Oven написав:это 100% проплаченная застройщиком статья, это даже не косвенная реклама, это даже не прямая реклама - это чистый загон - срочно покупайте, дорожает каждую неделю! Я давно заметил, что у вас к Питеру не адекватное отношение (в прочем как и ко всему остальному тоже), недвига у них должна быть "в 3, 4 в 5 раз дороже киевской", а она дороже не более чем в двое. Статья - заказуха, есть колебание цены - не более того. Ипотека причем? Там и слова о ней нет. /quote] Овен, вы крайне невнимательны. Вы весь свой бизнес так ведете ????? Я недаром писал, что вы не похожи на успешного бизнесмена)))) Или у всех обвалишек проблемы с зрением???? Вот цитата из той статьи, четвертая строчка: "Павел, за счет чего цены на жилье так сильно выросли? - На это повлияли сразу несколько факторов. Во-первых, рост спроса, который провоцируется нехваткой качественного жилья в черте города. А во-вторых, цены растут из-за повышения строительной готовности объектов и увеличения выдачи ипотечных кредитов населению." Поэтому я недаром писал: если в Киеве проценты по ипотеке опустятся до приемлемого уровня и ее удастся запустить на уровне 2003-2004 годов - цены на КРЖН начнут расти.
Выдавать свои желания за действительность это все, что вам осталось? Нашли статью о недвиге Питера, и мечтаете как "будет расти"? "В Питере работает ипотечное кредитование на РЖН!" это написал Франт, а вот, что сказал застройщик: "увеличения выдачи ипотечных кредитов". Где абсолютные цифры? Он создает видимость "оживления" понятно, это его хлеб. Пучть кинет пару фраз, сколько выдали за последние 5 лет - скажет? Конечно нет, ипотека в РФ лежит так же как и у нас. "я недаром писал..." - даром. Это просто мечты - укажите "до приемлемого уровня" - какого уровня? С 30% до 20% - это у вас "приемлемый уровень"? Пишу в сотый раз - ипотеки в ближайшие годы не будет. Роста цен на недвижимость - не будет. Только вниз.
Интересную историю прочитал на строим дом - человек выставил на продажу 1к за 55 килобаксов в новом доме,http://www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=2053142&postcount=1
Надумали передвигать жилье в городе поближе к даче))) Вот и актив на левом берегу будем продавать. Есть однокомнатная в кирпичном доме 2006г, 13 этаж, двустороння, очень теплая-разводка сверху. Лоджия глубокая из комнаты, 3 м кв, застеклена, коридор 1,7 шириной, на всю длину(4,40м) шкафы-позволяет в комнату не тянуть вещи, кухня светлая, квадратная, ванная большая, туалет тоже. Остается все, технику купили только мес 3 назад-стиралку, холодильник, микроволновку. Консьерж, 2 лифта, ремонт в подъезде, понятное дело лес, озеро, магазины, садики - все в шаговой доступности. Фотки не особо удачные, фотик подвел-сел, пришлось на телефон) В общем, плавно выставляю. Мелких через год-два надо будет в киевскую школу переводить, зимой из Василькова возить сложно, надо будет зимние квартиры организовывать на теремках)
дальше, что? Вы признали, что: "за последние годы... цены не неликвид... медленно сползают...", пусть цены "бегут на месте" - дальше, что? Предлагаю варианты, для тех у кого знаний не хватает и даже с фантазией проблема: 1. украинцы станут зарабатывать в среднем по $2000 в месяц и это стимулирует спрос. 2. украинцы станут зарабатывать в среднем по $1000 в месяц и получат ипотеку под 5-7% годовых. 3. киевские квартиры будут признаны всемирным эталоном качества, расположения и уровня жизни и войдут в ТОП лучших предложений по недвижимости. Предложите, что-то своё. Вы в состоянии выдавить из себя хоть одну стоящую мысль?
zahar_ написав:budivelnik тут топик про КРЖН. У Вас список киевских застройщиков есть?
1 В мене не має 2 При цьому я вважаю що якщо у Львові є 36 організацій будують менше площ ніж в Києві один КГС , то це говорить про те що і в Києві є 36 організацій які так само як і Львівські будують 150 000 м2 в рік 3 Виходячи з п2 , я вважаю що будівництвом багатоповерхівок в Києві займається як мінімум 100 окремих будівельних управлінь ( це без врахування тих які входять в холдинг КГС)
Не будують - а вводят в эксплуатацию по статЫстЫке. Причём 340 тыс. это частные дома. А в многоэтажных 20-30% ещё от "попиредники"
Відразу видно що журналіст ( якщо він поганий і пробує розбиратись у всьому не вникаючи в деталі)ніколи не зможе комусь ( в данному випадку читачам) толково щось пояснити. Приходиться пояснювати мені 1 Практично всі ( думаю що більше ніж 80% багатоповерхівок) які здаються в цьому і наступному році - починали будуватись до кризи 2 На відміну від хапаючих поверхово - мої повідомлення потрібно читати уважно і вдумуючись у прочитане. Я ж ясно описав , що мінімум 100 організацій будують виключно багатоповерхівки. 3 Якщо враховувати ще й тих хто будує приватні будинки (1-2 квартирні) , то мені як будівельнику ясно , що кількість організацій які будують тілько малоквартирні сягає до 700 ( з середньосписочним складом в 20 працівників) Приблизний розрахунок 700 х 20 людей х 2 м2 на працівника в місяць х 12 місяців = 340 000 м2 Правда при цьому хотів би що всі зрозуміли слідуюче а - ті що будують малоквартирні будинки - не мають можливостей(ресурсів-навиків) для будівництва від 5 поверхів і вище б - ті хто будують багатоповерхівки , не мають необхідного набору малої механізації (крани(автомобільні або малотонажні піонери)-бетономішалки і так далі) щоб ефективно будувати малі обєкти + так як технагляд і нормативи при будівництві багатоповерхівок - вищі , а збивати руку ( працювати менш відповідально ніж звик) ніхто не буде , то будівництво малих обєктів з допомогою наприклад КГС буде на 20-40% дорожчим ніж маленькою , спеціально заточеною під це організацією
zahar_ написав:Вот Вы "збудували" в 2012 а ввели введёте в эксплуатацию, к примеру, в 2014. Можно ли говорить что будивельнык "збудував будинок" в 2014?
Якщо стосовно мене одного - то не можна Якщо стосовно галузі - то можна Адже за 1 статистичний рік (з 01-01 по 31-12) - практично ніхто збудувати і здати обєкт в експлуатацію - не в стані Таким чином , в середньому за якийсь період кількість збудованого за рік = кількості зданого за рік Для києва це приблизно 1 млн м2 в рік ( на протязі вже років з 20)
budivelnik написав: Я вже почав підготовчі роботи по запуску будівництва третьої черги
неужта распродался? иль просто деньги жены некуда пристроить? чё, банкам не доверяет?))
1 В мене принципово не має депозитів в банках 2 Не має по тій простій причині , що а - активне виробництво завжди приносить більший прибуток ніж пасивне банківське депо ( саме це і пояснює наявність депозитів-кредитів , адже кредити нормальні люди беруть не для споживання , а для розширення виробництва ) а хто буде брати кредит у випадку коли заробляє менше ніж повинен по ньому сплатити б - для мене будівництво це засіб збереження вже заробленого ( в першу чергу) а вже потім засіб додаткового заробітку в - при депозиті людина передає у користування все в надії що заробить , я не настільки бідний щоб ганятись за 10% річних ризукуючи 100% заробленого 3 Другу чергу розпродав на 60 % ( але враховуючи продажі в кредит і те що обєкт не зданий в експлуатацію ) отримав тільки 40% , чого не достатньо для повноцінного запуску 3 черги , тому й написав розпочав підготовчі роботи.....
zahar_ написав:Не будують - а вводят в эксплуатацию по статЫстЫке. Причём 340 тыс. это частные дома. А в многоэтажных 20-30% ещё от "попиредники"
Відразу видно що журналіст ( якщо він поганий і пробує розбиратись у всьому не вникаючи в деталі)ніколи не зможе комусь ( в данному випадку читачам) толково щось пояснити. Приходиться пояснювати мені 1 Практично всі ( думаю що більше ніж 80% багатоповерхівок) які здаються в цьому і наступному році - починали будуватись до кризи
Снова Вы со своим "думаю" и голословными теориями.
В совершенно не владеете ситуацией по Киеву.
Какие - "думаю що більше ніж 80% багатоповерхівок) які здаються в цьому і наступному році - починали будуватись до кризи"?
Тут в Киеве СТРОЯТСЯ дома (от фундамента до заселения если всё идёт по графику (учитывая 2-3 месяца просрочки) 1.5-2 года).
Вот возьмём к примеру дом на Чавдар 14, где у УЭ "родственик" купил квартиру за 110 килобаксов.
Так что не надо ля-ля что плановые строящиеся дома в Киеве в массе своей -"починали будуватись до кризи".
И уже много раз Вам подчёркивал что под понятием СТРОЯТСЯ надо учитывать такие дома а не догострои которые по пАчпорту ввелсь в эксплуатацию в 2012 но которые действительно начали строится в 2006-2008.
zahar_ написав:Так что не надо ля-ля что плановые строящиеся дома в Киеве в массе своей -"починали будуватись до кризи".
1 Я ж не даремно написав 80% , і це зайвий раз показало , що будівельник - розумний , а кервник відділу інтернет-розповсюдження - поганий журналіст Для гуманітаріїв не знайомих з основами математики 80 % від 400 багатоповерхових обєктів - це 320 в абсолютному виразі Тому щоб спробувати в звичному режимі дулі тикати чи ще в чомусь там звинувачувати , потрібно показати що більше ніж у 20% ( 80 обєктів) будівництво почалось після 2008 року 2 Фотографія з закінченим фундаментом і початком наземного будівництва - від початку будівництва ( тобто від моменту отримання дозволу на проведення будівельних робіт) - спокійно може знаходитись на 1.5 річній відстані.
Так що вчись гуманітарій , поки в мене є бажання час витрачати....
ПС Кроки які входять в термін будівництво 1 Покупка(оренда )землі 2 Проектування ( елементарно до 0.5 року) з отриманням техумов 3 Проведення ексепртизи проекту - 0.5-1 місяць ( якщо все схоплено) 4 Підготовка будівельного майданчику - від місяця ( в залежності де він знаходиться) 5 Земельні роботи ( вивезення рослинного шару), котлован ,палі - якщо не має дощів до 0.5 року 6 Фундамент котловану , інженерна частина , перекриття підвалу(воно ж підлога першого поверху) до 0.5 року
Таким чином , для того щоб дійти до стадії на фото - елементарно може не вистарчити і 20 місяців.
Потім будівництво самої коробки - поверх місяць і до року на оздоблення-утеплення-підключення комунікацій-здачу в експлуатацію.
zahar_ написав:Так что не надо ля-ля что плановые строящиеся дома в Киеве в массе своей -"починали будуватись до кризи".
1 Я ж не даремно написав 80% , і це зайвий раз показало , що будівельник - розумний , а кервник відділу інтернет-розповсюдження - поганий журналіст Для гуманітаріїв не знайомих з основами математики 80 % від 400 багатоповерхових обєктів - це 320 в абсолютному виразі Тому щоб спробувати в звичному режимі дулі тикати чи ще в чомусь там звинувачувати , потрібно показати що більше ніж у 20% ( 80 обєктів) будівництво почалось після 2008 року Тому щоб спробувати в звичному режимі дулі тикати чи ще в чомусь там звинувачувати , потрібно показати що більше ніж у 20% ( 80 обєктів) будівництво почалось після 2008 року 2 Фотографія з закінченим фундаментом і початком наземного будівництва - від початку будівництва ( тобто від моменту отримання дозволу на проведення будівельних робіт) - спокійно може знаходитись на 1.5 річній відстані.
Математический Вы наш - а почему 400? А почему не 1000?
Вам для общего развития - В Киеве в в 2011 и 2012 вводили в эксплуатацию может 55-70 домов в год?
И про - "спокійно може знаходитись на 1.5 річній відстані.". А почему не 2.5 года? или 0.5-1 год?
zahar_ написав:И уже много раз Вам подчёркивал что под понятием СТРОЯТСЯ надо учитывать такие дома а не догострои которые по пАчпорту ввелсь в эксплуатацию в 2012 но которые действительно начали строится в 2006-2008.
Ви можете підкреслювати що хочете і де хочете - але при цьому собі а не мені. А для повнішого розуміння не потрібності Ваших підкреслень - ознайомтесь з табличкою введення в експлуатацію і поясніть чому що в час розквіту (буму)(2001-2008) , що під час обвалу (2009), що під час стагнації(2010-2012) обєми введення - практично однакові
Отже хоч зараз може зрозумієте що кількість збудованого залежить в основному від двох речей а - технологічних можливостей б - грошей отриманих в попередніх періодах При чому у випадку не використання на повну силу ( відсутність надходження коштів) технологчних можливостей в попередні періоди - не дає можливості перенести їх на майбутнє.