Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 994995996997998 ... 2904>
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 23:59

Starikan написав:Сибарит
Имхо, с БЛМ "не все так однозначно", а с ЛГБТ и модными вариациями на эту тему (мужики в женских раздевалках и туалетах) - :!: :!: :!:

Судячи по ніку ви памятаєте туалети без кабінок точніше без дверей , де в найкращому варіанті були перегородки між чашами генуя (або унітазами) з тих часі пройшло років 20 як мінімум , і тепер кожен унітаз розміщений у окремій кабіні , тобто хто там на унітазі і що робить , зовні не видно , максимум щиколотки ніг. При такій умові який сенс розділяти М\Ж якщо кабінки індивідуальні ?? Невже хтось із спущеними штанами чи спідницею виходить з кабінки і йде до дзеркала ? Спільних роздягалок ще не зустрічав . варіації конструкцій бувають різні досить цікаво зроблено коли є окремо індивідуальна роздягалка і окермо спільні шафки, в деяких басейнах так .
Тобто поділ вправо хлопчики і окрема кімната ( я б сказав фоє туалету ) з купою індивідуальних кабінок. Хоча таки є нюанс , пісюари таки зручна штука , ок ставим пісюари теж в кабінки і маркуєм їх . Доречі придумали пристосування щоб жінки могли стоя. З іншого боку в деяких містах придумали пісюари ставити прямо на вулиці ! Але роблять великі бічні стінки — теж варіант , ну бачать спину і що? Туалети відкриті залишились хіба десь в глухих селах і може в тюрьмах ( теоритизую) . Значно більше мене турбує що накладки одноразові на круг є дуже мало де. Тому М\Ж в туалетній темі вже не актуально років 20 як .
yama

Подякував: 9213 раз.
Подякували: 1071 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 00:02

Сибарит
Вы очень образно и точно описали.
Так раскручиваются не только БЛМ, жёлтые жилеты и прочие мелочи.
Точно так же раскручиваются и значительно более серьёзные вещи.
Во всём этом самое смешное ( :mrgreen: ) то, что страдают в результате в основном именно "лузеры с родинкой".
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 00:38

yama написав:
Имхо, с БЛМ "не все так однозначно", а с ЛГБТ и модными вариациями на эту тему (мужики в женских раздевалках и туалетах) - :!: :!: :!:

Судячи по ніку ви памятаєте туалети без кабінок точніше без дверей , де в найкращому варіанті були перегородки між чашами генуя (або унітазами) з тих часі пройшло років 20 як мінімум , і тепер кожен унітаз розміщений у окремій кабіні , тобто хто там на унітазі і що робить , зовні не видно , максимум щиколотки ніг. При такій умові який сенс розділяти М\Ж якщо кабінки індивідуальні ?? Невже хтось із спущеними штанами чи спідницею виходить з кабінки і йде до дзеркала ? Спільних роздягалок ще не зустрічав . варіації конструкцій бувають різні досить цікаво зроблено коли є окремо індивідуальна роздягалка і окермо спільні шафки, в деяких басейнах так .
Тобто поділ вправо хлопчики і окрема кімната ( я б сказав фоє туалету ) з купою індивідуальних кабінок. Хоча таки є нюанс , пісюари таки зручна штука , ок ставим пісюари теж в кабінки і маркуєм їх . Доречі придумали пристосування щоб жінки могли стоя. З іншого боку в деяких містах придумали пісюари ставити прямо на вулиці ! Але роблять великі бічні стінки — теж варіант , ну бачать спину і що? Туалети відкриті залишились хіба десь в глухих селах і може в тюрьмах ( теоритизую) . Значно більше мене турбує що накладки одноразові на круг є дуже мало де. Тому М\Ж в туалетній темі вже не актуально років 20 як .

Это Вы не в тех местах бываете. :mrgreen:
Житомирский областной перинатальный центр. Мекка рожениц!
201..год.
Чаши генуя в ряд. Тадам!!!
В большинстве киевских школ, смортрели куда ребенка отдать. Середина + 2010-х.
Чаши генуя, дверцы кабинок где есть, а где нет.
И без боковинок тоже были.
Просто - все физиологические особенности во всех подробностях.
И дверь при отрытии открывает с вестибюля отличный осмотр.
:mrgreen:
Лет 6 назад делал ремонт, получал на одной фирме душевую кабину, там паллеты с чашами генуя стояли ровными рядами. Покупали. И, уверен, покупают.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 00:38

yama написав:

Из какой страны пишете? Я из США, где туалеты таки раздельные. Кроме, конечно, туалетов с одним сидячим местом. И душевые в бассейнах тоже.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 03:12

yama написав:..........
Значно більше мене турбує що накладки одноразові на круг є дуже мало де.
..........

С точки зрения одноразовых накладок самый простой и гигиеничный вариант - старый сельский туалет с дыркой в досках. :)
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 04:23

ЛАД написав:
  yama написав:..........
Значно більше мене турбує що накладки одноразові на круг є дуже мало де.
..........

С точки зрения одноразовых накладок самый простой и гигиеничный вариант - старый сельский туалет с дыркой в досках. :)

Ну зачем так резко? В Японии, как правило, в туалетах предлагаются одновременно и европейские сидения и с дыркой в полу. Азия-с. В Китае не был, но, подозреваю, что так же.
И даже курилки при туалетах присутствуют. Я в 99м еще баловался, было очень удобно на работе.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 05:53

Еміграція, заробітчанство

Євреїв вже обоговорили.
Перейшли на "жовті жилети"...
"Жовті жилети" обговорили - перейшли до обговорення унітазів.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 06:54

Re: Еміграція, заробітчанство

Подкинул Ютьюб про зарплаты в Канаде:
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 07:11

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 08:02

Цікаві відео - я обидва подивився.
Оскільки майже щоденно спілкуюся з нашими в Канаді, коментар:
1. Підтвердити медичні дипломи українських медичних університетів вкрай складно. Подруга жінки опинилася спочатку в Польщі, потім в Празі - на сьогодні кинула спроби. Це при тому, що працювала в Україні від лікаря поліклініки до (видалено, дуже відповідальна робота в галузі медицини).
Як це зробити в Канаді - не маю точної інформації, але знаю більш/менш докладно про США.
Треба здати 4 (чотири) екзамени. Дуже складних. Два з них можна здавати поза межами США в спеціальних центрах при посольстві/консульстві. Перший екзамен продовжується 6 годин з однією перервою на 30 хвилин - звісно - під наглядом вповноважених осіб. Якщо пройшов перший екзамен успішно - допускають до другого. До другого готуються 12-18 місяців (!). Він найскладніший - продовжується 9 (!) годин. Все - англійською. Третій екзамен - на звання мови, причому не просто англійської, а медичної англійської. Четвертий екзамен - вже реальна робота в госпіталі. Тільки тоді ти зможеш претендувати на роботу лікарем. Екзамени 3 та 4 здають тільки в США (треба ще там опинитися).
Мабуть на посаду «nursing» простіше, але все одно…

2. Зять приятелів зараз в Торонто - не зміг влаштуватися далекобійником. Тільки в Манітобі та в Альберті можна більш-менш нормально отримати канадське водійське посвідчення - і то, того класу, який не дозволяє працювати далекобійником. Там треба додатково вчитися і додатково здавати екзамени.

3. Про зварювальників - хороша робота, але знову треба отримати ліцензію. Тоді будеш отримувати 50-60 CAD на годину. Зараз українцям, які приїхали за Програмою CUAET, ще не минув місяць, як це дозволили: вчитися. Там важливе питання: за рахунок чого ти будеш жити ті 9 місяців навчання та отримання ліцензії.

4. У відео називають суми зарплат 2000-3500 канадських доларів. Цікава зарплатня. Тут такий момент: буквально вчора мені сказали, що питали у працівників магазину Apple в місті Вінніпег - яка у них зарплатня - на подив наших українців сказали КАНАДЦІ, що 15 CAD на годину (мінімалка). Наші відразу сказали, що на таку культурну інтелектуальну чисту роботу можна йти, якщо маєш житло. Якщо житла немає - то така зарплатня не дозволить існувати: оренда квартир - мінімальна серед моїх респондентів 1000 на місяць, максимальна 1700 на місяць.

5. Важливе питання вже визріває з проблемою отримання PR - виду на проживання в Канаді. Якщо його отримати, то як сказав мій респондент - "Я буду самою щасливою людиною в світі" (може переїхати в будь-яку провінцію Канади та знайти іншу роботу та житло). З цього приводу він спілкувався з таксистом "з наших". І задав питання: "Робота таксиста не дасть права на отримання PR. То що будеш робити?". Відповідь таксиста була японською приказкою: "Сьoгодні - жити, вмерти завтра". Має право на існування. Старовинний вислів... Японський... Зараз, правда, став актуальним і для українців.

6. Мої респонденти сказали, що реально - якщо ви не закінчили канадський університет - можна знайти себе тільки на будівництві.
Там все просто і все не просто. Як сказав мій респондент - в нього за пів року роботи з шуруповертом вже той шуруповерт сниться в якості живої людини. Різні умови роботи. Там варіанти такі: в одного дуже солідна фірма та роботодавець платить дуже "солодку" зарплатню в 21 CAD за годину (до оподаткування), є службове приміщення, де є і кондиціонери, і нагрівачі, і місце, де можна не тільки пообідати, а й приготувати каву). Але він же бачить випадки, коли немає навіть вагончика, люди їдять на вулиці і ніде помити руки.

7. Тут вище панове писали про бюрократію в США. Я думаю, це не бюрократія, а чіткі вимоги до документів та інших питань. Наші вже спіткнулися в Канаді з таким: щоби отримати PR, треба надати купу документів з перекладом на українську, зараз нашим надсилають навіть шкільні атестати з України. Цікаве питання про Довідку про несудимість: українську отримати легко в додатку "Дія", але є вимога надати таку ж довідку з усіх країн, де ти перебував більше 6-ти місяців. Отут є проблема...

8. Знову виникає головне питання: МОВА МОВА І ЩЕ раз мова. Мало того, що у наших є варіанти змінити місце роботи (але треба враховувати, що зміна не тільки місця роботи, а й посади (!) на одному й тому ж місці роботі - вже позбавляє права подавати документи на PR), але мовний бар"єр не дає можливості влаштуватися на приємну роботу, навіть якщо є вакансія.
Додаткові екзамени підготовки на здачі екзамену на PR теж коштують грошей - 360 доларів як мінімум.

Так що мрії в одному з відео про 100 000 на рік - цікаві, але зовсім не реалістичні.
Реалістично:
- отримувати максимум 20-25 CAD на годину - що дає приблизно 3500...4000 CAD на місяць (це ще до сплати податків);
- орендувати житло від 1000 (1 к квартира, Вінніпег) до 1300...1700 CAD (Ванкувер, Калгарі).
- бути ІТ-ником та відчувати себе досить приємно (є відосики від нашого українця).
- вчити мову вже зараз.
- думати про навчання дітей за кордоном (це майже всім учасникам форуму ДУЖЕ не подобається).
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 994995996997998 ... 2904>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей