ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
sinus написав:гроші завели ті, хто ставив на Зе і чекають ринку землі.
якщо запустять ринок землі, а до того все йде, то захід бабла до нас збільшится в рази, тоб-то курс на 22. В 16 не вірю, хоча ще на весні не вірив в 24 )))
Разувают держателей долларов, на большой сумме сбережений колоссальные потери, ибо цены в гривнах в основном не то, что не снижаются в след за долларом, а наоборот растут. Хотя можно заняться аутотренингом и верить в доллар.
sinus написав:гроші завели ті, хто ставив на Зе і чекають ринку землі.
якщо запустять ринок землі, а до того все йде, то захід бабла до нас збільшится в рази, тоб-то курс на 22. В 16 не вірю, хоча ще на весні не вірив в 24 )))
Нічого не зміниться- гроші всі вже тут і купувати будуть ті, хто ці гроші сюди вже завів, чужі тут не втиснуться.
Дійсно: Офшор - МБ - ОВДП - Земля(для перепродажу)- Гривня за землю від реальних аграріїв - МБ - офшор.
Десь так вимальовується.
Можна вважати, що земля уже продана, що і враховано в поточному курсі. Негатив для найгарнішої буде на передостаньому етапі, а це буде ще ой як не швидко.
КОГДА? Какой будет курс при этом - 22 ? Сил у меня уже нет. 0.000. Силы уже заходят в отрицательную величину - в шаге от постепенного слива.
Хто знає? Але зміцнення гривні ще не закінчилось, як я і писав раніше 24 досить вирогідно побачити в цьому місяці. Але в ще нижче не вірю. Щоб не депрессувати по цьому курсу, раджу зосередитись на нерухомості, якщо є щось зайве, що можна продати, то краще це робити зараз. Зі зміцненням гривні ціни на нерухомість в доларі вже почали зростати, а пік цін можна не встигнути зловити.
Про вартість землі писав тут viewtopic.php?p=4710815#p4710815 отже це від 30 млрд і аж до 120 млрд по новітніх оцінках найсміливіших оцінщиків. Тому суми в ОВДП нерезидентів і фізиків надто малі. Це звичайна легалізація з перестрахуванням від девальвації. Хіба щось зміниться з 1 січня 2020 Ринок землі збираються запустити наступного року, а "нерезиденти" вкладаються на довше, а звідти так просто не вийдеш при зародковій вторинці... Сезонність поламалася viewtopic.php?p=4741347#p4741347 Правда, не думаю, що на стільки, щоб не було взагалі росту. Виростемо, тільки звідки, коли почнем і на скільки. Сьогодні НБУ на МБ 24,75 тримає зубами, стояв на смерть. Хоч є ті, хто серйозно стверджує про 24. Але я не думаю. Якщо конвертуватися, то може таки пізніше і вигідніше???
Alex2007 написав:Да и как-то про осеннюю сезонность вдруг все резко забыли. И крутят бабло огромными объемами на межбанке и ценой вниз.
Сезонность сдвинулась (ушла) из-за изменения баланса спроса/предложения валюты. Кроме хорошего урожая и цен на с/х и металлургию и сырьё, всякие госы продают валюту (предварительно заняв её), а не покупают как раньше. Здесь и Нафтогаз, и Минфин, и прочие. Очень сильный реально удар получился по дерибанщикам бюджета - они реально оказывали давление на валюту своим спросом. Сам вижу как сейчас на уровне города/области уменьшили финансирование, зарубили проекты, снизили в разы оценочную стоимость работ. Для себя ещё 10 дней назад считал верным покупать на новую гривну валюту по 25-25,10, а не заходить в гривневый депозит. В начале октября - буду смотреть. В 30+ не верю, уменьшаю верхний порог курса вместе с понижением сейчас текущего. Все видят цифры сейчас, все понимают, что так не будет вечно - вопросов два: когда разворот и до каких цифр подпрыгнем?)))))