ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Просто наблюдение - цена обычно либо не доходит до намеченных большинством уровней (сейчас это явно 29-30), либо перескакивает их. Тоесть ожидаю в этом зимнем сезонне либо нас на продаже откинет 29, либо пойдем "мацать" 30. А там уже как Бог даст, ибо пробитие 30, как по мне, довольно опасное, там можем и шпильку кинуть в пару фигур. Но надеюсь до этого не дойдет, это так сказать, не стандартный сценарий. Блин, не покидает чувство что в этом месяце выше 29 не пойдем, если вообще их увидим. Ну до конца недели думаю уже все будет ясно. Первые журавлики полетели, надеюсь до лета наберут жирку... П.С. но перспективы конечно пока не очень, и вся надежда на сезонность. Вот собственно наглядный графикhttp://www.forexpf.ru/news/2018/01/13/bkc1-ukrainskaya-grivna-stremitelno-desheveet-k-rublyu-i-dollaru-no-nbu-zaveryaet-cht.html, думаю имея мало-мальский опыт ТА, всем все ясно. Хотя вот как по мне, канальчик узковат для такого движения. В общем для движения уверенного вниз, надо пробивать 27, 26, 25 а минимальная цель вверху - 30 и обновление максимума. Как-то так. Но ТА с основными валютами это 50/50, а с гривной даже не знаю...но говорят также, или вверх или вниз
Но ТА с основными валютами это 50/50, а с гривной даже не знаю...но говорят также, или вверх или вниз
ТА с гривной это чушь собачья.ТА с криптой это 90 на 10.И на то есть причины, т к большинство игроков крипторынка ориентируется на уровни по ТА и принимает соотв торговые решения.Вот там оно и получается, что работает.А у нас за ТА рулящие курсом вообще не вспоминают, всё зависит от фундамента - дадут в долг или нет, наторгуют валюты экспортёры или нет...
Vitl Ну отчего же так категорично... все зависит от тайм-фрейма... возьми недельный график гривны, там все по честному - каждый новый пик выше предыдущего, каждый новый минимум выше предыдущего - вот и девальвируем потихоньку всю дорогу, с остановками и коррекциями
Snoopik написав:Vitl Ну отчего же так категорично... все зависит от тайм-фрейма... возьми недельный график гривны, там все по честному - каждый новый пик выше предыдущего, каждый новый минимум выше предыдущего - вот и девальвируем потихоньку всю дорогу, с остановками и коррекциями
Не, я ж рассказал основную идею, почему ТА работает или нет.Если глобально, то ТА это ерунда вообще, т к в большинстве всё зависит от ФА.Но есть места, и крипта одно из них, где ПОЧТИ ВСЕ ИГРОКИ РЫНКА ориентируются по ТА.Поэтому там он работает, т к эти самые игроки и покупают - продают в соответствии с ним.Т е там ТА первичен и рынок следует за ним.А в сл с гривней ТА вторичен и показывает, что уже было и никак на основании этого не покажет, что будет дальше.Можно нарисовать любые линии тренда и увидеть паттерны, но если мвф пошлёт нас нах, то все эти малюнки на гвоздик в клозете.
Vitl Кажеться мы говорим об одном и том же))) Собственно я ж и говорю - техника это 50/50, все равно что монетку подбрасывать. Ну почти. Просто гривна глобально обречена девальвировать, а ТА это подтверждает на глобальном уровне. А насчет линий тренда и остального - так ЛОБ еще кажеться говорил, что у гривны нет линий поддержек((( Соответственно улететь можем в небеса на любую цифрь. Но я надеюсь это не случиться в ближайшем будущем(ну там год или два).
orest написав:вже кілька разів задумувався перестати писати, адже будь що не ляпаю, написання забирає час, хоч інфу і так збираю і аналізую. Не вважаю, що роблю комусь зле, закликаю завжди коментувати (а здебільшого зразу ніхто нічого не каже, а потім, якщо помилився, хоч завжди видно чому, плюють в спину і лиють помиї). А в результаті мене заставляють вибачатися і звинувачують в чомусь частіше ніж кабанчика, Долярчика, 2006 чи агаз 123. Навіть позавчора був впевнений, що більше писати не буду, але власне Ваш допис заставив передумати, хоч активність і зменшу, і період такий, що часу немає і написав все, зрештою.
