Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
antey1969 написав:Кое-кто уже считает Марик русской территорией. В рашке доходы в разы выше, соответственно и стоимость недвижимости тоже. Эта цена судя по всему со скидкой на боевые действия. Вблизи Азовское море, металлургии там больше не будет никогда, так что экология улучшится. Опять же порт в любом случае отстроят, так что деловая активность будет.
На московії повно вмираючих міст з дуже дешевими квартирами, основні проблеми там – клімат плюс відсутність роботи. 24к за однуху в провінції - ще непоганий рівень, можна дешевше знайти. Кудись переїхати на південь і щоб біля моря (для них Марік це клімат-курорт, майже Туреччина) - це взагалі мрія буквально мільйонів особливо військових у відставці та іншої шушери. Наприклад в Сочі і поблизу давно вже нереально переоцінено все(і ще фактор хачів), в Криму ціні надули з тієї ж причини, але там міст, а тут пряма дорога по суші. Ну й сцар так само вливає нафтодолари в те, що залишилося, щоб довести що не дарма захоплювали.
А щодо військових дій – ну от такі вони, свинособаки трохи не люди. Я жив там під час бомбардування Грозного наприклад, і пам'ятаю як люди шушукались – "дивіться там великі хати по 1к баксів продають, ну ті що цілі залишилися, може взяти, навіть якщо що – потім перепродамо". Більшість дивиться тв і реально впевнена, що рассєя сильна, вже точно не віддасть. Та й "українци етож нє ми", міста не стирають, якось домовимося якщо що.
посетитель написав:Продать, а потом ещё раз можно будет продать. Двойной профит
Кримські квартири зазвичай перепродували з дублюванням у українських нотаріусів, бо не всі тупі, зараз усі ці лазівки закрити? Тоді навіть суди не потрібні потім – права власності залишаються, гроші теж повертати не треба.
Сабж. Вот авто, говорят, 6 мес дохода своего/семейного. А как с квартирой? Так, чтобы не купить жилье, которое не потянешь обслуживать. Спасибо за внимание.
M-A-X написав:Сабж. Вот авто, говорят, 6 мес дохода своего/семейного. А как с квартирой? Так, чтобы не купить жилье, которое не потянешь обслуживать. Спасибо за внимание.
в ипотеку? что вы имеете в виду под обслуживать, текущие ремонты, капитальные?
жк премиум класса у меня нет. Обычный взнос осбб 10-20 грн/м отопление сильно зависит от того автономка газ, электро, котельная, центральное. Цифры могут отличаться в несколько раз.
У меня в 2х квартирах газовая автономка, в одной зимой обогреть 1м2 получается 1,5м3 в месяц в другой 3м3. По ремонтам, минимум что я встречал 500уе/м2 а максимум - не ограничен. По ипотеке не шарю от слова совсем.
Короч, осталась у меня в Мариуполя квартира. Минуты 3 от центра, в пятиэтажке. 1-к с бабушкиным ремонтом.
В декабре 2021 года я ее выставил на продажу за 16к $. Хотя понимал, что цена немного высокая, но оставлял возможность торга. Недвига в Марике тогда начала дорожать понемногу.
И вот, на этой неделе родственники начали подумывать, чтоб ее продать. Я понимаю, что город разрушен и всё такое… Ну сколько за нее можно просить то?
Родственники меня удивили, когда сказали что однушки без ремонта сейчас по цене стартуют от 24000$.
Господа, да как так? Разбитый город, 100 км или даже меньше от фронта 🤨
нууу....в мелитополе квартиры с 22г выросли на х2.5
посмотрел ради интереса олх. аренда в марике 2к хруща - 18т грн
в киеве таких цен нет
Не так багато квартир в житловому стані плюс військові плюс понаіхавші з кацапії заробітчани - що дивного?
А давайте я ще раз, озвучу всі "плюси" і "мінуси" своєї інвестиції!(а в дужках буду писати, як я їх бачу/сприймаю) Тож поїхали!
Почну з "мінусів": 1. Локація(так, не айс, але і не в самій глибинці Левандівки, що вже не так і погано! ) 2. Поблизу колія "не основна", а "основні" колії трохи далі(взагалі, не парюсь, так як до цього швидко звикається/не звертається зайва увага) 3. "На котловані", а не майже "готове"(так я вище, три сторінки списав на пояснення, то вже повторювати не буду) 4. Великий комплекс на майже 1 000 квартир(ну так в "точковій" забудові і не в найгіршій локації - то і ціни там "кусаються"! ) 5. Дуже багато смарт-квартир в цьому ЖК(і оце - я сам рахую, що найбільший "мінус" моєї інвестиції...) Але ще раз наголошу - що кращої інвестиції в межах 400-450Кгрн в "бетон" у місті Лева - я не бачу!!!
https://ewhd.pl/ Тепер про "плюси": 1. Сам комплекс - буде гарним!(перелік плюшок читайте на сайті забудовника) 2. До "головних/основних" доріг - близько!(300м до моста/вул Сяйво і 400м до Городоцької - де що по одній, а що по другій дорозі "шморгає" купа різного громадського транспорту) 3. Поблизу АТБ, школи/садочки... 4. Ліс за 500м 5. До Головного ЖД вокзалу і до Аеропорту/Летовища - відносно близько!
Коротше, якщо б не той 1 "мінус", який мене трошки "засмучує" - то, взагалі, я б казав, що ЗА ТАКІ КОШТИ - ІНВЕСТИЦІЯ "БОМБА"!