|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 07 тра, 2013 23:01
Greenchik написав:Не 200 конечно, но на 400 на состояние "после строителей" можно выйти. Причем, плюс тут в том, что "руки" строителям можно "вправить" на этапе строительства, что может значительно уменьшить дальнейшие расходы
Поясніть мені - як Ви будете вправляти руки , якщо самі не знаєте ні технологічних тонкощів ні не маєте досвіду роботи в цій галузі. По яким критеріям будете вправляти ? По геометричним розмірам ? Так якщо Ви спробуєте стінку з точністю в +/- 5 мм збудувати - то виженете першу бригаду і другу вже не знайдете , а якщо й знайдете то ціна м3 кладки для такої точності -Вам зашкалить по саме нікуди, а я в той самий час трьома разгільдяями вижену стінку в +/- 50 мм і потім її поштукатурю Кінцевий продукт буде однакової якості Тільки в мене в рази дешевше вийде. Те саме можна сказати про половину роботи дурневі не показують Ви спочатку будуєте стіну , потім штукатурете , потім бєте штраби під отвори , потім знов штукатурите. В мене це вийде в один захід(процес) Якщо візьмите такого як я , то даром я працювати не буду Спробуєте самі - переплатите працівникам які будуть виконувати Ваші не завжди вірні вказівки. Тому Якщо будувати - як хобі у вільний від робити час замість пиятики - це ясно що в плюс Якщо хірург/банкір/шофер і так далі спробують виступити в ролі будівельників - то на своєму основному місці праці втратять більше ніж зароблять на будівництві
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 07 тра, 2013 23:09
roman tr. написав: Greenchik написав:Не 200 конечно, но на 400 на состояние "после строителей" можно выйти. Причем, плюс тут в том, что "руки" строителям можно "вправить" на этапе строительства, что может значительно уменьшить дальнейшие расходы 
400 после строителей, плюс ремонт 150, минус пару лет спокойной жизни.
А вы хотите хотите "и яблочко сьесть, и..."?  Зато потом никаких вонючих мусорников, ебл@нских жеков, маразматических соседей с вечнодырявой сантехникой и прочими прелестями "совместного" проживания... Хотя... У частного дома, как и у медали...
-
Greenchik
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 48 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 07 тра, 2013 23:21
budivelnik написав: Greenchik написав:Не 200 конечно, но на 400 на состояние "после строителей" можно выйти. Причем, плюс тут в том, что "руки" строителям можно "вправить" на этапе строительства, что может значительно уменьшить дальнейшие расходы
Поясніть мені - як Ви будете вправляти руки , якщо самі не знаєте ні технологічних тонкощів ні не маєте досвіду роботи в цій галузі. По яким критеріям будете вправляти ? По геометричним розмірам ? Так якщо Ви спробуєте стінку з точністю в +/- 5 мм збудувати - то виженете першу бригаду і другу вже не знайдете , а якщо й знайдете то ціна м3 кладки для такої точності -Вам зашкалить по саме нікуди, а я в той самий час трьома разгільдяями вижену стінку в +/- 50 мм і потім її поштукатурю Кінцевий продукт буде однакової якості Тільки в мене в рази дешевше вийде. Те саме можна сказати про половину роботи дурневі не показують Ви спочатку будуєте стіну , потім штукатурете , потім бєте штраби під отвори , потім знов штукатурите. В мене це вийде в один захід(процес) Якщо візьмите такого як я , то даром я працювати не буду Спробуєте самі - переплатите працівникам які будуть виконувати Ваші не завжди вірні вказівки. Тому Якщо будувати - як хобі у вільний від робити час замість пиятики - це ясно що в плюс Якщо хірург/банкір/шофер і так далі спробують виступити в ролі будівельників - то на своєму основному місці праці втратять більше ніж зароблять на будівництві
Почему вы решили, что я чего-то не знаю? Я об этом писал? Это первое... Насчет "критериев"... Есть снипы, в которых допустимые отклонения прописаны. Не соблюдены - переделывай за свой счет или "гуляй Вася без денег". Людей "с руками" найти не просто (и стоит их работа дороже), тут я с вами согласен, гораздо проще дать работу рагулям, а потом "подмарафетить" пятью сантиметрами штукатурки... за счет покупателя... ЗЫ: почитайте ветку "зеленого острова" на риалт.юа... Там люди охреневают - почему стенка даже на фото завалена сантиметров на пять-десять... Потому-что дом класса "эконом"... Всего 1700-1900 за кв.м.
