Цены на недвижимость: резкий, или плавный обвал?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3940414243 ... 78>
Повідомлення Додано: Нед 07 лис, 2010 15:10

budivelnik написав:Шановні . на відміну від Вас я знаходжусь в самій гущі подій.
Це я , а не Ви- продав під час кризи 100% того що збудував до кризи ,
Це в мене , а не у Вас -в порівнянні з березнем 2009 ціни виросли на 30% ( і росли вони не по синтетичним індексам , а по реальним продажам)

Тому . я стараюсь свій досвід довести до Вас , а вже Ваша справа сприймати його чи ні.

На рахунок знижок в 40 % , так це на сторінках цього форуму Ви ( більшість ) мене обливали брудом , коли я заявляв що таких знижок не було навіть в 2009 ( максимум на що я погоджувався , так це на 30% ) , так само я не погоджуюсь з тим що на сьогодні існують знижки в 15% ( як на мене максимум 10% ) , але навіть в цьому варіанті ( -15%) відбувся ріст цін
01-03-2009 ____1821 ____ - 30%=1274
01-11-2010_____1566_____-15%=1331

Так що можете зубоскалити і далі , а я буду потихеньку тішитись спостерігаючи за тим як бажана мінімальна ціна в 200 доларів за квадрат в Києві вже виросла в 3-4 рази до 600-800 доларів . Пройде ще рік часу і я буду спостерігати за мріями про 1000-1200 .

Да кому интересено ваше персональное фонтанируещее эго и "достижения", подтвержденные лишь истерическими постами на этом форуме? Мне лично - нет, как и статистика продаж ваших личных схронов, мазанок или чем вы там на своем уровне занимаетесь. Потому как, во-первых, как-то ваши заявления мало соотносятся с состоянием общеукраинского рынка, а во-вторых как-то мало интересен львивский РН в частности...

Вас просто носиком ткнули в очевидное передергивание и неуместный пафос при этом, так вы и после этого опять в позу правденого борца с обвалишками встали...

Мне лично вообще тема РН не сильно интересна, и цена в 200 у.е. за метр кажется безусловно необоснованной. С другой стороны, дальнейшее общее снижение средних цен на 15-20 % считаю вполне вероятным (однако жду и отскоков вверх периодически, особенно по некоторым сегментам). Дело не в этом.

Дело в лично вашей чудовищной озабоченности этим вопросом (например, этот последний пост в опубликовали в теме "валютный рынок в контексте", чем лично меня достали окончательно, например), в вашей изворотливости, в постоянном передергивании фактов, в нежелании признавать свои ошибки в прошлом. Вы с удовольствием САМИ признаетесь, что в общем-то не соглашаетесь с форумными оценками скидок, но с удовольствием превращаете их в надежные данные, как только становится возможным использовать их в выгодной вам формуле подсчета... Это же смешно просто.

И это все, как плесень, разрастается по всему форуму. Слишком много здесь юродивых в последнее время, при полном попустительстве модераторов, увы... Валютные темы засраны ДимойСВ, базарными торговцами и старшим банковским клерком, строительные - вами... Вот так и живем.
sidorbubber

Повідомлення Додано: Нед 07 лис, 2010 15:43

Валютные темы засраны ДимойСВ, базарными торговцами и старшим банковским клерком, строительные - вами... Вот так и живем.

Шановний
Якраз цей Ваш пассажик був би дуже цікавий модераторам
Чи не так :?:

По всьому іншому
Пропоную Вам особисто ввімкнути машину часу і повернутись в 2009 рік. Це не так вже й складно. Відкриваєте гілочку з початку . дивитесь на дати повідомлень і читаєте .
Думаю що сторіночок з 10 на кожній з будівельних гілок дасть Вам можливість побачити настрої які були тоді і ті які є сьогодні , після цього , зайдіть на гілочки де я був найактивніший і порівняйте всього 4 речі
1 Позицію обвалістів тоді
2 Позицію обвалістів сьогодні
3 Мою позицію тоді
4 Мою позицію сьогодні.

Будете дуже здивовані , побачивши що моя позиція не змінилась , а позиція обвалістів змінилась дуже кардинально і що для Вас буде найдивніше - в мою сторону.

ваши заявления мало соотносятся с состоянием общеукраинского рынка, а во-вторых как-то мало интересен львивский РН в частности...

Це знову ж Ваші емоції.
1 На дворі якщо Ви звернули увагу - ринок , хай дикий і корупційний , але все таки ринок і якщо один з субєктів ринку розвивається , а інші загнивають , то це говорить тільки про одне -
Той хто розвивається з часом займе значну долю ринку і всім іншим прийдеться рахуватись з його правилами і умовами.
2 Ринок Львова нічим не відрізняється від ринку Києва крім двох речей
а - вартість квадратного метра
б- середній дохід в регіоні
При цьому , Львів навіть привабливіший від Києва , по тій простій причині що доступність житла в ньому яка виражається як дохід/кв м - відсотків на 15-20% краща ніж в Києві

С другой стороны, дальнейшее общее снижение средних цен на 15-20 % считаю вполне вероятным (однако жду и отскоков вверх периодически, особенно по некоторым сегментам). Дело не в этом

Я так само як і Ви вважаю що підняття ціни на 10-20% дуже вірогідним з деякими відскоками вниз , особливо по деяким сегментам.

Як бачите фраза майже слово в слово Ваша :D То чому Ви безапеляційно заявляєте що Ваша краща :?:
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 09:41

budivelnik написав:Я так само як і Ви вважаю що підняття ціни на 10-20% дуже вірогідним з деякими відскоками вниз , особливо по деяким сегментам.

Но не можете привести ни одного вразумительного аргумента, подтверждающего обоснованность Ваших тезисов.
mortimer

Подякував: 2441 раз.
Подякували: 2808 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 09:45

budivelnik написав...
2 Враховуючи те що грошей у Вас і Вам подібним на нерухомість не має я скоротив виробництво в 2009 в 5 разів в порівнянні з своїми можливостями і таким чином привів пропозицію товару в синхронність з пропозицією грошей на своєму локальному ринку
3 Починаючи з листопада 2009 і по сьогодні збудував другу чергу в 400 кв м , ще 240 збираюсь добудувати ( зараз будую ) до березня 2011
4 Збудоване збираюсь виставити на продаж в червні 2011 ( якраз на мою думку навіть до таких впертих як Ви вже дійде що в депозитах шукати нічого ) і прийдеться Вам виходити на ринок з заниканими грошиками.
5 Те що ціни на той момент будуть іншими - не моя вина і не моя проблема , я Вас про це по мірі своїх сил і можливостей попереджав.

Удивили ваши ответы Андрею.
То у них денег нет (пункт2) - то прийдется выходить на рынок с заныканными деньгами (пунк 4).

Или поняли уже что в этом году роста точно не будет???
Или дойдет только утром 1-го января?

P.S. Непонятно зачем это обсуждать на этой ветке - есть ветка по недвиге...

Отже почнемо ззаду
1 Пішли з Валютної гілки і обговорюємо на будівельній
То у них денег нет (пункт2) - то прийдется выходить на рынок с заныканными деньгами (пунк 4).

2 Я мав на увазі що у них ( тобто у Вас ) не має грошей не взагалі , а конкретно на нерухомість , а це дещо кардинально міняє суть мого повідомлення
То вы так уверены что будет рост (пунк 5), но при этом уменьшаете производство в 5 раз, да и в этом году строите мало Что ж такое??? Вы ведь уверены на 100% Рискните - постройте по максимуму!

3 А тут Ви просто не розумієте технології роботи. Ви ж особисто були впевнені про те що в 2009 потрібно на депо гроші класти. Чому ж тоді не поклали кілька мільонів , а обмежились по Вашим словам 200 000 грн :?:
Відповідь проста - поклали тільки те що мали.
а- Так само і я. Будую за власні , тому не розпочинаю проектів які не зможу закінчити . Я б з радістю будував в повну силу , але для цього мені потрібно було організувати наявність
2000 кв м в рік х 500 доларів кв м = 1 000 000 доларів.
На жаль я такими сумами не володію , тому й будую виключно в обємах власних коштів.
б - я звичайно можу спробувати продавати на рівні 30-50% від збудованного , але тоді мені прийдеться продавати по ціні яка на мій погляд на 15-20% нижча від тої яка буде в середині 2011 + та ще й з бонусами за ризик.

Так що як бачите мені економічно доцільніше згорнути виробництво ( при цьому все одно залишаючи розмір свого прибутку десь на рівні 3000-5000 доларів в місяць ) ніж ризикувати за чужий 1 000 000 і при цьому не отримуючи жодних додаткових прибутків.
Це ринок і не завжди кавалерійська атака з шаблями наголо себе оправдує ( особливо коли ця атака проводиться проти танків :D )
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 10:25

budivelnik написав:

2 Я мав на увазі що у них ( тобто у Вас ) не має грошей не взагалі , а конкретно на нерухомість , а це дещо кардинально міняє суть мого повідомлення

Не меняет ничего. Если у них денег нет - то они не игроки на РН. И что им там доставать и куда вкладывать - непонятно. Таким людям все равно - у них просто нет!
Поэтому вот такими передергиваниями вы и вводите даже самого себя в заблуждение.

budivelnik написав:
То вы так уверены что будет рост (пунк 5), но при этом уменьшаете производство в 5 раз, да и в этом году строите мало Что ж такое??? Вы ведь уверены на 100% Рискните - постройте по максимуму!

3 А тут Ви просто не розумієте технології роботи. Ви ж особисто були впевнені про те що в 2009 потрібно на депо гроші класти. Чому ж тоді не поклали кілька мільонів , а обмежились по Вашим словам 200 000 грн :?:
Відповідь проста - поклали тільки те що мали.

Ну это у вас какие-то очередные провалы в памяти. Это я в фонду положил 200 тыс. грн, а на депо - значительно большие суммы. Никогда по депо я не опускался ниже 100 тыс.. ДОЛЛАРОВ (ну может на пару недель и то не припомню). А вот, например, летом у меня на карте ВАБа лежало 360 тыс. грн только по 1-у вкладу...
Еще раз. Все что не в бизнесе - все на депо. Даже когда сезонность работы магазина заставляет временно выводить деньги - все это идет на депо - на текущее (сейчас 12% годовых в грн).
Держать деньги дома считаю верхом безумия с одной стороны и финансово невыгодным с другой.

Мне привести цитату где указано что вы и 2000 кв.м. построить можете? Ну стройте 1000 - кто ж возражает? Или хотя бы 800. Но вы не строите - т.к. уверены просто что сейчас надо быть аккуратным и строить много - не имеет смысла - цена то вниз - поэтому вы и называете это РИСК.
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 10:38

"Я б з радістю будував в повну силу , але для цього мені потрібно було організувати наявність
2000 кв м в рік х 500 доларів кв м = 1 000 000 доларів. "

budivelnik, так Вы занимаетесь мелким строительством??? А речи ведете, как минимум как Парцхаладзе...
Мой друг до кризиса строил в год по несколько коттеджей под заказ (под Киевом), 1000 квадратов общей площади точно сдавал. С себестоимостью в 500 баксов полностью согласен, рентабельность до кризиса была минимум 200% (без учета стоимость земли).
Daralex

Подякував: 388 раз.
Подякували: 1807 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 10:54

Не меняет ничего. Если у них денег нет - то они не игроки на РН. И что им там доставать и куда вкладывать - непонятно. Таким людям все равно - у них просто нет!
Поэтому вот такими передергиваниями вы и вводите даже самого себя в заблуждение

Ви коли впираєтесь в якусь свою думку , то думки інших до Вас на жаль не доходять :cry:
Тому поясню щераз
1 Я не розглядаю тих в когоє гроші тільки на хліб
2 Є море людей в яких є гроші і яким на сьогодні житло потрібне , але їх гроші лежать або в трьохлітрових банках . або просто в банках
3 До моменту поки до цих людей не дійде ( або поки вони самі не переконаються ) , що орендувати чуже і при цьому морозити гроші під подушкою - менш вигідно ніж купувати власне житло - їх гроші так і залишаться там де зараз.
4 Ситуація коли орендувати стане менш вигідно ніж купувати настане в момент коли почнеться хочаб 5-7% ріст цін на житло
5 На моєму сегменті цей ріст вже йде 1,5 року , почекаємо поки інші підтягнуться , далі сніжна лавина
Мне привести цитату где указано что вы и 2000 кв.м. построить можете?

А чому Ви постійно якізь козявки пробуєте знайти :?: Про те що я можу будувати 2000 кв м написано навіть в повідомленні вище :D
Ну стройте 1000 - кто ж возражает? Или хотя бы 800. Но вы не строите

А ця заявка до чого :?:
Зновуж кілька повідомлень вище я пояснював Андрію_В , я будую. В 2009 збудував 320 , в 2010 також постараюсь збудувати 320. Не будую більше бо :
- так як будую за свої то не можу витратити більше ніж є , а так як частина житла продана нехай в короткотерміновий( до трьох років ) але кредит . той не має нічого дивного що на сьогодні збудував тільки 400 кв м.
Но вы не строите - т.к. уверены просто что сейчас надо быть аккуратным и строить много - не имеет смысла - цена то вниз - поэтому вы и называете это РИСК

При націнці в 40% , для мене різного роду рухи в 5-10% вниз за рік - не принципові , я все одно заробляю . Для мене принципова тільки величина ресурсу яким я володію , адже бетон це не послуги , за нього бартером не заплатиш і відтермінування платежу на кілька років не попросиш . Тут все просто
Взяв - плати.
Якщо платити нічим - не візьмеш . От і виходить , що у випадку зменшення кількості обертів коштів при незмінній величині ресурсів на виході отримуєш менше товару.
Тут все ясно :?:

З іншого боку при прибутку в 40% і ставкам по кредитам в 20% , я не настільки тупий щоб розширювати свій бізнес заради заробітку депозитників і банків. Мені легше його скоротити. Я нічого не маю проти того , щоб у Вас було більше грошей , просто гроші і товарна маса завжди були повязані і
Ціна= обєм грошей / товарну масу.
Обєм грошей - росте так нехіло
Товарна маса зменшується також нормальн
Питання
Що буде з ціною :?:
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 10:59

Очередной повтор интервью Рубанова и Богдаренко. Но более детально все расписано
http://www.domik.net/mod/main/news/flat ... 07663.html

Александр Рубанов: «Цены на квартиры будут снижаться до весны 2011 года порядка 1,5-2% в месяц»

Ну это он слишком много указал - ИМХО.

А вот прекрасная цитата для Будивельника с его "неожиданным ростом".
Відомий фахівець у галузі нерухомості розробив цикл «бджолиної соти» - співвідношення між цінами і кількістю угод, який складається з шести позицій. Перша – зростає кількість угод і зростають ціни. Друга – продовжують зростати ціни, а кількість угод падає. Третя – ціни стабільні, але зменшується кількість угод. Четверта – ціни починають падати і зменшується кількість угод. П’ята – якийсь період стабільності, ціни стоять на місці, але не зростає кількість угод – це приблизно та точка, в якій зараз знаходиться Україна

и еще
Александр Бондаренко: Только после оживления на рынке товаров долгосрочного пользования (машины, холодильники и прочее). Есть такая европейская пословица: «Рынок недвижимости первым входит в кризис и выходит последним».

Так что неожиданно ничего не происходит... :D
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 11:05

Будивельник! Ну "когда-нибудь" рост естественно начнется :D Странный вывод. Но это когда-нибудь будет не в 2010-м году! И не в начале 2011-го так точно! :D
А почему вы считаете что если все на всете лежит а во Львове рост - то это все города подтянутся к Львову, а не Львов ко всем остальным?
В Киеве падает, в Днепре, Донецке, Харькове. Запорожье - тоже самое!
Почему бы Львову не подойти поближе к этим регионам?
Ну до весны 2011-го в Киеве точно будет падать. А вот дальше мне не видно. Очень много не принятых вопросов по кодексу, выборам и т.п. - все это влияет на экономику и на недвигу.
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 лис, 2010 11:35

ну чтож, все закономерно и прогнозируемо и по плану
на визгах и соплях о "новом правительстве" и лапше о том, шо вот оно, асеннее аживление, на выхлопе имеем -35% спад продаж уже в сентябре(а дальше вобще стат будет улетный)))

По данным одного из аналитических центров, в начале осени 2010 года число сделок уменьшилось в 1,5 раза по сравнению с летом, было подписано 44 договора(а в августу 62). Выручка девелоперов увеличивалась в течение лета: за июнь на 20 %, июль на 30% , август 5 %, а в сентябре уменьшилась на 35%.

буитдешеветь, и серьезно дешеветь))
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

#<1 ... 3940414243 ... 78>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість