|
|
![]() Re: Список новобудов ЛьвоваПитання до пана Будівельника .Прокоментуйте якість будівництва новобудов на Сихові компанії Галичартбуд ( матеріали , виконання робіт зимою , високі темпи робіт ) Хотілось почути обєктивну думку фахівця .
![]() 1 Для того щоб щось коментувати , мені потрібно туди їхати і дивитись 2 Є таке поняття - корпоративна етика , тому дати конкретну консультацію по конкретному питанню - допустимо , а обговорювати в засобах масової інформації - не варто.
![]() РіелЗнайшов на одному блозі інформацію про забудовника "Ріел". Стаття називається "«Ріел-груп» - чи не буде це «Львівський еліта-центр»?" (blogs.korrespondent.net/users/blog/petrovyshnia/a59699). В ній вказується, що
, що суперечить статті 4 Закону України «Про інвестиційну діяльність», відповідно до якої та деякі інші факти. Цікавить ваша думка з цього приводу. Оскільки перебуваю зараз у пошуках житла у новобудові. А у них, дійсно, привабливі ціни.
![]() olezha
Дякую за інфо, думаю, дану статтю варто викласти тут повністю Підвищення температури повітря та прихід весни знаменує собою і пожвавлення житлового будівництва. Будівельні компанії активізували свою діяльність на будівельних майданчиках та почали проектувати нові об’єкти для будівництва. Останнім часом весь медіа-простір та інтернет-сайти заполонила реклама львівської будівельної компанії Корпорація «Ріел-Груп», яка пропонує придбати житло вже ну по дуже привабливих цінах. Особливо впадають в очі їхні об’єкти на вул. Лисеницькій та на пл. князя Святослава у м. Львові. Зокрема на вулиці Лисеницькій, в досить таки непоганому районі м. Львова квартири пропонуються по 5900,00 грн., а на пл. Князя Ярослава по 750-850 доларів США. Як для ближнього центру ціна більш ніж приваблива. Тож втриматися від такої цікавої пропозиції на фоні інших забудовників, які пропонують житло по ціні 800-1000 доларів є майже неможливо. Не втримався і я від спокуси стати власником омріяного житла за такими цікавими цінами. Отож мандрую в офіс компанії Ріел, що на Погулянці, 4 в м. Львів. Лише десята ранку, а там вже чимало людей. Щось подібне спостерігалося в компанії «Еліта-Центр», коли вона в Києві продавала житло по цінах явно нижче ринкових. Але як тоді в Києві, так і тепер у Львові це здається нікого не лякає. В черзі прийшлося простояти дві години, так як переді мною вже було декілька людей, двоє чи троє з них таки придбали житло. По працівниках видно, що декілька з них є новими і ще не встигли вивчити роботу. Тож всім керує та заправляє тут пані Ярина. Ввічлива жіночка гарно розказала мені про їхні новобудови та надала консультації щодо придбання житла. Я відповідно попросив договір для ознайомлення. Багато компаній чомусь не дуже охоче надають клієнтам з собою такі документи, а прочитати все в офісі не завжди є час та й зрештою не відразу все можливо проаналізувати. Тож беру я договір для купівлі квартири в будинку, який будується чи точніше лише починає будуватися і йду ретельно його вивчати. Отже Корпорація «РІЕЛ-ГРУП» залучає кошти на будівництво житлового будинку по ПОПЕРЕДНЬОМУ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ. Квартир ще немає і будуть вони лише в 2013 році (за умовами договору). А за кошти залучені за такими договорами фактично споруджується житло. В той же час згідно статті 4 Закону України «Про інвестиційну діяльність» Інвестування та фінансування будівництва об'єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, у тому числі в управління, може здійснюватися виключно через фонди фінансування будівництва, фонди операцій з нерухомістю, інститути спільного інвестування, а також шляхом емісії цільових облігацій підприємств, виконання зобов'язань за