Vlad442 написав:ЗВР растут, сезонные курсовые колебания затухают. Сначала снизились процентные ставки по валюте,
Долги внешние в валюте растут, тема Привата не исчерпана, ОВГЗ надо погашать, ПФ пуст, долги по коммуналке 2016-2017 не погашены, тарифы поднимут и надо еще больше субсидий начислять в 2017-2018
А когда было легко? В любой период истории Украины можно набрать таких факторов. Против них можно привести много других и начнется кухонный разговор о макроэкономике у людей, которые в ней ничего не понимают. Вы ориентируетесь на свои индикаторы, я на свои. Жизнь покажет, кто прав.
andrijk777 написав:Якщо буде масова нормальна іпотека(15% в грн.) то ціни зразу підуть в космос(+20-30%, як мінімум). Правда я в це(іпотеку) не вірю в найближчі 2-3 роки.
15% это не ипотека, это грабеж среди белого дня.
Смотря какая инфляция
Зарплаты не индексируются синхронно инфляции. Выплачивать кредит инфляция не помогает.
BIGor написав:Тим часом в Польщі іпотека під 4% річних і падіння цін на нерухомість.
Так польская молодежь вовсю учит языки и валит дальше на Запад - в Германию, Францию и Англию. Вместо нее приезжают наши заробитчане с картами поляка, у которых из всех активов - это квартира в Тернополе да и ту еще продать нужно. Оттуда и падение цен при ипотеке в 4%
Квартира в Тернополi рiвна по цiнi або й дорожча за квартиру в переважнiй бiльшостi воевудських мiст.
я недавно Долярчику пояснював, чому у Львовi та Тернополi вiдносно високi цiни на житло (селюки-заробiтчани давлять на РН сильнiше чим понаехи в Киевi)
Востаннє редагувалось flyman в Вів 20 чер, 2017 15:09, всього редагувалось 1 раз.
Для обеспечения жильем внутренне перемещенных лиц (ВПЛ) необходимо минимум $5 млрд, считает заместитель министра по вопросам временно оккупированных территорий и внутренне перемещенных лиц Георгий Тука. Г.Тука также отметил, что министерство работает с немецким банком KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau). "Этот банк будет работать по двум направлениям. Одно направление - строительство социального жилья для внутренне перемещенных лиц, второе - предоставление финансовой помощи для погашения процентов по кредитам, которые переселенцы будут брать для строительства своего собственного жилья", - рассказал замминистра. "Я хочу отметить: у меня такое предчувствие, что к концу лета решение будет принято, средства будут выделены из государственного бюджета", - добавил Г.Тука
Frant написав:Насправді - скоро ціни просядуть далі, до рівня 2003 року.
розовая мечта обвалишки Франт, вы вообще чем занимаетесь что так пессимистичны? в 2003 году казалось что 100 баксов - огромная зарплата. я надеюсь что у тебя зп не 100 баксов?
PPO написав:http://финбаланс.ком.юа/news/NBU--pro-rinok-zhitlovo-nerukhomosti-formutsya-nadlishkova-propozitsiya За оцінками аналітиків НБУ, на ринку житлової нерухомості формується надлишкова пропозицію, яка поступово накопичується. Надалі це тиснутиме на ціни та створюватиме ризики насамперед для забудовників, а сповільнення попиту може призвести до відтермінування введення об’єктів в експлуатацію.
Цитати зі звіту НБУ: «Торік у Києві збудовано 20.3 тис. квартир – це максимум з початку 2000-х. У І кварталі 2017 року збудовано вдвічі більше квартир, ніж у І кварталі 2016...
Імовірно, збільшення обсягу житлового будівництва триватиме. Торік в Україні було видано 1514 дозволів на будівництво багатоквартирних будинків, що на 38% більше, ніж у 2015 році. Основну частину житла, збудованого за цими дозволами, повинні ввести в експлуатацію у 2017 – 2018 роках.
Макроекономічних передумов для суттєвого зростання попиту на житло поки немає. Обсяги іпотечного кредитування зросли у 2016 році. Однак вони порівняно невеликі (менше 1 млрд. грн.) і майже не впливають на попит. Банки не очікують, що ситуація суттєво покращиться протягом 2017 року.
У таких умовах попит на житлову нерухомість визначають дві категорії населення. Перша – громадяни із середнім рівнем доходів, які бажають покращити власні житлові умови та мають можливість для цього завдяки зниженню цін у доларовому еквіваленті.
Друга група – громадяни, що купують нове житло як інвестиційний інструмент. Вони розраховують, що житлова нерухомість принесе вищу дохідність у доларовому еквіваленті, ніж банківський депозит в іноземній валюті чи забезпечить більшу надійність інвестиції.
Ці дві категорії населення не здатні самотужки забезпечити зростання попиту на житло й розвиток житлового будівництва.
Зростання кількості новобудов і обмежений попит на нові квартири формують надлишок пропозиції житла. На нього вказують кілька моментів....
Надлишок пропозиції житла надалі зберігатиметься".
Это было понятно еще год назад, о чем я тут писал. Драйвером этого сторительного бума была уменьшившаяся в долларах себестоимость строительства - жилье стало более доступно владельцам накоплений по 8. Эти инвесторы/спекулянты и надули пузырь, наличие которого и констатируют аналитики НБУ. Остывание, схлопывание строительного рынка может быть болезненным и надолго отобьет у людей платить деньги за обещания.