нема опалення - нема плати. там варіант, підключитися до системи на 4 приміщення, але менеджер казала, що газ для топочної по тарифу як для бізнеса, тому дешевше буде електрика. про цоколь як казав, що вибрав південну сторону, при чому так, що контакт з вулицею лише одна стіна, і та на половину закрита топочною. Я колись зимою ходив у Ворзелі в новобудови в цоколь, так от, якщо будинок заселений, то сусіди нагріють. Я цей же ефект бачу в Тернополі в квартирі і тут в Щеціні. За рахунок того, що південна сторона і за день нагрівається сонцем + сусіди, то опалення. Тому шукав саме південну сторону із оптимальною геометрією (квадрат), і ще вийшло так, що частину стіни екранує топочна.
Ну это по любе надо теплый пол и электрообогрев. Самого только солнца не хватит. Зимой того солнца почти нету... Это выходит надежда вся только на электрику, а в Буче прошлой зимой были веерные отключения зимой...
flyman написав:нема опалення - нема плати. там варіант, підключитися до системи на 4 приміщення, але менеджер казала, що газ для топочної по тарифу як для бізнеса, тому дешевше буде електрика. про цоколь як казав, що вибрав південну сторону, при чому так, що контакт з вулицею лише одна стіна, і та на половину закрита топочною. Я колись зимою ходив у Ворзелі в новобудови в цоколь, так от, якщо будинок заселений, то сусіди нагріють. Я цей же ефект бачу в Тернополі в квартирі і тут в Щеціні. За рахунок того, що південна сторона і за день нагрівається сонцем + сусіди, то опалення. Тому шукав саме південну сторону із оптимальною геометрією (квадрат), і ще вийшло так, що частину стіни екранує топочна.
Ну это по любе надо теплый пол и электрообогрев. Самого только солнца не хватит. Зимой того солнца почти нету... Это выходит надежда вся только на электрику, а в Буче прошлой зимой были веерные отключения зимой...
зимою можна і в теплі країни поїхати, Гоа, Таіланд... буду в Ірпені, ще раз зайду до знайомого, років 3 живе в цоколі, розпитаю, як він там чи робив теплу підлогу чи ні.
Востаннє редагувалось flyman в П'ят 06 лис, 2015 17:48, всього редагувалось 1 раз.
flyman написав:зимою можна і в теплі країни поїхати, Гоа, Таіланд...
Флаймен! А ти знаєш, скільки квиток туди і назад коштує???? Дешевше опалення в підвал провести! ___________________ Це повний звіздець! Чи не помру я сьогодні від сміху????
Востаннє редагувалось Frant в П'ят 06 лис, 2015 17:53, всього редагувалось 1 раз.
under написав:Ну это по любе надо теплый пол и электрообогрев.
Учитывая то что "соседи снизу" не греют а нужно будет постоянно греть их(Т* на отметке -1м постоянная всегда) то желающие могут просчитать затраты на отопление электричеством при тарифе 1,47грн/кВт... И еще, нужна правильно смонтированная вентиляция, ибо сырость это бич полуподвалов, а это еще дополнительные потери энергии...
ЗЫ: электрический теплый пол тянет маманегорюй, это из практики и не в цоколе...
Звісно, що в підвалі будь-якого жилого будинку є водогінні і каналізаційні труби. І труби опалення.
Так это ж выходит можно врезаться на шару во все трубы, греться от соседей и вообще ничего не платить. Не могут же они Флаю перекрыть коммуникации, иначе ж весь дом останется без коммуникаций. Так что ли?