Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 245246247248249 ... 2866>
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 10:40

Re: Еміграція, заробітчанство

Цікава інфографіка
https://dou.ua/lenta/news/fedorov-on-va ... xes-in-it/

Мапа країн, до яких переїхали українські ІТ-фахівці (Літо 2022)
Польща 28,1%
Німеччина 9,2%
Португалія 6,8%
Іспанія 6,6%
Чехія 5,5%
Туреччина 4,0%
Болгарія 3,1%
Румунія 3,0%
Хорватія 2,6%
Італія 2,4%
Вел. Британія 2,3%
Австрія 2,0%
Словаччина 1,8%
Кіпр 1,7%
Франція 1,7%
Нідерланди 1,2%
Чорногорія 1,2%
Грузія 1,2%
Швейцарія 1,1%
Канада 1,0%
BIGor

Подякував: 1448 раз.
Подякували: 1857 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 10:44

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  Faceless написав:Ви давно ціни в салонах дивилися (я ж про ціну нового писав) ? Так, це щось середнє, не якийсь китаєць, не найбюджетніше в базовій комплектації, але і не лексуси з акурами і крузаками.

По салоном взагалі не дивився, я ж з України.
Це ви неправі 100%, авто за 35 куе - це елітка. Як для України, так і для Польщі. Може в Києві такі багатії живуть, що звичайно для них це звичайний економ-автомобіль.
Я теж з України, і що?
Ну якби дивилися, зрозуміли б, як ви неправі. "Елітка" подорожче за середню вартість квартир.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 10:50

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

BIGor написав:
  Faceless написав:
BIGor написав:[quote="5519708:airmax78"]Ви зраджуєте мрію. Саме в той момент коли всесвіт почув Вас і зробив неможливе: опустив ціни на КРЖН на нечувані 12%. А Ви замість того, щоб реалізувати мрію кинулись за новим фантомом.

Я ж був вигнаний з стольного-града Києва у свою провінцію ще 2 роки назад, з позорним клеймом: "ніщеброд". А тепер от як рієлтори заспівали...
Може через рік-два будете з вершини краківського чи вроцлавського ржн зі своєї квіточки дулі крутити Києву. Правда, скоріше за все з іпотечної

Дулі не буду крутити, але про іпотеку тут Ви зря мене недооцінюєте, я збирав на 2к в Києві, це дуже великі гроші для Європи.[/quote]
Це непогані гроші для Польщі, країн на Балканах, Румунії, Болгарії, країн Балтії. Непогані, але не великі. Може вистачити на щось досить непогане в передмісті чи на окраїні міста. Це якщо казати про вартість екв 2к в Києві з ремонтом. Для Європи загалом - вистачить на перший внесок по іпотеці.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 10:54

rjkz написав:что не умные родители вывозят детей, чтобы они не смогли купить квартиру в Киеве?
Вы как-то уже определились-бы - вы с умными или с красивыми.
я писал это к тому, что "вывезенные на учебу дети" не игроки кржн. Есть другие игроки, и их достаточно, так понятнее? Ваше замечание намного ниже кассы.
Wirująświatła

Подякував: 2521 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:10

rjkz написав:Она мне с пеной у рта - вокруг меня живет много людей, которые выиграли в Лотерею. И она была права.
Вокруг нее были те кто выиграл, а вокруг меня в Украине оставались те, кто не выиграл. И их было на порядки больше.

Это называется "ошибка выжившего".
  rjkz написав:Так и у вас. Та что уехала - лузер, а вы сдали другим. А вы у нее спросили - она себя считает лузером или нет?
Я очень мало знаю людей в США, которые жалеют о приезде.

Это тоже ошибка выжившего - те, кто жалеет, вернулись. И таких достаточно.
Vlad442

Подякував: 6 раз.
Подякували: 2203 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:13

BIGor написав:
  Faceless написав:
BIGor написав:Я ж був вигнаний з стольного-града Києва у свою провінцію ще 2 роки назад, з позорним клеймом: "ніщеброд". А тепер от як рієлтори заспівали...
Може через рік-два будете з вершини краківського чи вроцлавського ржн зі своєї квіточки дулі крутити Києву. Правда, скоріше за все з іпотечної

Дулі не буду крутити, але про іпотеку тут Ви зря мене недооцінюєте, я збирав на 2к в Києві, це дуже великі гроші для Європи.

Порівнюйте Київ та Варшаву, хоча б.
Для України теж "дуже великі гроші".

З мого оточення мало хто лишився в Польщі, або їздять на заробітки, або заробили і вернулися.

Лишилися ті, кому тут "було погано", а в Польщі "стало краще".

У Вас поки що "перша фаза еміграції". Це проходить.

Якшо є бажання заробляти, то Польща не та країна. Там можна тягнути лямку на грані фола і бути спокійним, що в один день не звільнять та гроші заплатять (це про ІТ). Такий собі ІТР а-ля в совку. Але і Україні так можна в якій бюджетній установі.

Ви поживіть років зо два, тоді і приймайте рішення. А за півроку по приїзду думати про іпотеку. Потім можна пошкодувати, що впрягся.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:17

vitaliian написав:
  rjkz написав:что не умные родители вывозят детей, чтобы они не смогли купить квартиру в Киеве?
Вы как-то уже определились-бы - вы с умными или с красивыми.
я писал это к тому, что "вывезенные на учебу дети" не игроки кржн. Есть другие игроки, и их достаточно, так понятнее? Ваше замечание намного ниже кассы.

Вивезені на навчання не ігроки вже тому, що вчити дитину за кордоном недешеве заняття. Якщо це норм виш і країна. І, як правило, у сімей, які собі це можуть дозволити, питання квартири для дитини вненці не стоїть.
Щодо краківських прєлєстєй - ну ок. На околиці однуха з нормальним ремонтом метрів 40 - це сто тисяч. За ці гроші вже зараз можна купити ванбедрум метрів 60 в прицентраллі Києва. Вчора недарма згадував Вісляні тераси (центр) - там 22 тис зл на етапі інвестиції (5$ на моменті). Ну дадуть знижку 10% за кеш. Забудовники на роздоріжжі. Хтось не розпочинає нового, хтось продає буд. майданчик і знімає борди.
Востаннє редагувалось gonchik74 в Сер 21 гру, 2022 11:19, всього редагувалось 1 раз.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:18

vitaliian написав:вы подменяете понятие. Уехать и убежать не одно и то же. К отъезду человек готовится, прежде всего морально, учит язык, обдумывает обосновывает разные варианты, взвешивает все плюсы и минусы (для каждого они свои, не пытайтесь выдать опыт своего окружения за Истину, чем вы кстати злоупотребляете).

Когда человек понимает, что он делает и зачем, результат на выходе - качественно другой.

Согласен. На выборке по своим знакомым (не очень большая и репрезентативная) могу сказать, что те, кто готовился и был на чемоданах, те уехали и устроились нормально. У них был базовый язык, понимание специфики страны - жилье, налоги, работа. Временная защита для них был подарок судьбы. Бухгалтерша с ребенком, работающая в ПФ, жила обычной жизнью, а через 5 дней оказалась на двухярусной койке в спортзале в Германии. Языка нет и не предвидится, физически работать трудно. Есть у нее шанс построить новую жизнь? Как только снимут "все бесплатно и еще деньги даем", вернется она домой в свой хрущик.
Так что останутся в большинстве те, кто и так планировал выезжать. С другой стороны таких, особенно среди молодежи, было достаточно много.
Vlad442

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:25

gonchik74 написав:Щодо краківських прєлєстєй - ну ок. На околиці однуха з нормальним ремонтом метрів 40 - це сто тисяч. За ці гроші вже зараз можна купити ванбедрум метрів 60 в прицентраллі Києва.

А десь у Ерітреї чи Сомалі за ці гроші можна цілий квартал придбати.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 гру, 2022 11:30

Gastarbaiter написав:А десь у Ерітреї чи Сомалі за ці гроші можна цілий квартал придбати.

Ні. Коли говорити о якісном житлі у безпечному районі. Аірмакс приводив посилання, що у Сомалі квартири не дешевше, ніж були у Кийові.
Vlad442

Профіль

1
1
  #<1 ... 245246247248249 ... 2866>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему