Авторська тема користувача budivelnik. Форум Будівельник завжди правий на Finance.UA. Ринок будівництва і будівельних матеріалів, обговорення зміни цін на ринку житла. Аналітичні дані, прогнози і тенденції, вартість будівельних матеріалів.
budivelnik написав:І що? Раз уповноважені - значить платять вони.. Ви уповноважений частину своєї зарплати віддавати дружині... Але це ж не говорить що це вона заробила коли купила з переданих вами коштів вам набір для супчику чи собі набір для манікюру. Тому ще раз Ви можете скільки завгодно відстоювати маразматичну трактовку По факту ПДВ платить ПЛАТНИК ПДВ фізособа платником ПДВ не є. і сплачує ПДВ тільки тоді коли ЗАРОБЛЯЄ собі на зарплату, а не витрачає свою зарплату. ПС давайте вже закінчимо з цією хєрньою на цій гілці, тим більше що позицію гетьманцева - я знаю. Підприємці пройдисвіти які крадуть гроші людей тому 60? на зарплату людини це замало , треба підняти до 70... розповідаючи що 30 - платять покупці.. От тільки негаразд Щоб ЗАРОБИТИ - людина спочатку платить а от коли ця ж людина КУПУЄ - то чомусь гетьманцев з компанією забуває повернути ПДВ яке він взяв перед виплатою зарплати Подумайте коли є чим. 0
Это про какого Гетманцева идет речь ? Про Даниила Александровича, который председатель комитета ВРУ по вопросам финансов... ? Возможно в секту маразматической трактовки входит бухгалтерский портал Дебет-Кредит: Податок на додану вартість (ПДВ) — це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець (податковий агент).
Собственно говоря с аналогичной цитаты и начался наш диалог.
1 Є реальне життя.. В реальному житті ПЛАТИТЬ ВСІ податки той хто створив продукт на якому заробив.... 2 Є фантазії навколо оповідань податкових кодексів і трактувань чиновників які ці податкові кодекси писали.....
Вас особисто що цікавить? оповідання чиновника - тоді ви праві чи реальне життя - тоді ваші трактовки це трактовка лоха якого розвели з допомогою букв....
Хочете реально зрозуміти - розкладіть в себе в голові... Працівник , нехай працює сам на себе і створює продукт з нуля до кінцевої ціни.. Створив продукт продажною ціною в 120 грн... Вирішив собі заплатити ЗГІДНО чинного законодавста. Покроково Спочатку мусить сплатити з 120 грн - 20 грн ПДВ ( так він ОТРИМАВ продавши за 120 грн свій товар ) В нього залишилось 100 грн Тоді він зобовязаний сплатити з ТОГО що ЗАЛИШИЛОСЬ -22% ЄСВ , це ще 18 грн... Тобто якщо Ви як покупець сплатили 20 ПДВ , то ви виходить і цей збір платили ? Залишилось 82 , з яких треба сплатити пдфо+вз=23% це ще 19 грн - ці гроші також входять в ціну товару і також податки -ви їх також платили ? чи не платили бо вони називаються прямими? І залишилось 63 грн... В мене питання Ви заявляєте що заплатили 20 грн ПДВ а чим відрізняються від 20 грн пдв 18 грн єсв 19 грн пдфо+вз 63 грн зарпалта на руки
Вмикайте логіку чим? тільки тим що в кодексі який написав чиновник цей податок описаний іншими словами? А по суті Людина створила на 120 - заплатила в Бюджет 20+18+19=57 і собі залишила 63. Все Ніяких прямих , не прямих , ще раз щоб отримати 63 - людина мусить заплатити 20 пдв Якби її отримання не залежали від пдв - то можна було б заявляти що вона не платить але вона не може не сплатити 63 на руки = 12,6 ПДВ 18 Єсв = ____3,6 пдв 19 пдвфо+вс=3,8пдв Всього________20 грн пдв Дійшло чи й далі мені будеш пояснення чиновників тулити?
budivelnik написав:1 Є реальне життя.. В реальному житті ПЛАТИТЬ ВСІ податки той хто створив продукт на якому заробив.... 2 Є фантазії навколо оповідань податкових кодексів і трактувань чиновників які ці податкові кодекси писали.....
Вас особисто що цікавить? оповідання чиновника - тоді ви праві чи реальне життя - тоді ваші трактовки це трактовка лоха якого розвели з допомогою букв....
Хочете реально зрозуміти - розкладіть в себе в голові... Працівник , нехай працює сам на себе і створює продукт з нуля до кінцевої ціни.. Створив продукт продажною ціною в 120 грн... Вирішив собі заплатити ЗГІДНО чинного законодавста. Покроково Спочатку мусить сплатити з 120 грн - 20 грн ПДВ ( так він ОТРИМАВ продавши за 120 грн свій товар ) В нього залишилось 100 грн Тоді він зобовязаний сплатити з ТОГО що ЗАЛИШИЛОСЬ -22% ЄСВ , це ще 18 грн... Тобто якщо Ви як покупець сплатили 20 ПДВ , то ви виходить і цей збір платили ? Залишилось 82 , з яких треба сплатити пдфо+вз=23% це ще 19 грн - ці гроші також входять в ціну товару і також податки -ви їх також платили ? чи не платили бо вони називаються прямими? І залишилось 63 грн... В мене питання Ви заявляєте що заплатили 20 грн ПДВ а чим відрізняються від 20 грн пдв 18 грн єсв 19 грн пдфо+вз 63 грн зарпалта на руки
Вмикайте логіку чим? тільки тим що в кодексі який написав чиновник цей податок описаний іншими словами? А по суті Людина створила на 120 - заплатила в Бюджет 20+18+19=57 і собі залишила 63. Все Ніяких прямих , не прямих , ще раз щоб отримати 63 - людина мусить заплатити 20 пдв Якби її отримання не залежали від пдв - то можна було б заявляти що вона не платить але вона не може не сплатити 63 на руки = 12,6 ПДВ 18 Єсв = ____3,6 пдв 19 пдвфо+вс=3,8пдв Всього________20 грн пдв Дійшло чи й далі мені будеш пояснення чиновників тулити?
Давайте еще раз уточним - автор утверждений не я . Я привожу утверждения, указывая источник. Увы, у меня нет возможности узнать мнение лиц, обозначенных в диалоге как "чиновники" относительно аргументов оппонента. Может быть на заявление, что они разводят лохов, будет дан ответ - это точка зрения персонажа из анекдота на эти 2% и живу.
Що за нісенітниці? За чий рахунок податковий агент сплачує податок? У кожному фіскальному чеку, який я отримую, зазначено суму ПДВ, яку я сплатив. Податковий агент просто взяв у мене гроші і передав їх державі. Мої гроші. Так само і з заробітною платою. У кожній зарплатній відомості, яку я отримую, зазначена сума ПДФО та воєнного збору, яку роботодавець просто вирахував із моїх грошей і відправив державі. Моя ЗП становить одну суму, на яку я домовлявся, а отримую я менше, оскільки держава вимагає від мого роботодавця стягнути податок перед виплатою і передати ці гроші державі. Не сплатити власні гроші, а утримати певну суму, яку я заробив. Банки теж передають державі частину моїх грошей, зароблених на депозитах. Коли ти вже зрозумієш, що податковий агент не означає власника грошей і платника? Це - посередник. ПДВ - податок на споживання. Споживач його сплачує, а не «бізнесмен». У кожній країні, де є процедура відшкодування ПДВ у разі вивезення товару закордон, отримаю гроші назад я, а не якийсь будівельник, бо будівельник ані копійки своїх грошей за ПДВ не сплатив, а сплатив їх я.
Моя ЗП становить одну суму, на яку я домовлявся, а отримую я менше,
Буває по різному. Мене рекрутували на певну суму яку озвучили чистими. А в контракті я побачив вже з податками. І так буває часто. І тоді дійсно виходить начебто податки з моїх доходів - це проблема роботодавця. Я хочу n тисяч на руки, а решта то твоі (роботодавця) проблеми.
budivelnik написав:1 Є реальне життя.. В реальному житті ПЛАТИТЬ ВСІ податки той хто створив продукт на якому заробив.... 2 Є фантазії навколо оповідань податкових кодексів і трактувань чиновників які ці податкові кодекси писали.....
Давайте еще раз уточним - автор утверждений не я . Я привожу утверждения, указывая источник. Увы, у меня нет возможности узнать мнение лиц, обозначенных в диалоге как "чиновники" относительно аргументов оппонента. Может быть на заявление, что они разводят лохов, будет дан ответ - это точка зрения персонажа из анекдота на эти 2% и живу.
