ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Crop написав:.......... Не понимаю логику. Ведь замещение дол долгов грн и ведёт к ревальвации. Под низкий процент не несут, под высокий несут так что доллар продают. Наступает цепная реакция и сдают все, ибо будет дешевле.
Не обязательно к ревальвации. Я в трамвае приводил пример Укрэксима, кот. занял по гривневым еврооблигациям 4 млрд. грн под 16,5%. Думаю, сегодня под такой процент, да если бы ещё без грабительских 19,5% налогов, они очень легко могли бы привлечь такую сумму на внутр. рынке. А при нашей инфляции это был бы совсем невысокий % (боюсь, реально отрицательный). И наши вкладчики с меньшей вероятностью покупали бы за эти деньги валюту, в отличие от тех, кто купил еврооблиги.
Тут нужно процентом регулировать, но времени на меленное замещение нет. Горит отдавать текущие долги в зелени. Потом можно бы и притормозить темп привлечения и падения, но можем и скорее получим обратную цепную реакцию. А пока хорошо, зарплата без изменений, расходы тоже(цены), но в баксах богатеем заодно и дули всяким зарубежным институциям крутим. И без вас обходимся, давайте бабло на наших условиях, а то ещё займём долг отдадим.
Вы оптимист! В баксах мы, возможно, и богатеем, но, по-моему, чисто номинально, а не реально, т.к. расходы (цены) растут. В результате у подавляющего большинства, как мне кажется, свободный остаток средств после необходимых расходов - ЖКХ, еда, одежда и т.п. - остаётся равным 0 как и раньше. Небольшой пример. Дочка собралась рожать. Пошла становиться на учёт - 200 грн регистрация в поликлинике, 500 - постановка на учёт у гинеколога, 650 - её анализы, где-то 150 мужа. Короче, первичные расходы - практически ни за что - примерно 2000. Ещё в 2016 такого и близко не было. А дули крутить мы всегда умели, только обычно это плохо кончается.
Зы: думаю ниже 26 откуп, или?
Тут советовать не берусь. Я бы уже откупал, но с нашими орлами ... Мне проще - я не слил, ждал 29+. Зато сейчас не приходится голову ломать.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 08 бер, 2018 18:28, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав: Мне проще - я не слил, ждал 29+. Зато сейчас не приходится голову ломать.
Прошу прощения, что вмешиваюсь... И Вы этим гордитесь?
Вы не понимаете смысл.Свн слив не есть обязанность, это проявление маленькой слабости и прихоти ради маленькой выгоды.Можно вполне обойтись и без него.Вообще то ориентиры были на откуп в районе 27-27,5 и сливать ниже 29 было не шипко рентабельно, только по особой необходимости.А скажите вы честно, неужели вы считаете. что хоть кто то в форуме знал, что мы в феврале-марте упрёмся в курс 26 Этого никто не знал и не мог знать.И то, что манипуляции наших керманичей вынесли на поверхность слабаков в гривне не является никак их заслугой, им просто случайно повезло.Но их проблема в том, что мало кто этим воспользуется и валютный рынок как дал так и заберёт всю выгоду обратно в тот момент когда их булки будут расслаблены.
Vial Вы гордитесь что не вошли в крипту по $700 и не вышли по $ 18000? И ещё миллион примеров. Гордится нечем, но и парится не о чём. Не все спекули. Хорошего дня!
ЛАД написав: Мне проще - я не слил, ждал 29+. Зато сейчас не приходится голову ломать.
Прошу прощения, что вмешиваюсь... И Вы этим гордитесь?
Вам прекрасные ответы дали Vitl и Crop. Спасибо им. Но позвольте ответный вопрос к Вам - а где Вы увидели у меня гордость по этому поводу? Вроде никаких эмоций не высказывал, просто сообщил факт?
Грйс-мэн
ЛАД писал(а): Я в трамвае приводил пример Укрэксима, кот. занял по гривневым еврооблигациям 4 млрд. грн под 16,5%.
Это не те, выплаты по которым индексируются на курс?
Всім привіт. Ну давайте пощщщитаєм, уважаємиє кроти (с). Давайте глянемо на об’єми МБ за лютий. Викладу денні об’єми в млн. уо, але не по датах, бо не співпадають, а по порядку робочих днів День 2018 2017 1 266 175 2 362 220 3 256 230 4 564 233 5 870 192 6 414 298 7 440 217 8 430 334 9 371 227 10 457 275 11 453 255 12 402 286 13 184 194 14 321 105 15 306 239 16 387 195 17 316 313 18 284 247 19 329 209 20 279 241 Всього 7 691 4 685 В лютому 2018 місячний об’єм торгів більший на 39% чи 3 млрд (або біля 1,5 млрд чистої пропозиції). Це суттєве збільшення. ОВДП не забезпечили цього. Не буду шукати точних цифр, але пригадується, що ріст паперів склав біля 7 млрд тобто десь 260-270 млн уо. Банки купили в населення валюти більше ніж продали десь до 100 млн. Отже, біля 1 млрд – експорт чи додаткові «інвестиції». В березні буде те саме і не тільки через «нерезидентів», про ріст експортних надходжень в лютому-березні я попереджав в кінці минулого року. Підтвердженням є викуп НБУ за два останні дні 100 млн і 78 млн вчора (58 аукціон і 20 – запит курсу). Щодо аукціону і запиту кращого курсу уже якось писав. Аукціон проводиться тоді, коли лишня валюта є у багатьох банків (часто коли пилососять з готівки через каси), коли валюта є в кількох банків – запит кращого. Отже, наявність аукціону додатково свідчить про серйозні експортні надходження. Наступного тижня буде додаткова пропозиція за два вихідних (правда об’єми п’ятниці завжди не великі, але). Буде і відтермінований попит, та він менший чи значно менший в останній час. У вівторок має бути чергове розміщення ОВДП. Ну і 4G аукціон, на якому виторгували 5,5 млрд грн. (не менше 1,5 млрд не прогнозованих понад сподівання), на оплату операторам дали до двох тижнів часу, але є інформація, що вже в день аукціону лили валюту під «ефір». Також, на підході бюджетний період… Ще євро, не зважаючи на фундамент, аналіз і очікування, пішла в ріст (з моєї точки зору на головну пару це логічно, адже Німеччина з приураллям полізли в … до Вашингтону) Ось такі аргументи на зміцнення грн.. Що на боці долара? Відтермінований попит згадував; дивіденди, які НБУ випустив всі з певним обмеженням (але значно лояльнішим ніж раніше); позапланова закупівля газу в Європі; нафтотрейдери, які активізувалися у зв’язку з наближенням весняних с/г робіт та інтенсивно лобійованим ростом «покарання» за імпорт в користь національного виробника; холодний березень і менші ніж минулого року витрати приватного сектору і дрібного фермера; відшкодування ПДВ, виплати по зовнішньому боргу в розмірі 0,5 млрд+ в кінці місяця; аукціон НБУ, адже його дуже часто трактують як сигнал про переконливу рекомендацію регулятора зупинитися чи змінити напрямок (хоч саме зараз, мені здається, це викуп надлишків). Отже, з усього наведеного, найімовірніше, на початку наступного тижня активно посиплемося під 26 на МБ. Як і писав раніше, готівковий ринок зараз більш самостійний і чи піде він за МБ – питання. Я таки сподіваюся, що НБУ спробує стримати стрімке зміцнення грн. на МБ і для цього застосує відшкодування ПДВ (може в значно більшому від очікуваного розмірі). Щодо готівкового ринку, він стрімко росте через процеси, про які я багато говорив: ріст тіні і значне збільшення кількості заробітчан. Це забезпечує його значну самостійність (особливо, коли на МБ вистачає пропозиції). Весняна активізація бізнесу і відкуп святкового виторгу (а під гаслом «це восьме березня останнє», він значно більший ніж минулого (улі) року (и). Там де я - в два рази). Злий жарт може зіграти панічний продаж, який може стартувати після пробиття 26… Ну і замість підсумку. Як попереджав почекунів 30 і більше, так зараз попереджаю тих, хто розігнався на 25 і нижче. Серйозно падати далі не дадуть: 1 репатріанти; 2 ОВДП свято не буде вічним; 3 будуть підскоки для приватизаційного входу в грн; 4 я минулого року описував, чому саме не чекаю нижче 25 (дуже суттєві приватні валютні резерви наших "непересічних" громадян, які не захочуть ці резерви значно знецінити). Зараз у нас формується значне експортне лобі і йому явно не вигідна така ситуація на валютному ринку. У світлі близьких виборів, їх інтереси також треба врахувати. Радий буду почитати ще чиїсь думки.
orest Ещё бы к Вашему труду и цифры для анализа. Сколько будет компенсация НДС, на сколько ещё разместят ОВГЗ. Ну и выручка экспортеров. В трамвае в период роста подгоняли страшилой на огромные суммы зависшего НДС. Что там в действительности? Вопрос на миллион. Спасибо.