|
Рада під бійки не схвалила новий скандальний закон про - мов |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:16
tolyan написав:Клавдий Шифер А з чого Ви взяли що українська гірша російської? ....
А где я такое писал? И почему Вы позволяете себе приписывать мне то, чего я не писал? tolyan написав:Клавдий Шифер ... Невже Вам недостатньо української мови щоб отримати освіту? Можливо питання не в мовах а в сірій речовині?
Я позволю себе проигнорировать Ваше хамство. А по сути вопроса хочу сказать следующее: я буду до конца выступать за то, чтобы Вы и Ваши дети имели возможность получить образование всех уровней в государстве "Украина" на Вашем родном украинском (я ведь не ошибся?) языке. Бесплатно и по максимальному количеству специальностей. Также я буду бороться за такие же возможности для русских, венгерских, болгарских и других моих соотечественников. Максимальная свобода, максимальный ОСОЗНАННЫЙ выбор.
-
Клавдий Шифер
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 156 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:17
comcor написав:В таком случае, не кажется ли вам логичным, что русскоязычные граждане Украины, зная только русский язык, тоже имеют право спокойно жить в любом регионе, получать при желании образование, услуги гос. учреждений и коммерческих фирм на русском языке.
Логічим мені здається або одна державна - держава в принципі моноетнічна(як у тій же Польщі, Франції...) або для ВСІХ. Особливо кримських татар які(чисто особиста думка) мають право на принаймі регіональну мову більше ніж усі інші, бо живуть на своїй землі не маючи власної держави. Чому тільки для русскіх? Якщо вводити іншу державну - то, наскільки мені відомо, в багатомовних державах держслужбовці та інші мають знати УСІ мови. Принаймі в регіонах. І не тільки вони - Ви пишете що росіянин має право отримати послуги приватних фірм російською. Хтось це має забезпечити, так? Тобто приватний підприємець має знати і російську мову, обов'язково. Точніше витрачати гроші на переклад. Інакше посодют(див. розборки з Інтертелекомом). А на мою думку україномовний громадянин не зобов'язаний вчити російську, тільки як сам захоче. Інакше що то за Україна? УССР...
-
chipmunk
-
-
- Подякував: 576 раз.
- Подякували: 590 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:19
Alexey_M написав: Клавдий Шифер написав:Видимо. Иначе Вы бы не писали очевидные глупости, бахвалясь отсутствием слабоумия. Ошибаться не позорно, позорно упорствовать в заблуждениях. Всё в Ваших руках.
Глупо кого-то в чем-то убеждать в сети. Вы с этим согласны?
Нет, не согласен. Возможно - малоперспективно, но не глупо. "Лупайте сю скалу" - помните?
-
Клавдий Шифер
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 156 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:20
AlexeyK77 Так, значить питання витікає з площини дитячих садків в площуну другої державної. А друга державна, як відомо, цікавить лише ПР перед черговими виборами. Більшість населення вважає укрїнську мову рідною та не підтримує цієї ідеї.
-
tolyan
-
-
- Подякував: 10 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:27
Посмотрите - даже в вузах нет преподавателей, владеющих украинским языком.
Их заставляют читать лекции по-украински, но почти все они с большущим трудом подбирают слова, и нередко невпопад, с жутчайшим акцентом.
Где же тогда набрать украино-говорящих воспитателей? Или идея в том, чтобы детей уже с садика приучать к лицемерию и прививать бескультурье?
-
STEREO.org.ua
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:27
Клавдий Шифер написав:Нет, не согласен. Возможно - малоперспективно, но не глупо. "Лупайте сю скалу" - помните?
Ну видать настрочить 1438 комментариев это нужное дело, на благо общества стараетесь? To each his own, как говорится. Я лучше языками займусь, нежели подобной софистикой, вроде "государство - организация общества, а не само общество, и у нее (организации) языка нет..."
-
Alexey_M
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 102 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:36
tolyan пока не проводили референдум, говорить, о том что кто-то там чего-то не желает и расписываться за других нельзя. В любом случае, даже 10процентов использования языка это уже очень много, что-бы говорить о его статусе в различных областях. Но так как тема политизирована, то ничего этого не будет. Для меня ясно одно - чиновники не дают людям жить свободно, мешают жить во всех областях, даже указывают на каком языке говорить.
-
AlexeyK77
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:40
Клавдий Шифер написав: tolyan написав:Клавдий Шифер А з чого Ви взяли що українська гірша російської? ....
А где я такое писал? И почему Вы позволяете себе приписывать мне то, чего я не писал? tolyan написав:Клавдий Шифер ... Невже Вам недостатньо української мови щоб отримати освіту? Можливо питання не в мовах а в сірій речовині?
Я позволю себе проигнорировать Ваше хамство. А по сути вопроса хочу сказать следующее: я буду до конца выступать за то, чтобы Вы и Ваши дети имели возможность получить образование всех уровней в государстве "Украина" на Вашем родном украинском (я ведь не ошибся?) языке. Бесплатно и по максимальному количеству специальностей. Также я буду бороться за такие же возможности для русских, венгерских, болгарских и других моих соотечественников. Максимальная свобода, максимальный ОСОЗНАННЫЙ выбор.
"В рамках предложенной логики автомобиль нужно выбирать не по цене, надёжности и назначению, а по цвету  " - Ваші слова??? Виходить що укр.мові не притаманні такі властивості як рос.? І я не проти того щоб Ви отримували освіту тією мовою яка Вам рідна. Але питання в тому як Ви та Ваші діти будуть себе реалізовувати в країні де всі навчалися іншою мовою? І як мої діти будуть комунікувати з Вашими якщо вони отримували освіту на різних мовах? Це викликатиме як мінімум незручності.
-
tolyan
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:41
AlexeyK77Для меня ясно одно - чиновники не дают людям жить свободно, мешают жить во всех областях, даже указывают на каком языке говорить. Это не соответствует действительности. Никто и никогда в этом государстве никому не указывал и не указывает, на каком языке говорить.
-
artist_007
-
-
- Подякував: 9 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 лис, 2012 22:49
AlexeyK77 Я не за кого не розписуюсь. Погугліть дане питання.
-
tolyan
-
-
-
-
Профіль
-
-
|