Українці, які хочуть збільшити стаж чи розмір зарплати для призначення майбутньої пенсії, можуть добровільно сплачувати страхові внески. Втім, це можуть зробити не всі.
Дивися повний текст
Як сплачувати добровільні пенсійні внески: умови та розміри
|
|
![]() Як сплачувати добровільні пенсійні внески: умови та розміриПропонуємо до обговорення:
Дивися повний текст Як сплачувати добровільні пенсійні внески: умови та розміри ![]() ПФУ не зробив зручно і сучано...
- Так, укладання договору є простим - натиснув кнопку, наклав ЕЦП і все. Тепер ти бачиш себе у розділах "Мої договори на добровільну участь" та "Договори добровільної сплати, укладені на мене" - АЛЕ! Згідно договору: 4. Пенсійний фонд зобов’язується: ... 3) інформацію про облік сплачених страхових внесків та зарахування до страхового стажу та доходу, з якого обчислюється пенсія, відображати в особистому електронному кабінеті застрахованої особи, на користь якої сплачено внески, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду; Хочеться зайти на сайт і побачити десь (онлайн) мої сплачені внески. Побачити, що "страховий стаж" збільшується кожного місяця. Побачити, що сплачені внески враховуються в "Пенсійному калькуляторі" при розрахунку пенсії. Але ні. Не лякайтесь, що не бачите своїх внесків - вони є =) Просто згенеруйте свіжу форму ОК-5 і там вони будуть ))) А от онлайн - ні, ніде не видно. ПФУ, чуєте? Ні, вони не чують, бо мою скаргу з цими питаннями і пропозициями розглядяють вже місяць...
|
|