перукарем у тому самому салоні, де і раніше. Вона не бідкається, їздить на роботу на власному авто, живе у власній квартирі (мама в іншій). Каже, що не повернулася б додому лише, якщо б нема куди повертатися було (тобто житло розбомбили чи окупація була б).
Може такий з неї перукар. В мене в сусіда зять. У Львові закінчив географічний ЛНУ. По спеціальності не робив(ХЗ ким там можна , хіба вчителем?!) Помагав тест, той вщуттєвий має на Південному. Там слебенько було.Вивчився на перукаря. Робив у Львові. Десь за два роки до війни виїхали до Вроцлава. Там влаштувався в барбеошоп. Трохи поробив.Приім пішов звідти. Потім з колегами взяли в оренду приміщення зробили власний барбершоп. Ніби непогано справи йдуть. Недавно в його інсті бачив, що шукають перукарів. Аудюшку собі купив. Двушку орендує за 3400.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 274 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:39
fler написав:Перукарем влаштуватися не вдалося - українок не беруть на такі місця. На доступних для наших біженців роботах - або дуже важко (не варто тих грошей) або не важко, але грошей вистачить лише на існування.
Дивно. Я ходжу до перукарні до жінки з Білорусі. Моя жінка ходить до салону, який відкрила дівчина з України. Перед тим працювала просто перукарем. І взагалі, на перукарів з України був попит серед біженців саме через мову. Про "доступні роботи" теж дивно. Якось зустрів у Кракові дівчину, з якою працював в Києві в аудиті. Приїхала з дитиною через війну. Працює в корпораці, теж щось там з обліком та звітністю пов'язане.
-
Gastarbaiter
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:39
Gastarbaiter написав: fler написав:Як можна не розуміти що таке "чистий прибуток" на фінфорумі? Звісно, що всі витрати враховані.
Я як раз чудово розумію. Тому і дивуюся. Якщо ковбасити без вихідних, то виручка буде 150 кгрн на місяць. Мінімум 1 продавець - це з ЄСВ десь 20к мінімум. Оренда, податки на ФОП - ще скільки? 10к? Я не знаю, які там зараз суми в Україні. Інші витрати, амортизація - хай ще 10к. І норма прибутку у 60кгрн (1500 дол.). Маємо 100к зі 150к. Отже виходить, що товар повинен розлітатися з 200% націнкою, за потрійною ціною від закупки. Що то за товар такий? Сувеніри на площі Ринок?
Ви пишете не по темі гілки  Тому відповім коротко і більше не буду про "тонкощі ведення бізнесу" тут. Якщо магазин оформлений на пенса, то ЄСВ не сплачується. Націнка на деякі товари може бути більше як втричі від закупки. Напр., жіноча білизна (х5), купальники (х3, х4, х5) тощо. Щоб товар розлітався потрібно вміти працювати 
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 15:44
Gastarbaiter написав: fler написав:Перукарем влаштуватися не вдалося - українок не беруть на такі місця. На доступних для наших біженців роботах - або дуже важко (не варто тих грошей) або не важко, але грошей вистачить лише на існування.
Дивно. Я ходжу до перукарні до жінки з Білорусі. Моя жінка ходить до салону, який відкрила дівчина з України. Перед тим працювала просто перукарем. І взагалі, на перукарів з України був попит серед біженців саме через мову. Про "доступні роботи" теж дивно. Якось зустрів у Кракові дівчину, з якою працював в Києві в аудиті. Приїхала з дитиною через війну. Працює в корпораці, теж щось там з обліком та звітністю пов'язане.
Так, ви пишете про великі міста. А вона підкреслила, що влаштуватися перукарем важко у малому місті, хіба працювати нелегально, але це до першого "пришестя". Переїхали у велике місто не було можливості, тому що там з житлом проблеми (важко знайти біженцям і дорого орендувати) і в цілому вартість життя вища (як я зрозуміла).
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 16:42
fler написав:Так, ви пишете про великі міста. А вона підкреслила, що влаштуватися перукарем важко у малому місті, хіба працювати нелегально, але це до першого "пришестя". Переїхали у велике місто не було можливості, тому що там з житлом проблеми (важко знайти біженцям і дорого орендувати) і в цілому вартість життя вища (як я зрозуміла).
Звісно, в малому містечку менше вакансій. Якщо там 3 перукарні на все місто, то вірогідність, що в якійсь з них буде вільне місце, дуже мала. Може тому частина мешканців малих міст та сіл щоденно їздить до великих міст на роботу? А взагалі, орендувати місце в салоні - десь 1000-1500 злотих на місяць. Пару днів праці. Решту часу перукар працює собі на кішеню. Навіть з 4-5 днями на тиждень можна вийти десь на 6-8 тис. злотих чистими за місяць (середня з/п по Польщі).
-
Gastarbaiter
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 чер, 2024 17:17
fler написав:Ви пишете не по темі гілки  Тому відповім коротко і більше не буду про "тонкощі ведення бізнесу" тут. Якщо магазин оформлений на пенса, то ЄСВ не сплачується. Націнка на деякі товари може бути більше як втричі від закупки. Напр., жіноча білизна (х5), купальники (х3, х4, х5) тощо. Щоб товар розлітався потрібно вміти працювати 
Да-да. я майже повірив... ЕСВ з мінімалки - то пшик.... Тонкощі ведення бізнесу.... угу... Маржа магазину 10кв.м в 200-300% це взагалі якесь диво. Це вона торгує таким брахлом... Та ще і ноунейм та з такою націнкою? Франчайзі kleo не можуть націнювати більш ніж 20%. Гляньте скільки в них та билизна коштує... Але в мене є приклади тих, кто тягає з Туреччини з націнкою х2-х4. В них також все дуже погано.... Тому у вас якісь дива прям... Також ви казали про ринок... В мене у місті ринок - вимирає. Десь тритина ракушок - закриті... Виторгу немає... Всі риночні комерси жаліються на падіння доходів. А у вас все цвете... Та ще і побутова техніка на ринку в розпалі... Я майже поврив... Хоча якщо врахувати анекдот про "діда та 3 рази за ніч", то все збігається.
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
|