|
Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість! |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:20
"Лечить" однозначно треба! Стільки злоби, ненависті, злорадства, брехні та принижувіання всього, що рухається, ще треба пошукати. При цьому на 100 відсотків завжди помиляєтеся. Приймальне відділення - з 9-00. Ще є час, нагадаю, що за вами - борг: - новеньке - грошовите - смачненьке - новітнє...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 11 бер, 2018 21:21, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1447 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:21
Долярчик написав:договорі ЧІТКО прописано, що маю ДОПЛАТИТИ за "зайві" м2, які будуть не співпадати з тими, що вказані в договорі!
То залежить від "порядного" забудовника. Якщо різниця площі до 0,5 метра квадратних, то це похибка, і ніхто нікому нічого не винен. Якщо після замірів БТІ ви отримуєте більше метрів, ніж у договорі, то треба доплачувати по поточній ціні метра на десь оплати, протягом 15 днів. Якщо отримуєте менше метрів, ніж у договорі, і це перевищує 0,5 метра похибки, то деякі забудовники повертають. Це все тому, що за проектом є загальний розмір житлової площі - ну припустимо загальна площа поверху 1000 метрів, і ці метри діляться між квартирами, і виходячи з цього і підписуються договори. Припустимо, на поверсі 10 квартир по 100 метрів. Якщо вам дісталося 102 метри, то котромусь сусіду дісталося 98 метрів. Відповідно - ви доплачуєте, сусіду повертають. Але це при умові, якщо ви не змінюєте планування. Якщо берете квартиру студію (без внутрішніх стін) площею 50 метрів, і просите зробити перегородки для 2х кімнат (перепланування), то перегородки забирають площу, і в результаті ви отримуєте припустимо 45 метрів (площа перегородок), але платите за 50 метрів. І ще доплачуєте за те, що переплановуєте. Чи якщо берете ті ж 50 метрів з лоджією. Переплановуєте - зносите перегородки лоджії, площа збільшується від початкової, тому доплата на площу перегородок. Плюс якщо лоджію рахують з коефіцієнтом 0,5 після перепланування її можуть навіть порахувати як житлову площу - але все залежить. Мені у свій час прийшов файл по будинку - в когось був 0 до сплати (у межах похибки 0,5 метра), хтось доплачував (в мене на 1.2 метра більше), а хтось отримав гроші назад. Я була у шокови, коли то отримала, попросила хлопців з БТІ переміряти. Все співпало до міліметра (міряли лазером), і я доплатила. es77 написав:Єдине про що жалкую -проходячи мимо обмінки з вивіскою "38" на той момент не скинув все що було по кишенях під 0.
Так, то був четвер, а в п'ятницю зранку і до обіду був 40... І далі 22,5... akurt написав:Єдиний момент щастя був восени року 2008: ціна на доляр була зовсям незрозумілою... після 4,7 - то 6,50, то 9-50... А ціни не міняли...
Але ті поїзди вже поїхали 
Востаннє редагувалось Lambada в Пон 12 бер, 2018 00:55, всього редагувалось 2 разів.
-
Lambada
-
-
- Подякував: 51 раз.
- Подякували: 68 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:24
Слухайте Lambada і буде Вам щастя!
Висновок: берете квартиру під здачу - не робіть ніяких перепланувань. Пройде час - захочете продати - теж менше клопоту і грошей.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1447 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:27
sailed написав: Долярчик написав:...так-от, мене ще цікавить таке: чи часто забудовники "збільшують" ваші м2 при здачі квартири?(при їх перемірянні) ...бо в договорі ЧІТКО прописано, що маю ДОПЛАТИТИ за "зайві" м2, які будуть не співпадати з тими, що вказані в договорі!
Майже завжди площа "збільшується", знаю вже три приклади у Львові, де площа виросла, в знайомой взагалі на 4 тис дол вийшло (але там дворівнева - тому і розбіжність велика). Вони трохи в шоці були, але стиснувши зуби - заплатили. Нічого не поробиш. Ціна метра прив'язується до той ціни, за яку брали.
...я так підозрюю, що в мене на балконі "згуляють" може 1м2, а то і більше.......бо на одних "картинках" балкон(а він приблизно 5м2) йде рівно з фасадом будинку, а на інших - він трохи виступає ЗА фасад("на око" - 30-40см!)  - а на холєру мені той виступ? - щоб тупо здерти з мене додаткову тис. дол! 
-
Долярчик
-
-
- Заблокований
- Подякував: 593 раз.
- Подякували: 633 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:28
akurt написав:"Лечить" однозначно треба! Стільки злоби, ненависті, злорадства, брехні та принижувіання всього, що рухається, ще треба пошукати. При цьому на 100 відсотків завжди помиляєтеся.Приймальне відділення - з 9-00. Ще є час, нагадаю, що за вами - борг: - новеньке - грошовите - смачненьке - новітнє...
Так усі моі пациенти і говорять!Тими ж словами! А ви що думали,наші пацієнти це тільки бомжі,та ні останній час там героі бізнесу і соцмереж! Раніше вони термінатора бачили,а зараз хто на шо гаразд,шо в інернеті вичитали, про те і блазують! Я,пан Акурт,своїх пациентов бачу де б вони не були-практика! Попитайте мого колегу Холява з валютного форуму-запропонуйти йому почитати ваше чтиво і я майже впевнений, що наш діагноз вам буде один і той же!
-
sinus
-
-
- Заблокований
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 287 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:38
Долярчик написав:...я так підозрюю, що в мене на балконі "згуляють" може 1м2, а то і більше.......бо на одних "картинках" балкон(а він приблизно 5м2) йде рівно з фасадом будинку, а на інших - він трохи виступає ЗА фасад("на око" - 30-40см!) - а на холєру мені той виступ? - щоб тупо здерти з мене додаткову тис. дол!
якщо вартість метра 1000$, то метр лоджії 500$. Це майже нереально, але спробуйте полюбовно поговорити з головним архітектором проекту - в нього має бути не "картинка", а робочі матеріали, які він віддає рабацягам - що і як робити, які вікна ставити, скільки бетону заливати і т.д. І будете знати відповідь на своє питання. "Картинки" - то замануха для тих, хто хоче перепланування, теплі підлоги та інші ексклюзивні блага від равшанів і джамшутів забудовника. Той виступ на 40 см для того, щоби звідтам дуло.
Востаннє редагувалось Lambada в Нед 11 бер, 2018 21:40, всього редагувалось 1 раз.
-
Lambada
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:39
Lambada написав:Якщо після замірів БТІ ви отримуєте більше метрів, ніж у договорі, то треба доплачувати по поточній ціні метра на десь оплати, протягом 15 днів.Якщо отримуєте менше метрів, ніж у договорі, і це перевищує 0,5 метра похибки, то деякі забудовники повертають.
...глянув договір, пише, що(якщо) доплачувати, то по тій ціні, яка була на день підписання договору..... - тобто, по "старій" ціні за м2
-
Долярчик
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:41
Долярчик написав:..глянув договір
а як той пункт звучить? про похибку щось є?
-
Lambada
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:46
пане akurt, Вам невістки часом не треба? 
-
Lambada
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 бер, 2018 21:53
Lambada написав:. І ще доплачуєте за те, що переплановуєте. Чи якщо берете ті ж 50 метрів з лоджією. Переплановуєте - зносите перегородки лоджії, площа збільшується від початкової, тому доплата на площу перегородок. Плюс якщо лоджію рахують з коефіцієнтом 0,5 після перепланування її можуть навіть порахувати як житлову площу - але все залежить.
akurt написав:Висновок: берете квартиру під здачу - не робіть ніяких перепланувань. Пройде час - захочете продати - теж менше клопоту і грошей
...відповідаю обом: 1) - так перепланування зробити трішки ПІЗНІШЕ, після того, як переміряють(це здається, після присвоєння поштової скриньки/номера) 2) - а перегородки(які я і буду робити) можна зробити не з блоків, чи цегли... - а з двох листів ДВП! - давши в середину шумоізоляційну плівку(вона десь 0,5-1см товщиною).... - то і пізнішше небуде ЖОДНИХ проблем при продажі(бо я читав, що якщо стіна не мурована, то вона ніби, і стіною не рахується.... тобто, не рахується, що ви зробили ПЕРЕПЛАНУВАННЯ!) 
-
Долярчик
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-