Вас і модератори залюбки читають, тож не пропадайте, аудиторія у вас тут завжди є.
Повернемося до нашої голосувалки "імені Crop'а". Викладу деякі власні роздуми, але орназу скажу, я геть не спеціаліст у валютній сфері, і не надто прискіпливо моніторю й аналізую ситуацію. Але таки спробую. За 2017 рік (власне за 11 місяців 2017 року) ми маємо деякі факти: - результат інтервенцій НБУ на валютному ринку - куплено 1,444 млрд дол - міжнародні резерви зросли на 3,486 млрд - дефіцит поточного рахунку залишився +/-, яким був за 2016 рік - курс грудень до грудня виріс на 3,2% (причому ще на кінець листопада фактично виходив стабільним) - валютні залишки резидентів в БС зросли з 13,276 в січні до 14,433 млрд дол. (або на 8,7%), з них домогосподарств з 8,436 до 8,465 млрд дол (або на 0,3%) - можна констатувати, що "втеча" валюти з БС припинилася - за 2017 рік виплати по валютних позиках склали приблизно 3,8 млрд дол - поки що зима виявилася надзвичайно теплою, що має позначитися на закупівлі енергоносіїв - в грудні-січні були непогані по об'ємах розміщення ОВДП, що непогано з огляду очікуваних похолодань на кінець січня-лютий, ріст споживання енергоносіїв, та значні суми віплат валютних боргів у лютому-березні.
Загалом, хоч таке грудневий ріст курсу мене не тішить, не бачу поки нічого трагічного у загальній ситуації, принаймні не гірше минулорічної. Але очікую, що тиск на валютному ринку не знизиться принаймні до весни, хоча це не означає, що ми спостерігатимемо монотонне зростання курсу весь цей час.
Загалом, враховуючи динаміку курсу за останні пару років в грудні-січні, але докинувши потенціальний тиск через близькі валютні витрати плюс власний оптимізм, максимальний готівковий курс у січні я очікую приблизно на рівні 29.60, а на кінець місяця - десь 29.10 Десь так.
Faceless Дякую. Також вважаю депозитні залишки в банківській системі фактором значно важливішим ніж ОВДП. Тому і писав, що розраховую на максимальну сезонно-стабільну ситуацію з курсом і привабливі відсотки по депо. З огляду на це все знову на передній план виходить ситуація з росдочками, адже у випадку серйозних санкційних наслідків мамам буде дддуже не солодко а дочки можуть стати не продажоздатні і можуть стати значним дестабілізуючим фактором. Через що, підозрюю, "Хорошковський" таки може в найближчий час купити Сбєр, за ним оперативно купить щось "Ярославський" і тд. Часу залишилося мало. Щодо голосувалки, моє бачення таке 01.02 - 28,7 01.03 - 28,5 02.04 - 27,9 все обгрунтування я вже виклав. Додам хіба тільки те, що Великдень цього року 8 квітня і весняний пік заробітчанської допомоги припаде на останній тиждень березня-перший тиждень квітня.
Рад усилившемуся живому обсуждению.По факту выводы у всех достаточно похожи, если без детализации - обвала не будет, но поднимаемся на ступеньку выше.Факторы есть позитивные и негативные, в их совокупности вырисовывается выше описанная картинка.
з огляду очікуваних похолодань на кінець січня-лютий, ріст споживання енергоносіїв
Сегодня прочёл выступление Кульбиды о возможном значительном похолодании, а все сайты что я смотрю по погоде рисуют уже с послезавтра плюсы температуры.Неоднократно жалуюсь на бардак во многих сферах в нашей стране.
Насмешил, умеешь.Бедная наша гривна.Гривна способна только пробивать и пробивать уровни сопротивления, как бы они не сопротивлялись...мы их все попробиваем