Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27162717271827192720 ... 2840>
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 09:44

Bolt написав:Сусід вивіз свого малого, навіть не дочекавшись закінчення ним 11-го класу(Піздно віддали до школи, 28 виповнилось я березні), але думаю, що за атестат порішає.

Да... Очень поздно 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6448 раз.
Подякували: 21573 раз.

Профіль

131
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 10:43

Сибарит написав:
  Bolt написав:Сусід вивіз свого малого, навіть не дочекавшись закінчення ним 11-го класу(Піздно віддали до школи, 28 виповнилось я березні), але думаю, що за атестат порішає.

Да... Очень поздно 😁

Очепятка. 😺
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 267 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 11:40

slonomag написав: тут карты лояльности сильно развиты и к ним все скидки привязаны.

Ну и что значит сам все оплачивает? Бесплатную больничку? Школу? Полицию? Может новые парки и детские площадки, которые у нас тут постоянно строятся? Нит, это все оплачиваю я своими 30%, а он просто всем этим нашару пользовался. В том числе за мой счет. Так что такое, лично я такого сочувствия не испытываю - может уже отлистаные 30к+ налогов за 2.5 года накладывают свой отпечаток.

Відсутність "скидок" - плата за приватність і безпеку в епоху цифрового концлагеря. Я ж про це і кажу. Хочеш безпеки - ніякі карти лояльності, ні до чого не прив'язуєшся, і будеш трохи в більшій безпеці, аніж он - як знайшли хлопця, хоч даже іспанобанками не користався.

Лікарню, думаю, оплачує платну - безплатне й даром не здалося. Але не в цім суть. Держава - апарат насилля, і молодець, що не платить за це.

BIGor написав:На військовій гілці вже це обговорювали - ІТ-шникам в теперешній ситуації нічого хорошого не світить.

Чому так? Вони віддалено працюють, їм тцк не грозить... Якраз їм ще відносно непогано в ці ситуації.
won

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 12:54

Еміграція, заробітчанство

News from Turkey and from Spain

Ось так їдеш на СТО міняти всесезонну гуму на літню, а по дорозі фазани стрибають.
А сидиш пʼєш каву на СТО - раптом дзвінок з Анталії: розкажіть, яким ви маршрутом їхали з Анталії на Тулузу.
Там є хитрість: людина хотіла їхати з Мілана на Ліон - а так не раджу: там знаменитий тунель під МонБлан, але проїзд коштує 55€!
Так ось в середині квітня зустрінемося у Франції.
Але кінцевий пункт: Іспанія.
Переїжджає людина.
Тут досі панове сперечаються, на кого дітей віддати на навчання: на слюсаря з ремонту рухомого складу залізниць, чи на Computer Science.
У мого респондента - а він Senior Quality Assurance Engineer - сумнівів немає.
Плани хороші:
- доїхати на власному авто української реєстрації (не хоче їхати як я через Сербію, Хорватію та Словенію, потім на Італію, а поїде берегом - через Грецію, Албанію та Дубровник - щось він Сербію дуже не любить, хоча там пряма шикарна траса через всю країну із швидкістю 130 км на годину);
- влаштуватися поки самому без жінки та дітей. Вже орендував квартиру за 550€.
- тоді викликати жінку та дітей.
- відчути, що воно таке Іспанія та можливо продати все в Анталії. А продавати є що. Дурниць карколомних та інколи дивних на Фінансовому форумі України не писав та вкладався в нерухомість на Середземному морі.
До речі, сказав, що ціни почали зростати…

Плани хороші - нехай збуваються!

P.S. Поки писав - гуму змінили. За все 50€.
Такі тут ціни.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 02 кві, 2025 14:39, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3970 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 13:36

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Turkey and from Spain

Ось так їдеш на СТО міняти всесезонну гуму на літню, а по дорозі фазани стрибають.
Зображення
І такі безсоромні - не тікають. Так саме, як і косулі: стане на узбіччі та дивиться на тебе.
А сидиш пʼєш каву на СТО - раптом дзвінок з Анталії: розкажіть, яким ви маршрутом їхали з Анталії на Тулузу.
Там є хитрість: людина хотіла їхати з Мілана на Ліон - а так не раджу: там знаменитий тунель під МонБлан, але проїзд коштує 55€!
Так ось в середині квітня зустрінемося у Франції.
Але кінцевий пункт: Іспанія.
Переїжджає людина.
Тут досі панове сперечаються, на кого дітей віддати на навчання: на слюсаря з ремонту рухомого складу залізниць, чи на Computer Science.
У мого респондента - а він Senior Quality Assurance Engineer - сумнівів немає.
Плани хороші:
- доїхати на власному авто української реєстрації (не хоче їхати як я через Сербію, Хорватію та Словенію, потім на Італію, а поїде берегом - через Грецію, Албанію та Дубровник - щось він Сербію дуже не любить, хоча там пряма шикарна траса через всю країну із швидкістю 130 км на годину);
- влаштуватися поки самому без жінки та дітей. Вже орендував квартиру за 550€.
- тоді викликати жінку та дітей.
- відчути, що воно таке Іспанія та можливо продати все в Анталії. А продавати є що. Дурниць карколомних та інколи дивних на Фінансовому форумі України не писав та вкладався в нерухомість на Середземному морі.
До речі, сказав, що ціни почали зростати…

Плани хороші - нехай збуваються!

P.S. Поки писав - гуму змінили. За все 50€.
Такі тут ціни.

акурт "поїв і в шапці", хоч щось стабільне в цьому світі
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2833 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 13:58

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:На dou кажуть, що в Україні мінус 20 тис

flyman написав:е ще керманичі не дослухались до економічних порад будівельника обкласти ІТ податками

Може керманичі нарешті вже вирішать щось з тими фопами, то третина з тих 20к завтра повернеться, навіть якщо буде ще мобілізація. Їм там таким тяжкувато 'за що платить', і на фронт не хочуть.

Ось типовий представник, яких сидить користується безпекою і всим іншим і підбурює інших на крадіжку. Хлопче, податки це не твої гроші.

won написав:Відсутність "скидок" - плата за приватність і безпеку
  won написав:Лікарню, думаю, оплачує платну - безплатне й даром не здалося.

І такі сидять ждуть коли хтось за них війну закінчить щоб поїхати обратно, поки штрафів не встигли прислати.
BeneFuckTor

Подякував: 259 раз.
Подякували: 25 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 15:27

Пане Флаймане: дякую, що звернули увагу на мій допис; як бачите, я не пишу про різну пустопорожню фігню, а виключно на тему гілки.
Мене реально здивував мій приятель, який несподівано для мене вирішив круто змінити життя та переїхати в Іспанію.
Рекомендую вам відволіктися від пустопорожньої фігні, якою ви зазвичай заповнюєте Фінансовий форум України, а спробувати відповісти на перше питання запропонованої мною для вас (і для всіх цікаво буле) ділової гри.
Оприлюднено десь три дні тому.
Перше питання стосується того, як так сталося що ви прогавили квартиру в Батумі.
Я не лінувався для вас, виїхав на авто з Туреччини на 2 дня в Батумі, написав своє бачення.

Спробуйте відповісти: чому не захотіли працювати віддалено та жити в Батумі. Дивіться, людина круто все змінює і буде переноситися на відстань в 4100 (!!!) км.

Якщо не вирішити це питання, не дати самому собі відповідь, то так і будете мацати “шапку akurt’a”.
akurt

Подякував: 3970 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 16:31

BeneFuckTor написав:Ось типовий представник, яких сидить користується безпекою і всим іншим і підбурює інших на крадіжку. Хлопче, податки це не твої гроші.

won написав:Відсутність "скидок" - плата за приватність і безпеку
  won написав:Лікарню, думаю, оплачує платну - безплатне й даром не здалося.

І такі сидять ждуть коли хтось за них війну закінчить щоб поїхати обратно, поки штрафів не встигли прислати.

