|
Стратегии |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: Чет 15 вер, 2011 20:12
mandelbrot написав:Які в кого думки щодо шорт AZST проти лонг ENMZ?
А вам не кажется, что подсознательно вы не так сильно хотите играть спредовые системы торговли, а больше хотите просто покупать наиболее дешевые акции. Где как бы потенциал, апсайд выше, но ведь это чисто математическая видимость... ну и плюс хотите быть нейтральным к рынку...
-
FX
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 166 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 15 вер, 2011 21:56
FX написав: mandelbrot написав:Які в кого думки щодо шорт AZST проти лонг ENMZ?
А вам не кажется, что подсознательно вы не так сильно хотите играть спредовые системы торговли, а больше хотите просто покупать наиболее дешевые акции. Где как бы потенциал, апсайд выше, но ведь это чисто математическая видимость... ну и плюс хотите быть нейтральным к рынку...
Чому підсвідомо, цілком свідомо: хочу продавати дороге і на ці гроші купувати дешеве. А якщо більш серйозно, ідея в тому щоб не залежати від того, врятують Грецію чи ні, або які там фокуси великі гравці готують з ф'ючерсом, або скільки грошей завели на ВДЦП. Бо такі речі я спрогнозувати просто не можу, і тому часто буду позаду ринку. А що каже ваш ТА, мабуть що ENMZ падатиме й надалі, а AZST готується до походу нагору?  (це я пальцем в небо, в ТА не розбираюся)
-
mandelbrot
-
-
- Подякував: 53 раз.
- Подякували: 159 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 15 вер, 2011 22:47
mandelbrot написав: FX написав: mandelbrot написав:Які в кого думки щодо шорт AZST проти лонг ENMZ?
Чому підсвідомо, цілком свідомо: хочу продавати дороге і на ці гроші купувати дешеве. А якщо більш серйозно, ідея в тому щоб не залежати від того, врятують Грецію чи ні, або які там фокуси великі гравці готують з ф'ючерсом, або скільки грошей завели на ВДЦП. Бо такі речі я спрогнозувати просто не можу, і тому часто буду позаду ринку. А що каже ваш ТА, мабуть що ENMZ падатиме й надалі, а AZST готується до походу нагору?  (це я пальцем в небо, в ТА не розбираюся)
Дійсно пальцем в небо... ваша іронія мені не зрозуміла... Взагалі спредова теорія гри передбачає зовсім інший підхід - продаж слабеньких акцій та купівлю сильних акцій, а ваш підхід це типу і рибку з"їсти і в лодку не сісти... Візьміть операції керрі-трейд в умовах відсутністі ризиків - то якщо б ви купляли тоді йену, а продавали фунт то ваш рахунок швидко пішов би на дно. Зараз в плані керрі ситуація дещо інша, але в акціях... ну що швидше піде на дно при медвежому розвитку ситуації - азовка чи енакіївка? Та й з чого ви взяли, що при бичому ринку ЕНМЗ з досить поганою історією (на данний час) буде рости швидше за АЗСТ? Взагалі спробуйте секторні спреди, тільки добре розберіться де слабий сектор, а де сильний - "дивись не переплутай Кутузов" 
-
FX
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 16 вер, 2011 08:40
mandelbrot у меня вообще потеря на счет Азовстали. Она на тех же уровнях и осталась с сер.августа, а Алчевка свалилась с 14 до 10 коп. Если бы я играл свой "воображаемый" (т.к. помню, что Вы говорили, что нет преим. у АЛМК перед АЗСТ) арбитраж, то уже бы без штанов остался. Тут либо рынок неэффективный, либо собака зарылась. Очень часто бывает первое, иногда - второе. По Енакиевке и Азовстали. Попробуйте, конечно. Только, наверно, стопы нужны 
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 16 вер, 2011 14:09
San написав:mandelbrot у меня вообще потеря на счет Азовстали. Она на тех же уровнях и осталась с сер.августа, а Алчевка свалилась с 14 до 10 коп. Если бы я играл свой "воображаемый" (т.к. помню, что Вы говорили, что нет преим. у АЛМК перед АЗСТ) арбитраж, то уже бы без штанов остался. Тут либо рынок неэффективный, либо собака зарылась. Очень часто бывает первое, иногда - второе. По Енакиевке и Азовстали. Попробуйте, конечно. Только, наверно, стопы нужны 
Сан - где ты увидел нееффективность рынка, разве не трудно посчитать что с учетом сумашедших долгов алчевка практически ничего не стоит и ее могут в будущем купить у акционеров за символический один бакс (взяв при этом на себя ее долги). Посчитай сколько это бабла на одну акцию (один бакс деленное на уставной фонд). Я конечно утрирую, но алчевка за последний год росла в основном на бредовых слухах о ее очередной покупке, а это только говорит об играх и манипуляциях, а не о фундаментальной стоимости. Мне трудно представить сколько денег на этом заработано и соответсвенно потеряно, но думаю что очень много. Но даже лошарики когда их столь ко раз вздули рано или поздно понимают, что здесь что то не так. А "натренировали" их предостаточно уже...
