Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 246247248249250 ... 2866>
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:31

Faceless написав:
BIGor написав:
  Faceless написав:Ви давно ціни в салонах дивилися (я ж про ціну нового писав) ? Так, це щось середнє, не якийсь китаєць, не найбюджетніше в базовій комплектації, але і не лексуси з акурами і крузаками.

По салоном взагалі не дивився, я ж з України.
Це ви неправі 100%, авто за 35 куе - це елітка. Як для України, так і для Польщі. Може в Києві такі багатії живуть, що звичайно для них це звичайний економ-автомобіль.
Я теж з України, і що?

Ви з "Києва Фейслеса", це зовсім інше. :D
BIGor

Подякував: 1447 раз.
Подякували: 1857 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:01

BIGor написав:
  Faceless написав:Ви давно ціни в салонах дивилися (я ж про ціну нового писав) ? Так, це щось середнє, не якийсь китаєць, не найбюджетніше в базовій комплектації, але і не лексуси з акурами і крузаками.

По салоном взагалі не дивився, я ж з України.
Це ви неправі 100%, авто за 35 куе - це елітка. Як для України, так і для Польщі. Може в Києві такі багатії живуть, що звичайно для них це звичайний економ-автомобіль.

35 це навіть базовий пассат не влазить, яка, нафіг елітка))) Б/у елітка за 35 це 5+ років і 200 ткм)
А так то наміри нормальні. В Кракові машину дорожче 10-ки мати не варто. У них ставлення до машини інше, правильне.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:04

gonchik74 написав:Щодо краківських прєлєстєй - ну ок. На околиці однуха з нормальним ремонтом метрів 40 - це сто тисяч. За ці гроші вже зараз можна купити ванбедрум метрів 60 в прицентраллі Києва. Вчора недарма згадував Вісляні тераси (центр) - там 22 тис зл на етапі інвестиції (5$ на моменті). Ну дадуть знижку 10% за кеш. Забудовники на роздоріжжі. Хтось не розпочинає нового, хтось продає буд. майданчик і знімає борди.
в Украине феноменально дешевле жильё. Через 10 лет когда мы будем в ЕС / НАТО тогда не только колбаса, но и цены будут краковские. Кстати, сравнивать столицу нужно со столицами, а Краков со Львовом корректнее сравнивать.
  flyman написав:Це до Віталіана, він пояснить чому Ірпінь ліпше прицентралля Києва.
Може до села ближче на ШРТ, може і/або ціною, може що до лісосмуги смажити шашлики близько
это 300 раз уже обсуждалось.
Wirująświatła

Подякував: 2521 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:14

vitaliian написав:
  gonchik74 написав:Щодо краківських прєлєстєй - ну ок. На околиці однуха з нормальним ремонтом метрів 40 - це сто тисяч. За ці гроші вже зараз можна купити ванбедрум метрів 60 в прицентраллі Києва. Вчора недарма згадував Вісляні тераси (центр) - там 22 тис зл на етапі інвестиції (5$ на моменті). Ну дадуть знижку 10% за кеш. Забудовники на роздоріжжі. Хтось не розпочинає нового, хтось продає буд. майданчик і знімає борди.
в Украине феноменально дешевле жильё. Через 10 лет когда мы будем в ЕС / НАТО тогда не только колбаса, но и цены будут краковские. Кстати, сравнивать столицу нужно со столицами, а Краков со Львовом корректнее сравнивать.
  flyman написав:Це до Віталіана, він пояснить чому Ірпінь ліпше прицентралля Києва.
Може до села ближче на ШРТ, може і/або ціною, може що до лісосмуги смажити шашлики близько
это 300 раз уже обсуждалось.

К сожалению, "феноменально дешевое" не всегда более доступное. Сразу вспомнил что 2к квартиру что смотрели в Киеве выросла до 140 000 долл. США, так себе "доступное".
А если смотреть что-то равное по техническим характеристикам - одинаковые двери, нормальный двор, лифт в паркинг, 4-5 этажная застройка - то тут скорее всего Киев будет вообще недоступный.
BIGor

Подякував: 1447 раз.
Подякували: 1857 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:15

flyman написав:У Вас поки що "перша фаза еміграції"
это точно, выехавшие на первой стадии такие счастливые. Но когда эйфория проходит, начинают аттаковать украинские форуме оффтопом, тип "вы вот тут сидите недвижимость обсуждаете, а где то на Майями теплый океан нежно ласкает мое голодное тело". Потом и эта стадия проходит, начинаются суровые маямские будни, оказывается красивые столики в ресторане только для его гостей, а для работников кухни - вонючая коморка, вчерашняя еда без устриц и назойливый беззубый мексиканец/вьетнамец - эмигрант с аналогичной судьбой.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 21 гру, 2022 12:26, всього редагувалось 5 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2521 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:15

vitaliian написав:
в Украине феноменально дешевле жильё. Через 10 лет когда мы будем в ЕС / НАТО тогда не только колбаса, но и цены будут краковские. Да сравнивать столицу нужно со столицами, а Краков со Львовом нужно сравнивать.

Не все так однозначно.

Мені цоколь виходив на ОКРЖН 3.5 зепешки вна UA, в Честохові кавалірка в 6 зепе в PL (саме дешевше, придатне до життя, та не аварійне, та не право безсрчного винайму)
В абсолютних числах, приблизно однаково.
Зараз, думаю, що і у відносних і абсолютних Польща буде дорожче.

З.І.

Львів на даний час у відносних суммах до зепе буде дорожче Кракова.

По якості ГТ Краків на порядок ліпше ГТ Львова.

Внутрішня та зовнішня міграція наразі сильно вплинула на ціни РН, тому щось стверджувати на довгострок, поки не вляжуться процеси складно.

Високі ризики, відповідно премія за ризик має бути адекватна
Востаннє редагувалось flyman в Сер 21 гру, 2022 12:28, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2841 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:27

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

flyman написав:Ви поживіть років зо два, тоді і приймайте рішення. А за півроку по приїзду думати про іпотеку. Потім можна пошкодувати, що впрягся.

Чего все так боятся ипотеки? Я не знаю какие ставки в Польше, но в Испании 3%. Тоесть ипотека на 20 лет выходит где-то 500евро в месяц или 6к в год. Ну тоесть если даже вдруг в Украине все наладится завтра и я решу вернутся, ну будет стоять квартира в Испании, буду на отдых на лето летать. 6к в год это как раз соизмеримые траты на отдых по всяким Турциям/Египтам пару раз в году. Ну буду в свою квартиру летать, а не в отели. Так при этом через 20 лет эта квартира станет полностью твоей, а не тупо отелям эти деньги отдашь.

Ну и продать всегда можно если что, даже пока квартира в ипотеке, вроде через 3-5 лет уже можно. И аренду на зимний период никто не отменял - куча контор за свои 20% будут ее сдавать и покрывать тебе половину ипотеки этой сдачей. Ну это как вариант если относишься к квартире чисто как приехать на месяц в море покупаться и личные вещи там не складируешь.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:31

slonomag написав:
  flyman написав:Ви поживіть років зо два, тоді і приймайте рішення. А за півроку по приїзду думати про іпотеку. Потім можна пошкодувати, що впрягся.

Чего все так боятся ипотеки? Я не знаю какие ставки в Польше, но в Испании 3%. Тоесть ипотека на 20 лет выходит где-то 500евро в месяц или 6к в год. Ну тоесть если даже вдруг в Украине все наладится завтра и я решу вернутся, ну будет стоять квартира в Испании, буду на отдых на лето летать. 6к в год это как раз соизмеримые траты на отдых по всяким Турциям/Египтам пару раз в году. Ну буду в свою квартиру летать, а не в отели. Так при этом через 20 лет эта квартира станет полностью твоей, а не тупо отелям эти деньги отдашь.

Ну и продать всегда можно если что, даже пока квартира в ипотеке, вроде через 3-5 лет уже можно. И аренду на зимний период никто не отменял - куча контор за свои 20% будут ее сдавать и покрывать тебе половину ипотеки этой сдачей. Ну это как вариант если относишься к квартире чисто как приехать на месяц в море покупаться и личные вещи там не складируешь.

Не сподобається Польща/Іспанія, а ти вліз в іпотеку.
Щось купувати на РН є зміст, коли ти знаєш, що будеш користуватися тою нерухомістю не менше 7 років.
А купляти/продавати, то втрачаєш занадто на транзиційних витратах (комісії, податки ...), ще можна попасти на дно/пік і пролетіти в таймінгу

Про варіант "дача на морі", почитайте акурта, або попросіть розповісти історії його знайомих
Востаннє редагувалось flyman в Сер 21 гру, 2022 12:34, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2841 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:34

flyman написав:
  vitaliian написав:
в Украине феноменально дешевле жильё. Через 10 лет когда мы будем в ЕС / НАТО тогда не только колбаса, но и цены будут краковские. Да сравнивать столицу нужно со столицами, а Краков со Львовом нужно сравнивать.

Не все так однозначно.

Мені цоколь виходив на ОКРЖН 3.5 зепешки вна UA, в Честохові кавалірка в 6 зепе в PL (саме дешевше, придатне до життя, та не аварійне, та не право безсрчного винайму)
В абсолютних числах, приблизно однаково.
Зараз, думаю, що і у відносних і абсолютних Польща буде дорожче.

З.І.

Львів на даний час у відносних суммах до зепе буде дорожче Кракова.

По якості ГТ Краків на порядок ліпше ГТ Львова.

Внутрішня та зовнішня міграція наразі сильно вплинула на ціни РН, тому щось стверджувати на довгострок, поки не вляжуться процеси складно.

Високі ризики, відповідно премія за ризик має бути адекватна
Треба ж додавати примітку, що оті кавалірки, цоколі то десь на рівні комори
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 12:35

flyman написав:Щось купувати на РН є зміст, коли ти знаєш, що будеш користуватися тою нерухомістю не менше 7 років.

Ну как домик на море, можно и 30 лет использовать. Польша в этом плане наверное не сильно подходит, но морские страны: Болгария, Испания, Турция и тд очень даже. Или опять же отдать ключи агенству и пусть сдают в аренду. Часть ипотеки покроется, потом продашь и выйдешь в +. И будет приятный бонус к пенсии. При 3% сдача в аренду за 20 лет уж точно покроет все комиссии еще и часть ипотеки закроет.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 246247248249250 ... 2866>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему