|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:08
orest написав: Shaman написав:а оце цікава думка. це власні роздуми, чи це десь обговорюють? є джерела? вплив на Китай нелінійний й складний, як саме вплине дорога нафта - питання відкрите. якраз має стимулювати зелений перехід... але в Китаї багато власних проблем, й будь-які шоки будуть викликати їх погіршення...
Власні і я давно про це пишу. Нафта для Китаю це не тільки джерело енергії (вони мають вугілля і Монголію) а сировина для полімерів і пальне для армії. Перечитайте що писав, я все пояснював і про полімери і про економічні проблеми Китаю, рентабельність китайських промислових гігантів і тд. Але гілку Дяді Саші читають, навіть в такому її стані. І я вже багато своїх думок чуть не дослівно чув від поважних експертів Щодо корупції і мародерства Ви мабуть сліпий, чи зовсім не задіяні в економіці країни чи якомусь виробництві. Такого як є зараз не було ніколи навіть близько, а враховуючи що йде війна...
а от тут можемо подискутувати, без жартів. я дотичний до того, як працюють фірми - й що саме є таке, чого не було раніше (окрім хабарів в ТЦК)? а от чого немає, я можу навести перелік...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 825 раз.
- Подякували: 1759 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:09
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:пов'язано з кількістю студентів чоловічого віку 30+, які не дуже регулярно ходять на лекції...
Їх було в рази більше в 2022-23 рр. і цілком було достатньо того, що вони офіційно платили в касу унівеситету.
університету може й достатньо, а комусь особисто - й ні. я без жартів, подивиться, кому з вашого начальства раптово перестало вистачати коштів чи навпаки, раптово з'явилися...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:10
Shaman написав:upd про ТЦК давайте не будемо - ми ж розуміємо, в чому причина. й ця корупція дуже до вподоби багатьом пересічним...
Особистий досвід показує, що від позиції начальства обсяги корупції дуже сильно залежать. Особисто стикався з 3 позиціями: 1. Категорично проти, тоді 1-5% обраних заплатять через знайомих, а частіше попросять за принципом "я тобі послугу, ти - мені". 2. Керівництво закриває очі. Тоді платять за те, що можна отримати безкоштовно, 10-30% найбільш лінивих і "мажорів". 3. Керівництво вимагає корупцію, дає плани скільки треба передати по вертикалі, хоче щоб платили 95%. За таких умов я особисто змінив місце роботи.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 941 раз.
- Подякували: 648 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:13
Shaman написав:я без жартів, подивиться, кому з вашого начальства раптово перестало вистачати коштів чи навпаки, раптово з'явилися
Я б не писав тут, якщо б це стосувалось 1 університету чи сугубо Закарпаття. Ситуація суттєво змінилась в різних університетах в різних регіонах в 2024. Це якось повязано із ручним розподілом фінансування і об'єднаннями, але я не знаю і не хочу знати деталей.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:14
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:upd про ТЦК давайте не будемо - ми ж розуміємо, в чому причина. й ця корупція дуже до вподоби багатьом пересічним...
Особистий досвід показує, що від позиції начальства обсяги корупції дуже сильно залежать. Особисто стикався з 3 позиціями: 1. Категорично проти, тоді 1-5% обраних заплатять через знайомих, а частіше попросять за принципом "я тобі послугу, ти - мені". 2. Керівництво закриває очі. Тоді платять за те, що можна отримати безкоштовно, 10-30% найбільш лінивих і "мажорів". 3. Керівництво вимагає корупцію, дає плани скільки треба передати по вертикалі, хоче щоб платили 95%. За таких умов я особисто змінив місце роботи.
й правильно зробили. мені пощастило, я стикнувся з 1). й майже не було навіть другої частини пункту...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:15
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:я без жартів, подивиться, кому з вашого начальства раптово перестало вистачати коштів чи навпаки, раптово з'явилися
Я б не писав тут, якщо б це стосувалось 1 університету чи сугубо Закарпаття. Ситуація суттєво змінилась в різних університетах в різних регіонах в 2024. Це якось повязано із ручним розподілом фінансування і об'єднаннями, але я не знаю і не хочу знати деталей.
мені такі висновки не підтвердили. а об'єднання так, адміністративне керівництво залишається без доходів - може спробувати як в останній раз...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 29 бер, 2026 11:37
orest написав:Нам кінець мав настати ще на початку 2022го, але вже початок 2026...
Не мав, бо був ЗВР, а з липня 2022 нас почали фінансувати. Згадайте травень-червень 2022, коли в НБУ просто почали друкувати гроші. На друці ми б і року не протримались. І якщо без форс-мажорів (як от введення санкцій США), то до кінця 2027 фінансування буде і тому кінець не має настати так скоро. В контексті даної теми одним із основних індикаторів кінця можна вважати подвоєння курсу щомісяця протягом 3+ місяців підряд.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 29 бер, 2026 12:05
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:але загальний рівень корупції значно менший,
В мене тут категорично протилежна думка. Не компетентний за всі галузі, але в освіті зараз (з 2024) з корупцією ситуація як за Табачника (2010-2013, а може й трохи гірша) і в рази гірша ніж в усі інші часи (2005-2010, 2014-2024. про те, що було до 2005 говорити не можу). На митниці теж аналогічна ситуація. В ТЦК/Військоматах корупція найбільша за всю незалежність України.
Що таке освіта? Збіговисько намальованих кандидатів/докторів які не генерують практично жодної економічно успішної ідеї і при цьому прожираючи 46млрд грн (витрати на вищу освіту в 2024 році) і 56 млрд грн в 2025 році.... Тому Дотаційній галузі заявляти що в ній корупція... так сам рівень дотацій показує що в тамкому вигляді як вона існує - її треба розігнати сраною мітлою.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 299 раз.
- Подякували: 3007 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 29 бер, 2026 12:39
budivelnik написав:Дотаційній галузі заявляти що в ній корупція..
Корупція є в будь-якій галузі де її толерують по вертикалі. budivelnik написав:розігнати сраною мітлою.
тим часом москалі виділяють 3 трлн. дерев'яних (навіть нормуючи на кількість населення це буде в 3 рази більше ніж в нас і планують ще подвоїти) budivelnik написав:і не генерують практично жодної економічно успішної ідеї
Цікаво а чиї ідеї зараз преЗЕдент продає арабам?
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 29 бер, 2026 13:28
Дюрі-бачі написав:Корупція є в будь-якій галузі де її толерують по вертикалі.
Поясніть мені.. Якщо Держава виділила Вам на освіту студентів 55 млрд Ви 40 млрд витратили собі на зарплату а знань студентам дали на 20 млрд То де більша втрата в Держави Від того що Вам за роботу заплатили на 20 млрд більше ніж ви зробили Чи там де ректор (знову ж з Вами) роздерибанив ще 15 млрд ?
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 299 раз.
- Подякували: 3007 раз.
-
-
Профіль
-
-
1