Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 447448449450451 ... 2897>
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 10:21

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  beee написав:Назовите конкретно человека, который получил ипотеку.
При покупке мной квартиры в Варшаве, риелторы говорили, что таких единицы. И это далеко не украинцы

"Ріелтори казали" :D Який інфантилізм. Почитай аналітику і статистику з різних офіційних джерел.
Зачем? Ты не взял ипотеку. Никто конкретно не написал, что взял ипотеку.
Мне достаточно этой инфы
Я не верю в бабка сказала
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 405 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 11:20

beee написав:
BIGor написав:
При покупке мной квартиры в Варшаве, риелторы говорили, что таких единицы. И это далеко не украинцы

"Ріелтори казали" :D Який інфантилізм. Почитай аналітику і статистику з різних офіційних джерел.
Мне достаточно этой инфы

Ти реально мечтаешь в то что вот так взял приехал - и тебе дадут ипотеку?
1. Для ипотеки нужна официальная работа.
2. Карта часового побиту минимум с 6 месяцами.

Или ти думаешь, что приехал такой иностранец - без доков, без легализации, без работи - и через две недели идет в банк и берет ипотеку? :mrgreen:
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 12:57

А які взагалі тенденції і перспективи польського РН? З початком війни і масовим переселенням українців ціни зросли?
А по мірі повернення наших співвітчизників додому, ціни як себе ведуть?
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2442 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 13:21

Hotab написав:А які взагалі тенденції і перспективи польського РН? З початком війни і масовим переселенням українців ціни зросли?

Ціни зупинилися, бо суттєво зросли відсоткові ставки. Коли ставки почнуть знижуватися - знову полізе вгору. Оренда була на піку восени, зараз потрохи починають з'являтися "адекватні" пропозиції.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 13:34

beee написав:Зачем? Ты не взял ипотеку. Никто конкретно не написал, что взял ипотеку.
Мне достаточно этой инфы

Я Флаю отвечал пару дней назад по поводу взять ипотеку или аренду с правом выкупа:

Ну незнаю, у меня сейчас тоже эта дилемма. Есть квартира 150к, 1/3 сразу, остаток или в ипотеку на 20 лет под 4%, или в течении 3х лет по 3к/месяц. При ипотеке это будет около 600евро в месяц. И вроде хочется по быстрому отстреляться за 3 года и забыть, но с другой стороны 600евро/месяц это вроде как и не накладно, меньше стоимости аренды, а лет через 10 с учетом инфляции, может вообще будет пара походов в магазин, тоесть вообще не заметно для семейного бюджета. И смысл тогда сейчас 3 года в 0 жить, если можно по чуть-чуть до пенсии платить и не напрягаться...

Мне банк сам названивает и напоминает что денежка на ипотеку для меня уже готова, приходите, забирайте. Я тут всего пол года, правда есть контракт с норм зп в европейской компании, банк видит приход моей зп каждый месяц и баланс. Так что ипотеку взять можно, просто пока в сомнениях, описанных выше...

П.С. Это про Испанию.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 14:04

Gastarbaiter написав:
  Hotab написав:А які взагалі тенденції і перспективи польського РН? З початком війни і масовим переселенням українців ціни зросли?

Ціни зупинилися, бо суттєво зросли відсоткові ставки. Коли ставки почнуть знижуватися - знову полізе вгору. Оренда була на піку восени, зараз потрохи починають з'являтися "адекватні" пропозиції.

Думаю, що з після закінчення блекаутів народ потрохи вертається внаненьку, до літа ще трохи підтягнеться, кому "Польща не торт".
Інші ідуть далі, в більш заможніші країни.
Тому в Польщі пік пройдено.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 14:15

flyman написав:Думаю, що з після закінчення блекаутів народ потрохи вертається внаненьку, до літа ще трохи підтягнеться, кому "Польща не торт".
Інші ідуть далі, в більш заможніші країни.
Тому в Польщі пік пройдено.

Якщо мова про оренду, то, з іншого боку, можна очікувати, що частина біженців по мірі вивчення мови знайде собі більш оплачувальну працю та буде перебиратися у окреме житло. До того ж нове будівництво зараз пригальмувало (бо тут забудовники будують за свої/кредитні, а не за рахунок внесків покупців). У вже побудованих комплексах пропонують гаражі/комори "у подарунок".
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 15:27

beee написав:
BIGor написав:
Мне достаточно этой инфы

Ти реально мечтаешь в то что вот так взял приехал - и тебе дадут ипотеку?
1. Для ипотеки нужна официальная работа.
2. Карта часового побиту минимум с 6 месяцами.

Или ти думаешь, что приехал такой иностранец - без доков, без легализации, без работи - и через две недели идет в банк и берет ипотеку? :mrgreen:

Я знаю, что нужно для ипотеки.
Я не мечтаю, у меня уже есть недвижимость и без ипотеки

Это не отменяет факт того, что ипотеку здесь никто не получил.
Судя по активности эммигрантов на форуме КРЖН, возможно, и не получит
Востаннє редагувалось Бетон в П'ят 03 бер, 2023 21:12, всього редагувалось 1 раз.
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 405 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 16:10

beee написав:Я знаю, что нужно для ипотеки.

1. Можна, якщо пройти весь шлях легалізації коштів, яких у Бігора та подібних нема
2. Якщо вірити фінансам, то Мск давно мала би згоріти, тим більше тема КРЖН не є палатою мір та ваг для іпотеки в Польщі.
3. Сестра більше 5 рокі в Польщі, має громадяство, чоловік працює, іпотеку не оформила, але оформить, якщо їй підкинути 20% початкового внеску. Вна неньці житло не продає, так як є причини, через які не продає і не продаватиме, знову ж треба "стартовий капітал", щоб продати. Ситуація приблизно така:

Але їй і в оренді непогано. Тому не сильно париться купувати в іпотеку. Бігору це відкриття ще попереду.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 03 бер, 2023 16:21

beee написав:
Я знаю, что нужно для ипотеки.

Звісно не все так просто. З грошима мало хто виїхав, тому щоб купити "там"(навіть з іпотекою) потрібно або наскирдувати (що геть не швидко для більшості ВПО) або продати тут, що зовсім не просто за їх хотелки, а скидати суттєво ціну поки мало хто готовий. Та й багато народу очікують коли та чим війна скінчиться-раптом вигідніше буде повернутися. Тому і не беруть іпотеку поки що а можливо і не буде такого в суттєвих об'ємах.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

#<1 ... 447448449450451 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор