Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Акуртик, а помнишь этот знаменитый пост Кодера?? Ну все по-прежнему в точку.
Coder написав:
akurt написав:Даже не собираюсь отвечать, хотя прочитал с интересом.
“Ітогі падведьом” (С) Митець
Отже грунтовної, аргументованої відповіді не буде. Замість неї я отримав декілька ярликів, щодо свого фінансового стану, когнітивних здібностей і т. ін., в дописі, з якого це все було видалено за декілька годин. Можна було б відповісти в тому ж ключі, накинути на вентилятор, але я, знову ж таки, так робити не буду, оскільки це безперспективно, з декількох причин: - akurt може дозволити собі витратити більше часу на дописи на форумі, мені просто шкода часу на це - час від часу тут таке і без мене трапляється, і відвідувачі від цього не в захваті - це просто неконструктивно і не приносить користи нікому Тому я зайду з іншого боку. По-перше, оцінки akurt’а мене особливо не зачіпають, більш того, я розумію їх природу. Є така штука, як спіральна динаміка, яка описує еволюцію мислення людства (виділяючи декілька парадигм, асоціюючи їх з кольорами). Її розробив Клер Грейвз (в нього було декілька учнів, які розвивали цю теорію і доповнювали практичними інструментами, наприклад, Кен Вілбер, який описав так звану інтегральну модель). На жаль, їх роботи, українською не перекладались. Практичними аспектами спіральної/інтегральної динаміки в Україні займається Валерій Пекар, який, з поміж іншого, викладає в Львівіській та Києво-Могилянській бізнес-школах. Він написав хорошу книгу “Різнобарвний менеджмент”. Книга невеличка, 200 сторінок. Вона більше для управлінців, але 60 сторінок присвячено короткому опису інтегральної моделі, що могло би бути цікавим для всіх. Я би рекомендував її для ознайомлення з теорією, оскільки, порівняно з книгами Грейвза і Вілбера, вона легше читається (стиль викладення більш зрозумілий і приклади більш “життєві”, тому краще лягають на наш менталітет).
Отже, з точки зору спіральної динаміки, ми з Вами знаходимось на різних витках спиралі. Пекар використовує метафору “живемо в різних світах”. Комунікація між людьми з різних світів - ускладнена, вони часто не розуміють один одного, через те, що в них різні цінності. Власне це те, що відбувається тут, на форумі, з точністю до використаного лексикону Я просто наведу одну цитату з “Різнобарвного менеджменту”:
Наприклад, є безліч людей, які не вірять у чесність. Ну, не вірять і все. Що ж відбувається, якщо такому типу зустрічається справжня чесна людина? Він починає шукати, “де ж він мене кинув”. Не знайшовши, підозрює чесного у вийнятковій хитрості та підступності - якщо не зумів виявити обман, значить, обман дуже добре замаскований. Зрештою виявляється, що обману немає, і тоді чесному присвоюється клеймо “лох”. Ну, правда, ну як можна назвати людину, яка не бачить своєї вигоди і не обманює, коли випала така нагода?
Нічого не нагадує? Так, Вам, та і не тільки Вам, важко зрозуміти: - як це можна довіряти іншій людині (особливо майстрам, які в тебе роблять ремонт) - як це можна не тремтіти над кожною копійкою - як це можна дбати про стан навколо більше ніж за власний добробут - і багато чого іншого, тобто систему цінностей загалом (звідси Ваші ярлики про жебрацтво, “лох” і т. ін.)
З іншого боку, мені зрозумілі Ваші мотиви. Як колись відповідав журналістам, що критикували його тактичні моделі, Валерій Васильович Лобановський: “Мы с пониманием относимся к вашему непониманию“. Власне так працює спіральна динаміка. Наступний виток включає в себе всі наступні. Тому я відносно легко можу переключитися в Ваш світ, хоча й не отримаю багато задоволення від того. А Ви в мій - теоретично, також, але для Вас це набагато складніше. Це вимагатиме персональної трансформації (особистого розвитку), яка є достатньо непростим процесом.