-
Greenchik
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 07 тра, 2013 23:30
Greenchik написав:гораздо проще дать работу рагулям, а потом "подмарафетить" пятью сантиметрами штукатурки... за счет покупателя...
Я особисто вважаю рагулем людину яка думає що з допомогою книжки можна все вивчити. Поясніть мені Навіщо тоді роками вчитись в інституті Під час роботи проходити карєрний відбір І після цього відбору , враховуючи що щороку інститути випускають пару тисяч інженерів будівельників - дійти до того що не більше 1000 осіб в стані ( по своїм професійним навикам) керувати будівництвом багатоповерхівки. Тобто відбір 1 до 100 - а у Вас почитав книжечку і ти вже майстер. Тому Перше - не називайте нікого рагулями і самі рагулем виглядати не будете Друге - навіть в такій простій галузі як продавець продуктів харчування . різні люди на одній і тій самій точці з однаковим асортиментом дають різний кінцевий результат ( деколи в рази різниці) Висновок Будівництво навіть приватного будинку , має однакову складність з будьяким бізнесом який в рік обертає 0,5-2 млн грн і від цього отримує 0,1-0,5 млн грн прибутку. Якщо керуєте таким бізнесом - то технологічні проблеми Вам будуть заважати , але організаційні Ви вже в стані усвідомити. Якщо продаєте насіння на базарі . або мрієте що завтра помре бабка і залишить Вам мільон спадку - то починати раджу не з будівництва будинку для себе . а хоча б з будівництва сарайчика для худоби ( та хоч мовчати буде і не назве Вас рагулем у випадку програшу)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 08 тра, 2013 00:11
budivelnik написав: Greenchik написав:гораздо проще дать работу рагулям, а потом "подмарафетить" пятью сантиметрами штукатурки... за счет покупателя...
budivelnik написав:Я особисто вважаю рагулем людину яка думає що з допомогою книжки можна все вивчити.
Рагуль - це людина, яка після того, як прочитала книжку нічого не зрозуміла. budivelnik написав:Поясніть мені Навіщо тоді роками вчитись в інституті Під час роботи проходити карєрний відбір І після цього відбору , враховуючи що щороку інститути випускають пару тисяч інженерів будівельників - дійти до того що не більше 1000 осіб в стані ( по своїм професійним навикам) керувати будівництвом багатоповерхівки. Тобто відбір 1 до 100 - а у Вас почитав книжечку і ти вже майстер.
Освіта у тих навчальних закладах, які ми маємо на наш час, на мій погляд, не дає нічого, крім вміння вчитися (для тих, хто здЬОбен). Наприклад, мій колега, якій є досить освіченим вахівцем в галузі IT, за освітою - біолог  budivelnik написав:Тому Перше - не називайте нікого рагулями і самі рагулем виглядати не будете Друге - навіть в такій простій галузі як продавець продуктів харчування . різні люди на одній і тій самій точці з однаковим асортиментом дають різний кінцевий результат ( деколи в рази різниці)
Тому, перше - не давайте мені вказівок, ви - мені а ні вчитель, а ні буд-який авторитет. По-друге - рагуль - це людина, яка свою роботу робить "рагульно" - криво. Тобто руки з ж..пи... budivelnik написав:Висновок Будівництво навіть приватного будинку , має однакову складність з будьяким бізнесом який в рік обертає 0,5-2 млн грн і від цього отримує 0,1-0,5 млн грн прибутку. Якщо керуєте таким бізнесом - то технологічні проблеми Вам будуть заважати , але організаційні Ви вже в стані усвідомити. Якщо продаєте насіння на базарі . або мрієте що завтра помре бабка і залишить Вам мільон спадку - то починати раджу не з будівництва будинку для себе . а хоча б з будівництва сарайчика для худоби ( та хоч мовчати буде і не назве Вас рагулем у випадку програшу)
-
Greenchik
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 тра, 2013 08:29
Greenchik написав:Зато потом никаких вонючих мусорников, ебл@нских жеков, маразматических соседей с вечнодырявой сантехникой и прочими прелестями "совместного" проживания... Хотя... У частного дома, как и у медали...
