це нічого не гарантує, але вказує на те, що найслабші продавці на локальних мінімумах із плечем від 1:2 до 1:4 вийшли з гри - їхню варіяційну маржу бички з'їли (згідно специфікації валютних контрактів та розрахунку маржинальних вимог СМЕ)
відтепер Система рекомендує купівлю з корекційного відкату.
US Dollar Share of Global Foreign Exchange Reserves Drops to 25-Year Low, May 5, 2021
The share of US dollar reserves held by central banks fell to 59 percent—its lowest level in 25 years—during the fourth quarter of 2020, according to the IMF’s Currency Composition of Official Foreign Exchange Reserves (COFER) survey.
МВФ публікує (наводжу по пам'яті) структуру глобальних міжнародних резервів, так ось частка USD пару років тому почала знижуватися з 63% - а EUR навпаки зростати з 19% - і зараз мабуть вже досягла 60% та 24% відповідно
Не забуваймо й про офіційне визнання резервного статусу китайського CNY
Ця структура виглядає збалансованою для депозитчика
хоча як на мене частку бакса варто порізати утроє на користь дорогоцінних металів !!!
Виглядає, що перетікання з долара у євро цілком у тренді )) А от щодо юаня для депозитчика маю сумніви через нестачу депозитних інструментів такого роду бажано ще й з ненульовою дохідністю. Як хтось має інфо, діліться.
Щодо металів відписувався раніше, погоджуюся з потенціалом, але знову ж таки не для депозитчика через брак надійних інструментів. Нажаль.
тижневі свічки чітко вказують на зону накопичення обсягів у довжину від 1,1870 до 1,1760, а блискавичне розширення мінімумів до 1,1664 виглядає як полювання на стопи тож тільки за умови закріплення над обсягами ми зможемо зробити якісь попередні висновки, що низи вже позаду нас
короткострокоий низхідний корекційний (за сутністю) тренд буде зламано тільки після повернення курсу євро вище позначки 1,1975 - можемо сміливо округлити до 1,20
Банк Південної Кореї став піонером у новому циклі нормалізації, піднявши 21 серпня базову ставку на +0,25% до 0,75% річних
на черзі Банк Норвегії вже у вересні
через надважливість тематики імовірно ФРС США та Євроцентробанкскоординовано оголосять про скорочення своїх програм викупу активів, щоб не провокувати зайву різку волатильність на валютному ринку.
Так, звернув увагу на місячний графік і дійсно побачив висхідний тренд євро з 2015 року. На тижневому видно, що формується ще одна хвиля вверх, хаєм якоЇ, як моя ТС передбачує, буде ціна в районі 1,23. Денний також це підтверджує. Поки на цей рух і розраховую, а далі буде видно, хто перший почне скорочувати стимули, а може і разом, як Ви сподіваєтесь. Більше схиляюсь до думки, що на вересневому засіданні ФРС визначиться з початком скорочення викупу облігацій. Поточна ситуація дуже схожа з 2018 роком.
Цікаво, чи доводилось Вам бавитись з онлайн обміном євро в банках? Кажуть, дуже зручно і швидко і ніяких комісій, окрім ОТП (але у них курс міжбанка). Спреди великуваті, але банк Львів виставляє як готівковий ринок.
Я, думаю, це повинно додати приємної складності і додаткових ризиків, бо треба ще враховувати і курс гривні до долара, але і профіт може бути на порядок вище...