ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 673674675676677 ... 1738>
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2017 10:19

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

Відчутне тимчасове зміцнення євро і тимчасова значна пропозиція валюти на валютному ринку країни-агресора viewtopic.php?p=4122736#p4122736 на якийсь час допоможе і нашій валюті. Наш МБ вже це відчув, ось цитата з сусіднього ресурсу "Дилеры ориентируют клиентов на коридор по доллару на сегодняшних торгах в пределах 25,89-25,97 гривен." В такому разі каси банків можуть опуститися для скупки на рівень нижче 25,8 і продаж нижче 25,95. Але це тільки на період податкового сезону.
П.С. Те про що я давно говорю, але значно толерантніше, дипломатичніше і не на всю глибину http://www.liga.net/opinion/342857_ross ... -roman.htm
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2017 11:46

orest 1,1559
airmax78
 
Повідомлень: 42809
З нами з: 25.10.12
Подякував: 971 раз.
Подякували: 5279 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2017 15:05

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

Рвется к 1.16 шо дурное
airmax78
 
Повідомлень: 42809
З нами з: 25.10.12
Подякував: 971 раз.
Подякували: 5279 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2017 15:24

  airmax78 написав:Рвется к 1.16 шо дурное

вовремя закрыли позиции?
demichh
 
Повідомлень: 3027
З нами з: 09.12.10
Подякував: 151 раз.
Подякували: 173 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2017 17:43

  demichh написав:
  airmax78 написав:Рвется к 1.16 шо дурное

вовремя закрыли позиции?

Большую часть позы. С кошмарными лосями. Фактически счет обнулен.
airmax78
 
Повідомлень: 42809
З нами з: 25.10.12
Подякував: 971 раз.
Подякували: 5279 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Сер 19 лип, 2017 12:05

Цієї ночі не спалося (вирішую, чи це було в останнє)

