Moneta написав:В период с 13 по 17 июня Национальный банк Украины продал на межбанковском валютном рынке $1,055 млрд и приобрел $8,3 млн. Об этом говорится в данных НБУ.
торговое сальдо -1$ ярд в неделю? коррупционеры в НБУ организовали схему по деребану резервов и фиксацию приближенных к ОП владельцев ОВГЗ.
с таким сальдо курс за соточку напрашивается и сдерживать его скоро будет нечем.
есть нюанс - когда вы видите такое отрицательное сальдо продаж валюты - это не только за счет ЗВР, но и за счет внешней помощи. ЗВР тоже снижаются, но меньшими темпами
Звичайно, краще отримати +80% у валюті, як вибраним підвалило за 2019, але я думав, що взагалі ОВДП приморозять чи ще більше знецінять ніж вийшло по факту.
З початку року НБУ продав уже 11,2 млрд доларів та 1,8 млрд євро, а придбав – 1,8 млрд доларів та 110 млн євро. Наприкінці травня Нацбанк продав 1,4 млрд. доларів – рекордний з початку повномасштабної війни обсяг, після чого почав скорочувати обсяги продажу валюти. https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/nbu-pidtrim ... ljuti.html
у четвер пообіцяли допомгти купити валюту на МБ, якщо я залишу всю сумму яка була на гривневих ОВДП (більше 1,6 ляма) план був -купити доллар по 29,5475 і на 2-3 роки (до того стану, як у країні буде дуже багато валюти)) залишити кошти на військові валютні ОВДП
- в казначействі банку сказали , що якщо на ОВДП то можна, - друга людина (це все з Київа), сказала, що ні, потім так, - а третя (валютний контроль)-ні в якому разі (заборона НБУ)))
були варіанти: - ОВДП в гривні до 27/07/22 по 989,27грн (за 1000грн)-9,5% ставка -ОВДП в гривні до 02/11/22 по 963,45грн (за 1000грн)-10,0% ставка -ОВДП в гривні до 27/07/22 по 945,75грн (за 1000грн)-10,0% ставка -ОВДП в гривні до 01/03/22 по 928,54грн (за 1000грн)-11,0% ставка (эффективна ставка 18,146%), если вчера доллар купить 35,60грн, то курс (без збитку) на 1 березня має бути меньше 40,09грн а на меньші строки там взагалі 36 або 37 (тоді гарантовано збиток)
prodigy написав: у четвер пообіцяли допомгти купити валюту на МБ, якщо я залишу всю сумму яка була на гривневих ОВДП (більше 1,6 ляма) план був -купити доллар по 29,5475 і на 2-3 роки (до того стану, як у країні буде дуже багато валюти)) залишити кошти на військові валютні ОВДП
- в казначействі банку сказали , що якщо на ОВДП то можна, - друга людина (це все з Київа), сказала, що ні, потім так, - а третя (валютний контроль)-ні в якому разі (заборона НБУ)))
Тобто в результаті така схема не проконала? От вам і рівень компетенції співробітників банку на 4й міс обмежень...
Visky це рівень не відділення (у моєму зразу сказали,що не можно ще 3 тижні тому), але я шукав де можна)) сказали можна, а в результаті згаяв день (тобто я міг вже в середу почитати сотки знімати, а почав тільки в пятницю) навіть якщо б вдалось купити по солодкому курсу НБУ доллар- ставлю не більше 10-20% на те, що у 2023(24/25) повернули саме доллари (а не по курсу НБУ)
Востаннє редагувалось prodigy в Суб 18 чер, 2022 15:55, всього редагувалось 1 раз.
prodigy написав:11,74% а курс гепнувся на 30% (порахуй, якщо вмієш)
продал доллар по 28,35 в лютому 2021 і на 18 міс на овдп, купляю доллар по 35,6/35,7
Для чого кидатися з вогню та в полум'я? Долар зараз купувати, тільки зафіксувати збиток! Задумка світової еліти за теорією змов - доларова інфляція має зжерти заощадження вертольотних грошей і знецінити борги урядів. А тому зараз ніхто курс обвалювати не буде на догоду тримачам доларових матраців. Краще корзина, гривня проценти молотить, баксова частина - мертва стабільність, золото - вічна цінність, облігації допомагають нам війну виграти, крипта - екстрім для гусарів, і в такому дусі. Щось, та й вистрелить.