зато есть хреновые дороги, пробки, ужасная инфраструктура, пропадающая электроенергия, соседи, жгущие листья или удобряющие огород навозом, зимой нерасчищенные дороги и прочие прелести. дом хорошо, но только на весну-лето. да и в нормальных многоквартирных домах нет проблем с мусорниками, жеками и маразматичными бабулями с дырявой сантехникой.
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 08 тра, 2013 08:52
roman tr. написав: Greenchik написав:Зато потом никаких вонючих мусорников, ебл@нских жеков, маразматических соседей с вечнодырявой сантехникой и прочими прелестями "совместного" проживания... Хотя... У частного дома, как и у медали...
зато есть хреновые дороги, пробки, ужасная инфраструктура, пропадающая электроенергия, соседи, жгущие листья или удобряющие огород навозом, зимой нерасчищенные дороги и прочие прелести. дом хорошо, но только на весну-лето. да и в нормальных многоквартирных домах нет проблем с мусорниками, жеками и маразматичными бабулями с дырявой сантехникой.
Роман, так это ж все надо прочувствовать на своей шкуре. Хотя бы к приятелю на шашлыки съездить в пригородный дом и там застрять на дороге)))) Первый раз - на джипе (земля обвалилась под колесом - ручей промоину сделал), второй раз - на легковушке среди песка завязнуть))). Большинство публики здесь - теоретики, которые идеализируют отдельный дом. У меня одноклассник в одном из областных центров планирует продать свое творение в 350 м2 и купить (построить) домик в 150 м2. А разницу в деньгах - перевести в бизнес и иметь дополнительный доход))))
-
Frant
-
-
- Подякував: 1771 раз.
- Подякували: 2582 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 тра, 2013 09:36
Frant написав:Большинство публики здесь - теоретики, которые идеализируют отдельный дом. )
там где ручьи и песок, там дачи строят, но не дома для круглогодичного проживания а эконом вариант па 200 канешно не построить, но па 400 можно пс - землю нужно выбирать поздней осенью
-
concrete
-
-
- Заблокований
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1685 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 тра, 2013 10:01
Greenchik написав:Почему вы решили, что я чего-то не знаю? Я об этом писал
1 Про кваліфікацію людини я роблю висновок(для себе) по тим запитанням які вона ставить ( особливо по уточнюючим запитанням) 2 На цих сторінках є кілька осіб які можуть про будівництвао розсказати більше від мене. Про технології будівництва - це наприклад славек Про відчислення і організацію документообороту - це UA Таким чином Кваліфікацію видно по запитанням Вік/вихованість - по реакції на відповіді. Greenchik написав:Рагуль - це людина, яка після того, як прочитала книжку нічого не зрозуміла.
Так Ви також прочитали моє повідомлення і нічого з нього не зрозуміли. І що я після цього повинен Вас рагулем величати ? Зверніть увагу . я відразу задаючи Вам питання показав на чому Ви можете контролювати: По яким критеріям будете вправляти ? По геометричним розмірам ?
І після цього пояснив , що я можу цю саму роботу зробити дешевше і: Кінцевий продукт буде однакової якості Тільки в мене в рази дешевше вийде.
З іншого боку , якщо оперти плиту на стінку з похибкою в - 50 мм , то ми ризикуємо отримати її на голову+ крім геометричних параметрів є такі речі про які Ви і не здогадуєтесь , наприклад які роботи можна виконувати в дощ або мороз, а які не варто Таким чином практикуючий працівник будь-якої професії краще від аматора ( і ефективніше від аматора) може виконати будь яку роботу в своїй галузі по критерію ціна/якість і головним аргументом за - будуть доходи які отримує професіонал. Якщо ж Ви вмієте отримувати на неосновній праці доходи вищі ніж на основній - то Ви лох , який просто помилився з вибором основної професії. ПС Перечитайте свої повідомлення і зверніть увагу хто перший почав використовувати рагуль і криворукий А вже потім зробіть висновки кого треба виховувати в першу чергу. Тому Не виходьте з палицею і не отримаєте по лобі..
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1