Протягом І півріччя поточного року Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку 1666,5 млн. дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 708 млн. дол. США. За цей період Національний банк продав на міжбанківському валютному ринку 329 млн. дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 17 млн. дол. США. У підсумку, +1337,5 млн дол.США. Очевидно, що результат значно гірший ніж в минулому році, а потреба у валюті значно більша з огляду на зовнішні виплати протягом двох наступних років. Абсолютно зрозуміло, і я не раз про це писав, що не тільки НБУ купляв валюту в цьому періоді. Більше того, зверну вашу увагу на те, що як тільки курс підійшов до позначки 26 (тим більше, коли опустився нижче) активність НБУ значно зменшилася (можна відслідкувати по щомісячних результатах НБУ на МБ по купівлі\продажу) а активізувалися інші страждущі валюти гравці: в основному, репатріанти всіх мастей, певні імпортери і тд. Всіх цікавить, як довго ще буде існувати такий курс і коли розворот, адже досвід попередніх років говорить, що вже скоро, але ранній старт просадки цього року наштовхує на думки і будить підозри.
Спробую перерахувати важливі чинники, на мій погляд, які будуть впливати на курс найближчим часом (до жовтня). Висновків жодних робити не буду, оскільки в березні серйозно помилився, за що ще раз прошу вибачення у всіх, а на активне, конструктивне обговорення не надіюся, оскільки його ніколи не було (подібні розгорнуті речі пишу періодично ще з 2015, і ніколи обговорення не було (образи не рахую :mrgreen: )). Нехай кожен їх (висновки) робить сам (для себе чи публічно).
Як завжди, поділю чинники на внутрішні і зовнішні а їх уже на економічні і політичні.
Отже, внутрішні економічні:
- Виплати по боргах. Наступна велика сума виплат у вересні. Враховуючи, що ми вже виплатили суму в три рази більшу ніж буде у вересні і це ніяк не вплинуло на курс, можна припустити що і цього разу нічого кардинального не відбудеться. Але, слід пам’ятати про виплати двох наступних років і необхідність накопичувати ЗВР в тому числі (і це найголовніше) вільні, що може відправити НБУ на МБ за додатковою валютою, крім того, маємо важку паузу в роботі з УСІМА міжнародними фінансовими організаціями. По внутрішніх боргах і піраміді ОВДП (нагадаю що липень – місяць найбільшого погашення по валютних). Все, поки що, перепозичається, за відсотками по держпозиках черга бажаючих стоїть, адже реальна економіка і її кредитування – справа надто ризикована, або значно менш прибуткова. Ризикну сказати, що ця піраміда держборгу зв’язує і перешкоджає росту економіки значно більше ніж вимоги МВФ чи їх інтертрепація нашим недоолімпом (це вже кому що ближче). Проблема з внутрішнім перепозиченням поки не намічається, але може виникнути в любий момент, тому, поки прогнозувати щось не можливо, рахую, поки проблеми тут немає.
- платіжний баланс. Як стверджує НБУ, За п’ять місяців 2017 року дефіцит поточного рахунку становив 1.1 млрд. дол. США (або 2.8% від ВВП3), за відповідний період минулого року – 1.0 млрд. дол. США (або 3.3% від ВВП). https://bank.gov.ua/doccatalog/document?id=27033404
В цьому році імпорт далі росте швидше експорту. Вважаю, що основними факторами цього є ріст ціни на нафту (відповідно і газ) в порівнянні з минулим роком та падіння цін на ферум; значне скорочення внутрішнього виробництва (в тому числі і через масовий виїзд людей на заробітки), що в офстатистиці прикривається значною інфляцією; збільшенням споживання всяких ай фонів (і через рістк кількості заробітчан і через значну детінізацію імпорту); значна тінізація експорту (не раз детально описував). Сезонно ситуація буде погіршуватися, розжовувати немає змісту, думаю всім зрозуміло. До сезонності додасться скорочення експорту сг продукції через погодні фактори. Додаткового негативу тільки додає призупинення співпраці СБ і Нафтогазу, що виведе останній на МБ (уже вивело). Позитивом є збільшення квот на експорт від ЄС, про що писав вчора, але ефект від цього на МБ буде з грудня.
- Блокада, щодо неї я написав кілька постів, пробуючи нейтрально і без емоцій оцінити ситуацію. Дуже детально все описував в великому березневому дописі. Реальним результатом маємо позитивний ефект на ЧР через значне скорочення контрабанди і контрафакту з росії і лугандону. Є і негатив, пов'язаний з серйозним зменшенням можливостей використання контрабандного вугілля (в тому числі і з копанок) нашими енергетиками і металургами (сюди відносяться і підприємства, власниками яких є росіяни і підприємства найкращого друга президента (таки Кучма і Пінчук лідерство втратили)) і необхідність купувати це вугілля офіційно (в тому числі і в США, що Порошенко обернув собі великим плюсом).
- Ситуація в банківському секторі. Тут і далі залишається два питання: привітбанк і росдоньки. По Привату, як і очікувалося, націоналізація не стала великою перемогою. Хоча, багатоходовочка Коломойського ще тільки на пів дороги і суди затягнуться на довго. Тому, кардинального впливу на період, який розглядаю, не буде. Зараз починаються додрукування грошей під Приват. Тепер росдочки, по них також багато писав. Основний позитив від тиску і санкцій, що пояснюється зменшенням попиту на валюту на МБ та перетоком коштів у держбанки уже відіграний. Додатковий позитив – депозити фізиків в Сбєрбанку під 11 млрд, під фонд попадає тільки 3 млрд. 8 млрд – не злий заробіток і певне зменшення навантаження на валюту, реальністю найближчим часом стати ще не може. Вірус Пєтя був вагомий аргумент і торг триває на трохи іншому рівні. Під ТА, якщо і попаде, то хтось значно менший.
Станом на зараз тут значно актуальніше питання грн. депозитів. Пару днів тому писав таке (перекину сюди, тут воно доречне для описання картини) Ситуація з відсотками в банках по валютних депозитах не така вже й однозначна. Потужна акція валютної монополії під гаслом: несіть грн. на депозит бо відсотки падають призвела до того, що почистилися не тільки «матраси» але і валютні депозити. З однієї сторони це добре, адже банки кредитувати у валюті не можуть і великі депозитні інструменти їм були не вигідні, але зі скороченням валютних депозитів скорочуються і суми, які банки можуть спрямувати на спекуляцію через каси (купівля-продаж), а зараз цей ґешефт приносить не малу вигоду. Крім того, інфляція набрала такого ходу, що відсотки по грн. депозитах стають просто смішними і чим швидше люди це зрозуміють, тим швидше грн. по закінченню депо строків почне перетікати у валюту. Адже "зимові" курси дозволять компенсувати значну частину подорожчання продуктів, комуналки, зошитів-олівців і тд. Слід зауважити, що і грн кредитування бажає бути значно кращим і значний ріст грн депозитів також стає серйозною проблемою для банків.
При теперішніх відсотках у банках і ризиках розміщення (оскільки очікування продовження банко паду і реальні шанси його настання дуже високі і потужно підігріваються ситуацією довкола Привату і російських дочок) імовірність того, що всі ці кошти осядуть в банках мала. Тобто, банки ризикують нарватися на проблеми з дефіцитом ресурсу. Тому, поки що, відсотки піднімають банки, яким це потрібно з тих чи інших причин: А-банк, Мега, Форвард, за якийсь час можуть приєднатися і інші. Всі ці депо перипетії можуть відчутно вплинути на курс і вже скоро таки стануть одним з факторів руху.
- Збільшення тіньової частки економіки уже відбулося і процес стабілізувався, на мою думку. Це було джерелом певного надлишку валюти на МБ (пояснював детально раніше). Тепер ми відчуємо відтік валюти з МБ особливо відчутно це буде в листопаді 17- лютому 18.
- Виведення дивідендів. В минулому році репатріація серйозно впливала на курс. Спрогнозовані в березні події щодо збільшення обсягу репатрійованих сум у відповідь на вимоги МВФ відбулися. Але, слід віддати належне, фахово розроблений графік, санкції проти фірм з країни-агресора та домовленості між олігархами, зробили цей процес безболісним. До кінця року розбалансувати ситуацію можуть тільки олігархи і їх фірми «нерезиденти».
- Проблеми бюджету 2017, інвестиції, витратна частина бюджету, дороги. Позитивом є те, що статтю бюджету «надходження від конфіскації» вдалося виконати. Результат росту дохідної частини бюджету вилився у голосування ВР 13 липня по збільшенню витратної частини бюджету на 40 млрд грн.. Як і в минулі роки уряд і керівництво країни не спішить з виконанням витратної частини бюджету. Ризикну припустити, що і цього року в аналізований період жодних потрясінь не буде. Єдине, що може вплинути на офіційний курс до кінця вересня – виплати майже 5 млрд відшкодування ПДВ з минулих періодів, по яких тривають суди, але які вже проголосовані ВР того таки 13 липня. Їх будуть проводити живими грошима, а не цінними паперами.
«Велика» приватизація 2017 мала б дати певний позитивний результат і хвилі на валютному ринку. Але наростання протистояння груп президента і прем’єра, загострення конфлікту президента і ексгубернатора та гостра фаза протистояння Вашингтону і Берліну можуть спричинити повне фіаско цієї програми (як і в минулі роки). В любому випадку, жодних новин в інформаційному полі немає, що свідчить про те, що процес ще не розпочався. Земельна реформа. Її проведення – єдина надія «недоолімпу-схематозників» досидіти до кінця терміну. Тому шанси високі. Але, реальні наслідки можуть бути тільки наступного року. Цього року від цього фактору жирний нуль. Зрештою, з огляду на бюджет дещо прораховував по рівнях піків курсу тут viewtopic.php?p=4120211#p4120211
- надходження валюти від заробітчан виросли, інфляція, кардинальний ріст цін на продукти і товари першої необхідності, зумовила продовження процесу чистки матрасів. Що забезпечило виконання тактичної мети поповнення ЗВР та скупки валюти під цілі, детально описані вище. Оскільки певна значна частина виїжджала на сезонні роботи, час яких підходить до завершення (с\г, будівництво), дія цього чиннику в найближчий час зменшиться.
- ну і хочу торкнутися ще одного чиннику, якого не торкався раніше. Дискусія з Максом в ПП щодо перспектив ринку нерухомості (за що величезне йому спасибі) змусила детальніше глянути на цей сегмент економіки. Найголовніші нюанси і висновки тої бесіди я потім висвітлив тут і в «Контексті…», але є ще один нюанс. Що саме заставляє будівельні компанії продовжувати активне будівництво, не зважаючи на подальше поступове падіння цін та зменшення попиту? На мій погляд відповідь полягає в тому, що це є процес легалізації капіталу. Інвестори таки розраховують, що в перспективі ситуація в країні виправиться і ціни стабілізуються чи навіть почнуть рости. Крім того, ще є змога будувати по старих схемах, коли значна частина робіт і капіталу крутиться в тіні (значно зменшуючи собівартість). Ну і саме головне – земля. Поки захід не продавив земельну реформу і відкритий ринок землі маємо повний схематоз і можливість відірвати під будівництво далеко не цільові землі за копійки. Цей будівельний бум є не останнім джерелом валюти на ринках. Тривати процес буде до прийняття земельної реформи (риття котлованів і закладка фундаментів).
- Результати судів з газпромом і боргу януковича. Оскільки попередні результати вже є, можна припустити, що вплив фактору біля нуля. Швидще всього ми вийдемо в мінус кілька млрд. уо, суди по яких і процес виплат розтягнеться на довгий період. Можливий не значний ситуативний інформаційний вплив.

Внутрішньополітична ситуація: дуже хитка, особливо зупинятися не буду, адже останнім часом на все звертав увагу. Важливо, що світ ситуацію у вільне плавання не відпустив і акціонери України (всякі порошенки-ахметови-пінчуки енд ко) прислухаються. Своє крайнє незадоволення станом справ та ходом реальної боротьби з корупцією та проведенням реформ висловили ЄС у формі результатів саміту «Україна-ЄС», паузою у питанні надання наступного траншу в 600 млн євро та позицією ЄБРР, і Вашингтон через висновки та рішення МВФ та Світового банку. Отже, є шанс, що ситуація не вийде з-під контролю. Накину штрихами основні «лінії розлому» станом на зараз: головна – стрімкий і значний ріст та зміцнення позиції прем’єра і щоденний ріст напруження в протистоянні Гройсмана і Порошенка (пікантності додає те, що заходу ця ситуація підходить. Сюди вписується і питання голови НБУ і Яценюка, яке якось описував); вихід з під контролю президента ВР і її «токсичність» (все тяжче стає протягувати потрібні голосування); висока імовірність спроб групою Гройсмана переглянути умови співпраці з МВФ, як основного інструменту зовнішнього впливу; загострення протистояння теперішніх і екс акціонерів Привату (скажемо так); значне збільшення впливу на справи «при дворі» Ахметова і певна втрата позицій тандему Кучма-Пінчук; значна роздратованість екс ПР через кидок з передканікульними голосуваннями; після певного зближення з Трампом (підтвердженням чого є і більша ніж завжди роздратованість Берліну-Брюселю) Порошенко все менше влаштовує кремль.

Зовнішньоекономічна ситуація і чинники
- Світові ціни на сировини метал, нафту і перспективи висвітлював не раз. Отже, як і прогнозував: нафта після того як підросла коливається, але в загальному рівно між 45-50; ферум, значно впав від рівнів минулого року і падіння продовжиться, адже основний сезон закінчується скоро; с/г продукція, більшість позицій, тривалий час падала, кілька днів тому спостерігали підскок для того, щоб великі виробники могли заходжуватися, після чого відбулася корекція. Така ситуація зумовлює ріст імпорту і падіння експорту у нас в грошових одиницях. Особливих потрясінь і змін чекати не варто. Падіння цін на нафту (газ) може бути тільки у випадку різких негативних дій москви, підстав для чого поки немає. Існуючі ціни на нафту зараз абсолютно влаштовують Вашингтон (Трампа енд Ко).
- суттєву підтримку гривні зараз забезпечує дороге євро. Я неодноразово описував своє бачення природи цієї ціни, тому повторюватися не буду. Скажу тільки, що Трамп досягнув певних результатів в Парижі і зараз, мені здається, настав час продемонструвати лояльність до периферійних економік ЄС. Крім того, зараз такий дешевий долар не влаштовує казначейство США. Що стане поштовхом до зміни ситуації в головній валютній парі: чи четверговий коментар ЄЦБ, чи прийняття штатами чергового пакету санкцій проти росії (а цього разу і проти Німеччини), чи може ще щось – побачимо вже скоро. Але рух євро до 1,1-1,08 вплине на курс грн..
- ще одним фактором, який впливає на грн. є значна пропозиція валюти на російському ринку у зв’язку з податковим періодом та виплатою дивідендів (детально описував на днях) там же ж описано і тривалість процесу та подальші рухи.

Зовнішньополітична ситуація. Тут європозитив, який був присутній і описаний в березневому великому дописі, змінився на відкриту форму різкого протистояння Вашингтону і Берліну. Розжовувати також не буду, постійно звертаю увагу на це. Тим більше, ситуація динамічно змінюється і після перемоги Трампа в Парижі черга за відповіддю Берліну. Поки Берлін думає над ходом у Вашингтону в руках важелі впливу на банківський сектор ЄС, через масу махінацій з московською мафією і наполовину проголосовані санкції.
Ще одна вісь зовнішньополітичного життя Вашингтон-Пекін. З огляду на збільшення об’ємів відвантаження енергоресурсів з США в Китай і свіжих істерик Меркель щодо перспектив німецького і китайського автопрому там все гуд (так як треба Трампу).
Після приборкання Берліну руки дійдуть і до москви. Підозрюю, ми ще побачимо деревяний біля 80-90 за долар, але це буде вже після періоду що аналізується, тому тільки штрих.

Десь так. Як і писав минулого тижня у відповіді Ексайту, цього тижня просіли (чому, тоді пояснював). Наступного тижня…
Дякую всім, хто зумів уважно прочитати до кінця. Чи навіть просто прочитати :D :wink:
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Сер 19 лип, 2017 12:33

orest

Привет.Здорово и подробно написано.
Среди многого обращаю внимание на самокритику за прошедшее.Но ты ведь недавно предсказал, что курс ещё опустится, а не пошёл уже вверх сезонно.Так и есть, вон в контексте хвастался чел о покупке по 25,91.
И из многого по недвиге.Да, я тоже задумываюсь о том, что не исключается и постепенный рост.И связан он будет с увеличением доходов в долларах населения.А цена недвиги всегда как то пропорциональна именно доходам.Это конечно в том сл если весь этот дутый карточный домик не завалится :D
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Сер 19 лип, 2017 14:02

