Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 6162636465 ... 2917>
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 12:38

fler написав:
  stm написав:Я жила 3 года в Италии, моя подруга сейчас в штате Вашингтон. Летом там +50 и переодически плавятся провода, в прямом смысле этого слова, ваш дом отключается от электричества, запаса прочности на воду 4 часа. Канада зимой даже в Торонто открываешь дверь с лопатой и начинаешь копать. Жить можно везде и даже комфортно. Но климат в Вашингтоне, июль-август в Италии прямо скажу на любителя. И плесень живя в Украине вы плесень не видели - это по собственному опыту.

Почему не остались жить в Италии? Климат вас извел? :roll:

Война показывает кто есть кто очень ярко. И все мелочи на которые раньше закрывались глаза в личных отношениях вылазят таким кандебобером, о котором и не подумаешь.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 13:17

striped
1 - чому столиця, а не райцентр - людина вибирає місце де їй звично або де їй комфортно. Я в Україні жила в столиці і тут вибрала столицю. Подобається мені жити у великому місті, в центрі, де в тебе доступ майже до всіх благ.
2 - так. інтернет 20 євро дорого.В Україні у мене був безліміт від мобільного оператора. Виходило десь до 300 грн. за місяць. Тут ціна більша в 2+ рази. І це не безліміт.
3 - з податком 5% ви погодились що це вигідно в порівнянні з Європою.
4 - різниця в курсах це "біль". Її треба якось вирішувати. Терміново.
5 - я не "пропоную" переконувати замовників. Я говорю як вже робиться в деяких IT компаніях. Так, в замовників є протоколи безпеки. Але протоколи безпеки "не несуча стіна яку не посунеш". При взаємному бажанні, підкріпленому відповідними аргументами та домовленостями їх можна поміняти (і міняють) або просто на них "забивають". Не всі замовники так зроблять. Впевнена що на таке не підуть банківські проекти. Але інші можуть це зробити при відповідних обставинах. І роблять. Якщо у вашій компанії не так, то може сейлзи компанії не повністю відпрацьовують свою роботу із замовником. Треба пробувати замовників переконувати, а не зразу здаватись. Шанси не 100%, але є.
5 - Можливість на тиждень-два виїхати і повернутись має бути. Зустрітись із замовником, поспілкуватись, підписати документи, відвідати виставки-конференції. Знову ж таки, при особистій зустрічі більше шансів переконати замовника щоб він працював з українською IT компанією. Це must have.
6 - В нашій компанії "податкової няні"( не було. В інших компаніях було таке. Чому в одних компаніях так, а в інших інакше - хз. Може є якісь фактори скриті від нас. Говорити що так у всіх IT компаніях це недостовірно.
7 - по ваших особистих спогадах - вони більше подібні на спогади туриста. У мене аналогічні спогади про інші країни де я була туристом). Коли ти виходиш за туристичні частини міста і бачиш людей які стоять на зупинках і чекають транспорту чи їдуть пізно ввечері в метро з роботи, мабуть, додому. То тут посмішок майже нема. Подібно як і в київському метро. Мабуть "залишають" посмішки на роботі або на верху. Бути туристом і жити це зовсім різне.
Ще важливий мінус, але, мабуть, він більше для мужчин. В Європі жінки не дуже вміють смачно готувати, чи тим більше пекти. Для мужчин, мені здається важливо, нормальна їжа і ... (тому хіба їхати вже із своїми дружинами).
І клімат. Невидимий фактор на який не завжди звертають увагу - незвично висока вологість або сухість повітря, занадто висока або низька температура, сильні вітри. Не всім людям це однаково підходить. А особливо якщо в сім'ї є маленькі дітки це може стати великим дискомфортом.
Але якщо ви хочете їхати, то їдьте. Ваше життя - ваше рішення - ваші будуть результати. Як я вже писала якась частина виїде, але вряд чи це буде масово що як тільки відкриють кордони то всі виїдуть.
Фух,...здається відповіла по всіх Ваших пунктах. На цьому спілкуванню на дану тему вважаю завершеним. Ноута мені вистачає в робочі дні. Сьогодні вихідні і можна провести їх приємніше :) :wink: :)
grape

Подякував: 110 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 13:34

Re: Еміграція, заробітчанство

Ну, про гастрономічні проблеми повеселило. Насправді, це якийсь махровий сексизм - покладати виключно на жінок питання смачної їжі. Якщо руки не з того місця і не вмієш готувати сам, для цього і існують ресторани (ну а за забаганки треба платити).
Вже б тоді згадали, що наші жінки що в Європі, що в США одразу виділяються доглянутістю.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 13:52

Re: Еміграція, заробітчанство

grape написав:В Європі жінки не дуже вміють смачно готувати, чи тим більше пекти. Для мужчин, мені здається важливо, нормальна їжа і ...

Тоді краще брати за дружину жінку з Туреччини, або навіть двох з Ірану. Вони і готувати краще будуть, і ніякого ботоксу і нервів.
ПС про інвестняні в ІТ компаніях вперше чую. Та і за податки в 5% ви не договорюєте (насправді + ЄСВ). За ці 5% ви отримаєте якщо повезе на старості нікудишню медицину і пенсію щоб вистачало на комунальні. Такий суспільний договір - платите мало - але нічого не отримуєте натомість.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:35

Дружина ІТшника і,, приготування їжі"речі не сумісні, принаймні з того, що я бачив.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:40

BIGor написав:Выехали только женщины (не в обиду Максиму). ..

А також 400+тис. чоловіків призовного віку (яких порахували польські митники, коли вони перетинали кордон).
А скільки чоловіків перетнули румунський, молдавський, угорський кордони?
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:44

fler написав:
  BIGor написав:Выехали только женщины (не в обиду Максиму). ..

А також 400+тис. чоловіків призовного віку (яких порахували польські митники, коли вони перетинали кордон).
А скільки чоловіків перетнули румунський, молдавський, угорський кордони?

Як по вашому водії чоловічої статі їхздять? 1 водій бензовозу за 5 місяців міг разів 30 кордон перетнути.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:50

Zebra написав:
  vitaliian написав:
  BIGor написав:Выехали только женщины
а вы всё верите в сказки...
https://delo.ua/ru/politics/nesmotrya-n ... ii-399445/

ватная статейка, 500 тысяч человек могли выехать и вьехать по спец разрешениям за 5 месяцев войны, некоторые по нескольку раз туда сюда (водители)

Нашел первоисточник https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art ... obilizacja
Od 24.02 do 07.06.2022 r. do Polski z Ukrainy wjechało łącznie 3,645 mln obywateli Ukrainy, w tym 432 tys. obywateli UA – mężczyzn w wieku 18–60 lat.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:51

Bolt написав:Дружина ІТшника і,, приготування їжі"речі не сумісні, принаймні з того, що я бачив.

Це не дивно. Навіщо йому кухарка? Хіба він мало заробляє, щоб утримувати біля себе доглянуту красуню модельної зовнішності? :roll:
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 чер, 2022 14:56

fler написав:
  Bolt написав:Дружина ІТшника і,, приготування їжі"речі не сумісні, принаймні з того, що я бачив.

Це не дивно. Навіщо йому кухарка? Хіба він мало заробляє, щоб утримувати біля себе доглянуту красуню модельної зовнішності? :roll:

что здесь шаблон на шаблоне пошел? :D

в жизни по разному бывает.

если глянуть на тру-итшников - далеко не всем нужна модельная внешность.
собственно, как и жена не всем нужна :D
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 18 чер, 2022 15:25, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1634 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 6162636465 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти