"Я бачу велику втому серед наших партнерів, вони хотіли б забути про війну, але війна все ще триває, повномасштабна", - сказав Марченко в кулуарах Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час засідання Світового банку в Марракеші.
Індекс банана працює зворотньо-пропорційно. Коли його ціна падала дешевше баксу, треба було чекати девалу. Коли банан дорожче баксу, значить у піпла все добре, грошей кури не клюють, напрошується ревал.
Shaman написав:чому виникло зменшення - не знаю. сенсу в цьому немає
Заганяють в гривню, щоб зручніше було постригти. Одразу згадується літо 2008, коли гривня зміцніла з 5 до 4,85 перед жовтневим стрибком...
Помню лето 2008 ялта море жара ах.... А тогда опустили с 5 до 4.5 на наличке в пике и типа на минфине умные статьи про индекс бигмака и долл по 2грн ... Сейчас тоже самое нечего не меняется...
Игорь Алексеевич написав:А прошлой зимой, что была катастрофа с грн.? Курс с 40 снизился до 37,5
Не була, я сильно помилився з прогнозами (про підняття фіксованого курсу до готівкового - 40+), якщо вдруге помилюсь з прогнозами то доведеться змінювати стратегію...
Alexkievukraine написав:За 9 месяцев потеряли 20 ярдов зелени, баланс импорт експорт просто ужасает...
що за маячня (а-ля іпсо)
подивиться структуру імпорту
20 ярдів (навіть 30)-це гроші які дали Україні на існування, тому ці кошти не втрачені, а витрачені
чи є зловживання, чи корупція при використанні? звісно має місце
а от той факт, що не заборонили імпорт авто преміум класу (ціна 100к+)-це ганьба для влади
Я имел ввиду что НБУ на межбанке для удержания курса слил 20 ярдов зелени в некуда и это только за 9 месяцев, для, меня в этом нет смысла сплошная ганьба. . А баланс експорт импорт нарушен очень сильно такая как все дешевле купить в той же Польше... Я польское масло к примеру покупаю с Львовской области по 40 грн за пачку 200 грамм и это 83% ... А сколько стоит наше? И так все... Нормальный курс сейчас где-то 60-70 грн за доллар и без донатов так и будет легко...