Так в Норвегії як раз гибрид. Тут не в гибріді справа, а в ціні. Дорого - економиш, дешево - прос..єш. І весь секрет.
|
|
![]() yarg
Я знаю. Покажите, как часть народного достояния доходит до несубсидианта.
![]() lapay
Утнас субсидиантам дёшево. Прос-ют. Фишка же в том: дать каждому его долю в рыночных ценах, установить рыночные цены (дорогие) и пусть каждый сам распоряжается. То есть 100 тыс. дали всем и цена высокая. У нас не дали ничего и цена высокая (рыночная). Дали-компенсировали только субсидианту.
![]() yarg
Несубсидиант не получает, как правило, пенсию, пособие по безработице и тп.)))))))
![]()
У нас нету 100000 долларов на каждого. У нас 500 гривен на каждого. или - комуто 0 , а бедным - 2000 гривен в виде субсидий , пенси и т.п. Поскольку государство наше - социальное , то оно отдало эти деньги бедным. Вы ,я так понимаю, против. Ок. Но давать бедным субсидии и пенсии все равно придется. и именно за ваш счет. ![]() В нашій ситуації(в Україні) під ринковою розуміється ціна, яка формується в результаті = купівлі газу за кордоном + доставка до споживача + прибуток продавця(посередника). Ціна для населення зараз нижче ринкової. І як наслідок у нас один продавець, який компенсує ці збитки продажем українського газу. --------------- Про Норвегію. Цікаво а яка ціна норвезького газу для населення? Чому Норвегія не продає газ населенню по-собівартості?
![]() Runner
Ви не тільки за свій добробут відповідаєте. А ще за своїх дітей, непрацездатних батьків, за добробут чиновників і військових на лінії фронту... (якщо податки, звісно, платите) ...лірика: Ви там про нероб у соцмережах - так що Ви на на форумі забули? Марш працювати!.. Між іншим, агресивне лібертаріанство Вашого штибу - така ж дурниця, як і "детская болезнь левизны". Подивився б я на те, що б Ви тут писали, раптом ставши інвалідом. Зручно було б топити дровами, наймаючи когось їх рубати? Отож. Вас носом ткнули - газ таки виконує соціальну функцію. Але ж ні, Ви самі відповідаєте!... ![]() Тепер по темі обговорення: у нас зростання цін на газ (не воно одне, звісно) уже призвело до дуже суттєвого скорочення його споживання. В результаті Нафтогаз потрапив у спіраль - щоб заробляти стільки ж, треба ще більше підвищувати ціну, а це призводить не лише до скорочення споживання, але й до неплатежів. На фоні газової мафії на місцях (я про те, скільки треба відвалити за дозволи, проекти тощо при заміні котла, наприклад) газ дедалі менше розглядається населенням як щось безальтернативне - при тому, що він таки є більш прогресивним паливом, ніж груба чи буржуйка, опалювана за рахунок знищення лісосмуг. Реформи Нафтогазу приведуть його не до корпоратизації та привабливості для іноземних інвесторів, а до необхідності вирізати систему газопостачання населення на металобрухт. Газ дедалі менш доступний (росте його частка у витратах домогосподарств при скороченні ВВП у довгостроковому вимірі), частка транспортування у його вартості росте, ще й "ефективний" менеджмент... А субсидії і пільги все одно колись скасують
|
|