Моє життєве кредо Виступати проти тверджень які не відповідають істині і пофігу на якому паркані вони зафіксовані.... Тому я сперичаюсь ( а подекуди й хамлю) Ладу - коли він просуває твердження які вигідні педерації і не вигідні нам. Так само я сперичаюсь з різними теоретиками від економіки, які вірять всьому що написав кристальнєйшей душі чєловек - гетьманцев.... Тому найпростіший(найпримітивніший )приклад для Вас уявіть що я і Ви закінчили курси перукарів в одному місці і прийшли влаштовуватись на роботу Знайшли найближчі перукарні які знаходяться одна напроти другої на різних частинах вулиці і читаємо На дверях кожної один і той самий напис Зарплата працівнику виплачується повністю , після сплачених обовязкових податків Тільки одна перукарня-Платник ПДВ а інша - ні... Так як для Вас ПДВ платять споживачі то Ви йдете в ту яка платник ПДВ я йду в іншу. Прийшов до кожного клієнт, і Ви і я його постригли і він заплатив нам по 120 грн ___Ваша пеуркарня__________________________________________моя ____________З отриманих нами по 120 грн сплатила_________________ 20 ПДВ___________________________________________0 ПДВ 18 ЄСВ__________________________________________21,7 ЄСВ 19 ПДФО+ВЗ______________________________________22,6 ПДФО+ВЗ 63 Вам на руки__________________________________75,7 мені на руки... Якщо ПДВ платить споживач - то чому менше отримали Ви ? а я отримав не тільки більше, а ще й на пенсію відправив більше...
Виходить святоша гетьманцев вам збрехав заявляючи що ПДВ не є податком на зарплату і є непрямим податком який платить споживач.. Цікаво- а НАВІЩО він це зробив? і тут з богообразного оліку вилазить диявольська пика.... Суть в тому що цей святоша збирає для Бюджетників... а всі Бюджетники НЕ Є ПЛАТНИКАМИ ПДВ Тому чим більше цей маніпулятор забере у Вас - тим більше він зможе розподілити між Бюджетниками.. І от тут виникає кілька питань Виходить спроба ввести ПДВ на всіх - це просто черговий рейдерський маневр який погіршить життя сімей тих хто створює на користь життя сімей тих хто перерозподіляє? Але тоді погіршиться життя 70% населення заради покращення 30% (не найпотрібніших) Тепер розумієте що ПДВ це питання яке загрожує подальшому існуванню України більше ніж педерація?
budivelnik написав:Моє життєве кредо Виступати проти тверджень які не відповідають істині і пофігу на якому паркані вони зафіксовані.... Тому я сперичаюсь ( а подекуди й хамлю) Ладу - коли він просуває твердження які вигідні педерації і не вигідні нам. Так само я сперичаюсь з різними теоретиками від економіки, які вірять всьому що написав кристальнєйшей душі чєловек - гетьманцев.... Тому найпростіший(найпримітивніший )приклад для Вас уявіть що я і Ви закінчили курси перукарів в одному місці і прийшли влаштовуватись на роботу Знайшли найближчі перукарні які знаходяться одна напроти другої на різних частинах вулиці і читаємо На дверях кожної один і той самий напис Зарплата працівнику виплачується повністю , після сплачених обовязкових податків Тільки одна перукарня-Платник ПДВ а інша - ні... Так як для Вас ПДВ платять споживачі то Ви йдете в ту яка платник ПДВ я йду в іншу. Прийшов до кожного клієнт, і Ви і я його постригли і він заплатив нам по 120 грн ___Ваша пеуркарня__________________________________________моя____________ З отриманих нами по 120 грн сплатила_________________ 20 ПДВ___________________________________________0 ПДВ 18 ЄСВ__________________________________________21,7 ЄСВ 19 ПДФО+ВЗ______________________________________22,6 ПДФО+ВЗ 63 Вам на руки__________________________________75,7 мені на руки... Якщо ПДВ платить споживач - то чому менше отримали Ви ? а я отримав не тільки більше, а ще й на пенсію відправив більше...
Виходить святоша гетьманцев вам збрехав заявляючи що ПДВ не є податком на зарплату і є непрямим податком який платить споживач.. Цікаво- а НАВІЩО він це зробив? і тут з богообразного оліку вилазить диявольська пика.... Суть в тому що цей святоша збирає для Бюджетників... а всі Бюджетники НЕ Є ПЛАТНИКАМИ ПДВ Тому чим більше цей маніпулятор забере у Вас - тим більше він зможе розподілити між Бюджетниками.. І от тут виникає кілька питань Виходить спроба ввести ПДВ на всіх - це просто черговий рейдерський маневр який погіршить життя сімей тих хто створює на користь життя сімей тих хто перерозподіляє? Але тоді погіршиться життя 70% населення заради покращення 30% (не найпотрібніших) Тепер розумієте що ПДВ це питання яке загрожує подальшому існуванню України більше ніж педерація?
Я не обладаю знаниями бухгалтера. В сети можно найти следующую информацию: ПДВ сложная и запутанная система, наименее понятный элемент налоговой системы. Существуют три формы ПДВ. ПДВ на продукцию, ПДВ на доход, ПДВ на потребление. Каждая форма расчитывается по своей формуле. Кроме того, существуют различные методы расчеты обязательств по ПДВ с точки зрения бухгалтерского учета.
- прямий адитивний (балансовий метод) - прямий метод віднімання - непрямий адитивний метод - непрямий метод віднімання (кредитний)
Встречал и такие формулировки:
- прямий розрахунок ПДВ від суми без ПДВ - зворотній розрахунок ПДВ від суми ПДВ - метод відрахування - податкові зобов'язання та податковий кредитний - аккумулятивний метод - розрахунок ПДВ після завершення періоду - спеціальни методи для пільгових або звільнених від ПДВ операцій - процентний розрахунок - частка витрат з ПДВ для оподаткування та неоподатковуваної діяльності.
Знакомы с сутью всего этого ? Я - нет.
Что касается абстрактного примера. Он сразу вызывает у меня стартовые вопросы. Почему одна парикмахерская плательщик ПДВ, а другая нет ? Добровольно парикмахерская решила стать плательщиком (почему ?) или у нее оборот превышает заданный законодательством уровень ? Почему цены на услугу равны в двух заведениях ? Почему при большем обороте парикмахерская не может позволить платить такую же зарплату сотруднику как и в парикмахерской-неплатильщике ПДВ ? И т.д.
Мне Гетманцев ничего не заявлял. Я впервые слышу эту фамилию в привязке к теории относительно ПДВ.
Опять же непонятно почему именно попытка ввести ПДВ для всех есть угроза ? Может быть угрозой является применение не той формы ПДВ или взымание ПДВ как такового ? Вроде как США как обходятся без него, если не ошибаюсь.
budivelnik написав:Моє життєве кредо Виступати проти тверджень які не відповідають істині і пофігу на якому паркані вони зафіксовані.... Тому я сперичаюсь ( а подекуди й хамлю) Ладу - коли він просуває твердження які вигідні педерації і не вигідні нам. Так само я сперичаюсь з різними теоретиками від економіки, які вірять всьому що написав кристальнєйшей душі чєловек - гетьманцев.... Тому найпростіший(найпримітивніший )приклад для Вас уявіть що я і Ви закінчили курси перукарів в одному місці і прийшли влаштовуватись на роботу Знайшли найближчі перукарні які знаходяться одна напроти другої на різних частинах вулиці і читаємо На дверях кожної один і той самий напис Зарплата працівнику виплачується повністю , після сплачених обовязкових податків Тільки одна перукарня-Платник ПДВ а інша - ні... Так як для Вас ПДВ платять споживачі то Ви йдете в ту яка платник ПДВ я йду в іншу. Прийшов до кожного клієнт, і Ви і я його постригли і він заплатив нам по 120 грн ___Ваша пеуркарня______________________________моя____________ ________З отриманих нами по 120 грн сплатила_________________ 20 ПДВ_______________________________0 ПДВ 18 ЄСВ______________________________21,7 ЄСВ 19 ПДФО+ВЗ__________________________22,6 ПДФО+ВЗ 63 Вам на руки______________75,7 мені на руки... Якщо ПДВ платить споживач - то чому менше отримали Ви ? а я отримав не тільки більше, а ще й на пенсію відправив більше...
Я не обладаю знаниями бухгалтера. В сети можно найти следующую информацию: ........ Мне Гетманцев ничего не заявлял. Я впервые слышу эту фамилию в привязке к теории относительно ПДВ.
Опять же непонятно почему именно попытка ввести ПДВ для всех есть угроза ? Может быть угрозой является применение не той формы ПДВ или взымание ПДВ как такового ? Вроде как США как обходятся без него, если не ошибаюсь.
Підсумуємо 1 Бухгалтерських знань у Вас немає 2 Податковим законодавством Ви не займались 3 Про спробу протягнути через Бюджетний комітет правку по якій всі в кого ОБОРОТ більше 1 млн грн -*примусово стають платниками ПДВ-Ви не чули...
В мене запитання А чому тоді дозволяєте собі сперичатись з підприємцем з тридцятилітнім стажем по питаннях коло яких і близько не стояли ? Просте пояснення для таких як ви 1 Є зарпалата і прямі податки на зарплату -22ЄСВ+18ПДФО+5Військовий=43% 2 Є Бюджет і ВВП наприклад в 2024 році ВВП________ - 7 658 659 млн грн Бюджет_____ - 1 746 270 млн грн або 22,8% від ВВП 3 Поясніть тоді Якщо в країні МАЛО виготовляють то оподатковувати треба ВИГОТОВЛЕННЯ чи споживання ? 4 Якщо оподатковувати споживання, щоб збалансувати то як так виходить що гетьманцев вже маючи навантаження на Фонд Оплати Праці 43% ( майже в два рази вище від середнього податкового навантаження ) хоче за рахунок примусового переведення всіх (крім Бюджетників) з оборотом в 1+млн грн рік ( а це ВСІ підприємства/підприємці з кількістю працюючих більше 3-х осіб) хоче підняти його до 57% 5 Чи погоджуєтесь Ви що ЗА ЗАРПЛАТУ живуть найбідніші, а раз так то чи не загрожує стабільності Держави ДОДАТКОВЕ оподаткування саме найбідніших ?
budivelnik написав:Підсумуємо 1 Бухгалтерських знань у Вас немає 2 Податковим законодавством Ви не займались 3 Про спробу протягнути через Бюджетний комітет правку по якій всі в кого ОБОРОТ більше 1 млн грн -*примусово стають платниками ПДВ-Ви не чули...
В мене запитання А чому тоді дозволяєте собі сперичатись з підприємцем з тридцятилітнім стажем по питаннях коло яких і близько не стояли ? Просте пояснення для таких як ви 1 Є зарпалата і прямі податки на зарплату -22ЄСВ+18ПДФО+5Військовий=43% 2 Є Бюджет і ВВП наприклад в 2024 році ВВП________ - 7 658 659 млн грн Бюджет_____ - 1 746 270 млн грн або 22,8% від ВВП 3 Поясніть тоді Якщо в країні МАЛО виготовляють то оподатковувати треба ВИГОТОВЛЕННЯ чи споживання ? 4 Якщо оподатковувати споживання, щоб збалансувати то як так виходить що гетьманцев вже маючи навантаження на Фонд Оплати Праці 43% ( майже в два рази вище від середнього податкового навантаження ) хоче за рахунок примусового переведення всіх (крім Бюджетників) з оборотом в 1+млн грн рік ( а це ВСІ підприємства/підприємці з кількістю працюючих більше 3-х осіб) хоче підняти його до 57% 5 Чи погоджуєтесь Ви що ЗА ЗАРПЛАТУ живуть найбідніші, а раз так то чи не загрожує стабільності Держави ДОДАТКОВЕ оподаткування саме найбідніших ?
Согласен. Подведем итог. Знание или незнание кто фактически оплачивает ПДВ на потребление вероятно имеет нулевое влияние на вашу 35-летнюю предпринимательскую деятельность. Какое отношение имеет Гетманцев к вопросу кто фактически оплачивает ПДВ на потребление пояснить не можете. Почему не желают заменить ПДВ на налог с оборота пояснений не даете.
budivelnik написав:Підсумуємо 1 Бухгалтерських знань у Вас немає 2 Податковим законодавством Ви не займались 3 Про спробу протягнути через Бюджетний комітет правку по якій всі в кого ОБОРОТ більше 1 млн грн -*примусово стають платниками ПДВ-Ви не чули...
Согласен. Подведем итог. Знание или незнание кто фактически оплачивает ПДВ на потребление вероятно имеет нулевое влияние на вашу 35-летнюю предпринимательскую деятельность.
Нафантазував теоретик-практику, який відкриваючи інші бізнеси -відразу організовував їх таким чином щоб не потрапляти під вплив ПДВ Наприклад Можна єдиний на 3-тій групі - 5% і без ПДВ а можна 3% і з ПДВ От чому ті хто на 3-тій групі такі дурники що всі поголовно відкривають і платять 5%.. а могли ж платити 3% -а ПДВ за них хай би платили споживачі їх послуг
tumos написав: Какое отношение имеет Гетманцев к вопросу кто фактически оплачивает ПДВ на потребление пояснить не можете. Почему не желают заменить ПДВ на налог с оборота пояснений не даете.
Звичайно що ніякого.. Так просто від нєфіг робити розвиступався що треба побороти тих хто дробить бізнеси і таким чином не потрапляє під ПДВ - шляхом зменшення обороту який автоматично потрапляє під ПДВ А такі самі як ти перукарі і манікюрщики яких лідер привів у Верховну Раду - не в змозі второпати що з ради їх попруть от тоді вони на своїй шкірі і взнають є ПДВ податком на виробника чи ні.
ПС Модераторам Якщо не важко перенесіть ці дописи з поясненнями про ПДВ в якусь гілку з назвою хто платить ПДВ