В цілому, я припускаю, що в реальному житті Ви є на вищому рівні розвитку, ніж Ваш персонаж на форумі. Це буде залежати від того, чи свідомі, чи не свідомі Ваші дії, які я опишу нижче.
All
Шановні читачі і дописувачі, те, що ви спостерігаєте в даній гілці, це те, як виглядає гібридна війна. Визначення візьмемо з Вікіпедії:
Гібридна війна поєднує принципово різні типи і способи ведення війни, які скоординовано застосовуються задля досягнення основних цілей. Типовими компонентами гібридної війни є використання методів, що сприяють виникненню та поглибленню в державі, обраній для агресії, внутрішніх конфліктів:
- створення внутрішніх суспільних протиріч через пропаганду з її переходом у інформаційну війну; - створення економічних проблем через економічне протистояння з переходом в економічну війну та протидію зв'язкам країни-жертви з сусідніми країнами; - підтримка сепаратизму та тероризму аж до актів державного тероризму; - сприяння створенню нерегулярних збройних формувань (повстанців, партизан та ін.) та їх оснащення.
Цікавий момент з інформаційною війною. Хто слідкував за гілкою з самого початку, можливо, пам’ятає, що я вже задавав п. Акурту питання, чому його повідомлення містять стільки пропаганди? Чіткої відповіді я не отримав, він додатково наголошував про те, що він ділиться досвідом про купівлю нерухомості і життя в Анталії. Що ж ми спостерігаємо насправді? Дійсно, маємо добродія, який безкоштовно готовий ділитися досвідом/інформацією про життя в Анталії. Тим не менше в добрій половині дописів лиється бруд на Україну (і ціни, і якість продуктів, і дороги, і освіта, і, особливо останні дні, весь негатив з українських новин, у вигляді діалогів з турецькими будівельниками). Натомість йде вихваляння Турції, США, Франції, тощо.
Наведу, ще одну цитату з “Різнобарвного менеджменту”
На самому початку ми говорили, що наша свідомість постйно перебудовує свою картину світу. Тому на картину світу можна впливати, повідомляючи людині певну інформацію, або, навпаки, обмежуючи інформацію певного роду. Проповіді, книги, зустрічі з незвичайними людьми, подорожі здатні змінити багато чого. На жаль, часто найпотужнішим інструментом, є телебачення, і використовується воно зовсім не для позитивної трансформації. Регулярно поміщаючи людину в інформаційне середовище, насичене насильством, несправедливістю, нав’язливою рекламою, еліти сприяють формуванню у неї цілком певної картини світу. Уявіть собі, що з новин зникли кримінальні події, а їх замінили розповіді про взаємодопомогу та успішні громадянські ініціативи. Як ви думаєте, скільки часу знадобиться на оздоровлення суспільства?
Для закріплення певної картини світу використовується не лише насичення специфічною інформацією, але й обмеження всілякої іншої інформації. Будь-яке “промивання мізків” за всіх часів починалося з ізоляції людини від зовнішнього світу.
В нас є реальне життя, в якому дійсно не все добре. В нас є телебачення контрольоване олігархічними групами, цілі яких точно не покращення життя пересічного українця. Тому люди, що бажають кращої долі, ті, які вірять в те, що десь відбувається щось хороше, йдуть далі в пошуках інформації, знань, цікавого кола спілкування тощо. І Інтернет дає нам таку можливість. Але щойно доступ в Інтернет в Україні став масовим, інформаційна війна завітала й сюди. Форуми, коментарі під новинами заполонили akurt’и які й далі тиражують те, що ми й без того бачимо в житті і на екранах ТВ щодня, забиваючи ефір полотнами чорнухи, які погрібають під собою будь-які позитивні новини. В їх арсеналі безліч прийомів - маніпуляція, гіперболізація, висмикування тверджень з контексту, підміна понять і т. ін. З ними майже неможливо конструктивно спілкуватися, тому що їх задача зробити вкид в інформаційний простір, для того, щоб вплинути на емоції людей, які сприймають все, що читають на віру, особливо від шанованого експерта, який "завжди правий". Коли зустрічається людина, яка всю інформацію сприймає критично, і аргументовано заперечує, там підключаються інші прийоми - підмінити тему, нахамити, або просто проігнорувати питання. Суперечка затихає, і починається новий потік чорнухи. Таким чином akurt’и, відбирають останній з високоефективних інструментів, доступних нам для оздоровлення суспільства.
На жаль, на цьому все не закінчується, задача akurt’ів лише розкрутити цей маховик. Звичайно, невтішні новини є дійсністю, яку важко заперечувати. Тому тут і там з’являються голоси в підтримку (дійсно все дорого, дійсно багато неякісних продуктів, а якісні ще дорожчі). Це може бути хтось, хто живе тут, або хтось, хто покинув Україну в пошуках кращої долі (я тут нікого не звинувачую, в кожного свої обставини). На хвилі такої підтримки потік чорнухи зростає, додаються відверто маніпулятивні прийоми, через які картина стає ще чорнішою. І ось вже піднімає голову відверта “вата”, що сумує по СРСР, і задається питаннями, "невдалих народів яким не можна мати власну державність"? Отакі наслідки інформаційної війни, але це ще не все.
З огляду на спрямованість цього форуму, інформаційна війна переходить в економічну війну, яка за визначенням, так само, є частиною гібридної війни. В сучасному світі, у війні не обов’язково йти на прямий збройний конфлікт. Достатньо послабити економіку країни, тоді, можливо, і воювати не знадобиться. Тому для виживання країни необхідна сильна економіка. (я не економіст за освітою, тому до кінця абзацу - на мій “хлопський розум”, можливо, з помилками в термінології) Типова успішна економіка базується на малому і середньому бізнесі, частка якого у ВВП може сягати 80%, характеризується розвинутою сферою послуг, також важливо мати позитивний зовнішньоторговий баланс (перевищення експорту над імпортом, так я знаю, що можна імпортувати більше ніж експортувати, і валютний баланс, все одно буде в плюсі, при умові притоку зовнішніх інвестицій, але при нашому рівні інвестицій, наразі краще розраховувати лише на себе). Розглянемо ці чинники окремо.
1. Малий і середній бізнес. Хто є типовим читачем цього форуму? Людина, яка шукає інформації щодо покращення свого фінансового стану. Таких людей не так багато. І це вже достатньо активна людина, з точки зору економіки. Умовно Долярчик. Він саме той представник малого бізнесу. Він не задовільняється тим, що в нього є, прагне покращити свій фінансовий стан. В житті і по ТБ він цієї інформації знайти не може, тому приходить в Інтернет за чимось іншим, а тут - те саме, що і в житті, і по ТБ. Вартувало мені один раз написати про хороші освітні ініціативи, тут же маніпулятивна чорнуха на адресу тих ініціатив - і недобір на обрані напрямки (хоча на ті, на які конкурс 4+ людини на місце, на платне (!) навчання - ані слова), і дорого (так, 50К гривен на рік, а що ви хотіли від приватного вишу, щоб там були доценти і професори з оповідань akurt’а?). З іншого боку, освіта в США, с зарплатами професорів $150-200К на рік подається як якісна, і мало не безкоштовна. Тобто навіть коли в когось і є що порадити Долярчикам, то мета akurt’ів забити ефір, і максимально дискредитувати корисні поради. Не маючи можливості отримати потрібні знання, Долярчики задумуються, а чи варто працювати/залишатися в цій країні. 2. Валютний баланс. Компанія, в якій я працюю, є експортером послуг, тобто ми отримуємо гроші з закордону, і витрачаємо їх переважно в Україні. Звичайно, ми купуємо багато імпортних речей, тому що Україна не виробляє абсолютно все. Тобто частина цієї валюти повертається за кордон, але ми намагаємося витрачати кошти тут, на ХОРОШІ українські товари та послуги, тобто інвестувати в нашу економіку (для тих, хто потенційно захоче вирвати мої слова з контексту, наголошую, я не заохочую купувати все українське, не потрібно тулити мені Славуту або Ланос (пісню Семена Слєпакова “Купи говно” я знаю), але в нас дійсно є ХОРОШІ товари і ХОРОШІ послуги, і я говорю лише про них). akurt використовує і пропагує інший підхід. Отримує принаймі частину доходу в Україні і витрачає ці гроші за кордоном. Моя економічна поведінкова модель спрямована на притік валюти в Україну тобто покращення валютного балансу, поведінкова модель akurt’а спрямована на вимивання валюти з України (погіршення валютного балансу). Додатній зовнішньоторговий баланс є не єдиним, але суттєвим чинником, що впливає на курс долара США. До долара США в нас прив’язано дуже багато, тобто зростання курсу призводить до проблем в бізнесу, що працює на локальному ринку (в Долярчика менше покупців/доходу і більше думок, про виїзд за кордон).
Що є на меті в akurt’ів? Країна, яку роздирають внутрішні протиріччя. Країна, з якої виїхало все економічно активне населення (всі Долярчики). Зрозуміло, що всі все одно не виїдуть. Залишаться керманичі, чиновники, силовики, пенсіонери і цілком контрольовані (залежні з електоральної точки зору) люмпени. Економіка в занепаді, сусід з півночі може заходити і брати, що хоче. Більш ймовірно, що Україна в такому стані сама прийде миритися зі “старшим братом”. Все. Не потрібно вести військові дії. Країна завойована.
Зрозуміло, що це завеликий шматок для самого akurt’а, тому він лише пішак в цій грі. І таких пішаків тисячі, якщо не десятки тисяч. Але вигодонабувачів не так багато. Так, в першу чергу, це Росія, але навряд чи, akurt має відношення до ФСБ (хоча… сам за кордоном, діти живуть і вчаться в США - все як в російської еліти). Та це й непотрібно. В нас в політикумі є ціла плеяда діячів, які заради влади, готові здати інтереси країни. Тому враховуючи певне відношення до Дніпра, більш логічно було б припустити, що корені потрібно шукати в таборі “газової принцеси” (визнаний лідер в українському рейтингу політиків-брехунів - 91% брехні, маніпуляцій та перебільшень).
Гібридна війна - страшна штука. Не потрібно думати, що війна зараз десь на Сході. Війна не тільки там, вона зараз у вас всіх перед очима. Чим більше негативу ви розміщуєте тут, тим більше Долярчиків виїде з країни, тим менше шансів побудувати сильну економіку, тим більше шансів добровільно повернутися в обійми старшого брата, читай, втратити державу.
Я би з цікавістю читав цю тему, якби метою akurt’а було ВИКЛЮЧНО поширення досвіду про його життя в Анталії, про життя його родичів в США і Франції, без намагань зачепити Україну, шляхом порівняння (часто маніпулятивного). Але системно поширювати антиукраїнскьий контент на українському ресурсі - це така сама агресія, як і військова. На жаль, в мене немає стільки вільного часу, щоб детально розбирати і контраргументувати кожен випадок перекручування фактів, і маніпуляції як в цьому прикладі, але якщо хоча б половина читачів, критично розглядатиме викладені факти, і робитиме аналіз маніпуляцій і брехні, привертаючи увагу інших, це, як мінімум, ускладнить життя агресора, як максимум, стане хорошим кроком в сторону оздоровлення суспільства.
Хотел сказать: "Понеслась душа в рай!" Ан нет: какая там "душа"? Бесы правят бал... хотят ставить рекорд глупости... Соревнуются... Конспектируйте, господа... Исключительно умные мысли от умных людЁв о Вашем будущем. я думаю...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 24 сер, 2018 23:25, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:Господ Stringer и Ethereum прошу написать хоть что-то по теме ветки. Я уже убедился, что Вы не в состоянии ответить ни на один вопрос и не владеете никакой информацией по теме ветки. Вы все равно всегда и на 100 процентов ошибаетесь: например, человек, о котором идет речь выше, НЕ ЯВЛЯЕТСЯ РИЭЛТОРОМ и не являлся никогда. Не засоряйте ветку попытками поставить диагнозы и навешивать ярлыки. Никто не обещал подавать по четвергам прогоревшим в бизнесе и по жизни материальную помощь и кормить. Эта ветка о другом, о том, к чему Вы никакого отношения не имели, не имеете, не будете иметь и вообще не владеете вопросом. Если Вы купили или планируете купить хоть какую-то недвижимость за пределами своего микрорайона - пожалуйста, напишите и поделитесь опытом/цифрами/знанием.
Не нарушайте Правила форума: нажмите кнопку "Правила" выше и прочитайте. Спасибо.
Тут вже говорилося ,що ти спеціально все мутиш і є елементом гібридної війни і працюєш таким чином на росію. Всі ці лозунги виїзжати і інвестувати в турецьку недвигу є частиною бездарного господарювання акурта,який купив дорого нерухомість і тепер пробує скинути . Так само як і закликав всіх інвестувати в турецьку ліру під депо і знімати шалений %. ЧИ НЕ ТАК АКУРТ?
...от читаю назву гілки: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість - а, по дописах нв гілці, ніби, бачу іншу назву: 100500 способів вивести(з себе?) "на чисту воду" пана Акурта
... кумендно
п. с. ... цікаво, чи сьогодні далі тут буде литися бруд, чи одумаються, і візьмуть дружину з дітьми і виїдуть трохи на природу?
Долярчик написав:...от читаю назву гілки: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість - а, по дописах нв гілці, ніби, бачу іншу назву: 100500 способів вивести(з себе?) "на чисту воду" пана Акурта
... кумендно
п. с. ... цікаво, чи сьогодні далі тут буде литися бруд, чи одумаються, і візьмуть дружину з дітьми і виїдуть трохи на природу?
Долярчик. Такі от "господа" і були жо..лизами в Януковичів. Вони писали кризис і все погано,розвалювали економіку,культуру і армію. В цей самий час безбожно крали. Не будь таким самим,май свою голову на плечах. Перед тим як щось купити - поживи 3 місяці в Анталії і тоді напиши на форум,а не розказуй байки про солодке життя. Ти ж бачиш що акурта легко вивели на чисту воду і ловили не раз за брехню.
Не зовсім по темі але... Більше десяти років почитую цей форум. Багато цікавих людей та думок траплялось. Багатьма корисними думками скористався й зберіг або примножив.
Недавно почав інколи почитувати й цю гілку. Також трапляються цікаві та корисні думки від різних людей. Трохи шкода, що часто обговорення скочується до хамства чи вішання ярликів. Але вже є як є
Деколи виникають питання до ТС. Моя цікавість не зовсім задоволена. Задам ТС декілька питань: 1) як з Дніпра Ви до Львова потрапили і чому наважились купити нерухомість в цьому місті? 2) яка доля Вашої нерухомості в Криму? 3) Ви довго працювали колектором і чи можна на цьому "доробитись"? 4) Якщо купити для себе (для життя) нерухомість за кордоном а діти ще шкільного віку то це мабуть значна проблема й можлива втрата "коріння"?
Також кортить побачити хоч якийсь скріншотик від ТС з цінами входу (виходу) в акції Tesla Inc. Адже з цінами на продукти харчування Вам не складно викладати.
Дякую за відповіді.
Стараюсь в житті дотримуватись порад класика: "Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь" Т.Г.Ш.