паритет то страшилки-хотєлки від кукелів, але все ж Євро після корекції має сходити ще нижче, гадаю, 1,15 реалістичніша ціль
навряд чи надовго спекулі зможуть утримувати єврика нижче умовно рівноважного рівня 1,1750 (збалансованого по РРР - purchasing power parity - паритету купівельної спроможності за нижчих темпів інфляції у Єврозоні з моменту уведення у обіг) на подвійному профіциті поточного та фінансового рахунку
ще одне зауваження. чим скоріше буде вирішено проблему утримання персональної влади Путєна, тим кращими стануть перспективи росту Євро - саме Єврозона вразливіша до економічних санкцій щодо Росії, а курс єдиної валюти суттєво дисконтовано на ризики рецесії//дефляції регіону
напередодні Нового 2014 Року не переймаючись наслідками прогнозування )) можу поділитися своїми думками щодо матриці основних валют
отже, маю усі підстави передбачати продовження укріплення його Величності (для кого - нікчемності) дОляра до товарних валют CAD, AUD, NZD, NOK та альтернативних світових резервних CHF, JPY
проте, я не схильний ставити на USD проти EUR & GBP : щонайменше розраховую на збереження статус "quo" поміж цими трьома китами або гойдалки туди-сюди з поверненням на відвойовані позиції
тому на моє скромне хо EUR також очікує на укріплення по широкому ринку крос-курсів EURCHF, EURJPY, EURCAD, EURAUD, EURNZD ... та навіть EURUSD
ЗОЛОТО та СРІБЛО може стрельнути у височінь на загостренні ризикових або ати-інфляційних настроїв, але, гадаю, трохи згодом - через рік-півтора, коли масштаби економічного відновлення призведуть до генерації нового інфляційного циклу або чогось непердбачуваного
найкраща стратегія золотим хом`ячкам : сидіти та чекати шари, коли кукели та мародери-шпекулянти зроблять свою благочесну справу, забезпечивши прийнтяні рівня для входу на довгострок