|
|
![]() Цікаво, що то Вас так турбує - мабуть, хочеться перший раз в житті літаком покататися...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 07 тра, 2020 20:59, всього редагувалось 1 раз.
![]()
хіхі, 30кує вона не коштувала навіть у 2007 хіхі p.s. Родіна не продається! ![]() КТО ПЕРВЫЙ ВСТАЛ - ТОГО И ТАПКИ!
Зранку після кави відкрив місцеву газету, що видає українська діаспора, на очі попало оголошення: (зберігаю орфографію та пунктуацію оригіналу) Доброго дня! Хочу придбати квартиру ! 1/1 до 300 тис., 2/1 до 400тис. ( Накіт) В районі Хурма! Будь ласка не пропонуйте 1-ший поверх! ТІЛЬКИ ВІД ВЛАСНИКА! Пояснення: 1/1 - то насправді двокімнатна квартира "1+1", 2/1 - то трикімнатна квартира "2+1". "Накіт" - то готівка. "Хурма" - мікрорайон Анталії майже на самому півдні міста, один із найближчих до самого довгого на Середземноморському узбережжі пляжа. Вимога не пропонувати перший поверх (тут він має номер "нуль") - зрозуміла, квартири на першому поверсі рахуються за "другий сорт", хоча особисто я з цим би не погодився на 100% - є цікаві варіянти саме на такому поверсі. Нижче текст, який я реально озвучив нашій жіночці - її ім"я - Маша (реальне), прізвище (видалено). Ціни, які Ви озвучили - цілком реальні. Щоби я Вам порадив: 1) Розуміти, що ріелтор буде хотіти з Вас мати щонайменше 6% від ціни продавця. Посередник випадковий - типу "продає мій товариш", або "продає мій брат" - хоче мати 10% від ціни продавця. Беремо рахівницю: це буде складати від 18 000 до 40 000 лір = від 3000 до 6000 доларів. Хочете їх не дарувати? OK! 2) Погодьтеся, за 18 000-40 000 можна і варто походити по мікрорайону Хурма та подивитися на оголошення Satilik (ПРОДАМ). Будинки старі - яким більше 5-ти або 10-ти років - не розглядаємо, будинки із поганими старими парканами та неприбраною територією не розглядаємо, будинки із покинутими брудними басейнами, будинки невдалого розташування не розглядаємо, будинки із "роззявленими" хвіртками та брамами (це може свідчити про "порядок" серед мешканців) - не розглядаємо, будинки із тріщінами на стінах або давно не фарбовані - не розглядаємо. Сподобався зовні будинок? Думаєте, що квартира тут Вам підійшла би? OK! Робимо фото оголошення з номером телефона. 3) Далі 2 варіанти: можна навіть подзвонити та домовитися про перегляд квартири з ріелтором. Ваша мета двобічна: подивитися, чи то дійсно та квартира, що вас цікавить. З 10-ти варіянтів 8 точно вам не сподобаються. Залишити 2 варіанти, записавши номер квратири. Далі мене і вас будуть бити ріелтори та посередники. Посередника можна позбутися, якщо взяти туркомовну людину та навідатися до керуючого обраним будинком - він знає всіх мешканців та всі телефони реальних власників. З двох варіантів 1 спрацює точно і вийдете на реального власника, зекономивши від 18 000 до 40 000 лір. 4) Ще класний варіянт: знайти ту квартиру, що Вам сподобалася, на сайті оголошень про продаж (аналог нашого ОЛХ) та в першу чергу звернути увагу на те (праворуч зверху є дані), хто саме подав оголошення - приватна особа або ріелторська контора. Таким чином мої приятелі знайшли - через сайт оголошень - реального власника квартири, яка продавалася на 20 000 лір дешевше, ніж озвучував спритний посередник. 5) Дійсно розумний варіант - чекати, хто з "наших" людей запропонує вам реально чудовий варіянт за допомогою цього оголошення. Аж самому цікаво. P.S. Курс турецької ліри до долара США на цю мить (ліра укріпилася): ![]() Таким чином, людина шукає квартири за такою ціною (в улюблених українцями доларах): "1+1" - 300 000 лір =42 000 доларів. "2+1" - 400 000 лір =56 000 доларів. Ну, на первинному ринку "2+1" за 400 000 не знайде, бо орієнтир ціни 550 000 лір, але на вторинному - думаю, що знайде. ![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьГазеты иметь -это правильно,в хозяйстве всегда пригодятся! Как и вторая пара тапок))
Турки будут дешеветь ![]() "Красіво жіть не запрєтішь", пане Франте...
Турецька преса жваво обговорює віллу американского актора Tyler Perry, вартість за оцінкою 18 000 000 доларів - на ній з березня живе подружжя Prince Harry, якого "довела ду цугундера" Meghan Markle... ![]() Це в Беверлі-Хіллс, на північний захід від Лос Анджелеса... ![]() Наводять такі парамети вілли: Construction was recently completed on this 22,000 sqft home. Це приблизно 2000 кв. метрів. Он там на північ бачите місто San Jose - то центр знаменитої "Кремнієвої долини". Так що місце гарне, хоча від вілли до океану далеченько... Хоча навіщо той Тихий океан - я буваю щорічно і в січні, і в липні - весь час там вода холодна і плавають тільки спортовці на дошках... Але "Красіво жіть не запрєтішь", пане Франте... Люди завжди намагаються щось змінити у своєму житті та отримати краще... ![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьНа городі бузина, а Каліфорнії вілла за $18 000 000.
Дуже пізнавально. Купуємо для себе. Востаннє редагувалось flyman в П'ят 08 тра, 2020 14:22, всього редагувалось 1 раз.
![]() Господин Frant. Вы очевидно всю жизнь прожили в Турции, что так "глубинно" разбираетесь в этом вопросе? Но я почему-то не замечал от вас ни одного дельного поста по теме ветки, кроме язвительных реплик. Вы лично что конкретно можете рассказать о турецкой недвижимости? И не просто поболтать ни о чём, что вы постоянно делаете, а сделать это лучше и профессиональнее, чем это делает Acurt. Я абсолютно уверен что вы это не сможете сделать. Потому что у вас кругозор слабоват и знаний yok. Посему будет к вам небольшая просьба. Уменьшите свой, уже не юный задор, в плане писать ни о чём. Да и ветка киевской недвиги скучает по вам.
|
|