Vitl Привіт. На роботі період написання плану дій на ІІ-ге півріччя плавно перейшов в період написання звіту за І-ше півріччя. Все готово вже, в голові і на папері інформації куча. Написати було не важко. От розжовувати і крнкретизувати - це вже трохи конфіденційне. Тут вже й плюсіка банального не дочекаєшся, не те що реального стимулу з штанів вискакувати :mrgreen:
Щодо росту надходжень у валюті, думаю, більшості тут це не грозить ще навіть наступного року. Недавно викладав посилання на аналітику по світовій перспективі на найближчий час. Вона, звичайно, надто чорна і песимістична, але жадібність, дрімуча неосвідченість та й реальна бідність більшості наших олігархів, які зараз є стовпами, на яких реально тримається економіка і країна, не обіцяють нам нічого доброго. Інвестувати в економіку тут ці упирі не будуть, іноземці (в теперішніх реаліях наших економіки і права) також не будуть. Китай, Індія і флагмани Африки і Південної Америки інвестують в інновації такі суми, що виробляти у них буде значно дешевше і безпечніше ніж у нас, з врахуванням навіть логістики. http://hvylya.net/analytics/economics/k ... rainu.html Поляки збільшують українцям оплату чуть не в двічі, їх вузи готові приймати наших дітей на навчання в любих кількостях. Тому, щоб тут щось змінилося в найближчі 2-3 роки і відтік населення хоч зупинився, найближчим часом мають відбутися кардинальні зміни. Перед походом на канікули ВР нічого такого не демонструвала.
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Сер 19 лип, 2017 14:29

  orest написав:Vitl Привіт. На роботі період написання плану дій на ІІ-ге півріччя плавно перейшов в період написання звіту за І-ше півріччя. Все готово вже, в голові і на папері інформації куча. Написати було не важко. От розжовувати і крнкретизувати - це вже трохи конфіденційне. Тут вже й плюсіка банального не дочекаєшся, не те що реального стимулу з штанів вискакувати :mrgreen:
Щодо росту надходжень у валюті, думаю, більшості тут це не грозить ще навіть наступного року. Недавно викладав посилання на аналітику по світовій перспективі на найближчий час. Вона, звичайно, надто чорна і песимістична, але жадібність, дрімуча неосвідченість та й реальна бідність більшості наших олігархів, які зараз є стовпами, на яких реально тримається економіка і країна, не обіцяють нам нічого доброго. Інвестувати в економіку тут ці упирі не будуть, іноземці (в теперішніх реаліях наших економіки і права) також не будуть. Китай, Індія і флагмани Африки і Південної Америки інвестують в інновації такі суми, що виробляти у них буде значно дешевше і безпечніше ніж у нас, з врахуванням навіть логістики. http://hvylya.net/analytics/economics/k ... rainu.html Поляки збільшують українцям оплату чуть не в двічі, їх вузи готові приймати наших дітей на навчання в любих кількостях. Тому, щоб тут щось змінилося в найближчі 2-3 роки і відтік населення хоч зупинився, найближчим часом мають відбутися кардинальні зміни. Перед походом на канікули ВР нічого такого не демонструвала.


як не сумно, але попереду у країни розвал економіки, тотальне зубожіння і жебрацтво.Лановий ще рік тому попереджав
http://www.epravda.com.ua/rus/columns/2016/11/5/610049/
prodigy
 
Повідомлень: 10979
З нами з: 03.12.13
Подякував: 3230 раз.
Подякували: 3291 раз.
 
Профіль
1
3
1
Повідомлення Додано: Сер 19 лип, 2017 17:01

  prodigy написав: як не сумно, але попереду у країни розвал економіки, тотальне зубожіння і жебрацтво.Лановий ще рік тому попереджав
http://www.epravda.com.ua/rus/columns/2016/11/5/610049/


Поки весь цивілізований світ замінює нафтогазові і вугільні ресурси альтернативними, вітчизняні урядовці продовжують фінансувати енергетичний анахронізм.
То-то цивилизованная Германия из кожи вон лезет, чтобы построить "северные потоки".
"Маленькая ложь рождает большое недоверие" (с)
Starikan
2
 
Повідомлень: 19760
З нами з: 12.10.11
Подякував: 2606 раз.
Подякували: 3155 раз.
 
Профіль
1
  #<1 ... 673674675676677 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
5 28664
Переглянути останнє повідомлення
Суб 17 лип, 2021 18:23
Alex2007
2 12437
Переглянути останнє повідомлення
Сер 10 лют, 2016 13:15
anna_krav
7 15002
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 лют, 2016 09:45
Anna_Kravchenko
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама