Froman
Выкладываю образец жалобы. Советую - после отправки письма с просьбой указать сроки выплаты, сразу писать жалобу.
Голові Правління
ПрАТ «Європейський страховий альянс»
Воронянській Марині Вікторівні
01004, м. Київ, вул. Басейна, 7-в
Скаржник: Іванова Іванка Іванівна
49000, м. Дніпропетровськ, вул. Іванова, буд. 5, кв 5
Тел.
Страхова справа №ХХХХХХХХХХХХХХ
Лист
--Что произошло по сути, что отвечала страховая с указанием дат и сроков--
Я Іванова Іванка Іванівна керуючи автомобілем ХХХ-ХХХ на законних підставах (Свідоцтво про державну реєстрацію № ХХХ) потрапла в ДТП з вини клієнта СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» по ОСЦПВВНТЗ. ДТП сталося в м. Київ хх.хх.ххххр. Провина клієнта ХХХ ХХХ ХХХ СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» поліс №ХХХ доведена у суді.
ХХ.ХХ.ХХХХ Я заявила...., на що відповіли...
ХХ.ХХ.ХХХХ Я листувала....., на що відповіли...
ХХ.ХХ.ХХХХ Відповіли.... пообіцяв в строк...
-- и т.д. --
Але станом на хх.хх.ххх р. виплата так і не була зроблена.
Такими діями страхова компанія порушує чинне законодавство України, а саме:
• відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», виплата страхового відшкодування здійснюється протягом одного місяця з дня отримання страховиком визначених у статті 35 цього Закону документів;
• відповідно до ч. 1 ст. 22. Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», страховик відповідно до лімітів власної відповідальності, відшкодовує у встановленому цим Законом порядку оцінену шкоду, яка була заподіяна у результаті дорожньо-транспортної пригоди життю, здоров'ю, майну третьої особи;
• відповідно до ч. 2 ст. 36 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», протягом трьох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення страховик зобов'язаний направити заявнику письмове повідомлення щодо прийнятого рішення.
Враховуючи вищевикладене, прошу надати письмову відповідь на мою заяву про настання страхового випадку і терміново вжити заходи для виплати страхового відшкодування у термін до хх.хх.хххх р. на мій поточний рахунок (згідно реквізитів вказаних в Заяві про виплату страхового відшкодування).
Якщо на дату хх.хх.хххх року належна мені виплата не буде здійснена, я того ж дня буду змушена звернутись із письмовою скаргою до МТСБУ (разом з додаванням цього листа). Моя скарга буде обумовлена неправомірним затягуванням строків виплат відшкодування за полісом та Законом «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», буде містити прохання застосувати до вашої компанії штрафні санкції та позбавити ліценції на цей вид страхування! Також буде надіслана скарга до Комісії по захисту справ споживачів.
Так само буде подана позовна заява до суду з вимогою стягнення в примусовому порядку не виплаченого страхового відшкодування з урахуванням пені з розрахунку подвійної облікової ставки Національного банку України, яка діє у період, за який нараховується пеня (згідно до ч. 2 ст. 37 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»).
Дата, Підпис.
Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання
у сфері ринків фінансових послуг
01001, м. Київ-1, вул. Б. Грінченка, 3
Копія:Голові Моторного (транспортного)
страхового бюро України
03150, м. Київ, вул. Горького, 51
Копія: Голові Київського обласного
управління по захисту прав споживача
01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 6
тел: 279-92-62, 279-08-85
Копія: Заміснику генерального прокурора - прокурору міста Київа
03150 м. Київ, вул. Предславинская,45/9
Мельнику Анатолію Івановичу
тел: 524-82-58, 524-82-62
Копія: Голові Правління
ПрАТ «Європейський страховий альянс»
Воронянській Марині Вікторівні
01004, м. Київ, вул. Басейна, 7-в
Скаржник: Іванова Іванка Іванівна
49000, м. Дніпропетровськ, вул. Іванова, буд. 5, кв 5
Тел.
Страхова справа №ХХХХХХХХХХХХХХ
Скарга
про порушення Страховиком законодавства про страхову діяльність та умов Договору страхування
--Что произошло по сути, что отвечала страховая с указанием дат и сроков--
Я Іванова Іванка Іванівна керуючи автомобілем ХХХ-ХХХ на законних підставах (Свідоцтво про державну реєстрацію № ХХХ) потрапла в ДТП з вини клієнта СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» по ОСЦПВВНТЗ. ДТП сталося в м. Київ хх.хх.ххххр. Провина клієнта ХХХ ХХХ ХХХ СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» поліс №ХХХ доведена у суді.
ХХ.ХХ.ХХХХ Я заявила...., на що відповіли...
ХХ.ХХ.ХХХХ Я листувала....., на що відповіли...
ХХ.ХХ.ХХХХ Відповіли.... пообіцяв в строк...
и т.д.
ПРОШУ:
1. В межах своїх прав та обов’язків провести перевірку в частині дотримання страхового законодавства СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» щодо затримки у виплаті мені страхового відшкодування .
2. При виявлені факту порушення страховиком законодавства та умов договору застосувати відповідні заходи впливу для відновлення моїх порушених прав.
3. Про розгляд заяви повідомити заявника (мене) в строки та терміни, що передбачені чинним законодавством.
Додатки:
1.Копія листа до СК ПрАТ «Європейський страховий альянс»
2.Копія листа СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» від хх.хх.ххх до ...
3.Копія листа до СК ПрАТ «Європейський страховий альянс» від 17.08.2011