таки да, последние 20 лет... правда "живем" слишком громко сказано, многие скорее выживают.
Колись я був маленьким і слухав новини, слухав тих хто "виживає" і мені їх було подитячому шкода але зараз я виріс, і я зрозумів чому вони так живуть.
Вони самі винні що так живуть (доречі як на сході винні так і на заході) подивіться на статистику милідері серед алкоголізму, і ви бажаєте добре жити в той час коли всі і всюди бухають? Це утопія. Для того щоб почати жити треба виключити компютер і почати займатись ділом! Але таяк сьогодні неділо то з понеділка))

не спорю, появилась 20 лет назад. проблема в том, что рускоговорящему человеку прожившему большую часть жизни в этой республике, который пытаеться заработать на квартвлату и на еду просто некогда учить мову. просто нет времени, нет мотивации. да и те условия жизни которые создают наши депутаты, наш приемьер и президент больше распологают к появлению ненависти к стране и к ее языку.
+ очень многие причисляют себя к говорящим на укр.языке, а говорят на суржике, при этом не знают других языков(ни русского, ни украинского, ни англ и т.д.).
А навіщо її спеціально вчити? Дивіться фільми з укр перекладом, відвідуйте укр інтернет ресурси, дивіться українські новини, старайтесь розмовляти українською мовою і вона сама відкладеться у вашій голові.

Всі ваші відмазки про час і мотивацію... це просто відмазки як казав зтось із росіян "бачу ціль не бачу перешкод"

это вы скажите тому поколению которое украину из руин подымало, тем кто в украине заводы и города строил, тем благодаря кому укрина еще не развалилась.
надеюсь не нужно обьяснять, то что сейчас украина "проедает" наследство, которое ей досталось 20 лет назад?
Я мав на увазі що ті хто кричить Україні другу російську державну Бог їм в поміч вони розколюють Україну їм не місце тут без них всім буде краще.
Таких людей які колись відбудовували Україну після війни дуже мало лишилось і тих хто кричить за "Русский мир" теж все менше і менше. Впринципі років через 5 а може й десять вже навіть не будуть святкувати день перемоги як велике свято, просто комуністи власними силами принесуть квіти до потрібних памятників і все ну може ще президент скаже два слова...
Нарахунок заводів я вам відкрию один секрет величезна частина тих заводів що вони побудували порізали нак метал (Як ви писали "це модно")

Доречі зараз теж будуються заводи і фабрики звичайно мало які зних належать українцеві але яка різниця на чиєму заводі працювати? Так чи інакше податки вони платять в держ бюджет України.

рескоязычные, как правило жертвами себя не строят, это украиноговорящие по-жизни чем то ущемлены, аки негры в америке. нехватает мозгов чего то добиться - расизм.
Погодьтесь зі мною що це проблема не тільки україномовних але й тих людей які розмовляють на російській мові. Впринципі україномовні мають право обурюватись аджеж вони живуть на СВОоїй БОгом ДАній землі, а всі інші румуни, поляки, росіяни, білоруси чи молдавани повині поважати культуру і мову держави в якій живуть! Не варто про це забувати

слова не мальчика, но мужа. но можно было б еще слово "козлы" добавить, для пущего эфекта... вы часом не председатель, разворовывающий то, что от колхоза осталось? сейчас модно стало говроить на мове с экрана зомбоящика, жить в огромном доме, ездить на хорошем автомобиле, землю воровать, завод построенный попередниками на металолом попилить или просто бюджет страны\города\села дерибанить...
смею заметить, что очень многие отсюда таки уезжают и даже не из-за языковой проблемы, корупция и гнилое общество заставляют уезжать.
не боитесь что на смену уехавшим, приедут к примеру китайцы и тогда посмотрим, кто какой язык учить начнет...

Я не зколгоспу. Дмаю ви знаєте хто є "модним". То чомуж ви за таких му*** голосували?
Які дозволили такий бардак в державі... і далі дозволяють.?
Мовна проблема... повірте мені менше 5% населення України турбує ця проблема. Це все політика а такі як ви і я купуємось. І повірте мені як би ця проблема турбувала більше людей то в Україні була б громадянська війна.
Нарахунок емігрантів можу написати що не варто їх в чомусь звинувачувати вони просто хочуть нормально жити і все. Їх вже задовбав цей бардак.
Що тут китайці будуть робити в нас на Заході купа безробітних і то коли й вони заінчаться то є така штука як автоматизоване виробництво (Промислові роботи) В розвинених країнах їх масово використовують (особливо японці) ну а в нас тільки пробують. Поцікавтесь цим питання в гуглі і ви зрозумієте що людство чекає прекрасне майбутнє.