-
FX
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 16 вер, 2011 17:00
FX написав:Дійсно пальцем в небо... ваша іронія мені не зрозуміла... Взагалі спредова теорія гри передбачає зовсім інший підхід - продаж слабеньких акцій та купівлю сильних акцій, а ваш підхід це типу і рибку з"їсти і в лодку не сісти... Візьміть операції керрі-трейд в умовах відсутністі ризиків - то якщо б ви купляли тоді йену, а продавали фунт то ваш рахунок швидко пішов би на дно. Зараз в плані керрі ситуація дещо інша, але в акціях... ну що швидше піде на дно при медвежому розвитку ситуації - азовка чи енакіївка? Та й з чого ви взяли, що при бичому ринку ЕНМЗ з досить поганою історією (на данний час) буде рости швидше за АЗСТ? Взагалі спробуйте секторні спреди, тільки добре розберіться де слабий сектор, а де сильний - "дивись не переплутай Кутузов" 
Про продаж слабких акцій і купівлю сильних - це здається моментум трейдінг. Теж має право на життя, чому ні. Але я все таки трошки про інше. По-моєму, моментум трейдинг на нашому ринку - скоріше для роботи всередині дня, парафія скальперів і ТА-щиків (можливо, помиляюся). Аналогію з керрі трейд не зрозумів. Там сенс був продавати йену, купувати фунт, і класти собі в кишеню різницю між ставками відсотків. Ви натякаєте, що шорт AZST проти лонг ENMZ має від'ємну керрі? З приводу поведінки AZST і ENMZ у майбутньому (чи у разі бичачого, чи ведмежого ринку), якраз і немає впевненості... Тому й завів про них мову. Ваша думка, я так розумію, що треба навпаки шорт Єнакієвки і лонг Азовсталі? Чи ви взагалі не бачите там потенціалу, ні в який бік? Згоден щодо секторних спредів (я це називаю перебалансуванням і ротацією портфелю, здається так у світі прийнято), справді дуже актуальна тема для тих хто намагається використовувати портфельний підхід, а не перевертається з лонгу в шорт і навпаки по кілька разів на тиждень. Ми трошки вище у цій гілці обговорювали це з Саном і Мициком. Якщо маєте що додати - буду дуже вдячний! Для мене це зараз дуже актуально. ПС Намагаюся до будь-якого аналізу ставитися з часткою іронії. Так що не сприймайте її у свій бік, насправді я з великою повагою ставлюся до ТА (в умілих руках!!).
-
mandelbrot
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 16 вер, 2011 17:17
San написав:mandelbrot у меня вообще потеря на счет Азовстали. Она на тех же уровнях и осталась с сер.августа, а Алчевка свалилась с 14 до 10 коп. Если бы я играл свой "воображаемый" (т.к. помню, что Вы говорили, что нет преим. у АЛМК перед АЗСТ) арбитраж, то уже бы без штанов остался. Тут либо рынок неэффективный, либо собака зарылась. Очень часто бывает первое, иногда - второе. По Енакиевке и Азовстали. Попробуйте, конечно. Только, наверно, стопы нужны  Сан: По Алцевці і Азовсталі не знаю їхніх підводних течій, я на таких рухах просто зменшив у портфелі частку Азовсталі, збільшив частку інших паперів, зокрема і Алчевки. Тобто моя ставка на неефективність: падіння була недискримінаційним, а в останній момент почалося таке розходження, якось дивно. Адже якщо Азовсталь дійсно такий сильний папір, чому він не тримався як СГОК? Я сам невпевнено почуваюся щодо спреду Азовсталь-Єнакієвка... Тобто по-вашому, з точки зору ФА сильних причин НЕ продавати Азовсталь заради купівлі Єнакіївки немає?
-
mandelbrot
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 16 вер, 2011 19:44
mandelbrot написав: FX написав:Дійсно пальцем в небо... ваша іронія мені не зрозуміла... Взагалі спредова теорія гри передбачає зовсім інший підхід - продаж слабеньких акцій та купівлю сильних акцій, а ваш підхід це типу і рибку з"їсти і в лодку не сісти... Візьміть операції керрі-трейд в умовах відсутністі ризиків - то якщо б ви купляли тоді йену, а продавали фунт то ваш рахунок швидко пішов би на дно. Зараз в плані керрі ситуація дещо інша, але в акціях... ну що швидше піде на дно при медвежому розвитку ситуації - азовка чи енакіївка? Та й з чого ви взяли, що при бичому ринку ЕНМЗ з досить поганою історією (на данний час) буде рости швидше за АЗСТ? Взагалі спробуйте секторні спреди, тільки добре розберіться де слабий сектор, а де сильний - "дивись не переплутай Кутузов" 
Про продаж слабких акцій і купівлю сильних - це здається моментум трейдінг. Теж має право на життя, чому ні. Але я все таки трошки про інше. По-моєму, моментум трейдинг на нашому ринку - скоріше для роботи всередині дня, парафія скальперів і ТА-щиків (можливо, помиляюся). Аналогію з керрі трейд не зрозумів. Там сенс був продавати йену, купувати фунт, і класти собі в кишеню різницю між ставками відсотків. Ви натякаєте, що шорт AZST проти лонг ENMZ має від'ємну керрі? З приводу поведінки AZST і ENMZ у майбутньому (чи у разі бичачого, чи ведмежого ринку), якраз і немає впевненості... Тому й завів про них мову. Ваша думка, я так розумію, що треба навпаки шорт Єнакієвки і лонг Азовсталі? Чи ви взагалі не бачите там потенціалу, ні в який бік? Згоден щодо секторних спредів (я це називаю перебалансуванням і ротацією портфелю, здається так у світі прийнято), справді дуже актуальна тема для тих хто намагається використовувати портфельний підхід, а не перевертається з лонгу в шорт і навпаки по кілька разів на тиждень. Ми трошки вище у цій гілці обговорювали це з Саном і Мициком. Якщо маєте що додати - буду дуже вдячний! Для мене це зараз дуже актуально. ПС Намагаюся до будь-якого аналізу ставитися з часткою іронії. Так що не сприймайте її у свій бік, насправді я з великою повагою ставлюся до ТА (в умілих руках!!).
Ви помиляєтесь - моментум трейдинг це торгівля активами які з якихось причин починають швидко рости (або падати), тобто купівля дорого щоб продати ще дорожче, або продаж дешево, щоб викупити ще дешевше. Спредова торгівля це намагання бути в нейтральній позиції щодо загального ринку з можливістю заробити за рахунок різної швидкості руху активів. Стосовно енакіївки и азовки. Основна проблема, що ви вважаєте що якщо акція та й ще з одного сектору впала більше за інших то вона більш перспективна для лонгу, а та акція яка повела себе більш сильно - перспективна менше для росту. Це стандартна помилка новичків які ганяються за дешевизною, більш того навіть можу навести приклад. Одній людині під час кризи я дав наводку на акції укрсоцбанку які він і купив по 8 коп, але коли вони виросли до 12 коп продав. Я вказав на помилку і запропонував викупити акції укрсоца по 13 чи 14 коп, але він відмовився, вважаючи що це дорого, а замість того купив акції Форума по 5 грн (дешево як!!!  ). (приблизно, ціни точні я вже не пом"ятаю). Тепер уявіть спред - лонг дешевого форуму проти шорта дорогого укрсоцбанку і гляньте на графіки. Ніби нейтрально до ринку - а маржин кол гарантований на довгому періоді часу. Стосовно керрі - це простий різновид спредової торгівлі, хоч на форексі спреди називають кроссами, але суті це не міняє. Також керрі можна назвати свопом на процентні ставки. Гадаю що вам треба більши набратися знань, прочитати побільше книжок - тоді все стане зрозуміло... До речі я не агітую купляти азовку та продавати енакіївку (або навпаки), мені взагалі не дуже подобаються спреди. На них можливо заробити тільки вікористовуючи левередж, або спецситуації які бувають досить рідко. Та й досвід ЛТКМ який торгував спреди облігацій з значним левереджем теж досить показовий. Звісно якщо з"явиться ІДЕЯ то дешева і поганенька акція може різко взлетіти, але це означає надіятися. А спекулянт повинен свідомо робити гроші, а не надіятися на чудо. Зазвичай з дешевої рибки - дешева юшка, а чудеса іноді бувають, але ж недаром чудеса називають чудесами. Робіть висновки
-
FX
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 17 вер, 2011 19:25
FX Вы правы коллега. С ТАшной точки зрения играть на сужение спреда это прямая дорога к сливу. Основным постулатом ТА есть - цена учитывает все, основными способом зарабатывать при помощи ТА это становится вдоль тенденции. Играть на сужение спреда можно только с ФА точки зрения, но как правило рынок четко оценивает активы, потому не нужно считать себя умнее рынка, чаще всего это не так))
Простым примером есть пары АйБиЭм и Цыско или Велл Фарго и Банк оф Америка - смысл там становится на сужение? Ноги идеи растут от концепции сравнения активов, проще всего сравнить одинаковые активы в разных местах, когда спред больше чем стоимость транспортировки есть смысл играть на сужение.
-
St/2
-
-
- Подякував: 675 раз.
- Подякували: 1696 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 17 вер, 2011 19:53
mandelbrot написав:Я сам невпевнено почуваюся щодо спреду Азовсталь-Єнакієвка... Тобто по-вашому, з точки зору ФА сильних причин НЕ продавати Азовсталь заради купівлі Єнакіївки немає?
Я укажу место, где опасно. На балансе азовки где-то под 7 ярдов нераспределенки, что равно ее капитализации в моменте. Енакиевка же имеет отрицательный собственный капитал, что чревато допэмиссией (соответственно, резким падением цены на акцию, если ее объявят). Так могут мыслить "виртуозы" в ИК, КУА и т.д. К сожалению, их мнение надо учитывать, т.к. у них больше денег и возможностей, чем у нас - физиков. А теперь к реальности. Это только значится нераспределенка на азовке, по факту там нет лишних живых денег, а значит, это мыльная бульбашка, дутый капитал, в т.ч. и за счет переоценки фонда предприятия. По енакиевке страшилка, до которой Метинвесту дела нет, потому что по факту завод - не банкрот, отрицательный собственный капитал - это тоже дутая бульбашка за счет трансфертного ценообразования и неэффективности предприятия. Именно неэффективность Емзыка - все, что меня настораживает. Допускаю в какой-то момент взрывной рост котировок по нему. Или останов падения за счет отстутствия продавцов по таким низким ценам. Только когда это случится - вот в чем вопрос. Я стоп посоветовал из личного опыта АЛМК-АЗСТ. Потому что рынок иррационален немного дольше, чем наша платежеспособность (наши нервы)
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
|