ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 851852853854855 ... 1738>
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 13:10

Очкарик
Учитывать только чистые ЗВР в формуле так же неправильно, как и все ЗВР.

А структура конкретно наших ЗВР уже есть в открытом доступе?
Методика пересчета их в резервные валюты?
И динамика этой структуры отслеживается?

Как бы не столкнуться с ситуацией "А король-то голый!"

Привет.Я конечно загнул в свою сторону...Но ты совершенно тоже прав, что учитывать только собственные также некорректно.Да просто потому. что если мы выплатим в этом году долги из собственных звр, то их не останется, т е король будет голый.Тогда КБ можно посчитать типа па 200, но это также будет глупостью, но с другой стороны.Поэтому думается, параметр КБ в текущей ситуации реально нифига не отражает :!:

ПС структура звр всегда была доступна, может просто с опозданием по изменениям.Где не искал в последнее время, раньше как то смотрел - там всё указано, типа драгмет, депозиты в иносраных банках и цб и т д...
Vitl

Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 13:21

Vitl
Дружище, поправь стиль цитирования - читать невдобно...
Между "нифига" и "всё" есть довольно широкий диапазон.
А по структуре копать некогда, а не биг-спец. Главное, чтобы там не было мусорных активов, для чего неплохо было бы МВФу ПОТРЕБОВАТЬ подробных и регулярных отчетов по этой структуре. А то ведь не так и сложно манипулировать цифирью....
Очкарик

Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 14:18

Очкарик

Есть вся структура звр.Я тоже сейчас не могу её поискать.По поводу мусорности - тут остаётся только гадать, нсколько мусорные цб в неё входят.Цб при продаже раньше срока дисконтируются, поэтому эта часть звр как бы заморожена.Всякие другие валюты кроме доллара тоже нбу не всегда успешно конвертил, т е не в попад, близко к минимуму коридора.Короче, тема серьёзная и интересная.Может пока мы не нашли данные, кто то из коллег подкинет...
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 14:20

Очкарик

Дружище, поправь стиль цитирования - читать невдобно...

Я специально, чтобы тебе жизнь в форуме малиной не казалась :D
И ещё, чтобы твои гениальные мысли как бы в тексте перемешивались с моими, а неподготовленный читатель думал, что это всё яяя :D :D :D
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 15:03

orest написав:
  freeze написав:
  orest написав:Підозрюю, відновлення роботи ВР, пригоди довкола НАБУ, Нафтогазу і енергорегулятора заставили МВФ і ЄС пригальмувати і ще раз глянути президенту в очі.

Скорее всего другое - после решения СНБО о блокаде в МВФ задумались об экономических последствиях, сейчас что-нибудь вставят в Меморандум дополнительное.

Ще раз повторюю, блокада лугандонії не буде мати якихось кардинальних наслідків для економіки. Наслідки можуть бути тільки тоді, якщо татарин задумає розвалити свою бізнес-імперію і закинути металургію. Але він цього не зробить, бо винен купу реальних грошей. Московіти недавно всього за 500 тис уо застрелили як собаку "бізнесмена" в Києві. Ахметка винен на порядки більше, а реально є жебраком. Адже його статки - копійки, а примарні нулики на моніторі - тлін, який тане останніми днями. Його бізнес імперія нічого не варта, металургія і комунікації з технологіями минулого століття, які нікому не потрібні, енергетика набута надто сумнівними способами і право власності може бути опротестоване в любий день. Саме тому ахметка і робить все можливе, щоб улестити олігарха №1, через те і маємо ротердами і щоквартальне подорожчання електроенергії. Жебраку татарину треба заробляти багато бабла. Тому, він зробить все, щоб його металургія і енергетика працювала. Вчора я писав про це ширше.
Швидше вихід за розумні межі процесу суперечки за портфелі налякав донорів.
В світлі кредиту МВФ і ЗВР згадалася мені історія 2014 року. Тоді ще голова НБУ Кубів, обіцяв в травні 2014 озвучити результати незалежного аудиту ЗВР (всі памятаємо, що приніс аудит залишків газу в ПГС). Результат так і не був озвучений, ходили слухи, що озвучувати було страшно. Пізніше, в лютому 2015 ми мали мінімум ЗВР http://index.minfin.com.ua/index/assets/ всього 5,6 млрд (золото - 0,9 млрд, валюта і депозити - 1,2 млрд і більше 3 млрд цінні папери, цінність і доступність яких була під великим питанням). Видається мені, що вільні ЗВР у нас зараз десь на тому ж рівні, але чи суттєво змінилася їх структура? Адже різниця в золоті і валюті тільки + 300 млн :roll: Цей фактор, якщо що, може суттєво вплинути на курс :mrgreen:
Старікан у вчорашньому великому дописі все було детально.

Написано в березні 2017. За 2017 НБУ викупив чистими 1,262 млрд+розміщені євробонди на 3 млрд (папери). Виплати у валюті в 2017 складали 3,8 млрд з яких 1,5 млрд валютні ОВДП (перепозичили), отже залишається 2,3 млрд, але розміщено валютних ОВДП минулого року було трішки більше ніж 1,5 млрд.
Отже, чисті ЗВР могли змінитися з розрахованих мною в березні 2017 року на 2 млрд євробондів і чисті валютні ОВДП понад перепозичених 1,5 млрд (валюта), розміщені в 2017.
Хто хоче ще заглубитися і порахувати
https://index.minfin.com.ua/finance/assets/
https://insiders.com.ua/spravochnik/zol ... ye-rezervy
http://www.dsnews.ua/economics/bes-reze ... 2017220000
https://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3905934/
Тільки відкиньте політику і лишнє нагнітання.
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7417 раз.
Подякували: 6800 раз.

Профіль

8
19
1
22
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 15:32

orest
Дякую, саме тебе я і провокував :lol:

Якщо вірити дружньому ресурсу
Ценные бумаги 14762,20 78.49%

:shock:

Ну так я ж упоротий СВНщик... :mrgreen:

Отже, все буде гуд (мабуть) доти, доки домовляються з МВФ. Суверенітет, кажете...
На цьому фоні видатки на зайві світлофори, які заполонили Київ, та багато чого іще в рамках "виконання бюджету" виглядають дуже дивно. Чесно кажучи, дивитися на всю цю красу з зеленого забору мені спокійнйше.
Очкарик

Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 16:48

orest

Ты умничка.По звр подборка очень хороша.Мы с Очкариком лентяи, нам на блюдечке...
:oops:
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 16:52

Очкарик написав:orest
Дякую, саме тебе я і провокував :lol:

Якщо вірити дружньому ресурсу
Ценные бумаги 14762,20 78.49%

:shock:

Ну так я ж упоротий СВНщик... :mrgreen:

Отже, все буде гуд (мабуть) доти, доки домовляються з МВФ. Суверенітет, кажете...
На цьому фоні видатки на зайві світлофори, які заполонили Київ, та багато чого іще в рамках "виконання бюджету" виглядають дуже дивно. Чесно кажучи, дивитися на всю цю красу з зеленого забору мені спокійнйше.

Такс, я тоже благодаря инф Ореста, обратил внимание на цб.Но, кстати, в общем я тебе и описывал примерно так структуру.Да, так вот, возникает вопрос - нифигасе цб 78,49% и спз 11%.Я как то представлял себе спз поболее.Или не совсем понимаю или и там уже эти деньги как то перекручивают :?: Ты ж догадываешься, что цб это замороженные деньги, их чтобы срочно продать, нужно потерять процентов надцать :(
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 17:36

По чистым ЗВР встречал цифры в инете от 6,5 до чуть ли не 12 млрд. (сам не считал - тоже лентяй :) ).
Реально на сегодня orest, скорее всего прав, и чистые ЗВР где-то 8,5-9 млрд.
Кстати, респект orest"у. Вы со своим умеренным оптимизмом по курсу пока что оказались правы.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 17 лют, 2018 17:46

Vitl написав:......
цб это замороженные деньги, их чтобы срочно продать, нужно потерять процентов надцать :(

В общем случае, совсем не обязательно.

% СПЗ, действительно как-то смущают и вызывают сомнения в приводимых цифрах.
Правда, возможно, что их продали и купили что-то другое.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 851852853854855 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему