Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24502451245224532454 ... 2901>
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 08:39

Еміграція, заробітчанство

New’s from Canada
(або якщо дуже хочеться - то щось і виходить!)

З 27 лютого 2024 року в Канаді, в місті Едмонтон мешкає родина племінниці: чоловік-від народження ледар, двоє синів 10 та 12 років.
Що станом на кінець листопада?

1. Умови життя фактично райські: неймовірно чудова квартира в двох рівнях, повний фарш.
Саме тут, на другому поверсі, цілодобово спить чоловік племінниці. Іноді виходить у власний дворик викурити цигарку та випити філіжанку пива. Діти то робити не заважають, бо вчаться в канадській школі. Я не можу вам викласти тут відео, але те, що у вас би відвисла щелепа від канадської школи - то 100%: неймовірно красиво, неймовірне обладнання, неймовірна атмосфера. За що переважна кількість учасників форуму платить по 5000€ на рік да «ліцеї» точно незрозуміло. Додам, що дітей в школі годують і безкоштовно. Крім англійської молодший вчить французьку мову. Старшого звільнили від французької: пізно починати.

2. На цьому позитив закінчується:
- оренда квартири 1660$ (канадських) на місяць.
- витрати на електричну енергію 100$;
- звʼязок 40$.
Разом всі витрати на місяць 1800$.
Зарплатня племінниці 2200$ на місяць. Працює в магазині Second Hand. Вже грамоту отримала, як кращій працівник. На роботу встає о 05:30 ранку. В 06:15, коли в чоловіка ще “morning wood”, вже по снігу та морозу біжить на роботу.

Таким чином вільних грошей на місяць залишається 2200-1800=400 CAD.

3. Здавалося б, можна їх взяти та піти в магазин та купити огірки по 410 гривень кіло, або на Привозі дешевше - по 150 гривень.
Але зробити це ніяк неможливо: практично всі харчі отримують безкоштовно: і мʼясо, і фарш, і каву, і тістечка, і все про все. Харчів дають так багато що - без жартів - частину відносять на вулицю віддають бомжам.
І це не тільки food bank - раз на тиждень - а ще і якась церква видає. Правда, там треба стояти в черзі з 9-00 до 14-00, але то нормально для жінки, поки чоловік спить.

4. Ну не зовсім спить: таксує та заробляє близько 1000$ на місяць. Чистими.
Все бурчить, що йому погано…
Племінниця йому дозволила взяти все, що у нього в його 40 років є, тобто труси та панчохи - купити авіаквиток - та летіти додому до мами.
Поки що не хоче…
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 09:38

akurt
Так нормально виходить. Гроші племінниці майже всі витрачаються, а ось саме чоловік може відкладати свої - на відпустку, на майбутнє навчання дітей, на перший взнос і тп
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 09:48

Re: Еміграція, заробітчанство

Хм, подивився курс, то це на сім'ю вони заробляють трохи більше 2 тис Євро. Десь виходить порівнянно з Європою, якщо розглядати некваліфіковану працю
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 09:57

Пора вже, напевно, видавати збірку анекдотів про німців. Кумові таки відкрили рахунок в банку, він на радощах забрав картку, поїхав додому за сумкою з грошима і приїхав в банк їх класти на рахунок. Попросив відвести його в окреме приміщення, бо в нього багато готівки. В результаті касирша злякалась, натисла тривожну кнопку, приїхала служба охорони.
А потім нова халепа: після внесення гроші "зависли" і тепер банк їх перевіряє, хоч до них кілька днів як прийшов лист з податкової, що ті все перевірили і кум виключений зі списку ризикованих і гроші чисті, з них сплачено всі податки. І ніхто не каже "скільки буде тривати перевірка" і порадили "не питати про перевірку, бо банк розірве угоду, хм не потрібні такі клієнти"...

P.S. За цей час кум вже поїхав в Швейцарію, відкрив там рахунки в кількох банках конвертанув готівку в франки і без проблем закинув по 8-9 тис. на них...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 11:45

The_Rebel написав:Хм, подивився курс, то це на сім'ю вони заробляють трохи більше 2 тис Євро. Десь виходить порівнянно з Європою, якщо розглядати некваліфіковану працю

В Канаді зарплати не дуже високі. Трохи нижче рівня UK, мені здається.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 12:27

The_Rebel написав:akurt
Так нормально виходить. Гроші племінниці майже всі витрачаються, а ось саме чоловік може відкладати свої - на відпустку, на майбутнє навчання дітей, на перший взнос і тп

Там аби не чоловік-повний ледар, то було би нормально:
- нехай би заробляв не менше жінки - припустимо плюс 2500 С$.
- свою 3-к квартиру вони планували здавати - припустимо ще б було 500С$.

Але він по-своєму правий: навіщо працювати, як вже о 6:15 жінка біжить по морозу на роботу та не заважає жити…

P.S. Паралельно прийшло повідомлення від іншого українця, що за суботу-неділю на ремонті даху на якійсь фермі заробив 500С$.
Перший з цього оповідання подивився фото, відео та текст від другого та сказав, що «такий хокей» йому не підходить…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 12:39

Дюрі-бачі
Вже б прямо йому сказали: "Не потрібні Німеччині ці брудні гроші з іноземних держав!" Хз, мені здається, що країна в яку приїхав емігрант, мала б бути зацікавлена у поповненні валюти. Якраз такі емігранти і потрібні (наприклад, Україні) - не голі босі, ще й падкі на соціалку. А те що кошти (можливо) отримані корупційним шляхом... ну це має бути головною біллю тієї країни, звідки приїхав емігрант.
П.с. Ну приїздили б в Україну багаті емігранти з умовної Молдови та навіть з Нігерії, нам би ж було все рівно звідки ті кошти в нього. Головне тут контролювати, щоб він поводився в межах закону. "Гроші не пахнуть" :D
The_Rebel

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 12:51

The_Rebel Так в тому то й проблема, що гроші чисті. Він багато років працює на німецьку фірму і сума готівки менша, ніж та фірма йому заплатила зарплати...
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 15:18

Ну раз про банки за кордоном - то і мої «5 копійок»…

Фрагмент моєї розмови з українцем, який живе та працює в досить відомій компанії, в США, «продуктами» якої користуються не тільки учасники цього форуму - ІТ-ники.

Він: «Ну і як там французи?»
Я: Поки ногою під дупу не даш - не пошевеляться. Ледачі аж страшно! Уяви: смикаю двері відділення. Зачинено. Бачу що в середині є працівник. А більше нікого немає. Він натискає кнопку - двері відкриваються. Увійшов і говорю: «Я хочу відкрити рахунок».
Він: Треба взяти рандеву.
Я: Будь ласка. Беру. Давайте! Можете призначити на сьогодні чи завтра? (У відділення крім нас двох - жодної душі!! !)
Він: Це неможливо.
Я: Я іноземець, будь ласка, подивіться - можливо ми зустрінемося завтра (натякаю, що у відділенні немає жодної душі).
Він: Це неможливо. Тільки через тиждень.
Я: Ну добре, як що так - зустрінемося, то через тиждень! Погоджено.

Тепер повертаємося до діалогу з нашим українцем, який в одній з найвідоміших фірм світу займає не останню посаду:
- Ми звільнили з фірми всіх європейців. Ледачі. Не вміють працювати. Навіть звільнили французів, незважаючи на дуже суворі закони у них про працевлаштування та звільнення з роботи. Всіх звільнили. Баласт. Ледачі.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 25 лис, 2024 15:28

akurt написав:Він: «Ну і як там французи?»
Я: Поки ногою під дупу не даш - не пошевеляться. Ледачі аж страшно!

Кум про німців каже, що "вони раби системи" і працюють чітко по правилам, як роботи. Спочатку думав, що фантазія в них взагалі відсутня, але якщо дати інструкцію придумати щось творче, то можуть і придумати, але самі ініціативу ніколи не проявляють.

Зато хресна в гімназії влаштувала "свою банду" і тепер там як "хресна мама". Ця банда по кількості вже більша ніж у арабів, тому ті каже тепер "сидять нижче трави". Каже, що одного акту залякування їх лідера (облили свинячою кров'ю) було достатньо, щоб він зрозумів, що "україніці - відморозки, з ними краще не зв'язуватись".
А ще, каже, що серед учнів достатньо "прихованих нацистів", які читають Майн Кампф і мріють бути як Брейвік, але нічого не роблять. Її туди кликали, але вона послала. От її найкраща подруга зараз Італійка з Сицилії, на 2 роки старша...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 25 лис, 2024 15:47, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 24502451245224532454 ... 2901>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: akurt і 2 гостей