"Курси дійсні для відділень у Львівській області. Курси в інших областях можуть відрізнятися від зазначених."
Причем тут курсы отделений? Олег имел в виду онлайн-обмен. А вот получать валюту надо в отделениях, увы. Да, у нас тоже нет, но есть замечательный Кредобанк.
В декабре, ожидаемо, Минфин будет много занимать. Очень много. Номинальный ВВП составит >5 трлн, значит 2-2,5% - это разброс 100-130 млрд грн
Глава Министерства финансов Украины Сергей Марченко ожидает существенного роста дефицита госбюджета в декабре - до 3-3,5% ВВП. "За 11 месяцев 2021 года фактический дефицит бюджета составляет около 1% ВВП, но декабрь сложный месяц, нужно профинансировать много расходов. Поэтому в декабре размер дефицита существенно вырастет", – сказал он в кулуарах парламента после принятия госбюджета на 2022 год в четверг. "Существенно - это имеется в виду, возможно, 3-3,5%. Но я сейчас боюсь прогнозировать, так как планируются изменения в бюджет", – добавил министр. Как сообщалось, общий фонд государственного бюджета Украины за январь-ноябрь 2021 выполнен с дефицитом в размере 57,4 млрд грн при росписи на отчетный период в сумме 175,7 млрд грн, то есть – меньше трети от плана. С учетом ранее обнародованных данных, в ноябре дефицит общего фонда составил около 2,5 млрд грн
Еще одна "интересная" новость от Минэкономики: прогноз роста ВВП на 2022-й уменьшен с 3,8% до 3,6% в аккурат после принятия Бюджета. То, что все эти прогнозы являются завышенными, уже даже привычно, но зачем же так явно танцевать с бубном?.. (риторический вопрос)
zРадио написав:В декабре, ожидаемо, будут много занимать. Очень много. Номинальный ВВП 2021-го составит в районе >5 трлн. Значит один 2-2,5% - это разброс 100-130 млрд грн
Не буде ніяких займів. Просто будуть невиконані видатки бюджету.
Андрія читаю постійно вже два роки. Дуже цікаво пише. Але в основному про те чим займається - продукти харчування. І ще про ковід і про українця який живе із сімєю у Римі. Аналітичне мислення у Андрія чудове. Ця стаття - напевно "проба пера" на ширшу тему і це, швидше за все, оціночне судження, хоч воно і не позбавлене сенсу. Всі знають що щось повинно трапитись. Десь ця напруга повинна "розрядитись" бо без падіння не буде нового росту. Але Де? Коли? і Як? це все лише здогадки. Це вже потім знімуть фільм про тих хто: "А я ж вам казав!. Я ж вас попереджував!". Фільм про останню кризу дуже навіть нічого. Повчальний.
Ф.27,22-25/27,33-35 Стабілізувались. Коли там Байден має телефонувати Путіну?
zРадио написав:В декабре, ожидаемо, будут много занимать. Очень много. Номинальный ВВП 2021-го составит в районе >5 трлн. Значит один 2-2,5% - это разброс 100-130 млрд грн
Ну поріжуть щось соціальне, інвалідам, наприклад. Навіщо птахам гроші? Підкинути Зе на університет майбутнього, скільки там у новому бюджеті, 0,5 ярда на розвиток неіснуючого об'єкта? Та 105 млн на всі решта ВНЗ. Відчуйте різницю, як кажуть. Потім буде про що писати, ну в наступному році, диферамби.
Андрія читаю постійно вже два роки. Дуже цікаво пише. Але в основному про те чим займається - продукти харчування. І ще про ковід і про українця який живе із сімєю у Римі. Аналітичне мислення у Андрія чудове. Ця стаття - напевно "проба пера" на ширшу тему і це, швидше за все, оціночне судження, хоч воно і не позбавлене сенсу. Всі знають що щось повинно трапитись. Десь ця напруга повинна "розрядитись" бо без падіння не буде нового росту. Але Де? Коли? і Як? це все лише здогадки. Це вже потім знімуть фільм про тих хто: "А я ж вам казав!. Я ж вас попереджував!". Фільм про останню кризу дуже навіть нічого. Повчальний.
Ф.27,22-25/27,33-35 Стабілізувались. Коли там Байден має телефонувати Путіну?
Ух ты) Я Андрея знаю почти 20 лет со времен "проекта аграрного маркетинга", лет десять назад встречались в живую, сводил его с одним инвестором в с/х. Мысли у него оригинальные, живые, прогнозист он отличный, я бы прислушался.
Станом на 1 грудня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 30 548,5 млн дол. США. У листопаді вони зросли на 3% насамперед завдяки надходженню другого траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by обсягом 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ). https://bank.gov.ua/ua/news/all/mijnaro ... -listopada
Підтримую! Іноді дуже корисно мати аналітичний склад розуму і задати собі всього декілька питань. В цьому питанні хочеться з'ясувати, а де пан міністр візьме 100 ярдів гривень? Надрукувати не вийде, бо НБУ на таке просто не піде. Якщо навіть врубають 15% по ОВДП, то ну може 10-20 ярдів відчайдухів і залетить позапланово. Може МВФ нам дасть 4 ярди долларів на фінансування бюджета? Але МВФ не дає на фінансування бюджета, в крайніх випадках, але зараз точно такого не дозволить. Може нерезеденти набіжуть? Сьогодні напевне не 1-ше квітня(( Які ще варіанти? Взяти під 7 чи 8% євробондів і гахнути під них пряму емісію? Це те що ви нам приписували, але таке забороняє МВФ і в нас такої дурні не робиться з 2014-го. Міністр явно щось погрався економічними термінами в словоблудіє, без прив'язки до змісту і реальних дій. Треба завжди питати у заступників, бо в будь якій організації, як правило перші люди це ідіоти. Думаю тут теж спрацювало те саме правило. А може він підбадьорив овенів, які чекають новорічний стрибок курса на аномально високому виконанні бюджета? Але залишилось справа за малим, де взяти 100 ярдів. Але скоріш за все буде секвестр. Ось так, іноді за графіками не можна скласти 2+2
По курсу, боковик, на дуже високому рівні, все як хотів НБУ, головний ворог гривні!!!