Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 6667686970 ... 1059>
Повідомлення Додано: Нед 12 кві, 2020 08:24

Чи варто пересиджувати рецесію, зберігаючи готівку...

Стаття від фінансиста і засновника інвесткомпанії...
https://nv.ua/ukr/biz/experts/kriza-zbe ... 81396.html

Залишила питання кваліфікації цього фінансиста, на "батькові" гроші, хто завгодно може назватись і фінінсистом, і засновиком, і "імперіалістом".
Сам то ти що з себе уявляєш :?:

Як діяти зараз, щоб зберегти заощадження? Чи мав рацію Даліо? Cash is king or Cash is trash?
Відповідаючи на це питання, пропоную проаналізувати кілька фактів, які допоможуть краще зрозуміти характер нинішньої кризи. Як і попередні кризи, пандемія 2020-го супроводжується різким падінням економіки і ринків, звільненням співробітників, скороченням споживання і заощаджень.

Він проаналізував...

Закінчив статтю він так:
Так що, чи доцільно «пересиджувати» рецесію, зберігаючи готівку? Не так часто ринок підносить таких «чорних лебедів», дозволяючи купити хороші активи за доступними цінами.

Я не зрозумів, він нас питає чи дає рекомендації??? І це рівень фінансиста? Чи він хоче прорекламувати свою контору? Несіть гроші мені, я вам зароблю ще?

Певен, що він точно заробить, мінімум на коммісіях і платі за обслуговування.

Комментарі від його читачів показують, шо хфінансист такі прохфесіонал... Ніц не зрозуміла мета його висеру на тому ресурсі.
change_pm

Заблокований
Подякував: 126 раз.
Подякували: 1070 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 09:43

Denskor написав:change_pm хотел услышать Ваше мнение и других, какой реальный чистый годовой рентный доход ,допустим по таким перспективным новостроям в Манчестере, Ливерпуле ?
продавцы таких объектов пишут 6-7% первые год -два.

На майбутнє зараз не скажу. Більшість об"єктів, де таке пишуть, то котловани. Зараз котловани скрізь по світу я б не ліз. Дуже велики ризики.

Якщо просто зараз зайти на ринок в готовий об"єкт, то буде десь 5.5% чиста дохідність:
ціна об"єкта - 140 тис фунтів, оренда - 650 в місяць (те що ви отримаєте).

Орендатору доведеться викласти з кишені десь 800-850 фунтів за місяць:
оренда + витрати на комунальні + податок.

Те, скільки орендатору доведеться викласти з кишені, залежить від енергоефективності будівлі. Чим будинок старіший, ти затрати вищі. Тому свіжі новобуди більш конкуренті.

На zoopla можна дивитись клас енергоефективності будинку.

Імхо, зараз треба чекати падіння цін на новобуди, і потім заходити на ринок. Скажемо так, якщо тис на 20 впаде ціна на те, що коштувало 140, то оренда маловірогідно, що впаде (вона так сильно не росла під час росту вартості нерухомості).
Тоді вже буде 6.5% дохідність, вже краще :)

І не забувайте, там де в Манчестері 5-7%, то в Лондоні 2-3% :!:
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 13:25

change_pm Дякую за полезный обзор!
Denskor

Подякував: 7 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 13:51

Denskor написав:change_pm Дякую за полезный обзор!

Нема за що :)

ps. Ви мене колись питали з яким агенством я працював. Особисте повідомлення не відправилось чомусь. Ось агенство з яким я співпрацюю https://www.knightknox.com/
Це так, на всяк випадок. Агенств в Англії повно. Можно гуглити і вибирати, кому яке до душі.
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 14:05

Тут мій знайомий власник агенства нерухомості написав статтю https://www.linkedin.com/pulse/uk-marke ... y-withers/

Зрозуміло, що товариш він заангажований, йому продавати треба. Але до дечого можна дослухатись:
There was already a shortage of property across the UK. The UK population is projected to pass 70 million by mid-2031 (Office of National Statistics) and according to Knight Frank
‘between 2019 and 2030, the number of households in the UK will rise by 1.8 million’.
Only 240,000 homes were added last year – 20% less than the government target of 300,000. Granted, job losses and a fall in GDP will inevitably have an impact in reducing demand (and affordability to borrow) in certain areas, but the imbalance of supply vs demand has no imminent solution.

