Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 617618619620621 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:14

Shaman писал(а):тобто у вас всі інвестиції - це купити десь кавалірку, й здавати її в оренду.

У Вас методологічна помилка: людина задавала питання про "кризу" пасивного доходу.
Я написав, що кризи немає, якщо вірним є джерело пасивного доходу.
Саме я НІКОЛИ не радив нікому купувати кавалірку (тим більше - перехрещуся - "кавалірку"), а більше того: сьогодні о 02-43 повернувся літаком із бізнес-справ в Болгарії та в Румунії. Все получилося за точним розрахуном: по годинах, хвилинах та грошах.
Буквально 5 хвилин тому із Парижа прийшло повідомлення від контрагента (цитата з ВатсАпп, саме так: українською - і з Парижа):
"Доброго дня. Чудово! Радий, що вийшло як планувалось. дуже дякую за допомогу".
Як бачите: ніяких кавалірок...
Кавалірки - то для інших. І то - все пропало, точніше все спочатку застоялося, потім скисло, потім "гавкнулося", потім настав гаплик, і вже в кінці-кінців накрилося мідним тазом.
Причини там вище описані дуже точно.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:26

flyman писал(а):
  Shaman писал(а):як на мене реальний пасивний дохід - це коли гроші вкладені у якийсь бізнес. на заході це було реалізовано у вигляді фондовій біржі.

але щось в цьому механізмі почало ламатися десь в 00х. бо по-перше почався шалений друк фінансів - це десь з 2008. розвиток ІТ теж дуже підняв планку очікувань. коли вартість акції складає сотні EBITDA за рік - це вже бульбашка. й таке інше.

я взагалі не розумію, куди інвестують зараз гроші пенсійні фонди. щоб раптово не виявилось, що майбутні пенсії багатьох людей - це така собі фікція. це трохи похмурий сценарій, але не неймовірний.

Виглядає, або пишете аби писати, або не розумієте, як працяє економіка.
Куди інвестують пенсійні фонду? Запитайте у них.
Я як працював у Польщі, то фірма ще мала такий додатковий бонус, як кожного місяця, частину надходжень до ПФ напаравляла у приватний ПФ, і там можна було вибрати кілька різних портфелів (класичний, агресивний, помірний, і т.п.).
Грубо кажучи, різниця тільки в тому, який відсоток у якому активі: акції, облігації... у що там ще дозволено інвестувати ПФ.

Загалом додатковий продукут який економіка згенерила сьогодні, перерозподіляється між різними агентами, частина у ПФ, а далі частка участникам пенсійного страхування.

Більша економіка, буде більше. Менша - буде менше.
Те що інвестується через ПФ, з часом повернеться. Так як економіка більше росте, то відповідно і часта, яка перерозподіляються через ПФ буде рости.

Якщо ФРС, ЄЦБ та їм подібні влили в економіку гроші, то з це тільки привело до збільшення грошей, які в обороті. Через певний час, як правило вони повертаються у вигляді доданого продукту.

Говорити про "кризу пасивних доходів" можна хіба якщо в тебе їх нема.
Є економіка, є інвестори, є дохід.

Інша справа, про норму доходу.
Історично ріст ціни акцій це 7% на довгому горизонті.
Нерухомість, біля 3%, останні роки більше. Так як надруковано нових грошей більше.
Також ще є дивіденти, рента, оренда.
Їх ніхто не відміняв, і в горизонті десятків років вони стабільно позитивні, і перекривають інфляцію.

Скоріше за все під кризою розуміється "закон спадної дохідності".
Тобто чим більше інвестовано, тим % прибутку менший.
Але це ніяк не криза пасивного доходу.

Якщо на 2019 рік, напр було глобально 20 трильйонів ЮСД в глобальній економіці, які давали щороку 3% доходу, (0,6 трильона ЮСД)
а у 2022 стало в глобальній економці 36 трильонів ЮСД, але тепер вони дають 2% доходу (0.72 трильона ЮСД)

Враховуючи інфляцію долара за той час на рівні 17% отримаєм,
https://fi202x.blogspot.com/2023/03/117.html
0.615 трильона в цінах 2019 року.

Де криза пасивного доходу?

що я бачу,так дуже багато професійних демагогів. звинувачуєте в нерозумінні, а потім самовпевнено пишете якусь єресь.

ви так й не відповіли, як заробляють ПФ. вони дійсно вкладають гроші в акції, облігації та таке інше. але коли вартість акція відповідає річному доходу - як це було, це одне. а коли вартість базується на якихось очікуваннях й не пов'язана з отримуваним доходом - це вже ризики. а акції Facebook, Twitter - це поки що потенційна вартість.

ви забули девали 90х років, до яких призвів друк грошей в різних країнах? до чого призведе надмірний друк світових грошей - подивимось ;)

якщо під наявністю грошей ви розумієте держборг США - оце й є ваш "непрофесійний" рівень володіння економікою.

насправді дол в світі - зараз десь 5.3 трлн дол, в 2019 було 3,3 трлн дол, найбільше було восени 2021 - 6,3 трл дол

а ці ваші відсотки доходу 2-3% в кінці повідомлення - це математичні розрахунки, які не мають відношення до економіки від слова зовсім. щоб робити висновки, треба розуміти, що стоїть за тими цифрами - а коли починаєш розуміти, то цей механізм настільки складний, що отак рахувати можуть лише, скажімо так, непрофесіонали :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:28

akurt писал(а):
  Shaman писал(а):тобто у вас всі інвестиції - це купити десь кавалірку, й здавати її в оренду.

У Вас методологічна помилка: людина задавала питання про "кризу" пасивного доходу.
Саме я НІКОЛИ не радив нікому купувати кавалірку (тим більше - перехрещуся - "кавалірку"), а більше того: сьогодні о 02-43 повернувся літаком із бізнес-справ в Болгарії та в Румунії. Все получилося за точним розрахуном: по годинах, хвилинах та грошах.
Буквально 5 хвилин тому із Парижа прийшло повідомлення від контрагента (цитата з ВатсАпп, саме так: українською - і з Парижа):

Умовна кавалірка в умовному Істамбулі коштувала, умовно, 100Куе, стала 200куе.
Умовно, дохід від оренди був 3% від ціни (3куе), стала 2% (4куе). Криза пасивного доходу однозначно (це при тому, вартість актива виросла в 2 рази, умовно).
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:29

akurt писал(а):

Кавалірки - то для інших. І то - все пропало, точніше все спочатку застоялося, потім скисло, потім "гавкнулося", потім настав гаплик, і вже в кінці-кінців накрилося мідним тазом.
Причини там вище описані дуже точно.

з таким напруженим графіком у вас немає бути часу на форум. :lol:
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:35

Shaman писал(а):я взагалі не розумію, куди інвестують зараз гроші пенсійні фонди. щоб раптово не виявилось, що майбутні пенсії багатьох людей - це така собі фікція. це трохи похмурий сценарій, але не неймовірний.

В інфраструктурні проекти багато пенсійних фондів вкладають. Багато інфраструктурних компаній викуплені пенсійними фондами і генерують свої стабільні 6-8% щороку. Якщо цікаво - можу трохи детальніше і з прикладами.
alfredhaos

С нами с: 19.12.16
Благодарил (а): 9 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:36

flyman писал(а):
  akurt писал(а):

Умовна кавалірка в умовному Істамбулі коштувала, умовно, 100Куе, стала 200куе.
Умовно, дохід від оренди був 3% від ціни (3куе), стала 2% (4куе). Криза пасивного доходу однозначно (це при тому, вартість актива виросла в 2 рази, умовно).

ось це ваша помилка.

ви робите два припущення - перше, що кавалірка буде тільки дорожчати (мені в 2007 році це теж доводили). друге, що вона автоматично буде приносити дохід. може не буде орендарів, а може орендарі так спаплюжать житло, що треба скільки буде вкласти в ремонт? отож

а на цифрах так все непогано виглядає :D
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:37

alfredhaos писал(а):
  Shaman писал(а):я взагалі не розумію, куди інвестують зараз гроші пенсійні фонди. щоб раптово не виявилось, що майбутні пенсії багатьох людей - це така собі фікція. це трохи похмурий сценарій, але не неймовірний.

В інфраструктурні проекти багато пенсійних фондів вкладають. Багато інфраструктурних компаній викуплені пенсійними фондами і генерують свої стабільні 6-8% щороку. Якщо цікаво - можу трохи детальніше і з прикладами.

цікаво. якщо не важко, накидайте інфо. дякую
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 11:39

flyman писал(а):
  Shaman писал(а):а ці ваші відсотки доходу 2-3% в кінці повідомлення - це математичні розрахунки, які не мають відношення до економіки від слова зовсім. щоб робити висновки, треба розуміти, що стоїть за тими цифрами - а коли починаєш розуміти, то цей механізм настільки складний, що отак рахувати можуть лише, скажімо так, непрофесіонали :D

звичайно, що не мають, це все чисто теоретично в цоколі з лофт ремонтом пораховано на калькуляторі МК51, маючи витрати $140 в місяць, все теорія, насправді ніякого пасивного доходу ніде в світі нема, бо приклад нерухомсті Детройта/Харкова/Донецька і ПФи по всьому світі чекає тотальне банкруство. Тому, як пише хотаб, треба вкладати бабло в пілотки активних телиць з низькою соціальною відповідальністью, а не в пасивний дохід.

ми вже вели цю дискусію, правда потім потерли :D

ви інвестуєте в міцну чоловічу руку :mrgreen:
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 12:06

ось які напрямки інвестицій ви бачите, крім кавалірок, золота та валюти? ;)

Пару років тому американські ПФ активно купували Теслу, Зум і подібні бульбашки. Навіть польські фонди примудрилися вкластися у якусь фігню, що за 3 роки ледве 10% набігло. Зараз замислююся над тим, щоб перевести рахунки на консервативні портфелі, а в акції сам пограюся.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 23 апр, 2023 12:13

Буквально тиждень/дав тому мені люди в США сказали, що вкладення в щось типу "пенсійний фонд" (називали трохи по-іншому) приносить сталі 4% річних і це є дуже добре і цілком приємно.
Навели такі цифри:
- продаєш якесь лайно в Україні за 600 000 доларів США.
- купуєш за 300 000 доларів в США новий будинок.
- залишок 600 000-300 000=300 000 відправляєш на 4% річних.
- прибуток складає 300000х4%=12 000 на рік, що вважається приємною цифрою.
Наприклад, автор цих розрахунків на днях прилетів із Майямі на Сицилію трохи відпочити з друзями/подругами. Саме в ці дні саме на Сицилії.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
  #<1 ... 617618619620621 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама