Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Grand Touring написав:Я понимаю, почему в 45 можно поехать в США: новая страна, вторая молодость; американская мечта детства, жить как в фильмах Парни из Лас Вегаса, сериале Спасатели Малибу и тд.
Но мне не понятно, зачем это делать с неплохой и перспективной позиции в Украине.
Предвидение Большой Войны - её даже олигархи не предвидели.
Ну, каждый сам себе режисер. Кроме того, в Украине я не очень представляю перспективы детей. В США кем-бы ни выбрали они работать, им будет вполне достаточно для жизни заработка. У меня одна знакомая в 90-е поступила на исторический факультет. И каковы перспективы историка в Украине? Одно из детских желаний ребенка было стать палеонтологом (уверен, пройдет, но как пошли в Нечурал хистори мьюзиум он возле каждого скелета динозавра маленькую лекцию нам читал - в какой период жили, чем питались, какого размера достигали. потом ОООО! Зуб мегалодона!!!). Пусть ребенок имеет возможность зарабатывать любимым делом. А так, да. Интересно. Может и можно это назвать "второй молодостью". Это вообще было-бы здорово прожить несколько жизней, но человекам это не дано, поэтому хоть пожить разной жизнью тоже неплохо.
Недавно училка малого написала в общую группа в Вайбере, что необходимо провести с детьми беседу насчёт профориентации. Потому, как был урок и, когда спросили, кем кто хочет быть? Никто, никем не хочет.Мало того,попросила приходить в школу родителей, чтобы рассказывали про свои профессии. Как мой малой, ответил пару лет назад, когда писали, какое-то есее в школе:,, Чем любишь заниматься?" -" Играться на компьютере" Пы. Сы. Недавно поржал. Скупаю компы старые, под разбор на аффинаж. Недавно взял, попался с хардом(обычно их снимают) Ну запустил,там практически пусто. Один файл-резюме чувака, что продал компа. Короче он окончил полутех по специальности,, Прикладная лингвистика". А опыт работы -только торговля бу автомобилями, причём довольно длительное время. (Не, ну я конечно понимаю, что он, в основном, пошёл в полутех, чтобы, как я в свое время, от армии отмазаться, что следовало из записи, что он офицер запаса.) 😏
Shaman написав:а в цьому повідомленні відповідав не за себе, в мене здається взагалі тієї туги за минулим немає , а викладав причину, чому люди вирішать повернутися.
якщо у людей є де жити - це вагома підстава для багатьох повернутися, бо на чужині люди непевні, що колись взагалі зможуть купити.
це вас "знайоме життя" це нудно, мене теж не лякають переміни - а більшість лякає - це теж констатація факту
Є і інші випадки повернення. Наприклад, якщо ви вже і мову вивчили, і нерухомість прикупили та виплатили кредит за неї. Діти позакінчували вузи за кордоном і пасивний дохід маєте і на пенсію заробили. Багато чого попробували... Нічого вже нового та цікавого, включно із подорожами за кордон, які в похилому віці даються все важче, навіть для людини в хорошій спортивній формі.
Shaman написав:а в цьому повідомленні відповідав не за себе, в мене здається взагалі тієї туги за минулим немає , а викладав причину, чому люди вирішать повернутися.
якщо у людей є де жити - це вагома підстава для багатьох повернутися, бо на чужині люди непевні, що колись взагалі зможуть купити.
це вас "знайоме життя" це нудно, мене теж не лякають переміни - а більшість лякає - це теж констатація факту
Є і інші випадки повернення. Наприклад, якщо ви вже і мову вивчили, і нерухомість прикупили та виплатили кредит за неї. Діти позакінчували вузи за кордоном і пасивний дохід маєте і на пенсію заробили. Багато чого попробували... Нічого вже нового та цікавого, включно із подорожами за кордон, які в похилому віці даються все важче, навіть для людини в хорошій спортивній формі.
оце вже як у казці
я більше по причини для реальної більшості. й ви не помітили? - зараз біда з пасивним доходом, в точу числі в розвинених країнах
оце вже як у казці
я більше по причини для реальної більшості. й ви не помітили? - зараз біда з пасивним доходом, в точу числі в розвинених країнах
і яка ж це біда із пасивними доходом в тому числі в розвинених країнах? з яким саме пасивним доходом? в який момент біда із пасивним доходом, вчора, сьогодні, на горизонті 100 років?
Shaman написав:якщо маєте що сказати по суті, то напишіть
roberto dark написав:... Є і інші випадки повернення. Наприклад, якщо ви вже і мову вивчили, і нерухомість прикупили та виплатили кредит за неї. Діти позакінчували вузи за кордоном і пасивний дохід маєте і на пенсію заробили. Багато чого попробували... Нічого вже нового та цікавого, включно із подорожами за кордон, які в похилому віці даються все важче, навіть для людини в хорошій спортивній формі.
оце вже як у казці
і яка ж це біда із пасивними доходом в тому числі в розвинених країнах? з яким саме пасивним доходом? в який момент біда із пасивним доходом, вчора, сьогодні, на горизонті 100 років?
як на мене реальний пасивний дохід - це коли гроші вкладені у якийсь бізнес. на заході це було реалізовано у вигляді фондовій біржі.
але щось в цьому механізмі почало ламатися десь в 00х. бо по-перше почався шалений друк фінансів - це десь з 2008. розвиток ІТ теж дуже підняв планку очікувань. коли вартість акції складає сотні EBITDA за рік - це вже бульбашка. й таке інше.
я взагалі не розумію, куди інвестують зараз гроші пенсійні фонди. щоб раптово не виявилось, що майбутні пенсії багатьох людей - це така собі фікція. це трохи похмурий сценарій, але не неймовірний.
ось які напрямки інвестицій ви бачите, крім кавалірок, золота та валюти?
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 23 кві, 2023 11:58, всього редагувалось 1 раз.
flyman написав:і яка ж це біда із пасивними доходом в тому числі в розвинених країнах? з яким саме пасивним доходом? в який момент біда із пасивним доходом, вчора, сьогодні, на горизонті 100 років?
Відповідь на це питання міститься в підручниках з дивної науки "Економіка" (її навіть вивчають в деяких університетах Києва, адреси не буду писати):
"Рента (від фр. rendre - віддана) - це передача частини доходу землеробом власнику землі за використання його земельної ділянки. Отже, земельна рента є економічною формою реалізації власності на землю. Є три основних види земельної ренти: диференційна, абсолютна і монопольна."
Головним тут є те, що джерело ДОХОДУ залежить від місця розташування землі. Одна справа - мати 10 га землі на кордоні Дніпропетровської та Донецької областей. Інша справа - мати 10 га землі біля Буковеля.
Проєктуючи це знання на джерело надходження грошей від здачі квартир в оренду: - одна справа мати під оренду 3 (три) квартири в Харкові (як мій приятель, який зараз, прямо в ці дні, втративши орендарів-іноземців, опанував виробництво самогону та гірко п"є), або як інші приятелі з Херсона, втративши 4 (чотири) квартири під оренду та "хлібне місце" в Херсоні, - і мати квартиру/квартири під оренду в інших місцях земної кулі. - зовсім інша справа - мати те саме, але - наприклад в Wieden, Soraga, Antalya, San Francisco...
Про останній варіант з переліку: підіймаюсь в ліфті в чудовому новому ЖК кілометрів за 20...30 на північ від San Francisco. Зі мною в ліфті їде дуже поважне подружжя: обом років по 75, а може і 85... Приємне подружжя. Трохи поспілкувалися: ну стандартне для США: "Хавали лі ви в ю?"
Дивним є тільки те, що в цьому ЖК всі квартири - під ОРЕНДУ. Получається, що поважне подружжя - жебраки безхатні?
Звісно, я питаю у тих людей, які мене тимчасово тут поселили: "Як це так, що подружжя у віці 80 років не заробило в умовах США собі на власне тепле гніздечко? У відповідь засміялися та говорять дещо з підручника "Економіка": "Насправді заробили. Є власне затишне гніздечко. В центрі Сан Францисько. Вони його здають за 6 000 доларів а місяць. Тут орендують НОВУ квартиру в НОВЕНЬКОМУ СУЧАСНОМУ ЖК за 3 000 доларів на місяць. Різниця Є ПАСИВНИМ ДОХОДОМ: 6000-3000=3000 доларів США".
Аплодисменти - в студію! Пасивний дохід!
Тепер про передостаннє місце: Анталія. В ці дні у Вроцлаві мешкає родина з 4-х осіб: двоє дітей. Отримують від польського уряду смаколики. Орендують квартиру за 1000 доларів США. Відкриваємо підручник "Економіка": мають 2 (дві) квартири під оренду в Анталії - куплені як раз в ті роки, коли один телепень з Фінансового форуму України кожного дня (!!!) на протязі багатьох років (!!!) розміщував на цьому форумі курс філіппінського песо до долара США, курс турецької ліри до долара США та курс еквадорського сукре до долара США. Саме цьому - аналізу курсів валют тих країн, в яких він не був останні 1/2 століття, і в яких не буде наступні 1/2 століття - той телепень присвятив все своє - єдине надане Богом - життя. Пасивний дохід мешканців Вроцлава: 2х1000-1000=1000 доларів США. При цьому має 2 (дві) власні квартири але живе у Вроцлаві, де польський уряд видає на родину смаколики....
Ну ось, все як Ви просили... Пояснення прості і зрозумілі...
Головне в справі отримання пасивного доходу: думати головОМ, а не ногОМ.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 23 кві, 2023 12:05, всього редагувалось 1 раз.
як на мене реальний пасивний дохід - це коли гроші вкладені у якийсь бізнес. на заході це було реалізовано у вигляді фондовій біржі.
але щось в цьому механізмі почало ламатися десь в 00х. бо по-перше почався шалений друк фінансів - це десь з 2008. розвиток ІТ теж дуже підняв планку очікувань. коли вартість акції складає сотні EBITDA за рік - це вже бульбашка. й таке інше.
я взагалі не розумію, куди інвестують зараз гроші пенсійні фонди. щоб раптово не виявилось, що майбутні пенсії багатьох людей - це така собі фікція. це трохи похмурий сценарій, але не неймовірний.
Виглядає, або пишете аби писати, або не розумієте, як працяє економіка. Куди інвестують пенсійні фонду? Запитайте у них. Я як працював у Польщі, то фірма ще мала такий додатковий бонус, як кожного місяця, частину надходжень до ПФ напаравляла у приватний ПФ, і там можна було вибрати кілька різних портфелів (класичний, агресивний, помірний, і т.п.). Грубо кажучи, різниця тільки в тому, який відсоток у якому активі: акції, облігації... у що там ще дозволено інвестувати ПФ.
Загалом додатковий продукут який економіка згенерила сьогодні, перерозподіляється між різними агентами, частина у ПФ, а далі частка участникам пенсійного страхування.
Більша економіка, буде більше. Менша - буде менше. Те що інвестується через ПФ, з часом повернеться. Так як економіка більше росте, то відповідно і часта, яка перерозподіляються через ПФ буде рости.
Якщо ФРС, ЄЦБ та їм подібні влили в економіку гроші, то з це тільки привело до збільшення грошей, які в обороті. Через певний час, як правило вони повертаються у вигляді доданого продукту.
Говорити про "кризу пасивних доходів" можна хіба якщо в тебе їх нема. Є економіка, є інвестори, є дохід.
Інша справа, про норму доходу. Історично ріст ціни акцій це 7% на довгому горизонті. Нерухомість, біля 3%, останні роки більше. Так як надруковано нових грошей більше. Також ще є дивіденти, рента, оренда. Їх ніхто не відміняв, і в горизонті десятків років вони стабільно позитивні, і перекривають інфляцію.
Скоріше за все під кризою розуміється "закон спадної дохідності". Тобто чим більше інвестовано, тим % прибутку менший. Але це ніяк не криза пасивного доходу.
Якщо на 2019 рік, напр було глобально 20 трильйонів ЮСД в глобальній економіці, які давали щороку 3% доходу, (0,6 трильона ЮСД) а у 2022 стало в глобальній економці 36 трильонів ЮСД, але тепер вони дають 2% доходу (0.72 трильона ЮСД)
flyman написав:і яка ж це біда із пасивними доходом в тому числі в розвинених країнах? з яким саме пасивним доходом? в який момент біда із пасивним доходом, вчора, сьогодні, на горизонті 100 років?
Відповідь на це питання міститься в підручниках з дивної науки "Економіка" (її навіть вивчають в деяких університетах Києва, адреси не буду писати):
"Рента (від фр. rendre - віддана) - це передача частини доходу землеробом власнику землі за використання його земельної ділянки. Отже, земельна рента є економічною формою реалізації власності на землю. Є три основних види земельної ренти: диференційна, абсолютна і монопольна."
Головним тут є те, що джерело ДОХОДУ залежить від місця розташування землі. Одна справа - мати 10 га землі на кордоні Дніпропетровської та Донецької областей. Інша справа - мати 1 га землі біля Буковеля. Проєктуючи на джерело надходження грошей від здачі квартир в оренду: - одна справа мати під оренду 3 (три) квартири в Харкові (як мій приятель, який зараз, прямо в ці дні, втративши орендарів-іноземців, опанував виробництво самогону та гірко п"є) або як інші приятелі з Херсона, втративши 4 (чотири) квартири під оренду та "хлібне місце" в Херсоні і мати квартиру/квартири під оренду в наших місцях земної кулі. - зовсім інша справа - мати те саме, але - наприклад в Wieden, Soraga, Antalya, San Francisco...
Про останній варіант з переліку: підіймаюсь в ліфті в чудовому новому ЖК кілометрів за 20...30 від San Francisco. Зі мною в ліфті іде дуже поважне подружжя: обом років по 75 а може і 85... Приємне подружжя. Дивним є тільки те, що в цьому ЖК всі квартири - під ОРЕНДУ. Звісно, я питаю у тих людей, які мене тимчасово тут поселили: "Як це так, що подружжя у віці 80 років не заробило в умовах США собі на власне тепле гніздечко? У відповідь засміялися та говорять дещо з підручника "Економіка": насправді заробили. Є власне затишне гніздечко. В центрі Сан Францисько. Вони його здають за 6 000 доларів а місяць. Тут орендують квартиру за 3 000 доларів на місяць. Різниця Є ПАСИВНИМ ДОХОДОМ: 6000-3000=3000 доларів США. Аплодисменти - в студію!
Тепер про передостаннє місце: Анталія. В ці дні у Вроцлаві мешкає родина з 4-х осіб: двоє дітей. Отримують від польського уряду смаколики. Орендують квартиру за 1000 доларів США. Відкриваємо підручник "Економіка": мають 2 (дві) квартири під оренду в Анталії - куплені як раз в ті роки, коли один телепень з Фінансового форуму України кожного дня (!!!) на протязі багатьох років (!!!) розміщував на цьому форумі курс філіппінського песо до долара США, курс турецької ліри до долара США, курс еквадорського сукре до долара США та курс шведської крони до долара США. Саме цьому той телепень присявтив все своє - єдине надане Богом - життя. Пасивний дохід: 2х1000-1000=1000 доларів США. При цьому має 2 (дві) власні квартири але живе у Вроцлаві, де польський уряд видає на родину смаколики....
Ну ось, все як Ви просили... Пояснення прості і зрозумілі...
Головне в справі отримання пасивного доходу: думати головОМ, а не ногОМ.
тобто у вас всі інвестиції - це купити десь кавалірку, й здавати її в оренду.
теж варіант, але надто обмежений. знову ж таки, хто міг подумати 15 років тому, що квартира в Донецьку нічого не вартує, 10 років тому, що в Харкові зараз не буде орендарів...
в Дейтройті зараз я так розумію, багато пустуючого житла, та й в Туреччині бувають землетруси...
це до того, що підручник Економікс дає набагато більше форм інвестування. хоча якийсь телепень витратив багато часу, щоб його надрукувати