|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 22 гру, 2024 13:04
Якщо я вірно памʼятаю ту публікацію, то були вказані - за даними вказаного там агентства - цифри в тисячах українців, які емігрували в різні країни Європи. Важко сказати, наскільки вони є вірними. Хіба що для співставлення для поверхневої оцінки: - наприклад, в Іспанію виїхало більше людей, ніж у Францію. Цьому вірю, тому що в Іспанії українців зустрічав майже на кожному кроці, а у Франції за майже три місяця перебуавання бачив тільки одне авто - крім мого - на українських номерах і не більше двох випадків, коли чув на вулиці українську мову. Думаю, українцям там сильно дивуються, наприклад, коли я виїхав з підземного паркінгу в місті По, то почув у відкрите вікно авто заклик «Слава Україні!» - троє хлопців стояли з розкритими ротами від здивування, побачивши авто львівської реєстрації. Звісно я відповів «Героям слава!». В той же час мені здаються дещо завищеними цифри українців в Туреччині. Хоча може бути… Я думаю що точних цифр ніхто не знає.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1447 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 22 гру, 2024 14:20
А в Європі давно є "сімейна" відповідальність? Просто кум каже, що його сестрі, яка живе в Словаччині і працює в медичній сфері, масово банки поблокували рахунки (десь 7-10 в різних банках) після того, як він зі свого німецького банку перекинув їй кілька сотень євро. При чому як Словацькі, так і всякі Революти. І нові рахунки відкрити в інших банках не хочуть
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 гру, 2024 14:29
Особисто я вперше таке чую. Перекинув на днях на свій рахунок у Франції 700€ - все ОК. Правда, комісія драконівська: за зарахування 19€. Треба подивитися тарифи, можливо ті самі 19€ і при сумах в 7 000€ і 70 000€.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 22 гру, 2024 14:36
Дюрі-бачі написав:Bolt Однокурсник "по знайомству": він працював майстром із установки охоронних систем (відео нагляд, сигналізація, ...). Один із клієнтів був закарпатський еврей, який емігрував до Німеччини в 2022 і працював в сфері екології і установки датчиків. От якось розговорились і він запропонував цю посаду в Африці. А однокурсник, напевно (моя суб'єктивна думка), щоб заглушити горе від розлучення (яке було в грудні 2023), погодився. Як він виїхав з України - гадки не маю і він не хотів казати. Особисто я б ніколи не згодився на роботу, де треба 10 днів підряд ночувати в машині в полі...
та й загалом Африка - специфічний континент, специфічний клімат, багато небезпечної фауни... ПАР хоч й не Зімбабве, але я так розумію, активно рухається в тому напрямку, вважаючи, що без білих їм буде краще жити...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 22 гру, 2024 14:37
Дюрі-бачі написав:А в Європі давно є "сімейна" відповідальність? Просто кум каже, що його сестрі, яка живе в Словаччині і працює в медичній сфері, масово банки поблокували рахунки (десь 7-10 в різних банках) після того, як він зі свого німецького банку перекинув їй кілька сотень євро. При чому як Словацькі, так і всякі Революти. І нові рахунки відкрити в інших банках не хочуть
гадаю неповна інфо. він або перекинув гроші, коли був у статусі "підозрілий", або взагалі - в Європі вільно перекидають кошти стороннім людям через p2p? чув різне інфо, в тому числі й те, що таке підпадає під оподаткування
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 22 гру, 2024 15:26
Shaman написав: Дюрі-бачі написав:А в Європі давно є "сімейна" відповідальність? Просто кум каже, що його сестрі, яка живе в Словаччині і працює в медичній сфері, масово банки поблокували рахунки (десь 7-10 в різних банках) після того, як він зі свого німецького банку перекинув їй кілька сотень євро. При чому як Словацькі, так і всякі Революти. І нові рахунки відкрити в інших банках не хочуть
гадаю неповна інфо. він або перекинув гроші, коли був у статусі "підозрілий", або взагалі - в Європі вільно перекидають кошти стороннім людям через p2p? чув різне інфо, в тому числі й те, що таке підпадає під оподаткування
Та усе вільно перекидається. Перекидав другу на Кіпр пару тисяч, мені періодично по 100-200 євро перекидають. Щось там ще повинно бути, щоб заблокували.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 22 гру, 2024 16:21
Gastarbaiter написав: Shaman написав: Дюрі-бачі написав:А в Європі давно є "сімейна" відповідальність? Просто кум каже, що його сестрі, яка живе в Словаччині і працює в медичній сфері, масово банки поблокували рахунки (десь 7-10 в різних банках) після того, як він зі свого німецького банку перекинув їй кілька сотень євро. При чому як Словацькі, так і всякі Революти. І нові рахунки відкрити в інших банках не хочуть
Та усе вільно перекидається. Перекидав другу на Кіпр пару тисяч, мені періодично по 100-200 євро перекидають. Щось там ще повинно бути, щоб заблокували.
Думаю там у сестри була історія як і у кума, вже книжку можна писати
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8230 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 гру, 2024 18:45
Shaman написав:гадаю неповна інфо. він або перекинув гроші, коли був у статусі "підозрілий", або взагалі - в Європі вільно перекидають кошти стороннім людям через p2p? чув різне інфо, в тому числі й те, що таке підпадає під оподаткування
Та вже місяць як є довідка, що він не "підозрілий", а перекинув гроші цього тижня. Хоча кум якось не дуже "не підозрілий", бо досі банки не зняли обмеження про 10 тис. євро на рахунку максимум. Faceless написав:Думаю там у сестри була історія як і у кума, вже книжку можна писати
Ну не знаю: сестра кума в Кошице вже років 2.5 виживає, працює офіційно, має маленьку зарплату (1000 з копійками Є). Сумок готівки точно не має з собою, навпаки: щоб покрити дефіцит сімейного бюджету постійно зичить гроші в усіх і не повертає. Нерухомості своєї не мала, а частину батьківської квартири продала куму ще до війни і, звісно, тих грошей вже давно нема. Не знаю чи колишній чоловік платить якісь аліменти, адже вже служить в ЗСУ і має офіційний дохід
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 23 гру, 2024 00:50
що не почне рекламувати акурт, з часом здувається, як так?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1604 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 23 гру, 2024 13:32
У пана flyman'а - відомого спеціаліста з інфляції в тих 197-и країнах, де ніколи в житті не був - явний прогрес - замість того, щоби розміщувати "відосики" від російсько-московітських блогерів - вперше (!) розмістив відео від українського блогера. Це заслуговує на схвалення.
Я інколи дивлюсь відео на каналі "Канадський Марк". Останнім часом значно менше - але пан Марк - а він з під-Львова - досить цікава людина. Для мене цікава НЕ його відео на YouTube - а вмінням, наполегливістю, цілеспрямованістю. Цілих 20 (!) років тому його підлітком вивезли в Канаду батьки - за ці 20 років реально міцно став на ноги: - має міцну родину (не всім з форуму це вдалося); - має сталу роботу (не всім з форуму це вдалося); - має дуже не дешеву автівку (не всім з форуму це вдалося); - має власний будинок (не всім з форуму це вдалося); - розміщує корисну інформацію для українців (не всім з форуму це вдалося).
Ну а Канада - вірно - то не для всіх. В мене саме зараз протилежні приклади на слуху та перед очима. Тільки сьогодні спілкувався із хресником жінки - він працює в найбільшому в Канаді банку - в головному офісі в Торонто - розказував про своє нове авто - Honda ZR-V, яке купив НЕ В КРЕДИТ.
А вчора дивився на неробу та безробітного - чоловіка племінниці (родина з 27 лютого в Канаді). Ну немає кеби працювати, ні хисту працювати, ні бажання... Його-го жінка - моя племінниця - реально виє від важкої щоденної праці.
Ну а Канада - вірно - то не для всіх. То як перевірка на міцність. Та на наявність розуму.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5