Податки - це мої гроші, які хоче в мене забрати апарат легалізованого й монополізованого насилля під назвою держава, яка може успішно приміняти насилля тіки до своїх громадян з метою захисту свого монополізованого становища, але як захистити їх (громадян) від реальних зовнішніх і внутрішніх небезпек - так у неї (в держави) лапки, воно не може (не хоче).
З цієї причини якраз краще плотити податки в Україну - вона хоч якось в цих нелюдських умовах перетворення деяких наших союзників на ворогів і в слабшій позиції на полі бою захищає свої території від зовнішньої навали ворога. Европейські країни і тижнів не встоять, якщо рф на них нападе. По черзі одна за одною стурбовувались би і все.
По внутрішнім - а навала тих же окупасів в Іспанії? А навала терористів у Германії (безробітні чорні мусліми)? Це все те, від чого влада не захища пересічних. Тому в Європах тим більш нельзя плотить. Якшо і плотить, то тіки в Україну.

І ще раз: податки - це мої гроші, які я вирішую, кому платити за надання якісних послуг з безпеки і комфорту.

А по дрібницям, як то лікарня-парк: схочу ззіздити кудись на природу - заплочу за вхід в парк; про лікарні вже описав раніше; і так далі. Але не наперед в податках, а по факту по місцю по необхідності.
Востаннє редагувалось won в Сер 02 кві, 2025 16:39, всього редагувалось 1 раз.
won

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 17:59

won написав:Податки - це мої гроші, які хоче в мене забрати апарат легалізованого й монополізованого насилля під назвою держава, яка може успішно приміняти насилля тіки до своїх громадян з метою захисту свого монополізованого становища, але як захистити їх (громадян) від реальних зовнішніх і внутрішніх небезпек - так у неї (в держави) лапки, воно не може (не хоче).
З цієї причини якраз краще плотити податки в Україну - вона хоч якось в цих нелюдських умовах перетворення деяких наших союзників на ворогів і в слабшій позиції на полі бою захищає свої території від зовнішньої навали ворога. Европейські країни і тижнів не встоять, якщо рф на них нападе. По черзі одна за одною стурбовувались би і все.
По внутрішнім - а навала тих же окупасів в Іспанії? А навала терористів у Германії (безробітні чорні мусліми)? Це все те, від чого влада не захища пересічних. Тому в Європах тим більш нельзя плотить. Якшо і плотить, то тіки в Україну.

І ще раз: податки - це мої гроші, які я вирішую, кому платити за надання якісних послуг з безпеки і комфорту.

А по дрібницям, як то лікарня-парк: схочу ззіздити кудись на природу - заплочу за вхід в парк; про лікарні вже описав раніше; і так далі. Але не наперед в податках, а по факту по місцю по необхідності.

Є багато країн у світі, де податки платять тільки невдахи та боягузи. От тільки жити чомусь переважно хочуть у тих країнах, де платити податки - це нормально. Парадокс!
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 610 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2025 18:24

slonomag написав:Вычислили походу по бонусной карте лидла - он ее как-то давно зарегал и потом все время юзал при покупках в магазине.

Покупки я думаю везде, но одно дело в каком-то Лерое гвоздей на 10евро раз в пол года купить, а другое дело 500-600евро каждый месяц в продуктовом. Его теория в том что на сумме тригернулось что-то, если бы скуплялся везде по чуть-чуть, может и прошло бы мимо налоговой. Ну или не юзал бонусную карту все время, которая оформлена на НИЕ (типа нашего ИНН).

Тільки шо заради інтересу зареєструвався у Lidl Plus Spain. Ім'я FinanceUkraine, лівий емейл, дата народження та український номер мобільного проканали.
Ще для доставки запитують адресу. Ніякого НИЕ ніде не питали.
Тому прив`язка можлива до імені, телефону, емейлу, адреси. Все це без питань можна будь-яке писать. Там ще я не читав умови договору, чи можливе розголоження ваших даних.
А что работодателю? Чувак через укр ФОП работал на какую-то компанию вне Испании. Тоесть работодатель явно не из Испании.

І шо? Працював офіційно, сплачуючи в Україні податки? Довідка з податкової, ніхто не забороняє працювать не в Іспанії, а гроші витрачать саме там.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

#<1 ... 27162717271827192720 ... 2840>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор