budivelnik написав:
Nighthawk написав:М*яяя, яке ж воно туге... Цеглу ставлять не впоперек, а вздовж.
Тому 2 шт*12,5 см=25 см (себто в ДВІ ЦЕГЛИ ВЗДОВЖ), а 4 шт*12,5 см=50 см (ЧОТИРИ ЦЕГЛИ ВЗДОВЖ). Так ясно?!
Те що Ви придумали своє правило - мені ясно
А от чи ясно Вам що придумане Вами правило правильне тільки для Вас ( і таких як Ви) і не правильне для будь-якого фахівця ?
Спеціально для Вас
Цегла -на ребро , пів-цегли, цегла.
А тепер те саме прошу повторити генію гілки Leopolis , бо вони вперто вважають
25-см стіну в монолітно-каркасному будинку на Малоголосківській яко 2 цегли.
Нерухомість у Львові
budivelnik написав:
Nighthawk написав:Далі будемо цифирки тикати? Йдіть далі собі дулями з захаром мірятися, це у вас краще виходить.
Як бачите в данному випадку , дулю Ви тикнули самі собі
Але в принципі ніхто Вам не заважає вважати що Ви праві.
Що ж поробиш, раз на форумі стільки хитрозроблених ікспердів-і кожне щось своє пне, зате у кишенях вітер віє. Но знає, йоптить, усьо! Всім і не догодиш...
budivelnik написав:
Nighthawk написав:Щодо паль. Нашому генію, звісно, видніше, але коли 3-я секція будується з палями, а примикаюча до неї 4-а-по монолітно-каркасному типу, а грунт всюди однаковий, то черговий умнік може заткнути пельку і йти погуляти.
1 Якість грунту визначаю не я і навіть не Ви.
Якість грунту визначається шляхом буріння з вибіркою керну ( для Вас з вікіпедії:
-
Керн (рос. керн, англ. core, sample, centre-pop; нім. (1)Kern m, Bornkern m, Bohrkern m, Gesteinskern m, Kernprobe f) — циліндричний стовпчик гірської породи, який одержують при бурінні свердловин)-для подальшого лабараторного дослідження яке дасть відповідь про несучі властивості грунту в місці буріння.
Керн беруть в кількох точках , щоб точно знати як розмістились які пласти.
2 При цьому , для різних типів фундаментів , можуть бути підібрані різні варіанти
Наприклад так званий лєнточний - набір з блоків який сам по собі відрізняється гіршими несучими параметрами ( в порівнянні з наприклад монолітним) а тому там де монолітний лють просто так , лєнточний можуть укріпляти свайним полем...
Тому
Сьогодні , те що Ви неук( в конкретно цьому питанні) - бачимо тільки Ви і я , а це нам обом по барабану , але з допомогою мого повідомлення ( якщо Ви його спробуєте зрозуміти) в майбутньому Ви можете уникнути халепи.
Будівельнику, ось цей Ваш пост, на жаль, і є типовим проявом вашої містечкової ідеології дрібного торгаша, про що я неодноразово писав на форумі. І це зле, тому що, замість того, щоб справді пояснити людям з висоти власного досвіду, як же ж таке може бути, що на
тій самій ділянці грунту стрічковий фундамент+палі сусідствує з монолітним, Ви починаєте принижувати співбесідника, патамушта Ви самий умний, не вникаючи в проблему. Ібо нєчєм крить (С).
Я не полінувався поговорити з архітектором, який був дотичний до цього проекту.
Все значно простіше, і Ви, генію наш, мали б це давно нам пояснити. Але раз у Вас перманетний брак знань, який з запасом компенсується зашкалюючим ЧСВ, то я поясню.
Ситуація банальна до посиніння-монолітно-каркасний будинок значно
дешевше у будівництві звичайного цегляного. Звісно, офіційна позиція забудовника звучить інакше і красивіше - "це новий, кращий, індустріальний метод будівництва" (ТМ). І справді, плюси суцільні
1) не треба стрічкового фундаменту
2) бетон і арматуру залити куди швидше і легше, ніж мурувати стіни з цегли
3) робітників треба менше, дивись п.2
Мінус один-цю технологію справді треба освоїти.
ПРОФІТ! Еко-Дім довго тягнув з впровадженням монолітно-каркасних будинків, першою ластівкою була Плугова, а далі пішло-поїхало, тому 3 секцію на ЧК ще робили по старих стандартах, а 4-у і інші-по нових.
Щодо ізоляції стін і їх тонкості, то, цитую джерело, 1 см утеплювача еквівалентний 12 см цегли. Тому 25 см (1 цегла) стіни+20 см утеплювача рівноцінні 50 см цегли+12 (?? точну цифру не запам"ятав) см утеплювача.
Нуашо, класний бізнес. Пінополістирол в рази дешевше цегли. Бетон теж. Зовсім не дивно, що забудовники можуть опустити ціну на нерухомість у порівнянні з 2012 роком і
все одно працювати з тим же профітом. А якщо ще й замість цегли взяти піноблоки...Ухх...
Тільки повертаючись до наших баранів, 50 см цегли+12 см утеплювача мені більше по душі, ніж 25 см цегли+20 утеплювача. Чота оно стрьомно (С). Хоча-кожному своє. Гугль видає масу матеріалів на тему "монолітно-каркасно-цегляний vs цегляний з палями", і там також думки ікспердів розділилися (ТМ).
Я свій вибір зробив вже давно і ні крапельки не шкодую. А зараз би при всьому бажанні не зміг би купити житло від Екодому зі стінами товщиною у 2 цегли-прєвєд, індустріалізація (С)!