|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 27 лют, 2023 13:48
Gastarbaiter написав: Faceless написав:Щось я сумніваюся, що по факту сім'ї дадуть іпотеку з платежем в половину від спільних доходів домогосподарства, і це ще з плаваючою ставкою. Та й зі сторони позичальника це самогубство
Вони показують десь по 1000-1500 на особу на життя, а решту, вважають, що позичальник зможе платити. Тож з доходом 6000-7000 на двох цілком реально.
А як банк враховує витрати на життя? По середнім показникам?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 27 лют, 2023 14:13
Faceless написав: Gastarbaiter написав: Faceless написав:Щось я сумніваюся, що по факту сім'ї дадуть іпотеку з платежем в половину від спільних доходів домогосподарства, і це ще з плаваючою ставкою. Та й зі сторони позичальника це самогубство
Вони показують десь по 1000-1500 на особу на життя, а решту, вважають, що позичальник зможе платити. Тож з доходом 6000-7000 на двох цілком реально.
З перспективою дефолту в разі підняття ставки і перспективою животіння за 1000-1500 на особу на дуже тривалий період (поки сума кредиту і відповідно платежу не знеціниться достатьньо відносно доходів)
Доходи з часом ростуть, а 1000 злотих мені вистачало знімати кімнату/кавалірку в Польщі, оплачувати проїзний, комунальні та їдло, але це було 5 років тому, зараз було би більше через інфляцію, але у своєму житлі, а не орендному, не думаю, що вписатиця в 1000 злотих на особу буде проблемою. Крім того буде знижка на базу оподаткування на розмір іпотечних виплат. Також впливає розмір початкового внеску, при 20% будуть одні вимоги до доходів, а при 25% менші. Фіксована ставка %. Можна і плаваюча, але я думаю, що зараз вона біля максимума. Через 3 роки (може 5, як в якому банку) можливе дострокове погашення іпотеки без комісій і штрафів. Саме тяжче буде іпотечне ярмо в перші рік-два.
Востаннє редагувалось flyman в Пон 27 лют, 2023 14:16, всього редагувалось 2 разів.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 27 лют, 2023 14:14
BIGor написав:А як банк враховує витрати на життя? По середнім показникам?
30% (може 33%, може 35%) від чистого доходу
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 27 лют, 2023 15:00
в польше по тв каждая третья реклама это реклама новой машины с салона и не киайцев дешевых а у нас когда вы видили последний раз оекламу нового авто---у нас майонез рекламируют....польское правительство планирует догнать Германию в перспективе 10-15 лет.И я верю в это.
-
konstantin kirovograd
-
-
- Подякував: 60 раз.
- Подякували: 257 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 27 лют, 2023 15:55
Gastarbaiter написав: rjkz написав:У меня есть знакомый, он выходит из дому в 5.30 утра на работу. Поляки многие работают на МТА 10 лет
Такое только поляки и выдержат!
думаю, дело привычки.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Пон 27 лют, 2023 15:58
vitaliian написав: beee написав:Кароч, ему уже дали квартиру без права продажи, вся семья там. Он человек дисциплины, привык к режимной работе.
в польше есть нормальная тема кооперативы, платишь не за квартиру а взнос в кооператив, права собственности нет, но и выгнать не могут. Членство можно продавать (еще одна инвестиция типа акций), но нельзя быть членом нескольких кооперативов и сдавать жилье. Это типа социальная программа.
В США тоже такое есть, только существуют коопы, в которых можно сдавать или сдавать при определенных условиях. Владеть можно несколькими коопами.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Пон 27 лют, 2023 16:00
beee написав:vitaliian написав: beee написав:Кароч, ему уже дали квартиру без права продажи, вся семья там. Он человек дисциплины, привык к режимной работе.
в польше есть нормальная тема кооперативы, платишь не за квартиру а взнос в кооператив, права собственности нет, но и выгнать не могут. Членство можно продавать (еще одна инвестиция типа акций), но нельзя быть членом нескольких кооперативов и сдавать жилье. Это типа социальная программа.
Несколько таких по 80 квартир я на борщаге организовал, кстати в 2013. Вступает в кооператив за паевой взнос. Первые несколько 1к 45м2 продали по 15 куе. Ну и время было. В Италии я смотрю тоже кондоминимумов хватает.
Кондо и коопы - абсолютно разные вещи.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Пон 27 лют, 2023 16:43
konstantin kirovograd написав:в польше по тв каждая третья реклама это реклама новой машины с салона и не киайцев дешевых а у нас когда вы видили последний раз оекламу нового авто---у нас майонез рекламируют....польское правительство планирует догнать Германию в перспективе 10-15 лет.И я верю в это.
Пока что народ в основном интересуется "как вырезать забитый сажевик в 15-летнем дизеле?". Поколение хипстеров, берущих новые планшеты на колесиках в лизинг, ещё не достаточно окрепло.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 лют, 2023 16:46
Gastarbaiter написав: konstantin kirovograd написав:в польше по тв каждая третья реклама это реклама новой машины с салона и не киайцев дешевых а у нас когда вы видили последний раз оекламу нового авто---у нас майонез рекламируют....польское правительство планирует догнать Германию в перспективе 10-15 лет.И я верю в это.
Пока что народ в основном интересуется "как вырезать забитый сажевик в 15-летнем дизеле?". Поколение хипстеров, берущих новые планшеты на колесиках в лизинг, ещё не достаточно окрепло.
Так ж поліція ловить за викиди, прямо на дорогах. Правда не знаю, які штрафи за те.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1