якими здійснюється шляхом передачі об'єкта (частини об'єкта) житлового будівництва. Інші способи фінансування будівництва таких об'єктів визначаються виключно законами. Залучення коштів в житлове будівництво на підставі попередніх договорів купівлі-продажу квартир є незаконним. Про це нажаль не знають покупці і продовжують купляти житло по таких ось «сірих» договорах. Отож Корпорація «РІЕЛ-ГРУП» абсолютно незаконно залучає кошти від населення для будівництва житлових будинків. А будинок на площі Князя Святослава, 5, відомий ще й тим, що колись його будувала вже збанкрутіла компанія «Комфортбуд» і відповідно й так і не збудувала. Тепер за це береться Корпорація «РІЕЛ-ГРУП» з дуже привабливими цінами. Але чи буде це збудовано, якщо будівництво ведеться з порушенням чинного законодавства? До речі, на прохання надати дозвільні документи на будівництво мені відмовили, пообіцявши надати їх коли я вже реально буду купляти квартиру!!!. Тобто спочатку купляємо квартиру, а потім нам вже покажуть якісь документи, яких можливо і в природі не існує. До речі питання є і до документів самої компанії Корпорація «Ріел-Груп», яка зареєстрована не у Львові, а в тихому, депресивному райцентрі Львівщини - м. Перемишляни, хоча все будівництво ведеться в Львові. Тож у випадку будь-яких негараздів, зокрема таких як зрив термінів введення в експлуатацію житла, покупцям доведеться шукати правду, їдучи в Перемишляни де за заявленою адресою може нікого не виявитися. Мабуть реєстрація компанії в цьому далекому від Львова містечку зроблена з кількох намірів: і покупцям далеко туди їздити правди шукати у випадку обману, і з місцевими контролюючими органами завжди буде легше домовитися ніж з львівськими. Таке от будівництво веде Корпорація «РІЕЛ-ГРУП» в Львові, яке може стати черговою «Еліта-Центр» вже по-львівськи. Жаль десятків, а то й сотні людей, які мають шанси стати жертвами чергової будівельної афери. Цікаво в цій ситуації куди дивляться правоохоронні органи. Чи вони в нас як завжди будуть реагувати пост-фактум. Цікаво було б почути погляд прокуратури на законність залучення коштів в житлове будівництво Корпорацією «РІЕЛ-ГРУП» всупереч Закону України «Про інвестиційну діяльність». ![]()
А, можливо, ця стаття трохи перебільшує небезпеку. Лиш би сумлінний (але то як "кіт в мішку") забудовник був. Взнавав, наприклад, Мальви Маркет також залучає кошти таким чином - тобто через попередні договори купівлі-продажу. На мою думку, ряд забудовників таким чином уникає посередників у лиці ФФБ і таким чином має можливість трошки зменшити вартість кв.м. Тим більше, на практиці часто ФФБ є афілійованими структурами тих же ж будівельних компаній.
![]() olezha
А знаєти ви що Мальви Маркет будує будинок разом з Beem Будсервіс в якої 2 мегапроблемні обєкти ??? Чи не насторожує це Вас???
![]() Щось чув таке. Але коли я шукав якусь інформацію про будову Мальви Маркет на Сумській, то десь читав (зараз не пригадаю де, можливо і тут), що там лише декілька квартир ВЕЕМ Будсервіс, а решта їх. Та й на сайті skyscrapercity.com видно, що ця будова рухається.
![]() Re: Список новобудов ЛьвоваПрочитайте, як в Києві 2 рази продали одні й ті самі кватрири. Дуже вже нагадує нашу площу Святослава по 750. (звернете увагу на абзац, де агенство нерухомості ні за що не відповідає, а є тільки посередником. Ітеж існує попередній договір купівлі.)
![]() ТКСзнайшов статтю про ще одного цікавого забудовника - ТКС
protruskavets.org.ua/2012/01/03/tks-aferyzm/ він, до речі зараз збирається відновити будівництво в районі вулиць Кн.Ольги/Кобилиці, яке було заморожене на етапі розчищення ділянки. Ще здається навіть котлован не вирили, а вже пропонують там квартири
|
|