We should expect the UK Government and lender action to suspend mortgage payments and support businesses to reduce the number of forced quick sales that could drag house prices down. Also, once the smoke clears, my guess is that most sellers will hold on vs. accepting large price cuts which should keep prices stable. In addition, I can see more incentives being offered by house builders (in particular for new build) and a greater focus on Built to Rent – including more of an emphasis on affordable housing. Help to Buy, which was to be capped from this time next year could well be extended as a result of the current situation.

Importantly, it also seems likely that many people, who have been stuck in their home for a month or more, will aspire to move to a bigger/better home and seize the moment as soon as restrictions are lifted and the market starts to open again. With transactions halted for the meantime in the interests of everyone’s safety, it can be argued that residential property really is at the forefront of our minds when forced to stay inside it! Our houses are no longer just a ‘home’ but also places of work, rest, play and shelter!

Although many mortgages have been paused, the good news is that post-pandemic should be a good time to get a mortgage – interest rates are at a record low (0.1%) and likely to remain that way for a while 'Oxford Economics predicts rates will remain at this level until Q3 2021 and only reach 1.5% by the end of 2024!'
With volatility in equities and global stock markets, I don’t think it will be long before people start looking for more secure and fixed assets to invest in such as property – where the value cannot be wiped/lost overnight. As the above Savills report states
‘The perceived security of a bricks-and-mortar investment in times of uncertainty should help underpin values.’
We have already seen a marked increase in enquiries coming from investors based in Asia (particularly Singapore and Hong Kong) looking to capitalise on the weak GBP as they start to come out of the other side of the current situation.
It may be a bit optimistic to say the market will ‘bounce’ back but in my opinion there will be a short-term buyers’ market followed by a return to modest growth. As echoed by the Hometrack House Price Index Report recently
‘fifty years of history shows that external shocks and global events tend to impact levels of housing market activity more than prices in the short term.”

Переклад не дуже (немає зараз часу його підправляти, що гугл дав, то я і взяв):
Существовал уже нехватка имущества по всей Великобритании.По прогнозам, к середине 2031 года население Великобритании превысит 70 миллионов человек (Управление национальной статистики), и, по данным Knight Frank, «в период с 2019 по 2030 год число домашних хозяйств в Великобритании вырастет на 1,8 миллиона».Только 240000 домов были добавлены в прошлом году - 20% меньше, чем правительство целевой 300000.Конечно, потери рабочих мест и падение ВВП неизбежно окажут влияние на снижение спроса (и доступность заимствований) в некоторых областях, но дисбаланс предложения против спроса не имеет неизбежного решения.

Мы должны ожидать, что правительство Великобритании и кредитора действия приостановить ипотечные платежи и поддержку предприятий, чтобы уменьшить число вынужденных быстрых продаж, которые могли бы перетащить цены на жилье вниз.Кроме того, как только дым очищается, я думаю, что большинство продавцов будет держаться против.принятие больших цен, которые должны держать цены стабильными. Кроме того, я вижу больше стимулов, предлагаемых строителями дома (в частности, для нового строительства) и больше внимания на Построенный в аренду - в том числе больше внимания на доступное жилье.Помощь купить, который должен был быть ограничен с этого времени в следующем году вполне может быть продлен в результате текущей ситуации.

Важно, что также представляется вероятным, что многие люди, которые застряли в своем доме в течение месяца или более, будет стремиться переехать в больше / лучше дома и воспользоваться моментом, как только ограничения сняты, и рынок начинает открываться снова.С сделок приостановлено на время в интересах безопасности каждого, можно утверждать, что жилая недвижимость действительно находится на переднем крае нашего ума, когда вынуждены оставаться внутри него!Наши дома уже не просто «дом», но и места работы, отдыха, игры и жилья!

Хотя многие ипотечные кредиты были приостановлены, хорошая новость заключается в том, что после пандемии должно быть хорошее время, чтобы получить ипотеку - процентные ставки находятся на рекордно низком уровне (0,1%) и, вероятно, останется таким образом в течение некоторого времени "Оксфорд экономика прогнозирует ставки будут оставаться на этом уровне до третьего квартала 2021 года и только достичь 1,5% к концу 2024 года!

С волатильностью в акциях и глобальных фондовых рынках, я не думаю, что это будет долго, прежде чем люди начинают искать более безопасные и основные активы, чтобы инвестировать в таких, как собственность - где стоимость не может быть уничтожена / потерял в одночасье. Как говорится в вышеупомянутом отчете Savills
«Ощущаемая безопасность инвестиций в кирпич и минометные инвестиции во времена неопределенности должна помочь поддержать ценности».

Мы уже видели заметное увеличение запросов, поступающих от инвесторов, базирующихся в Азии (в частности, Сингапур и Гонконг), желающих извлечь выгоду из слабых GBP, как они начинают выходить из другой стороны нынешней ситуации.

Это может быть немного оптимистично сказать, что рынок будет "отскок" назад, но на мой взгляд, будет краткосрочный рынок покупателей следуют возвращение к скромному росту. Как вторит Hometrack Дом Индекс цен Доклад в последнее время
«Пятьдесят лет истории показывают, что внешние потрясения и глобальные события, как правило, влияют на уровень активности рынка жилья больше, чем цены в краткосрочной перспективе».
Востаннє редагувалось change_pm в Пон 13 кві, 2020 14:16, всього редагувалось 1 раз.
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 14:16

Фотки з Манчестера

Взяв тутай https://www.thisisdecoy.co.uk/blog/arch ... lio-update
Зображення
Це Deansgate Square.

Такі фотки обожнюю...
Зображення

Ось відео з однієї з квартир. Цінник такий, що вуха загортаються.
https://www.instagram.com/tv/B-q_2J1FV7 ... e=ig_embed

Як ремонт? Дешевеньке все якесь :(
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 16:46

change_pm Интересно, какой ценник? Сдержанный минимализм.По-моему,то что надо)
Denskor

Подякував: 7 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2020 17:16

Denskor написав:change_pm Интересно, какой ценник? Сдержанный минимализм.По-моему,то что надо)

Мені також мінімалізм - це те що треба! Пшонка-стайл то для іліти :)

Ціннік...
Рік назад питав за 1к - 230-260 тис фунтів / 2к - 340-400 тис.
Може вже вище, але певен...продаж стоїть.

Якщо фунт просядє до 1.10 до бакса, думаю, варто ризикнути.

Є проблема, що гербовий податок буде 5% :(
І думаю, що 5-7% дохідності не буде. Мабуть, 3-4% буде, імхо.
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2020 00:41

change_pm
На Харьков похож немного. :) Построили перед 2008 кризисом https://zastroyschiki.com/wp-content/up ... ltra_4.jpg
San

Подякував: 2331 раз.
Подякували: 2612 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2020 14:47

Вважаю, що це по темі ції гілки...

investorkiev написав:ЗЫ: а что там в Польще? Вы тогда не ответили.Что с ценами? Арендой? Стройками?

Trast написав: Теж саме, що і у нас-Карантин, все стоїть, ціни теж стоять, багато квартир в аренду залишилися пустими, бо багато українців залишили їх, навіть не зважаючи на кауціо.

Цікавий коментар по темі нерухомості закордоном: а саме в Польші.
Я давно кажу, що польська нерухомість то не є гут. Колега-практик якраз це і довів.

Польська нерухомість програє англійській чому?
- англійська здається з ремонтом, а польська - ні!
- твій орендар не українець, який швидко з"їде при кризі. попасти в Англію набагато важче, тому і тікати теж! :)
- є упр.компанія, яка ввідалено буде робити все, що потрібно з/для вашої квартири. тобто немає такої проблеми, як-то карантин, відсутність віз чи ВНЖ.
- більш надійне право власноті, що деведено останніми 100-та роками.
- про податки я вже розповідав раніше також на користь Англії.

Так що робимо висновки!
change_pm

Заблокований

Профіль

1
  #<1 ... 6667686970 ... 1059>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти