Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Денис Шмигаль. "Від початку повномасштабного вторгнення Росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення" https://www.unian.ua/economics/finance/ ... 52225.html
Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
А хто казав , що воювати дешево ? Он німці взагалі не хотіли в оборонку і НАТО гроші вкладати , а зараз різко підняли бюджети ...
Ой+ написав:Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
Мысль-то в чём? Дорого? Дёшево? Думаю, когда американцы по Афганистану после 11го сентября "томагавками" гвоздили, у них на несколько порядков дороже получалось. Если по результативности: за полгода одних танков уничтожено минимум на 300 млрд грн.
Ой+ написав:Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
Ось тільки ця "купка від союзників" за вартістю перевищує і зарплату, і наші всі інші витрати.
Та й ліквідації росіян – це скоріше бонус, їх ще нарожають. А от вартість ліквідованої техніки і бк перевищує всі наші витрати на порядок, згадайте лише аеродроми за останній місяць.
Денис Шмигаль. "Від початку повномасштабного вторгнення Росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення" https://www.unian.ua/economics/finance/ ... 52225.html
Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
В часи великої вітчизняної (другої світової)війни військовим теж платили?
Ukrainian написав:В часи великої вітчизняної (другої світової)війни військовим теж платили?
Не вживайте російсько-радянські терміни. Платили досить кучеряво по тим мірках, але офіцерам, льотчикам і т.д. Старші офіцери жили досить кучеряво - не гірше царських, з прислугою, привілеями, трофеями, поселяли в елітному фонді.
На четвертий день війни уряд установив для військовослужбовців два додаткові види грошового забезпечення: одноразова допомога та "польові" кошти. Мінімальні оклади на фронті з "польовими" становили: для рядового стрільця - 17 рублів, командира взводу, лейтенанта - 800 рублів, командира батальйону, майора - 1 100 рублів, командира корпусу, генерал-майора -2 500 рублів. https://www.epravda.com.ua/publications ... /6/285037/
Зараз винагороди військовим нагадують ранньолицарські часи, тільки тоді лицарем не так просто і швидко було стати, та і лицарів було мало. Вперед роки звитяг, а тоді винагороди.
zerocool написав:Ось тільки ця "купка від союзників" за вартістю перевищує і зарплату, і наші всі інші витрати.
Але все одно менше ніж хотілось нашим очільникам та і пересічним:
Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля: Девальвація гривні до долара також відбулася в межах світових тенденцій. Спільна робота нашої команди на чолі з Президентом Володимиром Зеленським дозволила залучити понад 14 млрд доларів зовнішнього фінансування від союзників України. До кінця року ми плануємо отримати ще від 12 до 16 млрд доларів. https://www.kmu.gov.ua/news/promova-pre ... du-23-8-22
По девальвації "світові тенденції" явно випереджаємо.
холява написав:Никто ничего не получил . Получили НГУ. Всех с Праздником!
Доброго дня! З Днем Незалежності!
Мій брат, як і я - в ЗСУ, але він є близько Львівської області. І йому недавно виплатили ВСЕ - навіть, повиплачували/подокидали до попереднього, бо тоді їм давали тільки частинами! А от мені, на моменті, ще "ні шиша"!)))
Але мені то пох, так як я зараз маю змогу цьомати/обнімати союїх батьків/дітей/дружину!(так як я - у відпустці!)👍
Все буде добре! Все буде УСПІХ! Все буде Україна!!!👍
Востаннє редагувалось Успіх в Сер 24 сер, 2022 15:02, всього редагувалось 1 раз.
Успіх написав:Всіх вітаю з великим днем - Днем Незалежності!!!👍
холява написав:Никто ничего не получил . Получили НГУ. Всех с Праздником!
Доброго дня! З Днем Незалежності!
Мій брат, як і я - в ЗСУ, але він є близько Львівської області. І йому недавно виплатили ВСЕ - навіть, повиплачували/подокидали до попереднього, бо тоді їм давали тільки частинами! А от мені, на моменті, ще "ні шиша"!)))
Але мені то пох, так я зараз маю змогу цьомати/обнімати союїх батьків/дітей/дружину!(так як я - у відпустці!)👍
Все буде добре! Все буде УСПІХ! Все буде Україна!!!👍
Успиiх ........ Здоровья и Удачи .
Я просто констатировал приход денег и не оговаривал что будет если не прийдут . Деньги мне не пох ,,,,, Самую большую видпустку мав в 36 годин......... и то с закупкой и получением расходников .
Хочу Всех Поздравить с нашей железной волей ! Железная воля -тысячи погибших мальчиков .
УПОКОЙ ГОСПОДИ ИХ ДУШИ и ДАРУЙ ЦАРСТВИЕ НЕБЕСНОЕ ! Настоящих рыцарей , защитников и бессребреников ,коих так мало осталось .
Кучеряво ? Денежное довольствие военнослужащих в годы Великой Отечественной войны 1941-1945 года
Рядовой-стрелок – 17 рублей, командир взвода (офицер) – 620-800 рублей, командир роты - 950 рублей, командир батальона – 1100 рублей, командир корпуса-генерал – 2500 рублей
Примечание: в то время на 1000 рублей можно было купить: - 3 буханки хлеба или 11 кг картошки или 700 грамм сала или 2 бутылки водки по 0,5 л или 100 стаканов табака-самосада. А семьи погибших? Были пособия и пенсии. Разовое пособие женам погибших генералов - 50 000 руб.; полковников, подполковников, майоров - 10 000. При двух нетрудоспособных в семье оно увеличивалось в полтора раза, при трех нетрудоспособных - в два. Выделялась (сохранялась) квартира, литерный паек, пенсии вдовам и детям. В том числе семьям генералов, попавших в плен, если не было сведений об их сотрудничестве с врагом. Семьям рядового и младшего комсостава платили так: на одного нетрудоспособного - 100 руб., на двоих - 150, на троих - 200. Это для горожан. А вот на селе - только половина от этих сумм.
В 1948 году к великому неудовольствию фронтовиков, выплаты и льготы отменили.
Ukrainian написав:Примечание: в то время на 1000 рублей можно было купить: - 3 буханки хлеба или 11 кг картошки или 700 грамм сала или 2 бутылки водки по 0,5 л или 100 стаканов табака-самосада. .... Семьям рядового и младшего комсостава платили так: на одного нетрудоспособного - 100 руб., на двоих - 150, на троих - 200. Это для горожан. А вот на селе - только половина от этих сумм.
В 1948 году к великому неудовольствию фронтовиков, выплаты и льготы отменили.
За выплату в 0.3 буханки хлеба (в месяц?) сильно огорчались? Реально бедно народ жил.